Page 14 of 24 FirstFirst ... 4101112131415161718 ... LastLast
Results 326 to 350 of 598

Thread: ALAT (Busilice, hiltovke, kljucevi, etc...)

Thanks Thanks Given 
    203
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    391 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Najskuplji

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
    Prvo Milwaukee,pa 6 mjesta prazno pa ostali.
    Dewalt je stari direktni konkurent Milwaukee-ju,ali ne moze da mu primiriše.

Sent from my SM-N980F using Tapatalk
    James Tiberius Kirk

Thanks Thanks Given 
    25,807
    Thanks Thanks Received 
    8,308
    Thanked in
    4,074 Posts

A na koje konkretno alate mislite pa iznosite ovakve tvrdnje? Ovo je isto kao da kažeš Ferari pa deset mjesta prazno i onda lupam Mercedes. Koliko tu ima raznih alata, modela itd. I šta ste sve koristili od alata?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,626
    Thanked in
    1,256 Posts

Sto se Bosch alata tice, uzasno iskustvo u poslednje vrijeme...
    Imam u firmu 3 seta alata (stemerica, srafilica, udarni odvijac, cirkular i brusilica dodje u set), oko 1000e kosta set sa baterijama od 5AH, svi su u Okov kupljeni.

Prvi set je bio odlican, drugi set su nam vec uglavili nizu seriju alata za iste pare, tu nam je crkla stemerica posle jako malo vremena, i baterije su slabije od 4ah, punjac 45w umjesto 90w...

Poslednji set smo kupili skoro, ja ne znam dje je to proizvedeno...Plastika i gume na tim masinama su gore nego na workers best ili verto, kontrola brushless motora nikakva, znaci na srafilicu imas ili ful gas ili nista, neispravna je dosla u paket...Dali su nam drugu, druga prekida svako malo, samo upali onu pomocnu diodu da osvijetli dje se sarafi ali nece da upali motor...Brusilica ne moze izrezat nista deblje od plasticne kanalice, baterije su 4ah ali su drasticno losije od prva dva seta, pretpostavljam da su losije celije unutra...

Uglavnom ne bih preporucio, pogotovo jer set tog alata kosta od 800 pa do 1100e, i nije hobi nego profi bosch linija i stvarno je los toliko da sam prije neki dan radio s tudjim Graphite alatom, i pozitivno se iznenadio
    Last edited by Laz; 01-12-23 at 18:38.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Bosch je katastrofa, kao i makita koja se prodaje kod nas...samo pogledajte na sta to lici kad bilo sta njihovo uzmete u ruke u kipsu - kinez 101%.

Milvoki su stariji modeli i neopravdano skupi a hilti je bas bas u krv, tako da dewalt dodje najbolji izbor.

Hilti je da ga kupis i da ga gledas, zao ti je da ga koristis ali svima pricas da imas hilti.

Thanks Thanks Given 
    203
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    391 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    A na koje konkretno alate mislite pa iznosite ovakve tvrdnje? Ovo je isto kao da kažeš Ferari pa deset mjesta prazno i onda lupam Mercedes. Koliko tu ima raznih alata, modela itd. I šta ste sve koristili od alata?

Srafilica,čegrtaljka,pištolj za točkove,bušilica,brusilica...

James Tiberius Kirk

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    103
    Thanked in
    60 Posts

Quote Originally Posted by zrnojed2 View Post
    Prvo Milwaukee,pa 6 mjesta prazno pa ostali.
    Dewalt je stari direktni konkurent Milwaukee-ju,ali ne moze da mu primiriše.

Od prijatelja stolara iz Bosne sam uvijek čuo sljedeće - Festool pa 100 mjesta prazno, potom Milwakee, pa 50 mjesta prazno pa onda Dewalt, Bosch i Makita.

Kaze da je Hikoki najbolji omjer kvalitet cijena za hobi varijantu.

Ja imam iskustvo sa Bosch alatima i Zadovoljavaju moje potrebe :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

Hikoki i Matabo bi trebalo da su manje vise isti alat sad.

Bosch srafilica, pa otkazala elektronika pred istek garancije, zamijenili. Baterije kao prvi dan. Cijeli dan mog posla mogu sa jednim punjenjem. Sad je vec tri godine od kad je kupljena,primjecujem da glava malo opusti ponekad isl, al opet.... Rijec je o onom modelu sto je na akcijama oko 180-190e sa dvije baterije u koferu. Bogme se cukne sa njom,kad nije cekic tu, pane ponekad sa metar visine itd. Nije da se stedi, dosta sati je odradila.

Kad je ova bila na servisu, nijesu dali zamjensku, uzeo najjeftiniju bosch, samo tijelo, oko 70eura. Bitno bilo da mogu baterije od 18v. Iz motora baca varnicu ponekad, vjerovatno losa izvedba cetkica. Kad serafim ili stelujem, oce nekad da se ne odazove tj ja pritisnem al ne okrene. U servisu mi tad rekli da je to zato sto mi majstori ne umijemo da koristimo alat, nego klikamo non stop,umjesto da pustimo da vrti . Uglavnom, za te pare sam ja zadovoljan.

Makita imam ubodnu, manja jedna, 2015 kupljena, 400w. Tad je bila 40e na akciju u kips, jos se premisljam da je mijenjam tj moram nedje testirat drugu neku, da vidim sto dobijam konkretno. Ako nece omoguciti znatno vecu brzinu u rezanju radne ploce(to je najvece cesto opterecenje) ne vidim.svrhu zamjene. Al ne lezi vraze,nijedan prodavac nema testne primjerke i nemaju dje da se probaju prije kupovine. Ima Cerovo valjda, al mi ne pada na pamet 350eura za ubodno da dam kad mi od 40 ona vec vise od 8 godina radi posao. Na toj od 40.je inace samo jedna popravka.bila, pukla vodilica od par eura.

Matabo ger, prije ne znam koliko,mozda godina i po, dvije kupljen. Rezao grede 14x12 sa njim, daleko preko mjera iz specifikacije.

Makita udarna,onaj mali model,svima poznat. Donese mi je brat urnisanu. Cekic nije radio. Servis kod momka koji se i odje reklamirao, od mozda 40e zamjene djelova(polovni stavljeni) i gazi za moje potrebe.

Hitachi srafilicu malu imao,kao prvu. 4 godine dok nijesu baterije oslabile, onda bosch uzeo. Isto dobra bila.

E sad, guslajuci po netu,modele koji kod nas dolaze, slabo imas u ponudi po zapadu. A zapadne sigurno odje nemas. Samo srafilica Bosch ima za njemacko trziste barem 30 modela, kod nas 5-6 mozda.

Jedna vrlo bitna stvar, bitno je kako se odnosis prema alatu. Dok sam radio po firmama gledao sam kako se radnici sa firminim ponasaju kao da su igracke od 5e. Dewalt udarna velika zaglavi, on je lupa cekicem. Srafilicu zateze vatanjem glave u punoj brzini, posipaju pivom, ne izduvaju prasinu, ako pokazuje znake ostecenja on stiska jos vise, a ne nosi na servis itd

Druga bitna stvar, potrosni alat za te masine. Dzabe skupa ubodna, ako je noz smece.
    Ja sam odusevljen sa bitovima Milvoki. Klasa za sve sto ima Okov ili Kips, cijena u rangu wihe ili makite.

I ne pada mi na pamet Milvoki masine uzimat, preskupo za ovo moje zanimanje. Jer,ima 2 godine garanciju, a ako ista otkaze posle nje, mogu kupit novi de walt ili bosch za te pare.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

A ako cemo da se gadjemo brendovima, Maffel je ispred Festool i Milvoki. Ima jos tih brendova, premijum alata.

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,626
    Thanked in
    1,256 Posts

Dutch, jesi uzimao Bocsh u poslednjih godinu- dvije?
    jer daleko je kvalitetniji taj sto si kupovao prije 3-4-5-6 godina nego sad...ne znam sta se desilo

Inace smo imali Makitu stemericu onu manju na struju, sto je nekad bila 150e( sad isto tako izgleda ali ne znam kakvog je kvaliteta)
    Mi smo je deset godina urnisali, lezali na nju pri stemanju, kroz armirani zid busi kolega, kad se umori odma nastavlja drugi, posle njega treci...Smrti joj nije bilo, znaci bukvalno je imala najgori moguci zivot, nikad nista...I ukradu nam je s gradilista

Sad nisam pametan sta kupit?

Znaci treba mi na struju da je(jer imam na baterije ove i imam veliki hilti) ona srednja masina, kad mi je zao da mucim ovu na bateriju, a hilti prevelika...

Da li gledat Milvoki, Bosch ili opet tu Makitu? Hikoki?
    To je onaj rang masina 150-200e

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

Makita je vjerovatno ova sto ja pomenuh. i ta je prosla grdilo

Nisam uzimao, al pretpostavljam da su kao i nekad u Kipsu, uzeli kontigente robe koja je povucena sa Eu trzista zbog nekih nedostataka.

Uzmi Bosch ili Makitu,koja je jeftinija. Jer Milvoki neces za te pare. Vadi dusu, ako crkne, na garanciju

Inace, imala je opcija 2+2 za profi.Bosch alate. Nema vise, samo 2. To je vjerovatno upravo ovo sto pricam, alat sa falinkama, koji oni uzmu za upola cijene i ceraj. Bosch ne snosi servis nego firme ovdasnje.

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,626
    Thanked in
    1,256 Posts

Prvi set alata sam registrovao na firmu na sajt Boscha i mislim da je imao 2+3 ili taj 2+2 godine garancije...Ova druga dva seta apsolutno nista bez obicnu garanciju od 2 godine...

Ali nije mi ista majku mu ta makita sto je sad u okov i kips kao ova sto sam ranije imao...isti izgled, ali plastike gore, samim tim pretpostavljam i rotor i stator i cetkice i sam cekic mehanizam da je neki jeftiniji za nas "trece zemlje svijeta"
    ovakav je to model ja msm

Thanks Thanks Given 
    25,807
    Thanks Thanks Received 
    8,308
    Thanked in
    4,074 Posts

Ja za majstore u firmi nabavljam alat evo 15 godina i nabavio sam bog zna koliko alata. Svakojakog. Ovo što pominjete da nije isti kvalitet prije 7, 8 godina i sad je istina. Ova Makitu što si postavio i sličan Bosch rade evo po 7, 8 godina a mogu misliti što im rade i kako ih paze. Pa Okov je u jednom periodu imao Bosch proizveden u Kini i u Njemačkoj. Cijena je bila različita. Ne kao boja zeleni i plavi. Nego bukvalno isti model sa različitom cijenom. Ali su brzo prestali sa tom politikom kad je narod vidio šta ustvari prodaju po jeftinijoj cijeni. Neko moje iskustvo je da DeWalt ima najbolji baterijski alat u smislu uloženo dobijeno. Ovo poslednje od Bosch-a što smo uzimali prilično loše. Dvije baterije zamijene posle 4, 5 mjeseci. Makitu već neko vrijeme ne uzimam jer su je dosta iskvarili. Wurth alat npr. je dosta slab (znam da oni samo nalijepe Wurth) ali zato su im materijali odlični. Hilti ima najbolje burgije i štemajze. Nedavno sam uzimao i Hilti posle nekog vremena i bogami je dobar. Ali je i cijena dobra. Neko pomenu i Hikoki, nekolike altke i od njega, nije se uopšte loše pokazao, a cijena povoljna.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

Pa sigurno da jes. Ako se sjetim, sjutra cu pogledati dje je sto sklapano od ovog mog alata. Mislim da su za Bosch Indonezija i Rumunija.
    Makita made in Japan ne postoji na nasem trzistu. Tj Centrometal je to nekad uvozio. Komsija mi je pokazivao malu brusilicu,kupljenu kad je Cm bio kod pasarele na Zabjelu. Kaze da je jeftinija bila od onih iz Eu a do dana danasnjeg samo desetak zamjena cetkica i ciscenje povremeno. Kips je posle oteo zastupnistvo Cm-u i dalje znas sve.
    Inace, u Kips kupit aku alat je za onog ko ne poznaje zeznuta stvar. Lunjao sam nedje prosle godine, dokon ubijao vrijeme. Tamo ima Makita srafilica sa baterijama iz 2012 godine. A najmanje ih bi sa onim do godine starim.

14. The Following User Says Thank You to Dutch For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

[QUOTE=extravaganca;5980397Ovo poslednje od Bosch-a što smo uzimali prilično loše. Dvije baterije zamijene posle 4, 5 mjeseci.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk[/QUOTE]

Moze bit, rekoh vec da meni taj set gazi trecu godinu i da i dalje baterije drze kao prvi dan tj jedna baterija mi je dovoljna za jedan radni dan. Ako su dosli na to da propada za pola godine, sumnjam u originalnost istog. Mada, ako se moze registrovati na Bosch sajtu i to ne bi smjelo biti problem. U tom slucaju, prodaju nam alat zadnje klase, po cijeni vecoj negoli je prva.

Thanks Thanks Given 
    225
    Thanks Thanks Received 
    442
    Thanked in
    299 Posts

Festool je vrlo ozbiljna marka alata,kod nas u firmu vec godinama rade njihove slajferice i polirke bez ikakvih kvarova,samo mijenjanje cetkica ( koje su u krv skupe ,oko 50e par -nabavljamo u beograd) probali smo i ostale dostupne marke kod nas i nisu ni priblizno dobre kao festool, e sad je li to samo kod slajferics i polirki ili vazi za sav alat ne znam
    Imamo boshovu busilicu koja je stara 15g i radi odlicno,dok jedna koja je kupljena prije 3g ima problem sa cekicem,ponekad steka kad se prebaci na njega,na alat dosta utice i odnos radnika prema njemu i koliko ga pazi

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

Preko Srbije ide Festool? Ili se pojavio neko odje?

Imaju oni sve dobro, al aj se zaleti kad nema servisa isl. Meni bas dusa cimat se oko nabavke sa strane bilo cega. Sto ima tu da se uzme i aj zdravo. I za auta sam poceo gledat tako, dje ima otpada i djelova na trafiku.

Thanks Thanks Given 
    25,807
    Thanks Thanks Received 
    8,308
    Thanked in
    4,074 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Moze bit, rekoh vec da meni taj set gazi trecu godinu i da i dalje baterije drze kao prvi dan tj jedna baterija mi je dovoljna za jedan radni dan. Ako su dosli na to da propada za pola godine, sumnjam u originalnost istog. Mada, ako se moze registrovati na Bosch sajtu i to ne bi smjelo biti problem. U tom slucaju, prodaju nam alat zadnje klase, po cijeni vecoj negoli je prva.
    Bili su oni setovi (šrafilica, brusilica, odvijač) na akciji nekoj, mislim za 600e uz po jednu bateriju čini mi se, zaboravio sam tačno. Iz jednog seta jedna baterija zamijena, iz drugog dvije. Problem je bio taj da nisu mogle da se pune. Nema više od 5 mjeseci sigurno jer sam ih neđe ljetos uzimao. Ajde neka je i pola godine. Ove konkretno nisu prijavljene na sajt. Zaboravili. Ali ne sumnjam da bi moglo. Kao i sve do sad.

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

Centrometal ako je vjerovati rijecima sefa njihovog ima kvalitetniji uvoz alat, namijenjen za EU....razlika u cijeni izmedju CM i Okova je od 50 eura minim oa na vise u alatu
    De walt made in Česka se vrhunski pokazao sremarice male i velje!
    Ovaj Graphit mislim da je best bay za hause majstore , baterija od 4Ah i veseli se ....
    Cak im je i ona motorna sega odlicna kupio je drugar 90 eura kao pomocnu prosla 2 sezone efektivnog rada u sumi, kupio je jos jednu neotpakovanu da mu se nadje ali i dalje prva radi, kune su u nju....

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

Meni je slajferica Graphite odradila dosta posla, a i blanju sam mucio pofino pa i dalje radi kao i prvog dana.

Ovo za Cm nijesam siguran, jer mi je njihov prodavac ljetos rekao da je garancija na profi 2 godine i da nema produzenja preko sajta na +1 ili +2. Ko ce znati,mozda i Bosch to ukida. U sustini, sad je profi alat onaj heavy duty, profi je klasa ispod.

Thanks Thanks Given 
    225
    Thanks Thanks Received 
    442
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Preko Srbije ide Festool? Ili se pojavio neko odje?

Imaju oni sve dobro, al aj se zaleti kad nema servisa isl. Meni bas dusa cimat se oko nabavke sa strane bilo cega. Sto ima tu da se uzme i aj zdravo. I za auta sam poceo gledat tako, dje ima otpada i djelova na trafiku.
    Ovdje nema festol,ima da se kupi u srbiju i u bosnu,polirka nam je dosla iz njemacke,ali cetkice kupujemo u beograd jer stavljamo original a ovdje ih nema

Thanks Thanks Given 
    658
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    319 Posts

zar nema festool kod marija u centar boja u tolose ?
    * Profesionalni detailing vozila *
    Instagram : Tico Detailing

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    103
    Thanked in
    60 Posts

Quote Originally Posted by Tico View Post
    zar nema festool kod marija u centar boja u tolose ?
    Ako je to tačno - imaš poklon za mustuluk :-)

Thanks Thanks Given 
    6,944
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Ja danas lagano sa ovom srafilicom izbusih nosecu gredu, zadovoljan sam. Za po kuci dovoljna ce biti.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    25,807
    Thanks Thanks Received 
    8,308
    Thanked in
    4,074 Posts

Quote Originally Posted by Auris View Post
    Ako je to tačno - imaš poklon za mustuluk :-)

Ako je tačno imaš popust kod Maria od mene

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

A ovo?
    Bušilica i šrafilica na baterije
    https://mi-montenegro.me/prodavnica/...rska-busilica/

Nije čak ni hobi varijanta, nego za jednom mjesečno.

Pitam najviše, ima li šta drugi da se uzme?

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Page 14 of 24 FirstFirst ... 4101112131415161718 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)