Page 3 of 20 FirstFirst 123456713 ... LastLast
Results 51 to 75 of 494

Thread: Debata CG u NATO-DA ili NE

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    170
    Thanked in
    94 Posts

Default Avganistan i Crna Gora

Koliko bi voljeli da crnogorski vojnici ucestvuju u mirovnim (?) misijama u Avganistanu.

Jedan portparol iz NATO juce rece da bi bilo veoma pozitivno i da bi se takav potez crnogorskih vlasti veoma dobro ocijenio kao jasan signal evro-atlantskih integracionih namjera. (parafraziram)

Poslije Avganistana idu Iraci, ... i ostala strateska ratista americke ekonomije.

Treba li to Crnoj Gori?
    - Ladan ko taština duša -

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne treba nama avganistan ništa

imamo mi đe ginuti i bez toga

pa pogledaj nam samo puteve

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sinoc je zivkovic protiv 3 DPS supka i NATO promotera briljirao na TVCG.
    Doormitor, doormitor visoka planina...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Default Debata CG u NATO-DA ili NE

Evo pocele su debate na tv.Sinoc je bilo zanimljivo slusat Kazanegru koji tvrdi da bi sjutra CG mogla da stopira recimo NATO akciju u Iraku,pa da to donosi i ekonomski procvat...Evo koliko vidim ni nasi susjedi Hrvati nisu za ulazak u NATO,cak je cini mi se 54% gradjana protiv ulaska u NATO.NATO ne znaci prijem u EU.Kako rece Zivkovic sinoc,imamo primjere zemalja koje su clanice EU a nisu clanice NATO-a.
    Ovo sad dolje je preuzeto sa www.stopthenato.org
    RAZLOZI PROTIV NATO-a

1. NATO je stvoren za vreme „Hladnog rata“ i treba ga ukinuti, a ne proširivati.
    2. Oficijelna vojna doktrina NATO-a omogućila je sebi pravo da koristi nuklearno oružje uprkos činjenici da je 1996. godine Svetski sud odlučio da je pretnja nuklearnim oružjem ili njegovo korišćenje ilegalno. Upotreba nuklearnog oružja krši Internacionalni humanitarni zakon zbog masovnih ubistava civila. Nuklearno oružje koje poseduje NATO takođe može izazvati prirodnu katastrofu, uključujući i globalni holokaust „nuklearne zime“. Nuklearno oružje koje poseduje NATO protivno je sporazumu „Nonproliferation Treaty“, koji su potpisale sve članice NATO, kojim sve zemlje moraju raditi na smanju nuklearnog oružja. Članice NATO-a (SAD, Velika Britanija i Francuska) imaju preko 9 hiljada nuklearnih glava u aktivnoj službi što je 60% od ukupnog svetskog nuklearnog arsenala. Ove tri članice ustupile su deo svog nuklearnog arsenala NATO-u za korišćenje u ratnim intervencijama. NATO posjeduje od 60 do 200 nuklearnih glava koje su stacionirane u Zapadnoj Evropi.
    3. Moćne članice NATO-a kao što su SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Holandija, Belgija i Španija, imaju dugu istoriju kontrole, okupacije i kolonizacije drugih zemalja. Nekadašnje kolonije ovih članica NATO-a, današnje zemlje trećeg sveta, još uvek pate od ekonomske neravnopravnosti koja je rezultat viševekovnog imperijalizma. Kontrola i kolonizacija se nastavlja i danas ali preko transnacionalnih korporacija koje kontrolišu ove članice NATO-a i putem ekonomske globalizacije.
    4. Prema Internacionalnom institutu za mirovne studije u Stokholmu, u 1996. godini oko 80% svetskog naoružanja proizvedeno je od strane NATO članica. SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija i Kanada su najveći proizvođači naoružanja na svetu i sve su članice NATO-a. SAD, Velika Britanija i Francuska same proizvode 70% od totalne svetske produkcije naoružanja.
    5. Posle propasti Sovjetskog saveza i Varšavskog pakta, NATO je postao irelevantan i bio je potreban razlog za produženje njegovog postojanja. NATO se potrudio da dođe do rata na Balkanu da bi stvorio opravdanje za svoju vojnu intervenciju u regionu. NATO intervencija, tzv. „humanitarni rat“, predstavljen je javnosti kao neophodan za smirivanje konflikta između zaraćenih strana. Pravi razlog postojanja NATO-a je proširenje njegove kolonijalne sfere i njegovog uticaja.
    6. NATO je sproveo agresiju protiv SR Jugoslavije koja je bila ilegalna i po pravilima NATO-a i po mnogo brojnim internacionalnim zakonima.
    7. NATO snage koristile su 1200 aviona i helikoptera da bi sproveli 35 hiljada vojnih misija protiv SR Jugoslavije. Bačeno je 20 hiljada bombi i raketa koje sadrže 80 hiljada tona eksploziva. Protivno internacionalnim zakonima, NATO je bombardovao civilnu infrastrukturu, uključujući preko hiljadu ciljeva koji nisu bili od vojnog značaja kao što su: škole, bolnice, farme, mostovi, putevi, pruge, vodovod, medijske stanice, istorijski i kulturni spomenici, muzeji, fabrike, rafinerije ulja i petrohemijska postrojenja.
    8. NATO intervencija izazvala je teško pogoršanja zdravlja jugoslovenskih civila. Hiljade civila je ubijeno, preko 6 hiljada je ranjeno i nebrojano je drugih koji su preživeli psihičke traume ili pogoršanje zdravstvenog stanja.
    9. Prema UN-ovom programu za prirodnu sredinu, NATO intervencija dovela je do ekološke katastrofe u Jugoslaviji i regionu.
    10. U NATO intervenciji korišćena su oružja koja su zabranjena Haškom i Ženevskom konvencijom i Nirnmberškim sporazumom, kao što su rakete sa osiromašenim uranijumom koje su radioaktivne i dugoročno opasne za okolinu.
    11. Nakon bombardovanja Jugoslavije, NATO je odbio da razoruža Oslobodilačku vojsku Kosova (OVK) što je dogovoreno UN-ovom rezolucijom 1244. Umesto toga OVK je promenila ime i trenutno održava red i mir na Kosovu koje kontroliše NATO. Pod budnim okom 40 hiljada NATO vojnika, reformisana OVK sprovela je etničko čišćenje nad 250 hiljada nealbanaca. Tokom NATO okupacije 1300 civila je ubijeno i 1300 civila je prijavljeno kao nestalo. Manjine koje su ostale na Kosovu nemaju slobodu kretanja, žive u getu i strahu od terorističkih napada.
    12. Agim Čeku je postavljen za komandanta Kosovskog zaštitnog korpusa od strane NATO-a. Čeku, Albanac sa Kosova, vodio je Hrvatsku vojsku za vreme „Operacije Munja“ koja je izvršila etničko čišćenje nad srpskom populacijom u Hrvatskoj.
    13. Kao okupaciona kolonijalna snaga, NATO snage su pomogle u opovrgavanju izbornih rezultata u Bosni, zatvorile kancelarije i opremu za emitovanje medijskih stanica koje su bile kritične prema NATO snagama i zatvaranju političkih partija koje su odbijale saradnju sa njima.
    15. NATO je učestovao u destabilizaciji Makedonije tako što je davao vojnu podršku Albanskim teroristima. The London Times (10. 6. 2001.) piše da je Agim Čeku poslao 800 pripadnika OVK u Makedoniju da bi pomogli Albancima u Makedoniji, Čeku je tada bio postavljen od strane NATO-a na čelo Kosovskog zaštitnog korpusa. Tog juna, NATO trupe su pomogle u evakuaciji OVK ratnika kada su ih makedonske snage opkolile u okolini Araćinova. Nemački mediji su preneli da je NATO evakuacija naređena jer je 17 bivših američkih vojnika bila zajedno sa OVK snagama. NATO je takođe iskoristio diplomatska sredstva da primora Makedonsku Vladu da ispoštuje zahteve Albanaca.
    16. Agresivna politika NATO-a za širenje na Istočnu Evropu ugrožava internacionalnu stabilnost. NATO je u svoje članstvo primio ili želi da primi Češku, Mađarsku, Poljsku, Albaniju, Bugarsku, Estoniju, Latviju, Litvaniju, Rumuniju, Slovačku i Sloveniju. NATO planira da se maksimalno približi bivšem Sovjetskom Savezu tako što svoj uticaj proširuje na Azerbejdžan, Belorusiju, Kirgistan i Ukrajinu.
    17. NATO proširenje na Centralnu i Istočnu Evropu ima za cilj integraciju u vojne snage ovih država koje će biti pod NATO (uglavnom SAD) kontrolom. Oružane snage novih NATO članica moraju da is­pune zahteve i standardizaciju vojne obuke, naoružanja i vojne opreme. Zahtevi koje nove članice moraju da ispune da bi standardizovale vojnu opremu po NATO specifikacijama je ogroman bonus za voj­nu industriju u SAD i Zapadnoj Evropi koja će pokupiti profit od ovog proširenja.
    18. Nove članice NATO-a mogu, takođe, izgubiti svoj suverenitet nad drugim aspektima svojih vojnih snaga, kao što su komanda, kontrola, komunikacijske i obaveštajne funkcije, koje takođe potpadaju pod NATO standardizaciju.
    19. Razlozi za proširenje NATO-a na istok su mahom ekonomski. Na primer, vojno prisustvo NATO-a i kontrola nad Istočnom Evropom pomaže zapadno-evropskim korporacijama osiguranje strateških energetskih izvora nafte u Kaspijskom moru i Centralnoj Aziji. Američke i zapadno-evropske korporacije imaće veliku zaradu zbog NATO kontrole naftnog koridora kroz planine Kavkaza. NATO želi da njego&ve trupe kontrolišu naftovode i da dominiraju Rusko-Jermenskom rutom do Kaspijkog mora. Kavkaz takođe povezuje Jadranski-Čejhan-Baku naftovod sa zemljama bogatim naftom na Dalekom istoku - kao što su Kazahstan i Uzbekistan. Milijarde dolara u nafti može da teče kroz ove koridore do Zapadne Evrope i do kasa zapadnih naftnih kompanija.
    Last edited by rain_wind_storm; 27-03-07 at 10:48.
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kakv je onaj Kentera... Nabrifovao par fora da moze da dominira u pricama sa istomisljenicima i to je to.

Koje su to prednosti NATO - koje vec ne donosi clanstov u EU?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mislim da je to pitanje sinoc bilo na televiziji postavljeno.
    zamucali su i trt...
    Doormitor, doormitor visoka planina...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Ne vidim valjan razlog zbog kojeg bi CG vojska isla u te mirovne akcije,i ratovala zarad intreresa koji sa nama nemaju veze.Treba da se ide na referendum za ulazak u NATO.Ne vjerujem da ce ulazak u NATO da procvjeta nasu ekonomiju koju i nemamo,turizam...Malo je glupo da gradimo turizam sa NATO bazom recimo u Ulcinju ili Baru...Bilo bi glupo da nas smatraju NATO Spartom...Ono bili smo Srpska Sparta vijekovima.A koliko znam nismo nikad ratovali tudje ratove...
    A prednosti...Ne znam ni sam.Ja nisam za to.Ne bih da iz moje CG lete avioni i da krece vojska na neke nesretnike sirom svijeta.
    Last edited by rain_wind_storm; 27-03-07 at 10:59.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Durmitor View Post
    mislim da je to pitanje sinoc bilo na televiziji postavljeno.
    zamucali su i trt...
    kako zamucali? Ne rauzmijem? Palamude o nekim politickim i ekonomskim benefitima - a Vlada slaje ministra odbrane kao predstavnika???
    Kljucno pitanje, a oni ne odgovaraju?

I? Sjutra ce isfolirati referendum, prenijeti odluku u Parlament, SDP ce se kao nesto buniti, jer su oni ljevicari i bla bla i onda bye bye?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    ...Evo koliko vidim ni nasi susjedi Hrvati nisu za ulazak u NATO,cak je cini mi se 54% gradjana protiv ulaska u NATO.
    Zato je čika Vladimir Šeks (predsjednik HR parlamenta) neki dan objavio veselu vijest koja je oduševila vaskoliko građanstvo lijepe naše - da u Hravstkoj neće biti referenduma po pitanju pritupa NATO-u.
    Obzirom na taj (očekivani) debilizam HDZ-ovskih prdonja, očekujem da će i DPS, po uzoru na svoje novostečene političke idole (Sanader&Co.) krenuti istim stopama - i objaviti veselu vijest crnogorskom građanstvu vrlo skoro... no možda se varam... možda Rusi odigraju neku igru, i sjebu cijelu priču...? (Držim fige onom KGB-ovcu iz Kremlja ).

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by The Severed Garden View Post
    Zato je čika Vladimir Šeks (predsjednik HR parlamenta) neki dan objavio veselu vijest koja je oduševila vaskoliko građanstvo lijepe naše - da u Hravstkoj neće biti referenduma po pitanju pritupa NATO-u.
    Obzirom na taj (očekivani) debilizam HDZ-ovskih prdonja, očekujem da će i DPS, po uzoru na svoje novostečene političke idole (Sanader&Co.) krenuti istim stopama - i objaviti veselu vijest crnogorskom građanstvu vrlo skoro... no možda se varam... možda Rusi odigraju neku igru, i sjebu cijelu priču...? (Držim fige onom KGB-ovcu iz Kremlja ).
    Napred Šeks. Ma koji referendum, da razni sumnjivi likovi opet palamude, mute vodu i lažu sopstveni narod. Ne verujem ja nikome ništa na ovim prostorima i u ovim banana državama, a sumnjam da ću ikad i verovati. Uživaću samo kad ih sve zajedno vidim u NATO, ili kako god se to bude zvalo, sve njih od Vardara do Triglava, pa onda neka kenjaju i mrze se svi zajedno do mile volje!

E onda ću i ja da budem protiv NATO, samo u tom slučaju. Žao mi je ali mi koji smo skenjali svoju rođenu zemlju (sada zemlje) ne zaslužujemo ništa drugo, niti će "nas" iko pitati za mišljenje. Prošlo je to vreme kad smo se o ovakvim stvarima nešto pitali. Ja sam mislio da se ljudi na ovoj temi zezaju kad ono ozbiljno se debatuje. Na Balkanu treba i dalje da se debatuje samo o zastavama, nacijama, himnama i slično tu nam se niko neće mešati niti je ikoga normalnog briga za to, osim kao neki humoristički program. Eto, tako ja to vidim. Rusi? Daleko im lepa kuća.

Severed izvini, naravno gorčina nije upućena tebi.
    Last edited by ssin; 30-03-07 at 01:26.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

U Crnoj Gori osim Liberala i Narodnjaka niko nema petlje da kaze da je protiv NATO pa da se bar i pohvali i kaze bar jedan plus od toga clanstva i na kraju ce ispasti -> sve partije hoce i referendum nepotreban. Najperfidniji nacin podvaljivanje je sto proturaju price da je preko NATO blize i brze do EU.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by ssin View Post
    Žao mi je ali mi koji smo skenjali svoju rođenu zemlju (sada zemlje) ne zaslužujemo ništa drugo, niti će "nas" iko pitati za mišljenje. Prošlo je to vreme kad smo se o ovakvim stvarima nešto pitali.
    zalosno, ali istinito

PS: od ovolike gorcine, nikako da ustanovim dje si ironican, a dje nisi
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    3,613
    Thanks Thanks Received 
    6,059
    Thanked in
    2,931 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Kakv je onaj Kentera... Nabrifovao par fora da moze da dominira u pricama sa istomisljenicima i to je to.

Koje su to prednosti NATO - koje vec ne donosi clanstov u EU?
    Jedna od prednosti, sto strani investitori kad vide da je zemlja clanica NATO-a mnogo lakse odlucuju da investiraju, jer im je kapital koliko tliko sigurniji.
    Naravno ovo nije jedina stvar koja utice na odlucivanje za investiranje ali moze da bude jako bitna.
    A i lokanim dusmanima sto predvidjaju invaziju Albanaca na Crnu Goru bi se mogla usta fino zacepit sa prisustvom NATO snaga.
    Last edited by hercules; 27-03-07 at 16:10.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

.
    A i lokanim dusmanima sto predvidjaju invaziju Albanaca na Crnu Goru bi se moglausta fino zacepit sa prisustvom NATO snaga
    .[/B][/QUOTE]

Pa to je bio plan Americke administracije cijelo vrijeme !!!Jednostavno,ili cete da vam avioni polijecu iz CG ili cete da vam prelijecemo preko!!!Najteza odluka CG drustva u poslednjih 40 god. mora se priznati!!!Dok god se ne rijesi status kosova to moze da ceka ali kako je to sad prenijeto u New York tako se i radnja po tom pitanju sve vise aktuelizuje!!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Jedna od prednosti, sto strani investitori kad vide da je zemlja clanica NATO-a mnogo lakse odlucuju da investiraju, jer im je kapital koliko tliko sigurniji.
    Naravno ovo nije jedina stvar koja utice na odlucivanje za investiranje ali moze da bude jako bitna.
    A i lokanim dusmanima sto predvidjaju invaziju Albanaca na Crnu Goru bi se moglausta fino zacepit sa prisustvom NATO snaga.
    Alo Hercy - rekao sam prednosti koje vec ne donosi integrisanje u EU.

Hoces da mi kazes da clanstvo u PzM ne znaci da je ta zemlja sigurna - nego NATO u taj klub ukljucuje i zemlje koje su zariste nestabilnosti?

Sto se tice "invazije Albanaca" - opet grijesis. Ne mozemo unutrasnje probleme medjusobnog nepovjerenja rjesavati takvim stvarima - vec smao odlagati i maskirati
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U principu sam protiv clanstva u NATO ali ne mislim da ce to clanstvo odnosno ne-clantsvo bitno uticati na CG ili na njen tretman od strane drugih zemalja jer je prosto CG premala zemlja da bi bilo kakva poromjena na ovom polju imala bitnijeg uticaja.
    Kako Vaša bolest ?

Thanks Thanks Given 
    3,613
    Thanks Thanks Received 
    6,059
    Thanked in
    2,931 Posts

Investitor sa Zapada je prije cuo za NATO nego Partnerstvo za mir.
    A i milije mu je svakako.
    U NATO mozemo da udjemo mnogo prije nego u EU realno gledano. Takod a ove prednosti NATO-a bi valjalo iskoristit.
    Ja mislim da ne grijesim. Eno u javnosti demilitarizovani Island nema vojsku kako kazu politicari, a u stvari ima je od prvoga dana NATO-a.
    I u eventualnoj konfliktnoj situaciji, tesko da bi Albanci odlucili da idu u osvajanje CG ako je na njenoj teritoriji NATO.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Hercy, to nisu argumenti, nego pretpostavke i spekulacije
    I u eventualnoj konfliktnoj situaciji, tesko da bi Albanci odlucili da idu u osvajanje CG ako je na njenoj teritoriji NATO.
    Ovo je strasno...
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

zalosno, ali istinito

PS: od ovolike gorcine, nikako da ustanovim dje si ironican, a dje nisi
    Fino si video, negde jesam ironičan, a negde bome i nisam. Tako se nekako mešano i osećam.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Herkules,pazi i Makedonija je u taj hodnik za NATO pa taj isti NATO je podrzavao one terorosticke akcije.Sto se tice stranih investitora,ne vidim zasto bi se neko osjecao sigurnije ako zna da je ta zemlja u NATO-u???Eto i ta cokoladna Svajcarska nije u NATO pa vidji.Mozda je glupo poredjenje ali vidi koliko je zemalja u EU a da nisu u NATO,i fali li tim zemljama sto???
    Eno sinoc se lijepo vidjelo da ni ovi koji treba da nas ubjede da treba da udjemo tamo ne znaju koje su to pogodnosti...Za protiv ima argumenata koliko hoces.
    Pazi ako drzava CG ne bude pitala gradjane oko tih pitanja DA LI STE ZA ULAZAK U NATO i kasnije DA LI STE ZA ULAZAK U EU,nema nista od te zemlje onda.
    Eto im neka prelecu preko CG i neka im kontigenti prolaze kopnom,ali nam njihove baze ne trebaju u CG.Nemoj sad da dodje neki ekonomista iz Toloske skole,pa da kaze JES NO 10.000 VOJNIKA PA NEKA SVAKI DAN POTROSI PO 5EURA,KOLIKO JE TO???
    Jer kako rece Anstajn NE MOZES SPRIJECITI RAT,A DA SE UJEDNO PRIPREMAS ZA NJEGA.
    Evo vam www.mirovni-institut.si pa pogledajte kako se to u Sloveniji radi.

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Ne verujem da će biti baza u CG jer u okolini ima suviše pogodnih mesta za baze. Sloveniji u svakoj prilici i svuda skidam kapu, ali radi se o punopravnoj članici NATO. Svi moji slovenački prijatelji i poznanici pljuju NATO. Neki su izričito i protiv EU. Ali su tamo.

Thanks Thanks Given 
    3,613
    Thanks Thanks Received 
    6,059
    Thanked in
    2,931 Posts

Hercy, to nisu argumenti, nego pretpostavke i spekulacije
    Ovo je strasno...
    Jes bogomi Zabjelcaninu moj. Uzas, Katastrofa. Tebi niko ko nema tvoj stav ne moze da ugodi argumentima.
    Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    Herkules,pazi i Makedonija je u taj hodnik za NATO pa taj isti NATO je podrzavao one terorosticke akcije.Sto se tice stranih investitora,ne vidim zasto bi se neko osjecao sigurnije ako zna da je ta zemlja u NATO-u???Eto i ta cokoladna Svajcarska nije u NATO pa vidji.Mozda je glupo poredjenje ali vidi koliko je zemalja u EU a da nisu u NATO,i fali li tim zemljama sto???
    Eno sinoc se lijepo vidjelo da ni ovi koji treba da nas ubjede da treba da udjemo tamo ne znaju koje su to pogodnosti...Za protiv ima argumenata koliko hoces.
    Pazi ako drzava CG ne bude pitala gradjane oko tih pitanja DA LI STE ZA ULAZAK U NATO i kasnije DA LI STE ZA ULAZAK U EU,nema nista od te zemlje onda.
    Eto im neka prelecu preko CG i neka im kontigenti prolaze kopnom,ali nam njihove baze ne trebaju u CG.Nemoj sad da dodje neki ekonomista iz Toloske skole,pa da kaze JES NO 10.000 VOJNIKA PA NEKA SVAKI DAN POTROSI PO 5EURA,KOLIKO JE TO???
    Jer kako rece Anstajn NE MOZES SPRIJECITI RAT,A DA SE UJEDNO PRIPREMAS ZA NJEGA.
    Evo vam www.mirovni-institut.si pa pogledajte kako se to u Sloveniji radi.
    Rasprava koliko hoces. A za investitore je sigurno da se osjecaju sigurnjijim kad vide da je zemlja clanica NATO-a. U razgovoru sa nekim ljudima iz agencije za promociju investicija sam dobio finih primjera i kod nas i u okruzenju gdje su firme odustajale zbog nestabilne situacije, odsustva NATO-a i slicno.

Opet kazem, argumenat za i protiv koliko volis. Isto kao protekcionizam VS liberalizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Jes bogomi Zabjelcaninu moj. Uzas, Katastrofa. Tebi niko ko nema tvoj stav ne moze da ugodi argumentima.
    Hm, moguce
    Kad sam rekao strasno - mislio sam na jedno licemjerje kada se govori o skladnim odnosima sa ALbancima, a onda se u drugoj prilici kao argument za NATO koristi zastita od agresije Albanaca????

Opet kazem, argumenat za i protiv koliko volis. Isto kao protekcionizam VS liberalizam
    Hercy,
    stavljati tu debatu u ravan sa ovom koju quotujem je samo davanje kredibiliteta prici oko NATO.
    Ja jos uvijek cekam konkretan odgovor na pitanj koje su koristi od clanstva u NATO, a da te koristi ne dobijamo vec od integrisanja u EU?

Dakle, sve te price oko sigurnosti, investicija i sl - manimo, jer je to za malu djecu. Sve je to "moze da bidne, al ne mora da znaci" jer ima isti broj (kontra)argumenata.
    Jer odje se NATOvci bise od prica iz domena ekonomije - a vlada salje ministra odbrane da zastupa tu pricu. AKo je to dominantno ekonomska prica, dje su Djurovicka, Gvozdenovic, Luksic... Vukotic :mrgreen:

Vojni aspekat je dominantni, nemojmo to skrivati spekulacijama o ekonomiji i blagodeti
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    3,613
    Thanks Thanks Received 
    6,059
    Thanked in
    2,931 Posts

Ja bih stvarno volio da ti nekad procitas moje postove. Ulazak u NATO je moguce prije ostvarit nego ulazak u EU a samim tim i blagodeti svega toga.
    Ali posto neces da mi citas postoe ne vidim svrhu da ti odgovaram.
    Nije davanje kredibiliteta tome, nego sam samo pomenuo radi poredjenja.
    Mozes je uzeti i kao debatu za i protiv euranazije, legalizacije droga, cega god hoces.
    A i malo prelistaj medije, ominje se tamo neko sa neokm pricom o NATO-u nego ti neces da citas niti da cujes ono sto ti en odgovara.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ja bih stvarno volio da ti nekad procitas moje postove. Ulazak u NATO je moguce prije ostvarit nego ulazak u EU a samim tim i blagodeti svega toga.
    Ali posto neces da mi citas postoe ne vidim svrhu da ti odgovaram.
    Nije davanje kredibiliteta tome, nego sam samo pomenuo radi poredjenja.
    Mozes je uzeti i kao debatu za i protiv euranazije, legalizacije droga, cega god hoces.
    A i malo prelistaj medije, ominje se tamo neko sa neokm pricom o NATO-u nego ti neces da citas niti da cujes ono sto ti en odgovara.
    Daleko od toga. Tvoje postove uglavnom citam - tj. onda kad pricas iz svoje struke. Ali kad se bavis politikom, onda malo manje.

Naime, i ovaj sam tvoj post procitao do kraja, a odgovaram ti ciljano. Znam sto si htio reci - oko blagodeti NATO clanstva, ali je moja poenta da je to vojni savez - i ne zelim da se u pricu o vojnom savezu uvode neki - u poredjenju s tom cinjenicom - sporedni elementi, kao sto su ekonomija i investicije.
    Jer ako clanstvo u vojnom savezu pravdas ekonomskim parametrima toga tipa - onda nesto nije u redu. Ili s tim savezom ili s tom argumentacijom

A ako NATO nudi sve to sto kazes, nekom je lako i da kaze - koji ce nam onda ta dosadna EU
    Vecina ljudi je zla

Page 3 of 20 FirstFirst 123456713 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)