Niko to nece nikad uradit, ni Spajic ni jos mnogi poslije njega. Ko to uradi, ostace bez birackog tijela, a politicare samo to i zanima, biracko tijelo. Zaposljavaj, trosi drzavne pare, zaduzuj drzavu, tiskaj u dzepove,....ako propanemo...nema veze, ja sam se obezbijedio i briga me za drzavu i narod. Tako ti otprilike razmisljaju politicari.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
To je svima prica, kao nece to niko, nije u interesu...kako da ne.
Ova drzava ne zasluzuje to i niko nece uraditi vas posao umjesto vas.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Treca: kocka na berzama.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
šta da očekuješ od sistema dje član vladajuće stranke (neki iz esa) veli juče - ranije se znalo, ako ne učite vratićete se na selo, čekaju vas goveda, ovce, sijeno. zastidje klasično
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Pa moglo se jer nije sve rasprodano... *bg, nije mnogo toga ostalo da se proda i "privatizuje".
Ja se samo bojim da umjesto rezanja drzavnih aparata ne krenu da maksimalno dizanje svih mogucih poreza/dadzbina da bi produzili svoj zivotni vijek na drzavnoj dojilji, a da narod ne izadje na ulice ako se to desi... Ako dodje do toga i ne odreagujemo mozemo slobodno svi da se selimo iz CG.
Prije kresanja državne uprave izglednije je da ide oporezivanje nekretnina EU style... što svakako pozdravljam jer ne možes imati 5 objekata a plačati ništa ili plaćati istu kvotu kao onaj što ima jedan. Turistički apartmani, stanovi na dan, lokali, postanarski stanovi... ima jako puno potencijala da se napuni kasa i posljedično uvede red u toj sferi.
The more things change, the more they stay the same.
Nema rezanja aparata.
Milojko ako odradi uspjesno ES 2, ima 30 godina narednih da bude premijer.
Ako ne, za godinu i po je donji.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Sad ce 700 miliona kredita uzet, bice..
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
A cus, politika kod nas = bogacenje, svi su isti, i prosli, i novi, i buduci, nema odje srece s mentalitetom koji nas krasi. Mark Tven je to odlicno rekao, politicare i pelene treba cesto mjenjati, iz istih razloga.
U nasem sistemu treba im skresat mandate na 1 godinu, sve preko toga je ludilo
A smanjenje zaposlenih koji rade pod drzavnom kapom se nikad, ali nikad, desiti nece, prosto to je sistem i proslih i novih i nit ce i buducih, za glasove i to je to.
Evo gledam u HN sto se radi godinama, ovo je pakao kako ih trpaju pod opstinsku kapu. P A K A O! Svi se grabe da vataju veze da po isteku 2 god dobiju stalno rjesenje. Evo Sire se kapaciteti opstine da bi moglo jos da ih se dodatako da ova vrsta smanjenja ostaje samo san, i ko.god od politicara kaze da ce biti nesto uradjeno po tom pitanju, laze. Prosto to je tako.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Last edited by Shadow'91; 16-12-23 at 19:15.
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Naravno ali to nema sanse da pokrije troskove ukoliko dodje do skoka plata (a neminovno je da hoce, samo je pitanje za koliko vremena i koliki ce skok da bude).
Uz sve to treba imati u vidu i postaviti pitanje sta ce da se desi ako dodje do veceg odlaska RU/UKR iz CG. Pa mi smo potonji...
Last edited by beatnological; 16-12-23 at 19:15.
meni je zanimljivo da tabloid vesti nikad nije pisao kako fini dio radnika cedisa ode van CG ljeti da radi a uredno primaju platu odje i nikom ništa
jel zabranjeno da se laje? dps ubača ljude lopatama dobar dio njih na posao nije išao jednog dana a masne plate primali. i onda apsolutno isto nastavili df i demokrate. ako je tebi normalno da neko prima iljadu eura, ode van da radi i svi zadovoljni, onda okej
Prozivas neke magrinalne ljude protiv kojih se bori svaki normalni covjek nevezano kojoj partiji pripada, kao da tu nema ljudi koji rade stvari koje malo ko umije i hoce, kao da je cijela firma leglo partijskih ljudi koji primaju platu a nema ih.
Sve dobar dio, ovo ono, pa ajde daj neke dokaze da taj i taj prima platu a nema ga, pa cemo se svi mi potruditi da se takvi ociste.
Najlakse je lajati bez ikakvih dokaza, tamo nedje u nekom cedisu svi primahu plate a niko ne mrda iz kuce...
cedis je baziran na partijskom zapošljavanju. al prije neki dan si odje branio ono kupovanje telefona u ime cedisa tako da ne bih tu širio priču dalje
Last edited by outline; 16-12-23 at 19:55.
U ime oca, sina i svetoga duha radnik kupio telefon preko sindikata, amin.
Ima tih koji sa strane rade dovoljno da bi drzava trebala ozbiljno time da se pozabavi. Ali je jos veci problem otvaranje bolovanja jer se uglavnom preko toga ide, a bolovanje otvara ko stigne.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks