A tada nismo ni slutili koliko će feeling u prste biti važan kad malo otfrknemo...
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Meni je otac u to vrijeme iz Japana donio neku pticu na baterije,pa iz Engleske onog vojnika sa smiješnom kapom.
Najradija bi da mi ništa donio nije no da je više bio doma.
Isto.Tu igru sa autićima smo zvali je'n-dva-tri.Pa podmazivanje osovina točkova uljem da bolje klizi ako staza ima dosta pravaca.Ako je puna krivina onda bez podmazivanja i sa osjećajem da probaš da mu zaneseš zadnji kraj u krivinu ili driftuješ što bi rekla današnja omladina.Kako bješe pravilo kad treba da pretičeš?Možeš da udaraš tuđe auto ali ako ga izbaciš imalo sa staze onda ti ideš nazad,jel?
A ako je diskutabilno je li točak malo van staze,pa se donese slamčica,prisloni na spoljni dio točka,auto se pomjeri i onda se vijeća pokazuje li slamčica van ili unutar staze...
Klikere...tu je bilo varijacija u pravilima između kvartova a ne...knjiga bi se mogla napisat o tome.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 12-12-23 at 06:11.
Jeste, zvala se jen dva tri. Jedan točak van linije se tolerisao. A klikere sam igrao po raznim kvartovima jer je u mom slabo ko htio da igra protiv mene. Čak sam i slabijom rukom počeo da igram zbog toga, ali ni to nije pomoglo jer sam se prebrzo utrenirao. Prve pare sam u životu zaradio prodajući klikere koje sam osvajao.
A vi ste preteča F1 pravila.Mi smo bili rigorozniji.Ni dio točka nije smio van linije.Jedna jedina kazna je bila za to:vraćanje na startnu liniju.Onda,ako se protivnik sažali jer je previše odmakao,može da te pusti da kreneš odakle on hoće poslije starta.Pa su bili neki više sposobni da osmisle stazu,imali preciznu ruku,pa se nabavljale tanje,oštre krede za crtanje.Tada sam prvi put vidio kružni tok u životu.Obično je crtan brzo nakon starnog pravca i tada sam pogrešno naučio da se može i lijevo i desno otić u kružni.
Valjda je to bio način da se smanji gužva na prvom dijelu staze nakon starta više igrača....
Auhhh,moj @NHM ,kakav flashback mi napravi.Viđeću za vikend da predložim drugovima neki reunion i jendvatri,mada polovina teško da će moć čučnut,a ova druga polovina što može,pitanje je oče li moć ustat.Ništa,predložiću im po hoklicu da uzmemo
Last edited by joni; 12-12-23 at 08:25.
Pokushavam da se sjetim kakva je to igra sa autićima,ali tada dok ste vi to shibali sam ja vec bio u JNA,hm...a @joni,ne shto se saginjem,no...![]()
...
Al,to su kod mene bile 80-te kad smo se autićima igrali
Ne znam jel ko igra monopola a neki su postali monopolisti strašni kad su odrasli što su igrali izvan pravila.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Igrao sam monopola,ali on nam je vishe bio izgovor da shto vishe pripadnica ljepsheg pola bude prisutno![]()
...
Ja se još sjećam one dileme da li da podignem kućicu ili hotel a ovo drugo me zapalo samo tad.Lol Jes dobra igra ka i Riziko.Sve što činiš,činiš bez posljedica.
Kad odrasteš druga je priča.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Tako sam ja obrukao rahmetli oca jedne prilike,te boce koje sam sa drushtvom ispraznio vremenom,punio odmah chajem i vracao na svoje mjesto,i eto zajebancije kad su mu dolazili gosti,no jbg sad.
edit-@joni,ipak sam ja proveo najbolji dio zivota dok je josh aktuelno bilo Titovo doba,iako je vec bio rahmetli,ali najbolje vrijeme i shto se tiche provoda,izlazaka,a tek muzike,90% stvari koje se i dan danas slushaju i obradjuju su iz tog vremena,koliko je samo kvaliteta dolazilo a najvishe iz Eng,Usa,a bilo je ok stvari iz Italije...
Last edited by AL no1; 12-12-23 at 09:27.
...
Ima strašna društvena igra, na tu foru, upravo za one koji ne mogu čučnut/ustat.
https://boardgamegeek.com/boardgame/...at-pedal-metal
Sent using Tapatalk
#fakenews
Švedski TV detetkor. A zašto baš švedski, niko ne zna... Kako su nekad narod prepadali.
https://www.tiktok.com/@supercelija/...25935734738181
Tko leti, vrijedi...
Nekad je pretplata bila obavezna ali je niko nije plaćao.
Britanci su imali sličnu kampanju
Švedski naziv je ipak da bi ti zvučalo moćno i kako naš čovjek to ne može da zezne.
Inače ovo je Iskra antena sa Betamaks uređajem na reklami, preglomazno izgleda a i ne radi.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ko na deset posloženih stolica ak' i malo sjedi, više vidi nego onaj ko sjedi na jednoj.
Kod nas na primorje kad odu svi turisti, ovako da 10 naslaganih lezaljki legnes haha.
Ja i dalje radim pola stvari po internetu što izbacuju kao nostalgične iz djetinjstva. Ako naiđem na iscrtanu školicu, ispoštujem je i iskakućem to što treba. Kasnije se malo borim za vazduh i leđa namještam kao dps i df poslove svojim tajkunima, ali nema veze. Ako dijete šutira loptu pored mene, par desetina sekundi se driblamo pa ko ponese loptu, ponio je. Poslije se opet malo borim za vazduh i sve tako.
Tako i ja, kada vidim da se dobacuju loptom đeca dobijem jaku želju da do mene doskoči, pa je mjerkam
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Isto.Ponekad se osjećam ka poenter...engleski
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks