Hvala bogu, ujaku makrou, popu padobrancu i plastičnim operacijama.
Samo je Soraja uspjela....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Hvala bogu, ujaku makrou, popu padobrancu i plastičnim operacijama.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Sretnem ga često i stanem sa njim jer ga znam i iz doma i iz škole. Njega su usvojili bili bračni par iz Beograda, predivni ljudi, kasnije kada su oni umrli vratio se u Hn. Uvijek osmjeh na lice.
Inače, kada sam imala negdje oko 4 godine, tata me počeo voditi u Dječiji dom u Bijeloj da se igram sa tom djecom, da im se pruži i mali ljubavi i da kasniej ne budu odbačeni. Sa njima sam se kasniej u sonovnoj školi družila, dolazili su često kod nas kući, mama bi ih nekad nahranila, ali nije im to bilo važno, već samo pažnja. Kad god bi je vidjeli, uvijek bi joj pomagali bilo što da je trebalo.
I dan danas se družim sa nekiam od njih i većina imaju svoje porodice, poslove i baš ih volim.
Što znam meni je bio okey.
A postoje dvije vrste inspektora pa sad nek se vide ovi te su odrasli na vake junake.Lol
![]()
Ne znam jeli idealizacija ili šta kad si dijete pa ti je tvoj kvart najbolji na svijet,tu ti je čitav svijet i sve izgleda ka bajka.No bila sam jedan dan u kvart đe sam odrasla to je tuga.Gtafiti po zgradama,nekakva pustoš ono drveće koje sam kao mala gledala izgleda kao da nije isto.A svega se sjećam nekad tako živo kao film kad čovjek pusti sa kamere i još jače jer emotivno je sve to bilo.
Najgore od svega ona prodavnica đe me podsjeti da se u redovima čekalo devedesetih se ruga svima onima koji su u taj red čekali a tu je bila i moja majka prosvjetni radnik držeći me za ruku sa nekakvim cegerom i uvijek ponosna i tada u toj groznoj situaciji.S druge strane su se neki bogatili koji su bježali sa časova gluperde teške iz našeg kvarta koji su krali,išli po frontova,išli po Italiji da obijaju butike a majka se pravila ka da ti ljudi ne postoje.Ka nešto u g*vno se ne gleda.Neki su naš kvart zvali Integralovo a ima je i naziv Palestina.Zašto Palestina nikad nisam shvatila.Jedno znam voljela bih toliko toga da zaboravim da izbrišem i da izbrišem sve te likove iz prokletih devedesetih iz svog sjećanja.
Da samo mogu da se sjećam one žardinjere na terasi našeg stana đe moja majka zasadila prelijepo cvijeće.Da se sjećam one trafike crvene iz doba Jugoslavije poznate đe smo ka đeca kupovali sličice za albume.Ali mi se prokleto iznova vraća ona kriminalna bagra koja nas je još ka đecu pokušavala da zadivi svojim hebenim pištoljima.Svojim obračunima kroz kvart.Svojim kuVčenjem automobilima kakve nikad viđeli nismo dok su drugi vozili Zastave i Yuga.
Možda bi ih izbrisala da ih i dalje ne gledam ka "elitu" ovog društva.
Viva Palestina.
Najradija bi da te izbrišem iz sjećanja.
![]()
Last edited by Bluemoon; 13-01-24 at 13:12.
Ha, djetinjstvo se ne brise. To si sto si, sto prije shvatis...prije ces se pomiriti sa tim.
Volim i ja grafite osim kad siju mržnju.
A đe nije propa ja sam ka dijete prisustvovala njegovom propadanju kad su se tada mnogi predali u teški kriminal to je jezivo bilo.Ono ka imaš cca 6 godina pa gledaš Laku noć djeco a onda samo sljedeće godine slušaš rokačine,pucačine,kriminal gledaš a majka pokušava da te drži daleko od svega toga ka da se ne dešava.
U moju zgradu je bio tadašnji ministar finansija stan im je vazda bio pod "opsadom" i njegovog sina naročito nisam voljela bio mi je mala ološ snobovska i jedino što ne žalim iz tog doba što sam mu par puta dobro pokazala kako ne može svima da se kuVči ka što zamišlja.Pa kad je od mene prolazio kako je prolazio plaka je tati sve u 16 iako je smrad mali bio đe ponižava koga je moga.
Hohohoho pa sta se bunis kad si ista, taj mali se...duvao na nekog, ti na njega. Nema razlike.
Za razliku od drugih ja sam znala kako sa bulijem što je on bio tako da je dobio adekvatan odgovor.
Svašta čoek u djetinjstvu nauči a ti viđi da se đe nisi prepozna u ove pa si naša da ih braniš.
Aj zdravo.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
E ne mozemo znati njegovu storiju, malog od ministra finansija...mozda se i on obracunavao sa bulijima.
Ada znamo mi iz Nikšića kako sve to izgleda u ministarske kružoke.Tata mu je završio da bude neki ministar kasnije a ima je problematičnu storiju nešto oko droge i to.No da se vratim na nešto opet vezano za Nikšić.Viđeh ga da sad radi ka konobar ovaj mali što je pjeva Sivi Soko na Krupac svi ga znaju koji znaju za Zahumlje.
E da i Krupac je propa.Tvrdim da su devedesete najviše koštale Nikšić a da su najgori smradovi iz istog tome učinili u faking fakat.Reko ja njemu sjećam se kako si pjevao u Zahumlje i na Krupac.
U pravu si tehnikuse to za Palestinu to je jedan od najcrnjih kvartova u to doba bio po tom pitanju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Auh kakav flešbek, redovno se svraćalo kod Baćka...
![]()
Danas se provozah gradom, zelio sam da kupim voca i piljare ne rade jer nedelja, ja ono pozitivno iznenadjen, kao postuju se pravila i nije mi krivo sto ne mogu to danas, srecan sam dok na jednom cosku ne vidjeh ovako gajbe naslagane.
Nisu imali banane ali mi prodase neke barske mandarine, punu kesu za 5 eura.
Bolje bi bilo da vam smetaju neke esecijalne stvari za život no piljare po gradu sa gajbama...![]()
Nije da mi smetaju, kupio sam od njih. Nisu piljara nego na divlje izlozene gajbe. Ako su im proizvodi bolji od prodavnica i piljara, svaka cast.
Objasnite mi dje je ovo, ne mogu da provalimMislim u Pg sam došla nakon ovoga ali uživam u svim pričama, slikama i svemu iz Stare podgorice.
Svekar mi je iz Stare varoši, tamo se podigao i uživala sam jer je puno toga znao i pričao nam. Nažalost nije više živ.
Ako bilo ko od vas ima slika i svega od tog materijala neka mi šalje pa može i na PM.
Ispred Savo Pejanovic
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ispred škole "Savo Pejanović" i "Kina Kulture", nezaobilazne piljare za sve ono koji su se recimo posle posla tuda vraćali kući, barem ja tako pamtim po mojim roditeljima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Piljara u koju je patentirano pitanje "je li mnogo..."Ono, tražiš dva kila krtole, ona naprca na vagu ka lopatom, "je li mnogo 3.40?" ti kao "aj nije..."
Nije bas moje djetinstvo al' nadjoh ove neraspakovane proizvode u staroj kuci a sigurno imaju blizu pola vijeka. Moguce i vise od toga...
![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks