Page 839 of 1028 FirstFirst ... 339739789829835836837838839840841842843849889939 ... LastLast
Results 20,951 to 20,975 of 25688

Thread: Mjesta gdje se dobro jede

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Vazda sam se pitao zašto u PG konobari kradu i zašto su nadrkani. Sad vidim da im nije ni čudo kakve prasadije ima.

Derry

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Boze sacuvaj price, cascavate li tako kad kupujete auto ili namjestaj...ipak se ti ljudi polomise oko vas da vam objasne, odgovore na sva pitanja i jos se cjenkate i slicno.

Koliko vas je kupilo ugaonu 1800 eura i ostavilo jos 200 eura, ipak je kulturno? Ili telefon jer se ugaona ne kupuje svako malo.

Dolazio je veli 20x do vas, kao da mu to nije posao nego ste komsiju angazovali da vas sluzi pa mu niste platili.

Thanks Thanks Given 
    4,904
    Thanks Thanks Received 
    8,773
    Thanked in
    4,229 Posts

Quote Originally Posted by the Genius View Post
    Momak je doveo njemu bitne ljude na ručak, oni nijesu mogli da se udostoje da pripreme stolove prema rezervaciji i na kraju ne žele da mu daju račun. I on treba sad da bude mrtav zadovoljan i da čašćava osoblje... Zanimljiv zaključak.

Sent from my MAR-AL00 using Tapatalk
    dok on misli da se karticom inatio za baksis, treba da zna da sve sto se kuca na pos terminal, mora da se kuca i na kasu.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Tačno.
    Ja plaćam uvjek karticom, znam da sve što prođe preko njega mora da se opravda. Transkaciju ako storniraju meni se vrsti novac
    Bakšiš dajem u kešu konobaru.

Kuća dobija svoje konobar svoje.

Ne znam jesam li kulturan, ali nikad me to nije ni zanimalo

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Default Mjesta gdje se dobro jede

Ljudi ne kapiraju da se baksis daje za dobru uslugu ne jer se to mora ili je obaveza.

Drugar mi je radio za jake lance hotela i restorane i iz bas iz razloga koje sam naveo da se citav lanac zaposlenih pita za dobru uslugu baksis se dijeli na dosta njih (konobari, sankeri, kihinja…) tada baksis dobija pravi smisao.

E sad sto neko daje baksis na to sto mu donesu splacine a on nenajeden i misli da sa dva eura napravio cudo nebesko i da je to sva njegova velicina i kultura to je drug stvar.

Bratanac je ljetos radio po prvi put kao konobar u jednom restoranu na Lustici, kakva munje obuka bila, svako jelo morao da proba, da zna sastojke, koliko treba da budne gorovo itd. Zamislite dodje vam takav konobar i konobar gdje cekate 40 minuta da vam se okene, pa pogrojesi rezervaciju, pa donese pogresno jelo, pa se obrati “e brste sto ces popit”

Po mom mosljenju treba pravit razlike i stvarno postovati kada se neko potrudi ili kada vas neko preko one rabote doceka.

Thanks Thanks Given 
    9,018
    Thanks Thanks Received 
    6,482
    Thanked in
    2,538 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Boze sacuvaj price, cascavate li tako kad kupujete auto ili namjestaj...ipak se ti ljudi polomise oko vas da vam objasne, odgovore na sva pitanja i jos se cjenkate i slicno.

Koliko vas je kupilo ugaonu 1800 eura i ostavilo jos 200 eura, ipak je kulturno? Ili telefon jer se ugaona ne kupuje svako malo.

Dolazio je veli 20x do vas, kao da mu to nije posao nego ste komsiju angazovali da vas sluzi pa mu niste platili.

Kupio sam auto castio sam prodavca 200e. Das dosta para za nesto red je da castis. Mozda sam previse u kafanu. Ali slusaj ljudi to pamte. Pa kad sam imao manji problem sa drugim autom iste marke i dosao tamo porucili su sve bez ikakvog avansa sto nije praksa iako je dosta jaka cifra bila.
    Nisam ja neka krava muzara da se razumijemo ali za razliku od vas ja sam sa 17 godina i radio kao konobar i server u restoran i u kladionicu u studentskim danima. Pa kad dodju gazde nariljaju se ili dobiju po 20k eura a ostave 70 centi. Te splacine zapamtis i ne zelis nikad da budes takav.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

7. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    185
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    348 Posts

Upravo zbog ovoga sam pitao kako kategorisete konobara...
    Npr prvi put me vidi i dodje "brate sto pijes", mora da se zna razlika izmedju gosta i konobara, koliko god da je on mladji ili ga poznajete osnova kulture mora postojati, ako ne radi njega onda radi okoline "dobar dan, izvolite.." i naravno sa osmjehom a ne kao da sam dosao da se bijem

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Kao prvo nije razgovarao sa gazdom nego sa menadzerom.
    Kao drugo kasnilo je jer odlucio,trazio drugi sto,a ne koji mu je bio planiran.
    Kao trece citav dan nije radila kasa.
    Meni je bitna najvise hrana kakva je bila,a i usluga naravno.
    p.s
    Nikad mi se nije desilo da ne dobijem racun.
    Toliko o tome.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Zna li ko od ekipe ovdje ima li u Baru neka kafanica tipa Pod Volat, ili tako nešto, da nije šminkeraj i da nije u krv? Frendovi iz Srbije su neki su dolje pa traze nesto na tu foru.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Quote Originally Posted by drazen020 View Post
    Zna li ko od ekipe ovdje ima li u Baru neka kafanica tipa Pod Volat, ili tako nešto, da nije šminkeraj i da nije u krv? Frendovi iz Srbije su neki su dolje pa traze nesto na tu foru.
    Ti ne ostavljaju bakšiš 1/1 šalji ih na brzu hranu

Derry

12. The Following User Says Thank You to PrijekiLijek For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,789
    Thanked in
    4,261 Posts

Zaključak je,čini mi se,sa slučajem na Đedovinu,da je trebalo ostavit samo bakšiš konobaru,a ne platiti(valjda to podrazumjeva i ne koristiti) ono što se poslužilo a nije valjalo,rezervisalo...jer nije valjalo/nije se ispoštovao prethodni dogovor.Mislim da je najkorektnije bilo platiti račun umanjen za PDV pa kad kasa proradi neka dođu do mušterije sa fiskalnim i platiti razliku.U tom slučaju(razgovora i eventualnog raspravljanja sa menadžerom) najmanje što bih očekivao od konobara je da stane na moju stranu i reče menadžeru da nije u pravu.
    Takođe usluga konobara bi trebala podrazumijevati da je trebao stranku upoznati na početku,da kasa ne radi(cijeli dan) i koja su njegova prava tada(čini mi se da država forsira narativ i da je obaveza ugostitelja da stavi napomenu:"Nijeste dužni platiti vaš račun ukoliko vam nije dat fiskalizovani račun")

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by joni; 23-11-23 at 13:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Oce da piju nedje dje ima kariranih stolnjaka... Ima li toga uopste u BR?
    A ostavljaju vise nego sto bi im se po izgledu moglo naslutit

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Ti ne ostavljaju bakšiš 1/1 šalji ih na brzu hranu

Derry

15. The Following User Says Thank You to drazen020 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,823
    Thanks Thanks Received 
    9,748
    Thanked in
    7,272 Posts

Oce da piju nedje dje ima kariranih stolnjaka... Ima li toga uopste u BR?
    A ostavljaju vise nego sto bi im se po izgledu moglo naslutit
    Ima konoba Berlin.Imaju karirane stolnjake i Zaječarca zidarskog.Ili Nikšićko.
    Ambijent je odličan ušuškan u zelenilo.

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Re...icipality.html

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Kupio sam auto castio sam prodavca 200e. Das dosta para za nesto red je da castis. Mozda sam previse u kafanu. Ali slusaj ljudi to pamte. Pa kad sam imao manji problem sa drugim autom iste marke i dosao tamo porucili su sve bez ikakvog avansa sto nije praksa iako je dosta jaka cifra bila.
    Nisam ja neka krava muzara da se razumijemo ali za razliku od vas ja sam sa 17 godina i radio kao konobar i server u restoran i u kladionicu u studentskim danima. Pa kad dodju gazde nariljaju se ili dobiju po 20k eura a ostave 70 centi. Te splacine zapamtis i ne zelis nikad da budes takav.

Sve je to legitimno ali je takodje dno kad nekog prozivamo sto nije dao baksis iliti sto nije castio. Zna se sto ide cascavanje i kad, ne mozes se ti ljutiti na komsiju sa kojim ne pricas sto tvom djetetu nije kupio cokoladu za rodjendan.

Konobar ima platu za posao koji radi, isto kao sanker ili kuvar ili radnica na salteru u posti pa nesto ne znam da one imaju toliki baksis ili prodavaci u Multicom recimo ili Castelanu kad vec pominjes auto.

Sva je usluga uracunata u cijenu hrane/pica jer kisjela voda od 20 centi u lokalima kosta 1.50 i sendvic je 2 eura a u lokalima 8, rakija je 30 centi a u lokalma 3 eura a neko jos obracunava service charge koji dodje kao obavezni baksis koji se dijeli medju zaposlenima i povezuje se sa elitnim mjestima koji uglavnom imaju odlicnu uslugu 99% vremena.

Pored svega toga davanje baksisa dodje kao obicna glupost, ali ponekad covjek da casti covjeka ako ga je cimao daj ovo daj ono, a ovaj bio ultra ljubazan...ali da se prica o obaveznom, jos kad covjek nije zadovoljan...

Thanks Thanks Given 
    185
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    348 Posts

Neka podje do Starog Bara, tamo ima kafana milion tako da ce sigurno naci nesto sto im odg, tipa Citadela ili nesto slicno tome...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    1,041
    Thanked in
    417 Posts

Normalna je stvar NE ostaviti bakšiš ako je usluga nezadovoljavajuća.
    Je li do gazde, menadžera, kuvara, konobara...nije na meni da razbijam glavu oko toga.
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    968
    Thanked in
    522 Posts

Sad ste me bacili u razmisljanje jer sam ja sa kesa i baksisa, presao na google pay i ne nosim novcanik nego samo tel npr na pauzu sve placam telefonom a neke sam pitao i kazu da ne mogu karticom baksis mora da im se poklapa. Sta da radim? :-)

Послато са SM-F946B помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    25,777
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Sve je to legitimno ali je takodje dno kad nekog prozivamo sto nije dao baksis iliti sto nije castio. Zna se sto ide cascavanje i kad, ne mozes se ti ljutiti na komsiju sa kojim ne pricas sto tvom djetetu nije kupio cokoladu za rodjendan.

Konobar ima platu za posao koji radi, isto kao sanker ili kuvar ili radnica na salteru u posti pa nesto ne znam da one imaju toliki baksis ili prodavaci u Multicom recimo ili Castelanu kad vec pominjes auto.

Sva je usluga uracunata u cijenu hrane/pica jer kisjela voda od 20 centi u lokalima kosta 1.50 i sendvic je 2 eura a u lokalima 8, rakija je 30 centi a u lokalma 3 eura a neko jos obracunava service charge koji dodje kao obavezni baksis koji se dijeli medju zaposlenima i povezuje se sa elitnim mjestima koji uglavnom imaju odlicnu uslugu 99% vremena.

Pored svega toga davanje baksisa dodje kao obicna glupost, ali ponekad covjek da casti covjeka ako ga je cimao daj ovo daj ono, a ovaj bio ultra ljubazan...ali da se prica o obaveznom, jos kad covjek nije zadovoljan...
    Slabo se ti družiš sa kafanom kad ti je čašćavanje konobara glupost. Pretpostavljam da isto misliš i za čašćavanje muzike? Jer i oni su plaćeni kao kuvari, šankeri,konobari...

22. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    25,777
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Sad ste me bacili u razmisljanje jer sam ja sa kesa i baksisa, presao na google pay i ne nosim novcanik nego samo tel npr na pauzu sve placam telefonom a neke sam pitao i kazu da ne mogu karticom baksis mora da im se poklapa. Sta da radim? :-)

Nosi keš da častiš konobara ne budi stipsa i vadi se na to da sve plaćaš karticom ili ti telefonom.

24. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

kako stiže da uporedi prodavca iz multicoma sa konobarom
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

26. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,823
    Thanks Thanks Received 
    9,748
    Thanked in
    7,272 Posts

Na stranu sad i bakšiš ali koliko samo ima likova te se konobaru obraćaju sa alo,alo đe si više nevidio se i to.
    Vazda li se očekuje od tog mrčenog konobara a ima masu ođe kod nas ljudi koji se prema istima ponašaju ka da su neko ko je još dužan da toleriše njihove idiotluke a što je najgore obično tolerišu zbog (robo)vlasnika.

28. The Following 3 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Na stranu sad i bakšiš ali koliko samo ima likova te se konobaru obraćaju sa alo,alo đe si više nevidio se i to.
    Vazda li se očekuje od tog mrčenog konobara a ima masu ođe kod nas ljudi koji se prema istima ponašaju ka da su neko ko je još dužan da toleriše njihove idiotluke a što je najgore obično tolerišu zbog (robo)vlasnika.
    E kakvih glavonja ima daleko bilo. Fala Bogu u CG sam se bavio konobarskim poslom kratko dok je bila pandemija tesko bi moga izdrzat ludilo ovoga naroda.
    Da postidim malo kolegu bitrate, ima dobru ekipu. Gosti za primjer iako se prebiju dobro od alkohola ispostuju i baksis i da se popije s njima

Derry

30. The Following 6 Users Say Thank You to PrijekiLijek For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    508
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    373 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post

Moze i na karticu da se ostavi. Koliko znam, kod nas se sve kuca na "kes" u sisteme, i konobaru je bitno samo da se poklopi na kraj, ako ima 300 eura pazara, a ima 250 na karticu i 100 na kes, uzme 50 eura i to ti je to.

Nije obaveza, ja vazda ostavim i kad je prosjecna usluga, radio sam pa znam tu muku i plivanje ponekad. A vala kad ti dodje grupica i napravi neki racun od 500 eura i ostavi vala nista, a stvarno se potrudis, e ne znam sto bi rekao stvarno.

Mada sto se tice toga, nasi ljudi stvarno nisu najgori sto se tice baksisa, kakvi su tek Englezi, Italijani itd. ali kod nasih je pakleno alooo konobar, momak, mozes da mi naplatis dreka i tako.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Englezi uzas sto se tice baksisa ali makar nisu prasad kad jedu u restoran. Makar kad se radi o hrani imaju manire i merak je da su ti gosti. Italijani nazalost velike svinje u svakom smislu.
    Sto se baksisa tice moram od Evropljana da izdvojim Irce koji su velika gospoda sto se toga tice. Izuzetno cijene servis i velikodusni su. U slucaju da nisu zadovoljni svakako ce da daju baksis ne preveliki ali ako odradis dobro svoj posao bas se pobrinu za to.

Derry

33. The Following User Says Thank You to PrijekiLijek For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,018
    Thanks Thanks Received 
    6,482
    Thanked in
    2,538 Posts

Na zalost dosta lokala je pocelo sa praksom da ne moze da se ostavi baksis preko kartice. Takodje tesla taksi je prekinuo tu praksu

Page 839 of 1028 FirstFirst ... 339739789829835836837838839840841842843849889939 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)