Smokin' Aces, skroz lud film![]()
employee of the month
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Smokin' Aces, skroz lud film![]()
They used to call me tricky_kid, I lived the life they wish they did, I lived the life don't own a car, now they call me SUPERSTAR
Ko voli trilere neka uzme 88 minutes
God places the heaviest burden on those who can carry its weight. ttwis
Ja sam se presmijao komediji Liittle Man... Tako mi je smijesan nesto bio kreten mali, tj. veliki u tijelu malog...![]()
They used to call me tricky_kid, I lived the life they wish they did, I lived the life don't own a car, now they call me SUPERSTAR
fast food nation - douze points!
linklater je najbolji redatelj danasnjice, to znamo odavno, ali je fino sto nas barem jednom godisnje podsjeti na to i jos vise zabetonira tu cinjenicu u koju neki mozda sumnjaju (cujem li to neko negodovanje u zadnjim redovima? ne? dobro.).
prvo, film NIJE o industriji brze hrane, iako se sve vrti oko lanca fast fooda - od radnika-meksikanaca u mesari, radnika-srednjoskolaca u fast food prodavnicama, do onih na najvisim pozicijama. no, film je generalno o americi, americkom nacinu zivota, americkom snu, kojeg je svaki od likova postavio (i ispunio?) ili postavlja ispred sebe - ispolirani sevrolet, decko predradnik, lagodan zivot pun kompromisa ili zivot bez njih (uporediti likove 'odmetnika' krisa kristoffersona i brucea willisa, koji rece: everyone have to eat a little shit in life.). a film je 100% linklaterovski - gomila razlicitih likova i isprepletanih prica (svaka sasvim dovoljno obradjena), ironija i humor u razgovorima i detaljima, zajebancija na racun svega i svacega (npr. avril lavigne igra ljevicarskog aktivistu! aktivistkinju, pardon.), neizbjezni ethan hawke... a povrh svega tu je i odlicna muzika friends of dean martineza.
jedini 'problem' sa filmom bi mogao biti sto sve to vec znamo - kritika amerike je vec dosadila, velike korporacije iskoriscavaju jeftinu radnu snagu, koja biva usisana u sistem, hrana koju jedemo sadrzi ***** (u filmu i bukvalno, nadam se ne i stvarno), mladi koji zele a ne uspjevaju nista da promjene, jer na kraju i njih sistem usisa itd, pa koja bi poenta filma bila? uostalom, zar sve mora da ima poentu? i dobar film je ponekad dovoljan.
update: na kraju filma je jedna sjajna fora (u vidu posvete), koju nisam odmah provalio (tj, bilo mi je receno da pogledam odjavnu spicu, ali nisam obratio paznju na pravi momenat).
Last edited by moon safari; 13-03-07 at 14:57.
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
ne bih ovo komentarisao, ali mene je dozivotno kupio sa Before Sunrise i Before Sunset koji mi, pored svega, prvi padnu na pamet na pitanje o omiljenim filmovima. Imajuci u vidu da ne gledam cesto romanse i da nisam jedan od onih koji se furaju na elitizam, toplo preporucujem ova dva filma. Sto se fice fast food nation, bacio sam na skidanje i pogledacu sigurno.
Je li to Jim Carrey opet u "ozbiljnoj" ulozi? Kakav je kvalitet snimka koji si gledao? Ja sam do sad samo nailazio na ove iz bioskopa.Originally Posted by Shljivovitza
Watch what you think,
They can read your mind.
This is the beginning.
"The last king of Scotland". Odlican film! Gluma Forest Whitakera stvarno za oskara.
Last edited by Ramos; 14-03-07 at 12:48.
"Stranger than Fiction". Obavezno odgledati! Lud film skroz! Da je možda samo malo bolji kraj bio bi baš, baš dobar...Ma biće vam sve jasno kad ga odgledate...Ili možda neće??![]()
Prije 2-3 dana ga uzeh, ali mi je kocio pa sam otisao i uzeo drugu kopiju, koja mi je takodje kocila i onda sam shvatio da nije do diska no do mog DVD-ja, pa sam odustao od toga filma... Moracu ga i treci put uzet
Uzmite "The Good German" sa Dzordz Klunijem, Kejt Blanset i Tobi Megvajerom. Radjen u crno bijeloj tehici. Stiven Sodeberg rezirao...
"Alpha Dog" odličan film! Kad sam vidio da glumi Justin Timberlake pomislio sam zajebavaš li se!?ali...baš mi se dopao! Radnja po istinitom događaju.
Evo za ekipu koja nije zaboravila, zatim primorce i Dr Mitrica:
"The Storyteller" 1988
Created by Jim Henson
http://www.imdb.com/title/tt0092383/
Nekad mi nishta nije bilo milije nego sjesti ispod Televizora "EI Nishovog" na itison ledni jer je tata govorio da je tepih luksuz i da ce nas razmazit, i gledati starog chichu pored vatre sa svojim uvrnutim psom kako pripovijeda. Jebeno dobra, bajkovita serija. Skoro je nabavih, i upitah sebe: "Kako se sjeti ovoga Vlado Superstaru sa Estrade!?"
Episodes
The Soldier and Death
Fearnot
The Luck Child
A Story Short
Hans My Hedgehog
The Three Ravens
Sapsorrow
The Heartless Giant
The True Bride
Ko se ne sjeca ovoga pas ga liza...
Ja se ne sjećam i nek me pas poližeali bih volio da mi daš to da odgledam, jer ne sumnjam da je odlično!
Evo vam ljudi od mene jedna APSOLUTNA PREPORUKA I PREDLOG Experiment, Das
FILMCHINA!!!
Svaka cast, ovo je bas iz malog mozga, na ovo sam bio potpuno zaboravio. Anyway,nadjoh na torrentu. A neko se sjeca Labyrinth (1986) sa Dejvidom Bouvijem? Previse dobro uradjen da bi bio samo film za djecu.
Last edited by SyntheticProgress; 23-03-07 at 10:56.
Watch what you think,
They can read your mind.
This is the beginning.
Ja imam Storyteller-a
nocas u Karver Kurosavin "Krvavi prijesto" po Sekspirovom Magbetu. 20 h.
"Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing".
Darren Aronofsky je snimio novi film...
Zar treba jos nesto da kazem??? :mrgreen:
I am the one who locks.
da se i ja potpisem ispod ovog predloga, a ima nas jos koji bi to uradili.
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
Da, da. Odlican film, stvarno dobar. A to je jedna od tema koja me opsijeda od kad znam za sebe - stvaranje i funkcionisanje mikro-zajednice ljudi u ogranicenom prostoru... Kad napravis mikro-kosmos, ubacis ljude i prepustis ih same sebi. "The Cube" je bila dobra ideja ako me $ecanje sluzi...
I am the one who locks.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks