Najveća *****, dokazano toliko puta do sada.
1. Da da ih doooobro mailom napušiš mailom i zaprijetiš da ćeš u javnosti izać sa ovim, digneš frku žestoku
2. Da odbiješ da primiš paket a prije toga kontaktiraš sajt đe si trgovao tu robu i objasniš im da ti se ne isplati da plaćaš harač ciganima i zamoliš da ti vrate novac
3. Da progutaš knedlu i platiš im što traže ali iskreno ja im centa jednog platio ne bih, eto.
Izvadi izvod iz banke sa detaljima transakcije, da si stvarno toliko platio. Faktura i dokaz o placanju su vise nego dovoljni da nemaju osnova da ti naplate dodatne dazbine, ukoliko si naravno ispod granice za PDV... I naravno ako nije u pitanju 20 dukseva, tj da sumnjaju na komercijalnu porudzbinu za dalju prodaju.
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Posalji im izvod iz banke ukoliko je potrebno, kao potvrda da ti je popust obracunat i da si platio zaista toliko.
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Ako ti ne uspije kazi da ces se obratiti pismeno i da zelis da ti obrazloze sve po zakonu (na koje tacke zakona se pozivaju) sta su naplatili. Moraju ti odgovoriti u zakonskom roku.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Narucio sam neke patike 79€ plus dhl 15€
kakva je procedura,oce li me i za sta odrat ?
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Meni skoro paket na DHL 119+20 postarina, na ukupnu sumu 29e pdv + 14,50e spedicija, bez onih 5-6e za dostavu
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
--------------------------
Do Not Disturb.
Do Not Disturb.
Znaci stavili pdv i na dostavu. Mislim da ne bi trebalo. Zadnji lut momak iz dhl mi rekao mozes do 75€ plus dostava,ona se ne racuna u te 75€ limita.
Kakvi su to lopovi.Malo mi hvali sad sve da fotosopiram.Zbog 4€ preko limita ce me odrat
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
To je drugo, do 75 se gleda vrijednost paketa, ali ako predje 75 pa se radi postupak(pdv, carina+pdv) onda je osnovica paket+postarina. Znaci na 74+20 ne placas, ali na 76+20 placas, i to na 96 se racuna. Ja sam nesto mislio da se postarina racuna tek kod carinjenja preko 150, ali ipak ne.
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
6e se sad daje dhl-u kad donesu paket.
Po kojoj osnovi naplaćuju tih 5, 6 e ako sam vec platio dhl dostavu prodavcu? Ima li neke zakonske norme? Razumijem kad se radi PDV i carina, to plaćam uredno. Ali kad platim shipping dhl 20e,zasto još 5 kod njih?
Pisano je vec o tome. Zalili se DHL-U putem zvanicne adrese i odgovor je bio da oni nemaju uticaj na njihove ispostave u drugim zemljama. Ovi nasi rade sto im volja. Isto kao sto i posta uzima 1 ili 4€ za podnosenje na carinski pregled, sto je opet pod znakom pitanja da li je zakonito...kao i mnoge druge stvari u nasoj drzavi.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Postoji li neki način da se stane tome na kraj? I usled eventualnog priključenja cg eu, da li će to smjeti da rade? Jer u njemačku dok sam bio, naručim paket, platim dhl, I to je to. Ispred vrata ga ostave
Pa u EU nemas ni PDV-a ni carine ni spedicija ni bilo kakvih drugih bakraca... Bez obzira jel' 10 eura, 100 eura ili 'iljadu eura. Ali daleko smo mi od EU i ne bih se time zamarao.
Do Not Disturb.
Jedino objasnjenje je da se neko ovdje dobro ugradjuje.
Ah, Fedex i gosn Šećerović. Knjige su ođe napisane o njemu, nekad![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks