A ti ni da je tvoj galileo.
Nijesam bio u pomenutom hotelu niti sam bio 11 puta. Bio 1.
Ali ako imas aranzman za recimo Val Torens sa isto toliko ski dana i ski pasom za 600, onda ovaj od 400 i kusur nije wau ponuda.
Za 900e je mogla da se bukira koliba za 4-5 ljudi i fri ski pas u Livinjo.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Postavi odje, valjat ce za sljedecu godinu.
Sto se mene tice i ove godine cu na Jahorinu i Bjelasnicu za pocetak
A kako mi se cini i vrijeme ide na ruku, evo jutros na Bjelasnicu pada uveliko.
https://www.ski.ba/2023/03/23/live-stream-hotel-han/
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
I na Zabljak jutros fino pada.
Vidjeh li dobro da je 40e dnevni ski pas na Jahorinu?
Sve su prilike da cu i ja kombinovati Jahorinu i Kolasin a bas mi se ne daju neke pare za Jahorinu, svaki put vise je magla nego vedro.
Mozda opening da se uvati.
Evo link za smjestaj Livinjo, mada se sad nema sta gledat
https://www.livignoskiholidays.com/search/
Nije kasno jer si prije 10 dana mogao da biraš smještaj.
Prve dvije nedjelje je svake godine u decembru ski opening. Livigno daje free ski pass ako imaš bukirano 4 noćenja u hotelu ili 6 u apartmanu.
Ne može preko booking-a nego preko njihovog sajta.
Ima skupih hotela i apartmana, ali ima i da se probere.
130km staza nije malo.
Sent from my 22126RN91Y using Tapatalk
UPDATE
Sad jes kasno jer nema skoro apartmana u ponudi.
A bilo je do prije 10 dana nešto tipa smještaj, šest noći, polupansion za četvoro cca 2.5k, bez hrane oko 1.2.
Ski pass included.
Izlazilo je 300€ po osobi bez prevoza i hrane, sa hranom oko 750€ po osobi.
Moguće da na ljeto ima jeftinijih ponuda.
Francuska mart je jeftina. Alpi i 500+ km staza.
Povoljniji su ranije kad se bukira.
Kopaonik mislim da ću da idem sad ski opening.
Nije loša priča uopšte.
Prvi dan free, a onda ide 30% popust sledeća tri dana. Kako trodnevni izađe malko preko 100€ računam uz popust onaj kad se online kupuje ski pass da će izać cca 70€ pass za ta četiri dana.
Prognoza obećava dosta snijega.
E da 7-10.12. (četvrtak-nedjelja).
Ja sam bio prosle godine.
E kako sam se prosuo. Gledao web kamere, rezervisao hotel sa drustvom...Mi tamo, kisa i magla. To snijega sto je bilo na web kamerama, se za tih nekoliko dana otopilo.
4 dana smo u hotelu dzidzali, zderali, pili, jedva da smo od kise mogli malo prosetat.
Od skijanja nista.
Pocelo je
https://www.kolasin1450.com/webcams2.php
Ja znam da su bile tri varijante sa onim šestosjedom sa Savinog kuka što ga 42. vlada još platila i nikad montirala (problem sa Unesco).
Jedna je bila da se poveže Jelovica i samim tim i opštine BA i AN, druga da se postavi neđe tamo prema Ćupovima/Ključu (sve ono je državno vlasništvo, što se zemlje tiče gore) i treća da ide da poveže Cmiljaču i Žarski.
43. vlada je bila najbliža da ga gura ka MK, što je najgora varijanta, jer ni Cmiljača ni Žarski nisu ni primaći spremni za puštanje u funkciju.
E sad, jel taj Ključ možda u režiji državnog skijališta, što bi bio signal da su se odlučili ipak za varijantu 2 ili se to Ćoćo aktivirao?
Po meni je najbolja priča bila Jelovica jer se dobija ogromna kilometraža staza, plus se rasterećuje parking jer sa te strane ima dosta prostora za kola i sve.
Last edited by kimmi; 25-11-23 at 10:32.
Ja cuh pricu da je plan da drzava odkupi ili preuzme 1450... i da se onda Kolasin pretvori u ozbiljan ski centar.... a ici ce se i prema Jelovici i Komovima....
Kakvu glupost je napravila Markoviceva vlada sto je napravila sestosjede u MK, BP i Rozaje.... a nidje se nike maklo....
Umjesto da su stvorili 2 jaka skijalista tipa Kolasin i Zabljak
Jednu skakaonicu na Zabljak sto su slovenci napravili su zapustili, a to bi bilo sjajno kad bi se neko sjetio da obnovi. Da se otvorio klub za made skakace mislim da bi I sloveni tu pomogli Ali dzabe kad ne znaju
https://www.oc-jahorina.com/event/ski-opening-3/
https://adria.tv/vijesti/ekonomija/o...-pass-25-eura/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prosle godine su oba bila 25?
Da 25€ je bio opbjedinjeni pass za 1600 i 1450
Digli su i Kop i Jahorina po makar 20% ski pass, ali Jahorina svake godine doda stazu, lift, nešto novo, Kop isto dosta često, valjda sad rade plavu stazu do Brzeće...
Ovi naši ne mrdaju, a imaju plaćeni šestosjed u skladištu.
Šta reći bez bogalji.
Dako Ćoćo da za 15€ pa da se ide jedan dan ovamo drugi dan onamo.
Evo dodaju neko sidro vjv na onu plavu stazu.
Last edited by kimmi; 26-11-23 at 19:14.
25e je knap cijena za oba. Samo za 1600 realno mnogo.
1450 je serovao slike nekih novih staza, ne znam da li ce biti spremne za ovu sezonu.
Koliko sam razumio Ćoćo je tražio da se uvede sistem sa fotografijama na ski pasovima kao što je na Kopaoniku a da ovi sa 1600 to nisu htjeli i da je za sad to tačka sporenja za zajedničke ski pasove.
E da mi je viđet taj postupak upoređivanja fotografije na ski pasu i prosječno opremljenog skijaša/bordera u kombinaciji sa gužvom.
Mislim,nije da ne može ali bi se vrijeme čekanja umnožilo višestruko
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Pa ne upoređuje sa svako. Nasumično se vrše provjere.
Sent from my motorola edge 40 using Tapatalk
Nije samo 1600 nego i K7, ja u principu ono gore vozim dok ne unište staze, pa se selim na k7 koji drži mnogo duže, a ima par onih koje su baš predobre, mislim 13, 15 i 16. Ali fakat da je full ugođaj kad se vozi sve, pa ideš tamo vamo.
Meni je poseban merak kad krepam da sjednem na onaj dvosjed do Ćupova i odmorim noge do gore tih 15-20 minuta i onda relaksirano do dolje.
Nostalgija šta li pojma nemam, ali Ćupovi imaju neki poseban šmek za mene.
P.S. za početnike (ne baš totalne totalne ali one koji umiju eto da pluže, skrenu lijevo desno u plugu i zakoče, ali se još boje brzine, pedence, a neka druga tehnika sem pluga im je misaona imenica) je plava staza sa šestosjeda na 1450 mnogo lakša za voziti, naročito ako prođu onamo nakon raskrsnice sa stazom sa Ćupova putem kroz šumu a ne dolje glavnom stazom.
E sad ovo sidro na 1600 će donekle to popeglati, jer ono od kućica je baš lagano, samo će biti gužva na tom dijelu pakao.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks