Da nije gramaza na ukupnu porciju sa pomfritom paradajzem ....
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Jeste ,gramaza se odnosi na svjeze a ne na vec gotovi proizvod ,ima kaliranja ali moze biti da je i manja gramaza .
Послато са 2203129G помоћу Тапатока
Da nije gramaza na ukupnu porciju sa pomfritom paradajzem ....
Tako sto izracunas, uzmes 1kg kobasice koju isprzis i vidis koliko dobijas przene.
To mjerenje svjezeg se moze odnositi na neku ribu na primorju, koju love, tacnije vise vrsta koje su uvijek razlicite velicine, oblika...a ovo sa kobasicom koja je uvijek ista je cista kradja.
Pa to je to 190 grama kobaje plus pomfrit eto porcije od 320grama
Mada jedino u rostiljijadi pljeskavica 500grama je bas plheskavica 500 grama
Ja ti kažem da je ovako nekad bilo po restoranima. Da li je i sada tako ne smijem tvrditi 100 posto ali mislim da jeste. A ti možeš izvlačiti logičke i matematičke zaključke koliko god hoćeš.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ko ti kaže da niko ne mjeri porcije? Kako misliš da onaj kuvar duži/razdužuje evo meso npr.?
Ne bih se ja dalje zamarao nek bude kako ti kažeš
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ne kazem ja nista, znam za slucaj dje gazda kaze radnicima da stave toliko i toliko grama toga i toga na pici.
Znam slucaj dje je radnica na svoju ruku smanjivala porcije kako bi od iste kolicine materijala napravila vise porcija i jedan dio je isao 'na ruke' pa je mogla uzeti sebi koji dinar vise ili je za gazdu radila, ko zna.
Mislio sam da gosti ne mjere porcije, osim kad se uradi dostava a tebi djeluje cudno pa uzmes da provjeris.
zato ja kad spremam rucak uzmem 2kg mesa, jer necu da meni sporet odredjuje koliko cu ja grama da pojedem.
nothing comes from violence and nothing ever could
Sad spremam 166g paste, znas li kako to nabrekne, ima pola kila sigurno...
Last edited by Zhuangzi; 22-12-23 at 13:59.
Nedavno slusah pricu o suvoj govedini, kao neka baba dala novoj mladoj snahi saku mesa, bas suve govedine da skuva rucak.
Ali da stavi u serpi punoj vode da prenoci, ova snaha se bunila kako je dobila malo mesa za rucak, posle nije mogla da vjeruje koliko je mesa dobila.
bozemioprosti, ko ovi po selA kad daju pascadima
nothing comes from violence and nothing ever could
Makar nisu kao ovi iz gradova sto zakoljes psa lutalicu i prodas im ga kao domacu govedinu.
Najjaca je prica bila kad su kao stavljali salvete i toalet papir prilkom spremanja kajmaka.![]()
Uh,koliko teorija oko mesa,kobasice,ribe,gramaže,nabrecanja,kaliranja...
Jedino što mogu iz negdašnje prakse da tvrdim je da kobasica nabrekne u vodu samo ako je temperatura vode 25-35°C.Ispod te temperature,kobasica kalira,kolko god je držao u vodi.Za ribu,nisam siguran,možda neka koleginica da kaže ali iz iskustva,ne teorije.
Zašto sam siguran da će neki perverzni moderator pogrešno razumjeti moj post?
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 22-12-23 at 14:52.
Upravo mjerio pastu, barilla se duplira.
Zato narucis u rostiljijadu po kila mesa oni ti donesu 2 kila za svaki slucaj![]()
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Bookmarks