sve te ja razumijem, ni ja razumijem da neko moze da kaze da ne zna ko su, a zna.
a kako spavaju... lagano, moj brate
nothing comes from violence and nothing ever could
Pa nema tu mnogo popusta, ako ga uopšte i ima. Premjeri, plati elaborate, revidiraj, uknjiži, taksa, naknada, pa opet isto to jer se promijeni zakon, dup, pup, utu, tutu... I na kraju kad se odobri zahtjev, plaćaj na rate 20 godina. Jedino se isplati ovima što su u gradnju usuli milione u drzavnu pjenu od mora, običnom svijetu koji je na svoje izgradio sto kvadrata krova nad glavom teško.
ne znam sta ce biti finalna verzija dogoovra, ali sumnajm da ce biti "suplja" od zadnje ponudjene - dje je trebalo platiti elaborate/premejr kod geometra, nesto taksi i povlastenu cijenu komunalija ... je se ne secam da je meni iko nudio popuste + se mnooog vise papira vadilo (utu + 3 projekta i saglasnosti + finalno projekat i dozvola... za sve zivo takse, ovi sto rade, "podmazivanja" itd)
Pitah ih da nece da kupe jos jedan za 15 hiljada, sve je spremno i bice gotov za 3 mjeseca ali ga moraju platiti sad bitkoinima.
Sramota da sruse 190 stanova a ostave 20 000 kuca ilegalnih .... daj svakome istu pravdu !
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
A od nekud se mora krenuti.
Ali kada de krene da se ne staje.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ ¯\_(ツ )_/¯............
Posteno bi bilo ako ovo sruše, da idu i na Dajbabsku, pa na Kakaricku i ostale nelegalne u Zagorič.
Da ide redom, a ne parcijalno.
Tu ce uvijek drugaciji 'red' bit', zavisi koga pitas i ko se pita.
Postoji li ijedan, makar nezvanicni podatak koliko ima nelegalnih objekata u Crnoj Gori?
Kao i koliko je nelegalno izgradjenih a da su kasnije legalizovani, znamo vec kako.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Ne znam ko je još uspio dizalicom da sruši zgradu...treba to patentirat...
slobodno racunaj barem 30% na nivou drzave
ali vjerujem da pg i dg prednjace... u pg objekti izgradjeni u zagoricu, kakarickoj gori, dajbabskoj gori, malome brdu su 70%++ nelegalni
u dg sve sto je gradjeno od spuza do grada je nelegalno barem 90%
trajace to sad danima...
meni je najjaci podatak koji procitah uz vijest jutros da je 90% stanova uknjizeno (od tipa 83 ujupno), a da je za ostale u toku proces knjizenja...
ko god je uknjizi ista u tu zgradu (notar, i svi sluzbenici katastra) bi mi bez razmisljanja ostali bez posla/dozvole za rad i zavrsili u zatvor
em nema gradjevinske dozvole
em nema upotrebne dozvole
em je nezavrseno
Izvuci ce se banda, nema nista na svoje ime , sve su firme na zene bracu rodjake .... izigrano nesposobno pravosudje jos jednom....
3 godine postena nova pozicija nece da izglasa zakon i porijeklu imovine (samo je bitno da crkva uzme ono sto nije njeno) inace sada ne bi imali taj problem.
Sada bi se tetka/ strina/baba brinule i za njenu imnovinu.
To sto ljudi kažu da je uknjiženo, to zapravo znači da je objekat upisan u katastar, što je zakonska obaveza. U poglavlje "teret" se onda upisuju svi tereti, u ovom slucaju da nema dozvolu i ostalo.
Svaki nelegalni objekat u CG je "uknjižen", tj. upisan ALI ima upisan i teret. Nego to naši nepismeni ljudi ne znaju ili neće da znaju.
Znači, apsolutno nema nikakve veze što je objekat upisan u katastar. To što je onoliki objekat napravljen bez problema i nije zaustavljena gradnja na vrijeme - e to je problem.
Sent from my MAR-AL00 using Tapatalk
najjace kad kazu da se nije pojavio niko od stanara pored koji su od starta pravili buku u medijima da im ta zgrada smeta tu pa su ucutkani
Ovo je srz problema. Nije ljudima bilo cudno da je stan 30% jeftiniji od drugih. I oni su bili pametni mangupi i zajebali sve ostale budale koji su olacali po 1100.
A i Petricevici i PS gradnja skroz nepoznati siroj javnosti. Skoro pa anonimusi. Nijedan clanak u novine za njih nije bio. I to nalo sto je bilo, sve afirmativni ton.
Najteze je da covjek sam sebi prizna da je pogrijesio. E jbg.
I naravno prvi medju jednakima vlasnik dva stana koje je kupio za djecu izasao pred medije.
Taman kao sto je Senic brinuo za korisnike kredita u francima sa dugom od milion franaka. Dok je kurs bio povoljan po njih oni su bili pametniji od svih onih sa euriborom i inali manju kamatu. Kasnije kad im kurs nije odgovarao da ih drzava spasi. Isto je i sa ovima.
Dovijeka se trazi da se licne greske saniraju preko grbace naroda.
E da, vezano za kredite. Prilicno sam siguran da su banke trazile hipoteke na neke druge nekretnine jer eto nisu bas bile sigurne da ce PS gradnja ispostovati sve kao mnogo puta u proslosti.
I to je najveca muka ovih sto su kredite uzeli sto ih moraju vracat.
Dobra prilika da drzava pokaze snagu u borbi sa nelegalnim objektima. Da vidimo sto ce biti.
Last edited by hercules; 20-12-23 at 22:04.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Garantujem da je 99% kupilo stan sa stavom "Ada ko će se u CG usudit zgradu da sruši".
Nak se naplate od Petričevića.
Sent using Tapatalk
#fakenews
Ma pricao im bojan lovacke price, kako je on jak kao drzava, tamo njegovi prijatelji sve, sve ce to da se legalizuje bre jer je on pun para i drma crnom gorom, ovo za drmanje su bas njegove rijeci. Umjesto fino kod bucka preko puta 1100 i gospodski, platio sve troskove drzavi prije nego sto je ogradio, mirna glava
Bucko preko puta , trudbenik koji je pritvaran, Velimirovic koji je ispravan i ciji su stanari takodje imali probleme zbog ove divlje gradnje jer su im uknjizili teret ni krivima ni duznimq a ovi napravili kao da se njihova lamela nalazi umjesto velimirovica....
Pravda ili pravosudje po pravosudju ps gradnja ako nije u stecaj da vrati pare a po pravdi da se rigorozno kazne osobe jer je ovo PREVARA u pitanju oduzeti imovinu do centa koliko su duzni stanarima i u tvorza malo da ne padne na pamet ni danu ni zejaku ni ostalim investitorima da rade mimo zakona!
Nek lamela i odsteta posluzi za primjer ne sumnjam da ce bojan izgraditi nekome neku vilu jos da se valorizuje....
Aj da napišem pa nek ide život.
Ko god kupi stan u izgradnji ne isplaćuje cjelokupan iznos dok se zgrada ne završi. Po nekom nepisanom pravilu uvjek se da 50% a ostatak kad se završi.
Tako da nešto ne vjerujem da su ovi kupci isplatili komplet stanove (nego samo predugovor da imaju).
Neka je 90 stanova u zgradi × prosjek 45m² (a biće da su i manji al neka ga na 45)
900€ m² možda je i manje al neka ga na 900€ = 40,500€ stan
Ako je svako morao platit pola to je 20,250€ po stanu × 90 stanova = 1.822.500€ toliko je pS gradnja dobila.
Sad dolazimo do toga da čoek koji je platio stan 20k jasno zna da zgrada nema dozvolu (i notar je DUŽAN da ti to saopšti i upiše u predugovor) traži da dobije nov stan.
Pošto ljudi traže da im država ukoliko sruše ovo dobiju nove stanove.
Oni su pametniji bili od mene i ostalih koji su placali po 1150€ m² pa bi sad za 20k da dobiju stan. Keako je prijatelju?
P.S. Prije par mjeseci bilo je stanova u istu lamelu na prodaju po 1000€ m² kako su htjeli da muku sa sebe svale na nekog drugog. Ne ide to baš tako.
Pa kad im nije uspjelo da prodaju sad kukaju.
Nego jedno retoričko pitanje: zašto ona kuća u Nikšić nije srušena, a ima rješenje o rušenju?
aj neka si napisao, samo je razlika sto ovo nije zetagradnja i ostali, tako da okaci macku o rep cijelu proceduru.
to je to, placali stanove po 20-30k, a sad bi da im drzava refundira po 100k (jer jbg to je sad cijena)...
sto se mene tice neka dodju i moju da poruse ako je nelegalna (nije :P)
ja bas nemam problem sa time... imam dozu empatije i zao mi je ljude, ali svi su to kupili/gradili punoljetni i svjesni rizika da se izdaju gradjevinske dozvole i da je oni nemaju, a nelegalni objekti se mogu rusiti... no kod nas to ide na pricu NECE MENE... i NECE PREKO MENE ZIVOGA... pitao bi ih da su u neku civilizovanu zemlju
jedino su zagoricani bili "slozni" pa se ona kuca nije iselila/srusila prije neku godinu na tudju zemlju, jer su znali da ce ili platiti ili poravnati naselje jer u taj kraj nema 3 legalne kuce...
meni jes zao djelimicno, ali isto me prilicno nervira sto sam ja platio sve i ispadam kreten jer su ovi em drski da rade bez papira em bi sve za dzabe da im se legalizuje ili da se obestete - zasto??? trazi li neko da ga drza obesteti sto je bio u zatvor kad napravi neko zlodjelo??
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks