TifaniSkoro sam s nekim pricao o ovome.
To je kao momcic drza Goran, zaboravio sam mu prezime, strasno dobar lik, kod njega sam ka dijete isao po pizze.
On je jedno garazu modifikovao u kafanicu, i tako funkcionisao godinama, a kasnije je kupio jos jednu garazu odmah do, probio zid, sredio i malo se prosirio za nekoliko onih malih kafanskih stolova. Te garaze su danas porusene.
Ne znam je li prvi u Pg pravio pizze, ali jes medju prvima. U tom dijelu grada prvi jeste bio sigurno.
Sretoh ga skoro, malo je ostarao, al dobro se drzi, nije me se sjetio, jer sam se davno odselio iz tog kvarta, al mu jako milo bi sto mu se javih i sto se sjecam njegove kafane-pizzerije.
Sjecam se i Coska, ako je to to. Bio je u prostoru u kojem je bio i Maestro, samo se ulazilo sa strane ul Ivana Vujosevica.
Imali su sladolede i neku bas poorman's primitivnu varijantu pizza, ustvari nesto sto bi trebalo da lici na napolitansku pizzu, al je to ustvari bilo samo pizza tijesto namazano sa nekim vodenjavim pelatom, ne znam je li bilo ikakvog drugog sastojka.
A sjeca li se ko picerije/brze hrane Goody's, na samom cosku prve zgrade bloka 5, sto gleda na Optiku Monokl. Oni su radili (do) prije 20 godina i bili su nesto moderniji i ispred svog vremena za tako mali objekat brze hrane. Sjecam im se pizza, bile su preukusne, sve oko zgrade je mirisalo, i nije mi jasno zasto su se ugasili.

Reply With Quote
Skoro sam s nekim pricao o ovome.

PopCorn 

Bookmarks