Izlgeda je sve bilo do Tadića, oćeraše ga ka zadnjeg klošara, oni se zakucaše za dno tabele, on sa Fenerom prvi na tabeli, daje golove i asistira, vidi se da imaju feeling da pronadju dje leži problem.
Da je ovo neko priča prije 2 godine, da ne apominjem ono prije 3-4 sezone kad ih je 15 sekundi djelio od finala LŠ, proglasili bi ga ludim
![]()
Forever young, i want to be forever young
Ne znam pisasmo li dje, al SP 2030 se igra u Spaniju, Portugal i Maroko. Al to nije sve, posto je to sto godina od prvog, i pricalo se da ce Argentina sa Paragajvom i Urugvajom organizovat to, FIFA je nasla odlicnu ideju... Prvih par meceva ce se igrat u JA, pa onda u Evropu i Afriku.
E sad posto mora 8 godina tj 2 SPa da prodje da bi isti kontinent opet mogao da organizuje SP, a 2026 je u USA/CAN/MEX, ko li bi mogao da organizuje 2034, morao bi neko iz Azijskog dijela, sigurno je svima prvi pik bio opet neka Koreja i Japan, ili ipak down under bi bilo zanimljivo sa Novim Zelandom...
Ali nema potrebe, posle sve ove muke da iskljuce svaki kontinent osim Azije, danas i zvanicno Saudijska Arabija organizuje SP 2034.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
meni je od svega toga veci problem format sa 48 repstacija. kome padaju takve ideje na pamet...
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
onome kome je samo keš bitan
тапаталк
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Finale Copa Libertadores je sjutra i igra se u 21h po našem, pa bi valjalo ispratiti i to iz raznoraznih razloga.
Boca još jednom juriša na sedmu titulu (da izjednače rekord, izgubili su par zadnjih finala), ovaj put su tu došli na spektakularno bizaran način - jedva prošli grupu, svih 6 nokaut mečeva igrali neriješeno i onda sva tri dvomeča prošli na penale. Sergio Romero im je zbog toga komotno najbitniji igrač, odbranio je skoro pola penala iz tih mečeva - ono jeste bilo golmana koji su i davali golove i branili ludački na putu do osvajanja trofeja (pogotovo u J. Americi), ali ovo je stvarno trebalo umjeti i odraditi. Ne igraju ništa spektakularno, standardno zatvore pozadi (Marcos Rojo im je bio ponajbolji defanzivac, ali je suspendovan za finale), a naprijed što bude, na čelu sa Cavanijem.
Vjerujem da nam je dostini Boca jedan od dražih ne-evropskih klubova, ali ove godine je ipak bitniji Fluminense i čini mi se da bi simpatije neutralnih morale da budu na njihovoj strani. Osim što se igra na njihovoj Maracani (da, ovo može biti i pogibeljno, nešto nešto Maracanazo), jedan su od rijetkih većih brazilskih klubova koji nije bio šampion kontinenta. U polufinalu su se, još u gostima, i iščupali u posljednjih 10 minuta i preokrenuli izgubljeni meč.
Ima tu poznatih igrača kao što su Marcelo (igra za priključenje rijetkoj grupi likova koji su bili klupski prvaci dva glavna kontinenta) i Ganso, ali glavna zvijezda Fluminensea je trener Diniz (koji je paralelno i trener reprezentacije Brazila).
Zašto trener? Zato što Fluminense igra na izgled potpuno suludi fudbal koji je više nalik na ono kao kad đeca igraju, pa svi odjednom trče za loptom i tamo đe je lopta. Tako će Marcelo, koji je nominalno lijevi bek, završavati u sredini ili na desnom krilu, ili će njihova krila Jhon Arias i (sjajno imenovani) John Kennedy igrati na istoj strani i sve ostalo slično što možete da smislite, a da se kosi sa normalnim poimanjem fudbala u kojem su glavni prostor i raspored igrača u tom prostoru - Fluminense to ne zanima, oni se nabijaju u polovinu (vertikalnu tj. krilo) i tako smanje teren i onda na malom prostoru igraju i kombinuju kratke, duple pasove i odigravanja iz prve, otprilike kao da igraju na terenu za mali fudbal. Nerijetko ogromni prostor na drugom krilu uopšte ne koriste, što je svetogrđe za normalno poimanje fudbala đe je uglavnom cilj napraviti opterećenje na jednoj strani pa iskoristiti slobodan prostor na suprotnoj. Ovakav stil je stvoren za glavnog kreativca ekipe, Gansa, koji ima minimalan radijus kretanja nalik na desetke iz vremena antičkog fudbala, ali je zato veliki majstor. Najbolji igrač na sredini im je ipak Andre, koji je i pivot i sve što drugo zatreba na sredini, on će skoro sigurno brzo u Liverpool jer je tipičan Klopp igrač na sredini. Koga više interesuje, ima po YouTubeu videa i videa o Dinizismu, to je bolje vidjeti nego što se može opisati.
bio je prije par nedelja tekst o njemu na nekom portalu pa radi toga uzeh da pogledam malo. to baš mora da se vidi, teško tekst neki to dočara. Ganso je uz Neymara bio glavni (i najbolji igrač) kada su uzeli Libertadores i igrali ono finale protiv Barcelone. proglašavali su budućim najboljim vezistom svijete, al povrede. igrao je u Sevilli. btw, tamo igraju Melo i Marlon koji je u Barci bio prospekt samo takav
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ko prenosi?
Arena
Satelitski resiveri/oprema
kakva atmosfera u Rio de Janeiru, ovo samo može na ovom ludom kontinentu
Šta je ovo, ne vidi se prs pred oko.
Je li moguće da je već 5 godina od finala River-Boka?
Kako leti vrijeme
Jeza me prodje kad me podsjeti da je proslo 5 godina, zato treba zivjet svaki dan kvalitetno koliko god ko moze da priusti
Uvijek protiv Boce. Tada sam bio za River, sad za Fluminense. Ali nebitno za klubove, uvijek sam za Brazilce protiv Argentinaca
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
kakav je ovo presing. onaj Kloppov Liverpool je ništa u poređenju sa ovim. mlati Melo kao u najboljim danima![]()
Ni ja nikad Bocu nisam volio.
Opaaaa
kakva akcija - dupli pas na malom prostoru (ka na futsal) i onda iz prve
Lijepa akcija, valjda se Boca sad malo angažuje više jer su se predvidljivo povukli i čekali. A nije da im plan nije radio, imali su kontre i par dobrih situacija.
Ovaj sudija glumi nekakav autoritet, a ne pita se sa glavom
mogao je ovo penal da bude za Fluminense
E kako ga zavuče ova magarica.
Ali ono je treba bit penal
Pao je Fluminense fizički, neđe otprilike u vrijeme kad je Felipe Melo izašao su se povukli i evo tek na kraju su se malo trgli, taman kad su se i ovi iz Boce umorili. Opao je tempo dobro u posljednjih 20 minuta, inače je dosta dobra utakmica (čitaj: ne valjaju se i ne opstruiraju ni približno koliko sam očekivao).
Sad su produžeci, Fluminense mora kako zna i umije da izbjegne penale.
brat Johnstrašna akcija, nema šta
Akcija, šut, crveni, 1 spektakl.
Tužno bi bilo da Boca pobijedi, kad uzmu loptu ne znaju što će s njom - u jednom trenutku njihova četiri igrača naprijed stoje zalijepljena uz odbrambene Fluminensea, niko se ne pomjera, dva vezna nemaju kome da odigraju, ne mogu da se zalete na zbijene linije odbrane, niko da se ubači po krilu...
Uh, kakav spektakl veceras. Koliko je Evropa plasticna daleko od ovog spektakla od ovih emocija i svega sto krasi ovaj duel.
Zao bi mi bilo Kenedija ali navijam za gol Boke da gledako penale.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks