Da se napravi cjevovod do majke nam Rusije, jedna elektrana na gas u Pljevljima umjesto termoelektrane i ostaje nam samo da budemo dobri sa rusima, a to smo vazda bili.
Kad sve saberes i oduzmes, gas je najbolja i najčistija varijanta...kako za stanovnistvo, tako i za drzavu.
Da se napravi cjevovod do majke nam Rusije, jedna elektrana na gas u Pljevljima umjesto termoelektrane i ostaje nam samo da budemo dobri sa rusima, a to smo vazda bili.
Pises pod pretpostavkom da neko ko krpi od prvog do prvog stedi 50e na grijanje da bi te pare sacuvao
Tih 50e za grijanje nece ostaviti na kraju mjeseca nego iskoristiti za nesto drugo npr hranu
A ako mislis da u CG nema sirotinje onda me zivo zanima sta je tvoja definicija sirotinje ili bas stvarno zivis odsjecen od realnosti
A tek gas necemo gledat u lijepoj nam Crnoj Gori, eno je bila prica za izgradnju terminala u Luki Bar pa brze bolje potrcase "ekolozi" da pisu ambasadama kako to ne valja dza bu dza bu![]()
@JigSaw evo ti još jedan primjer kako je na klimu najeftinije. Pa i to početno ulaganje nije preveliko. Jer klimu (Podgorica i primorje) svakako moraš imati zbog hlađenja. I može da ugrije sigurno. E sad što nije isti osjećaj boravaka u prostoriji koja se zagrijava klimom ili drvima ebi ga. A i to je dok se navikneš.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A laka je matematika, metar drva je 80e, mjesecno metar minimum, klima nema trika da moze i 40e potrositi mjesecno![]()
Ja sad lozim samo kad mi je merak da u trikmajicu po kici svi setamo, ono bas da se kosi ugrijuali isto ne bih posve izbacio sporet, makar onu alfa pec, ono razbija kako grije.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Tu es mon héro!
sad je i idelano za kupanje hladnom vodom
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Backhand paralela
![]()
Love, peace and respect.
Ljudi, drva su najmanji problem.
Ugalj smrdi ka djavo, već je neko pomenuo palete.
Otpad od iverice na koju ona guzica vlasnik Kipsa grije firmu. Koliko se lijepka i hemije to spali.
I najjace, likovi koji imaju centralno, a koriste kao gorivo koristeno ulje od kola.
Odje ti ne trebaju cigari da rakčonu fasuješ
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut
To je vec druga prica za koju je resenje podici cijene.
Da, medjutim smatras da tih 50e sto ne potrose na grijanje ce potrositi na ljekove, sto ne bude slucaj nego tih 50e moraju potrositi na nesto drugo a za ljekove na kraju i nemaju.
Polovicno se slazem iskreno, dosta ljudi je "svojevoljno" u losem stanju jer nece da rade vise al isto tako veliki broj ljudi u CG jednostavno nije sposobno da radi poslove koji bolje placaju, osudjeni su nekom situacijom na fizicke poslove i tu nemas puno opcija da izadjes iz bijede. Svakako resenje i toga i ostalih problema oko zagadjenja je da prije svega drzava subvencionise kolko-tolko ljude da predju na centralno grijanje i pelet/struju/gas. Siguran sam da kada se inicijalni problem centralnog grijanja (tj ugradnja sama) predje, svako bi to koristio a ne palete, ugalj i ostale rakcuge.
Bogomi ka svaka nije, mojoj ni najskuplji komad robe ne košta ovoliko a kamoli kaiš usrani, no dobro izgleda je sve ovo danas normalno![]()
Ne moras biti bas tako surov, ima ljudi koji jedva sklapaju kraj sa krajem a oboje u porodici rade (muz / zena). Nekome je 50€ nista, dok na zalost nekome to znaci i 5-6 (a i vise) dana obroka.
Ko nije bio gladan ne zna, u toj situaciji se ne razmislja dal' ces da se trujes radi grijanja na drva ili ne, vec kako ces djeci da stavis barem nesto na sto da pojedu.
Da je srece takvi slucajevi ne bi ni moral ida se snalaze za grijanje i slicno, al' zivimo gdje zivimo, drzava jedva pokriva svoje troskove a kamoli troskove socijalnih slucajeva...
Džaba vam sva priča, najbolje grijanje se zna da je zDrvima.
E'o ne znam.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Je li ovo opet epcg usula milion i sto hiljada eura u solar gradnju za plate i razna dugovanja? Zubati ne patiše od rasipanja para za partijske potrebe.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Stereotip koji nas je zakopao nazalost. Da se samo sirotinja u Pljevlja grije na ugalj 3 puta manje bi zagadjenje bilo. Nego i oni koji imaju mogucnost grijat se na alternativne izvore griju se na ugalj. Vec sam gore napisao pa mi lose da se ponavljam, mi smo najveca sirotinja ali uglavu.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Alo kaiš jebeni 750e
Mogu da razumijem haljinu, zlatni lanac, torbu i sl. ali jbni kozni kais 750e je buahahaha poslije one price o Lidiji.
Tako da nemoj meni o neozbiljnosti price i komentara.
Ne znam samo sto si se ti pronasao u ovoj prici, ali vidjecemo
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks