Sad sam proguglao ovaj broj OE648/6 izgleda da je proizvođač Filtron.
https://www.trodo.com/oil-filter-filtron-oe-648-6
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
I to teško, kao da su od gipsa pravljeni
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sad sam proguglao ovaj broj OE648/6 izgleda da je proizvođač Filtron.
https://www.trodo.com/oil-filter-filtron-oe-648-6
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
A sto mislite o filterima Hengst? Pitam za naftu/ulje/vazduh.
Jesu li ok alternativa, ako nema recimo Mann?
Hengst su najbolji.
Prema tome, šta da ti kažem?
Ja imam B5 , '98 godiste ali onaj motor sa bosch pumpom 81kw, 7 godina je kod mene i bas sam gledao u svesku đe sam pisao svaki cent koji sam dao u njega od dana kad sam ga uzeo. Znaci za 7 godina i 200.000km ( sa 300k km sam ga uzeo sad je evo na 500k km) dao sam oko 700 eura na kvarove. Turbina je fabricka (samo je geometrija ciscena 2x), plivajuci je fabricki itd, a nema sta nisam tovario u njega, od keramickih plocica, laminata, itd. Ne racunam sto sam ulagao kao sto su kozna sjedista sa el.pomjeranjem, multimedija, rikverc kamera, farovi sa projektorima, itd itd, samo kvarovi 700e, znaci ramena, zglobovi, 2x ciscenje geometrije, n75 ventil, maf senzor, itd. Jedini problem koji imam na njega a ne zna niko da rijesi je safe mode, ali tako gura, nekad baci u safe mode nekad ne.
Sent from my iPad using Tapatalk
Last edited by HaRRyy; 17-01-24 at 05:17.
Ja sam za 7 god i 60 000km uradio ful generalnu na motoru, bukvalno sve stavio novo do zadnjeg sarafa, reparirao dizne i turbinu, stavio novi set kvacila. Cuveni 1.9 TDI PD 115ks.
U blok spakovao sve "iznutrice" sa ARL motora, izbusio ga na 81mm (2.0), jer blok nije bio najbolji i kupio nove Mahle klipove za 2.0 PD TDI 8V. Glavu nasao sa odlicnim sicevima dizni i vrlo malom km, ugradio nove ventile sa OEM gumicama. Bregastu od 2.0 PD SDI, podizace, lezajeve naravno nove. Sachs set kvačila nov namijenjen za ARL zbog jače korpe.
Svi dihtunzi i sarafi iz originala poruceni u Rokspedu.
Uglavnom ekskurzija izasla oko 2500e otprilike. Srecom pa sam sve sam odradio, nisam se moljakao s majstorima.
Eno sad sljaka, pali na po kljuca, samo cekam da sve to fino "nalegne", onda neki Garett GTD turbo i Firad dizne pa da se zacini sa dobrom mapom.
Na trapu sam jedino zamijenio desnu jabucicu i silent blokove. Kilometraza je tu nedje oko 500 000km nadam se. Mada je dobro ocuvana skoljka sto je rijetkost, pa mi je zao bilo da ga micem.
Sa polovnim VW ti je isto kao kad podjes da se kockas, pa mozda ubodes 100 000e, a mozda i prospes 1000e, s tim sto je veca sansa ovo drugo, s obzirom kakve se tranje kod nas uvoze.
Bolje da sam sve makao i kupio neki fin Yaris 1.33, nego budala.![]()
Last edited by mur3633; 17-01-24 at 08:51.
Golf 6 2.0 tdi onaj najslabiji model 108 konja 4 godine kod mene samo veliki i mali servis!
Prethodni golf 5 1.9tdi , prije kupovine bio kod 3 razlicita majstora i svakome je motor bio odlican da bi posle malog servisa vidjeli da je motor nasminkan citav se prosuo) kod ivanovica drugi kupljen za 600 eura.
Ka lubenica kako ubodes auto tako i lubenicu
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kad je bila prica oko partikularnog filera, moze li neko da objasni sta znace ove stavke, ocitane u VCDS-u:
1) Particle filter: soot mass calculated
2) Particle filter: soot mass measured
3) Particulate filter: oil ash mass
Moze li neko da pojasni koja od ovih stavki govori o nivou zaprljanosti filtera? Jer valjda iako se odradi regeneracija, neki pepeo ostane u filteru koji se nikad sam ne moze maci sam, vec valjda mora masinsko pranje ili ako to ne uspije zamjena filtera novim.
Znam kada stavka pod brojem 1 dodje na preko 20-25g pali se automatska regeneracija.
1. Izračunata količina čestica čađi u filteru.
2. Stvarna(izmjerena) količina čestica čađi u filteru.
3. Količina pepela u filteru,koji se stvara nakon što dpf izgori čestice čađi.
Ulja nema u dpf -u.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
Last edited by zrnojed2; 17-01-24 at 22:37.
James Tiberius Kirk
Moram te Maestro razocaram,sadržaj DPFa “Oil ash mass” predjeni km puta koeficijent dolazi do indexa preko kojeg ide zamena ili pranje ili bušenje dpf…![]()
Nisam nasao vrijednost kolicine ulja u DPF, ima ovo Oil ash mass, racunam da je to pepeo koji se naslagao tokom regeneracija.
To mi je u L, pise 0.24L.
Auto radi normalno, nisam primijetio neke probleme.
Samo jedan info, oil ash znaci cadj koja se sakuplja zbog potrosnje ulja i ona ne moze sagorjeti, ni uz prinudnu regeneraciju.
Prema tome, šta da ti kažem?
Tako je Master alevel expert Pro!!!
Životni vijek dpf je prosek 250hiljada idealnog servisiranja i pranja i regeneracija ako te posluzi preko tog srećan si ….
Znaci ja sam tu nedje
Cudno je sto nemam nikakvo upozorenje na instrument tabli?
Vidim gore savjetuju da se to izvadi iz vozila.
Pitacu u ove servise moze li se to oprati, a ako ne moram i ja nesto cinjeti s njim, jer para za novi nemam…
Ovaj Takumi izadje sve u pravu sto prica, da se dizlo ne kupuje!
Sent from my iPhone using Tapatalk
ili kupis dizela u koji nije ugradjivan dpf a ima euro 5 normu![]()
Ja sam mislio da injekcija i fabio nesto znaju o kolima. Izgleda mi da to bas i nije slucaj.
Jedna lekcija iz engleskog jezika:
Ash-pepeo
Soot - čađ.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
James Tiberius Kirk
postoji, nedje do 2011 je bilo dizela bez dpf-a
Cadj je sagoriva regeneracijom dpf filtera...
Nusproizvod toga odnosno svake regeneracije je odredjena kolicina pepela.
Pepeo ne moze da se sagori, i kad se dpf nakupi odredjenom kolicinom pepela(posle xxx xxx kilometara i regeneracija) moze da ide u kantu ili na skidanje i hemijsko ciscenje jer se drugacije ne moze ukloniti
sportski pozdrav
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks