Sramota. Pa kako nece kad ima identican trap kao Passat 4 1.9 TDI sa 90 KS iz 1997. godine.
Raspada se RS6
Mirko Vučinić ga vozio.
Last edited by Biznismen Podgorica; 30-12-23 at 22:32.
Sramota. Pa kako nece kad ima identican trap kao Passat 4 1.9 TDI sa 90 KS iz 1997. godine.
Prema tome, šta da ti kažem?
Velika istina za ovo lifetime ulje u ZF menjačima, kad sam pitao u Voli da mi mijenjaju ulje dobio sam "a što, pa ono je lifetime" Dobro me i podsjeti Borko da zakažem to ulje, ja sam na 120k, reče da ZF kaže da je interval od 80-120k na "normalna" auta, dako bude ok
Sent from my iPhone using Tapatalk
BMW je poceo sa tim lifetime prevarom i ostali folovali, kao da bi se smanjili troskovi odrzavanja.
Ja sam to uvijek ignorisao i radio servis mjenjaca na 50-70000.
Ono je "liffetime" dok se mjenjač ne prospe...kad se prospe to znači da je odradio radni vijek.
Ulje opravdava ime u svakom slučaju.
Nedavno na Oktaviji iz 2019te mjenjač ručni sa 5 br sa Pasata serije B4 iz 1993/4 godine tako da im se pripisuje i ulje i mjenjač Lifetime![]()
Uvijek ali uvijek sam redovno mijenjao ulje u mjenjac, sto je najjace uopste mi nije jasno zasto to ljudi izbjegavaju jer obicno i nije neka investicija. Relativno skoro sam uzeo jednog audija i bukvalno prva stvar koja je odradjena je bio mali servis - koji je bio da se skine karter, provjeri odozdo sve sto moze, ocisti, provjeri sitka, pa onda ulje u mjenjac, ulje u prednji i zadnji dif, ulje i filter haldexa, glicerin u kocnice, antifriz...
Prije par dana je odradjen veliki servis, lanac uljne pumpe i sve oko nje (opet skidan karter), opet mali servis i iskreno ja ne bi imao mira da sjedem familiju u auto i krenem na neki duzi put a da znam da sve ovo nisam odradio. Isto tako valja napomenut da svi djelovi koji su skinuti sa auta su mogli jos ko zna koliko da se voze jer je neko bas sve od navedenog radio relativno skoro - od rolera, ulja, kaiseva, natezaca, lanaca... Na kraj je ostala jos jedna stvar koja mi nije dala mira - lanac bregastih i to je juce provjereno na dijagnostiku i bukvalno bregasta stoji u 0 tako da je i tu sve idealno tako da to necu radit.
Ne znam ko je izmislio long life servise ali mu se treba pokenjat u usta za to, volio bi da svi ti long liferi makar jednom zamijene ulje u motor na 4-5k i vide sto se desilo sa tim uljem. Stvarno mi nije jasno kako neko gura 30k od servisa do servisa.![]()
But if you never try, you'll never know..
Nije isto jer lanac bregastih moze da se provjeri preko dijagnostike a ostale stvari ne mogu
Ako ti kažeš
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Aha, lanac preko dijagnostike…
Aha, jaris 1.1 najbolji auto
Yaris 1.1 ne postoji kao sto ne postoji ni dijagnostika za lanac.
Vise puta sam najavio pad kvalitete kod VW-a nakon onih 20 milijardi kazne.
Najbolji motor u A6 2015-2017?
A6 20 ? 30?
manje kw ti nosi manje problema sa motorima agregatima klapnama aktuatorima bajpasima kao i sa egr/Dpf/ adblu i dr …
Ja mjerkam noviji a6, ali pojma nemam koji motor da gledam
2020?
Ti si baja 30biTDi aka 50tdi cvatro samo….brat mi uzeo prošle godine ono je Matrix+Hollywood
![]()
i zaobidji cistu crnu boju ... to je nerealno kako je teska za drzanje
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
koliko prodajes tvog?
Treba mi zadnji most za A4 B8 2015 karavan nije kvatro, gdje najbolje da pogledam koji otpad je najbolji za Audi !?
Vidi camovic trebalo bi da imaju...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks