Evo svi na forumu mogu da voze nova kola ali neće,axaxaxaxa. Hau jes nou.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Mogu i ja novo da uzmem, ali da prodam tatinu kucuaok
sta se radi
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Tu es mon héro!
A znas kako , ko ima svoj stan/nije podstanar i nema nekih zaduzenja moze dici kredit na 5godina i kupit auto . Samo je sad pitanje ko ima kakve prioritete …
Ja sam se skoro vozio sa covjekom koji vozi auto vrijednosti 4000e a lik ima poslovnu zgradu koju izdaje 15000e mjesecno . Ima poprilicno novca , ali vidim ulaze u vikendice koje izdaje , kuca ovamo , stan onamo vj ga boli tuki sta ce voziti kad mu i ovo zavrsava posao . A onda imas situaciju dje lik vozi auto od 30000e a podstanar je i jedva krpi kraj sa krajem al to je nas mentalitet
A najveci problem od svega toga je sto sad novi Polo suv kosta 20.000e , za bilo sta malo bolje i da ima vise opreme ti treba 30-40.000e . E da bi kupio auto od 30-40k eura isto moras da imas dobro ucesce a i dobra primanja koja tesko platom mozes ispostovat
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Kakva je trgovina ovi X Ceed za 21k?
Merak mi je ta nova kija, ili polovni 118d
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Odlicna oba, barem za mene…jos ako je Kia benzinac, onaj GDI…top.
Prema tome, šta da ti kažem?
Realno, danas svako moze kredit da uzme i da vozi nova kola, ali nekima to nije prioritet, dosta ljudi uzima auta nova radi dokazivanja jer i golf 2 ti moze zavrsavat posao, po meni je pametnije da covjek investira u nesto pa obrce novac, nego da daje po 20+k € za novo auto.
Sent from my iPad using Tapatalk
plata 750e
rata za auto 400e
rata za registraciju 40e
rata za kasko 50e
150e goriva mjesecno
Znaci ostaje 110e za ispijanje dojcerica
Zivi se kod majke i tate, i oni spremaju i placaju sve oko kuce i oblace te
Mogu da vam nabrojim x likova od 30 godina koji tako funkcionisu
Ja XX od 30 i 40 koji tako zive.
Đe su ti ljudi.. Ja ne poznajem ni jendog takvog. Mislim na ove 30-40
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ne poznajes ljude od 30-40 koji i dalje zive sa roditeljima i oni sve placaju?
Cus dje, pa po kafica...
Znam jednoga što živi sa roditeljima. Nije oženjen, nema đece. Ali ima posao.
Ne znam. Možda je do mene pa ne znam takve.
ne znam dje zivis, a mozda si i super uspjesan lik pa si i u takvo nekakvo drustvo...
ali ja da znam barem 70% stanovnistva naseg tako zivi
Veli ne zna nikog od 30 do 40 koji ne živi sa roditeljima?
Kod nas se od 30 do 40 čeka da umre baba/đed pa da dobiješ sobu da možeš da se ženiš...
P.S. kad smo kod novih auta, za 16k se može uzet novi i20
Za 17,5k nov Sandero Stepway....
Naravno novih vozila ima i ispod 16k al to je sad najmanje bitno.
Ali eto 16k kredita ne bi bilo tesko dobit ako imas posao za stalno. Tako da nije narodu problem kupit novo auto, nego svako ima drugačije prioritete....
Superuspješno zavisi i od toga kako ko to doživljava. Nego da ne pametujem. Nisam super uspješan ako na isto mislimo ali niko iz mog društva, a ni nekog šireg kruga poznanika ne živi tako. Neki su više a neki manje uspješni. Ali niko od njih ne živi sa roditeljima ili ti na račun roditelja. A nije da mi je baš mali krug prijatelja/poznanika. E da, imam kumu koja je isto kao primjer koji gore navedoh. Živi sa roditeljima nije udata i nema đece, ali ima posao i ona dobrim dijelom izdržava roditelje.
Ja mislim da 90% države do trideste živi sa roditeljima (sem ako se prije ne oženi/uda) a onda “moraju” da se odvoje jer 95% žena neće da živi u zajednici pa idu u podstanare i slično …
Nego odosmo u off…
Zato sam na startu stavio između 30-40 godina
Koja je poenta price da pojedini ljudi,ili ti 70% stanovnistva, kako neko rece, zivi i dalje s roditeljima?
Valjda, da nije situacija kakva jeste, rado bi mnogi htjeli da se osamostale..ali..naravno, ima i onih koji imaju uslova da se osamostale, ali nece...ali vecina o kojima pricamo, nema uslova za toa realno, pretesko je doci do istih..
Nego momci koji servisi u PG imaju onu mašinu za mijenjanje ulja u automatskim mjenjačima, odma se isključujem kad dobijem odgovor da ne kvarim priču![]()
Veliko dio tih ljudi živi u porodičnim kućama, koje će kasnije da naslijede od tate i mame (kao i neko od njih što su od babe i đeda).
I ja da sam u takvoj situaciji, ne bih se puno cimao da se "osamostaljujem".
Svoj sprat kuće i čujemo se
Sent from my S23 Ultra using Tapatalk
Stay salty.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks