Ljudi, ovđe je Migo bio ministar prosvjete. A kakva nam je kultura, koliko imamo kulturnih događaja, muzeja i čuda možda bolje doktor da bude ministar.
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Upisa menadzment prije 17 godina, polozio 2 godine, posa trbuhom za kruhom kad je iskocila prilika, pa se vratio, tokom boravka u Cg reko da oposlim i tu 3 godinu da imam taj papir, onda opet trbuhom za kruhom...
Da sam ostao duze u Cg vjerovatno bi zavrsio i magistraturu i doktorirao, sjedeci i cekajuci posa.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Te preporuke su mac sa dvije ostrice. Citav biznis svijet pretezno tako funkcionise, preporuka je neka vrsta garancije za vase znanje/profesionalnost ili nesto trece sto poslodavac trazi.
Ono sto sam ja primjetio u CG, a to je ova druga strana maca jeste da je preporuka prioritet broj 1 a ne samo znanje. Vazda mi je bilo smijesno kad vidim ljude da "networkuju" tj da se uvaljuju u svakakve gluposti, svakakve price i dogadjaje ne bi li se upoznali sa ljudima. Sad vidim da je to ustvari najbitnija stvar jer dzabe mozete bit i najbolji u necemu ako vas niko ne zna i to ne vidi necete gledat posla.![]()
Pa nije isto (profesionalna) preporuka u svijetu i (rodjacka) preporuka kod nas.
Kod nas preporuka ide tipa "Kume, ovaj mali ti je odlican... ne zna on mnogo al' ti nece smetat'... aj, fala ti kume"
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Glupa prica...
Last edited by kaemSe; 24-10-23 at 23:11.
Ja znam par ljudi koji su vrhunski studenti bili i koji su vrhunski profesionalci u svom poslu. To su ljudi kojima je fakultet bio laganica, prakticno su protrcali kroz studije i naravno da im ne pada na pamet na drzavnu sisu da se zakace nego su po medjunarodnim organizacijama i u privatnom sektoru. Problem je sto na jednog takvog dodje bar 10 bubaca koji su osim bubanja nesposobni za bilo sta drugo. Bukvalno im ne bih dao nacrtanu ovcu da cuvaju. A na jednog nesposobnog bubaca dodje 100 "Luca" koji varaju na prijemnom ispitu. Buduci ministri.
Pa upravo zbog toga i treba da zahtijevamo bolje. Jer smo iskusili kako je kad nesposobni ljudi sjednu gdje im nije mjesto. Ne mogu vise da se vade na to "pa i DPS je tako radio". DPS smo makli jer su tako radili. Ako je ideja da se samo nastavi DPS praksa, onda smo stvarno dzaba krecili. Daj da vratimo DPS, makar ce izvjestaji o napretku biti blazi narednih 100 godina, ako nista drugo, a i manje para cemo trositi na izbore.
Last edited by VanjaTheMan; 25-10-23 at 07:25.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Znaci ipak je bolji DPS ok
A bogme i u skolu glune za đecu se fata veza makanje a ne za ozbiljnije poslove....
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...novo-pod-vodom
prijestonica elitnog turizma
тапаталк
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...0-godina-staza
E ovako se bori za fotelju, moj Aljeksa
Nestvarna država
Last edited by Markys; 25-10-23 at 19:30.
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Volio bih i ja ali .....
Zamisli jedinicu za ekonomski kriminal dje je za vecinu mjesta Fakultet tehnolosko tehnicki. Volio bih da je napisao koji mu je to fakultet. Da nije onaj u Novi Pazar?
Nego, ni tih 11 godina sa ovim rezultatima mu i nije bas za pohvalu. Skoro svaka pljacka na tenderima je zastarjela, a ovo ostalo je tako tranjavo odradjeno da niko nije ni osudjen na nesto ozbiljnije od pola godine
Kad se govorilo da su dfovci toliko nesposobni pa ne vide dalje od sopstvenog nosa pa su mijenjali zakon samo da bi Katnića poćerali u penziju, ođe se pričalo a ne no je trebalo Katnić da ostane. Tim potezom smo dobili i krizu zbog nefunkcionalnosti Ustavnog suda usljed naglog obaveznog odlaska nekoliko sudija u penziju, a ovo što se sad dešava je dalja posljedica njihovog debilnog djelovanja.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Pa bolje ovako.
Citava dezava ce da ispasta, zbog nekoliko zena bivsih drzavnih funkcionera, koje grabe da ostanu da bi bivse kolege iz DPS oslobodile optuzbi ili otezale dovoljno da slucajevi zastare.
Moj stav o CG policiji kao leglu kriminalaca ili likova sa divljim diplomama na ovom forumu je odavno poznat.
Svaki visi inspektor u CG je ili diler ili kamatas ili je uzimao pare od istih. Svaki je zavrsio taman takav neki fakultet.
Nije ni Terzic nista bolji.
Nego ajde mi objasni koji mu je to tehnicko tehnoloski fakultet, a da nije ona divljina iz Novog pazara ili onaj, mislim u Velesu,MKD.
Azalea je trening centar a ne skola. Moje pitanje je bilo usmjereno na obrazovne ustanove. Azalea ne skoluje kadar nego ga samo osposobljava za odredjeni poso na brodu. Isti takav trening centar ima i Fakultet za pomorstvo u Kororu a i trening centar ima cak i Fakultet u Tivat izmedju ostalog cak MSC posjeduje svoj trening centar. E sad o njihovoj strucnosti i kompetenciji i kriterijumima o zaposljavanju je stvarno suvisno komentarisat. Problem je sto je nazalost skolstvo dovedeno dna. IT sektor ne bi komentarisao, nisam iz te branse. Mada po mome skromnom misljenju nema 10% populacije koja kompjuter koristi mimo Facebooka i Instagrama.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Last edited by crane_operator; 25-10-23 at 22:59.
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Meni i dan danas traze da im izgasim 5g na ruter....
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Osim toga sto u Ustavnom sudu sjede ljudi koji ocigledno nisu dovoljno dobri u svom poslu, bice interesantno vidjeti kako ce da reaguju poslanici i koliko im je zaista stalo do interesa gradjana: https://www.cdm.me/ekonomija/upozore...i-bez-penzije/
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Da se odnekud ranije ponovim: na Kordunu grob do groba, u državnim instititucijama sve tri grane vlasti debil do debila.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Po ovome ja vec znam da necu imati penziju kao i mnogi. Ubrzo cemo biti drzava bez penzionera.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks