Page 191 of 347 FirstFirst ... 91141181187188189190191192193194195201241291 ... LastLast
Results 4,751 to 4,775 of 8652

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Oce, evo kupci cekaju red a stanova za prodaju nema.

Kako ce cijene da polete ali dolje.

Thanks Thanks Given 
    1,732
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Nervoza me hvata kad znam da se blizi useljenje u ove zgrade. Vec sad imam problem da dodjem do kuce od guzvi, a ne smijem da zamislim sto ce biti kad se usele... tu iskljucenje za ove sto dolaze iz Zagorica, iskljucenje za bulevar josipa broza, iskljucenje za konik, paaaakao. Sjecam se do prije 5 godina lagano sam dolazio do konika, kao kroz sir, sad se naselilo grdilo naroda sto na Konik sto na Stari, a infrastruktura ne postoji

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
    Quote Originally Posted by EgZeKuToR View Post
    gužve će biti užasne kad se završe ovi objekti. sad je već u špicevima gužva, a mogu mislit kako će biti kad se usele ove zgrade. pritom, ođe ima mjesta za još priličan broj zgrada tako da očekujem nastavak ove priče ubrzo pri okončanju izgradnje ovih zgrada.
    razumijem ljude koji se tu doseljavaju, i što kaže koleginica gore, sve je bolje nego da ostanu u mjestima poput gusinja, plava i sličnih. znam da bi meni, da živim tamo kojim slučajem, jedini prioritet u životu bio da se odselim odatle (podgorica ili luksemburg )
    jedina "prednost" ovog dijela grada je što je relativno blizu glavnih saobraćajnica u i iz grada, pa se relativno lako može izaći (u pravcu aerodroma ili ka zlatici, ili ako neko baš mora put tuza).
    navodno je u planu i neka vrsta saobračajnice preko željezničke, koja bi povezivala ulicu zmaj jovinu sa bulevarom save kovačevića, ali mislim da je to na dugom štapu. to bi jednim dijelom rasteretilo saobraćaj jer svi koji sa starog idu ka tamo, moraju da kruže i idu na tuški put ili pored drača
    prica je bila da ce da se radi saobracajnica pored podvoznjaka za ove 2-3-5 zgrada...
    inace, bemax ima jos jedan plac u nastavku kvarta, tako da ce sigurno i tu nekad zgrada da bude

Quote Originally Posted by Pozitiva View Post
    80 posto ovih stanova su ljudi koji imaju veliki kapital, pa ga na taj nacin cuvaju, boljeg cuvanja od nekretnine i zlata nema, najmanje je ljudi kojima stvarno treba stan i koji ga mogu nazalost u vecini slucajeva kreditom ostvariti.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
    kapital ili ne, neka u polovinu neko useli to ti je barem 2000 dusa i 700-800 auta

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post

nece cijene centa dolje slobodno, nako prsne cijela ekonomija i drzava - u kom slucaju ce biti svejedno jer ce samo ovi iz prethodnoga quotea imati da kupuju
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    1,983
    Thanks Thanks Received 
    803
    Thanked in
    363 Posts

Idu na 1000 do kraja godine, provjereno
    two things are infinite:
    the universe and human stupidity;
    and I'm not sure about the universe

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

prije ce poc na 2000

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

https://www.bankar.me/2023/10/14/zbo...-nekvalitetni/

"zakon treba da ukine mogućnost investitorima da sami biraju i plaćaju organ koji nadzire njihovu gradnju"

Dva zaključka:
    - Biranje nadzornog organa je oksimoron. Ali to očigledno nije dovoljno zdravorazumski, nego nam treba zakon da to raščivijamo.
    - Taj planirani zakon će dići cijene gradnje. Jer i nadzorni organ će zaista morati nešto i da radi.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Da se osnuje drzavna firma koja bi se bavila gradnjom. Kad moze bilo ko, i jos zaradjuje...zasto ne bi mogla drzava?

Pokretati non profit projekte za stambene objekte gradjanima i to je to.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

Da se osnuje drzavna firma koja bi se bavila gradnjom. Kad moze bilo ko, i jos zaradjuje...zasto ne bi mogla drzava?

socijalizam, komunizam, utopizam.. zvuči poznato?
    te ideje nijesu mogle zaživjet ni đe je mnogo normalniji narod ni manja korupcija, a ne ovom nesretnom balkanu

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by EgZeKuToR View Post
    socijalizam, komunizam, utopizam.. zvuči poznato?
    te ideje nijesu mogle zaživjet ni đe je mnogo normalniji narod ni manja korupcija, a ne ovom nesretnom balkanu
    Nisu to ideje nego cinjenice i sve smo to imali.

Zgrade bile kvalitetnije, jeftinije, svi radili i lako mogli doci do krova nad glavom.

Sad cujes komsiju kad sapuce, nadzora nema, okrepavas ga cijeli zivot i to ako imas srece da ti odobre kredit...a ne daj boze da pricamo na sta ce te zgrade izgledati nakon 50 godina...danasnja starogradnja se renovira a tada kad ovo sad bude starogradnja, bice da se ruse komplet zgrade.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Stan u potkrovlju novogradnja iskustva?

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    129 Posts

Quote Originally Posted by Amadeus View Post
    Zivim ja u takav, ok je, Nemam nikog iznad, pogled je dobar, malo se osjeti kad je bas vrucina ali nista strasno, a o ostalom ne razmisljam, ne planiram tu da zivim 20 i vise godina da bi brinuo o krovu

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Quote Originally Posted by Amadeus View Post
    U novogradnji ga prodaju za iste novce kao ostale spratove, ako hoces da ga prodas tesko da prodaje i ide dosta jeftinija cijena nego ostali spratovi. Rizik od problema sa prokisnjavanjem, toplije/hladnije nego na ostalim spratovima.

Sto se tice prodora vode pompravilu ne treba sam da rjesavas bec skupstina stanara jer je krov zajednicki ne samo tvoj.

Prednosti je naveo kolega iznad.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

Potkrovlje je jeftinije, ali zadnji spratovi bez kosina nisu jeftiniji. Cesto su skuplji.

Thanks Thanks Given 
    1,798
    Thanks Thanks Received 
    2,330
    Thanked in
    1,286 Posts

Znam da su u new city (kips) 50€ jeftiniji bili tj mogao se dobiti “popust”

Thanks Thanks Given 
    1,732
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Znam da su u new city (kips) 50€ jeftiniji bili tj mogao se dobiti “popust”

kao sto rekose kolege - jedna cijena kad kupujes, nikad ista kad prodajes... ali da racunamo da neces skorije prodavat bitne stvari su

racunaj da ako ces tu da zivis 20-30+ godina i da dosta puta morati da se popnes pjeske (neka struje, nema lifta, lift u kvaru...) nekad ces da se penjes i punih ruku sa kesama, kolicima s bebom, biciklom...

druga stvar je, kao sto su rekli, izolacija - hidroizolacija ce kad tad da strada, cak i da je najbolja, a prvi si na udaru (citaj trosak na tebe dok se ostali sjete)... termoizolacija - znam ih nekoliko da su imali problem sa time da se ne mogu otarasiti budji po sobama jer su ostali hladni mostovi i kondenzuje li kondenzuje
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

Jednak je procenat da popusti izolacija na krovu kao i da komsiji iznad popuste fuge i izolacija ili izlomi plocice u tus kabini. Ili da nekom iznad pukne cijev, sto se desava svaki dan.

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    95
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by Rigodo View Post
    Jednak je procenat da popusti izolacija na krovu kao i da komsiji iznad popuste fuge i izolacija ili izlomi plocice u tus kabini. Ili da nekom iznad pukne cijev, sto se desava svaki dan.
    Jeste ali do sad iz par primjera kad komšu popušti izolacija ili pukne cijev,to komšo završi o svom trošku(barem je tako bilo kod par poznanika i kod mene slučaj),a kad pošpušti crijep,snalazi se.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Ja znam i drugi slucaj, platili sve sa racuna zgrade ali krecenje stana, podizanje parketa i slicno morali vlasnici stana.

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Quote Originally Posted by Rigodo View Post
    https://www.bankar.me/2023/10/14/zbo...-nekvalitetni/

"zakon treba da ukine mogućnost investitorima da sami biraju i plaćaju organ koji nadzire njihovu gradnju"

Dva zaključka:
    - Biranje nadzornog organa je oksimoron. Ali to očigledno nije dovoljno zdravorazumski, nego nam treba zakon da to raščivijamo.
    - Taj planirani zakon će dići cijene gradnje. Jer i nadzorni organ će zaista morati nešto i da radi.
    Ovo je bilo u radnoj verziji novog zakona o izgradnji i bio sam izričito protiv na javnoj raspravi , jer je ovo glupost.
    Problem u kvalitetu nadzora postoji , ali se ovako problem ne rešava, već se pravi mnogo veći problem.
    Da bi bio nadzor kod ozbiljnih stranih investitora treba da znaš jezik, da imaš adekvatno iskustvo, da prođeš njihovu HR službu koja ozbiljno radi posao. I onda ti takvima hoćeš da zabraniš da izaberu kvalitetan nadzor i po ključu ( tj. vezi) im odrediš nekoga ko je radio nadzor par manjih zgrada.
    Sa druge strane, nema toga zakona i para koji bi mene natjerao da po ključu dopadnem da radim nadzor kod recimo Čeda Popovića.

Rešenje je u komisiji za tehnički prijem koji će opet biti uveden. Ali Ministarstvo uprkos sugestijama nije htjelo da uvede poseban kriterijum za inženjere koji bi radili tehnički prijem.
    Predlagano je da rade samo to i da kao izvršitelji svojom ličnom imovinom garantuju za to što rade. Ali da imaju ovlašćenje da narede rušenje objekta koji nije po standardima.
    Samo jedan objekat da se tako sruši, Investitori bi se grabili da angažuju najbolje inženjere za projektante, izvođače i nadzor. I plaćali znanje.
    Muljanje bi bilo neisplativo.
    ALI..... takvo rešenje većini ne odgovara. Većina i dalje želi da mulja, a tobože uvodi red....koji treba da važi za nekog drugog.

Da ne bude sve negativno, pozitivno je što je konačno donesen pravilnik za stambene zgrade.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

19. The Following 4 Users Say Thank You to high For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

Quote Originally Posted by gentleman View Post
    Jeste ali do sad iz par primjera kad komšu popušti izolacija ili pukne cijev,to komšo završi o svom trošku(barem je tako bilo kod par poznanika i kod mene slučaj),a kad pošpušti crijep,snalazi se.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
    Plati se iz budzeta za odrzavanje. A komso nece renovirati moj nego njegov stan.

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,657
    Thanked in
    1,206 Posts

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    221 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Kazu da su zgrade u Bloku V/VI kopije socijalnih (sirotinjskih) kompleksa zgrada iz Francuske. Ne vidim zasto je tip dobio nagradu. Jesu bolje radjene, imaju bolji raspored prostorija nego nove zgrade, ali u sustini nista specijalno.

Kazu ljudi, originalne kombinacije boja u stanovima u tim zgradama kao da su radjene za psihopate/manijake - tamne boje svuda, malo svjetlosti u stanovima. Atmosferska kanalizacija na balkonima (totalni promasaj). Izolacija nula, elektro instalacije vidimo se (u smislu promjera kablova, i postovanja cak i tadasnjih standarda struke). Nidje maltera, ispod podova sljunak/sut sta li vec, a tamo dje su plocice neka vrsta materijala koji se mrvi lako te podovi tonu. Treba coek da ulozi 30K EUR da dovede date stanove u pristojno stanje, bez ikakvog luksuza. Toliko o tome. Klasicni komunjarski posao, ka i sve unazad dugi niz godina, ukljucujuci i gradnju KAP-a (dje su strani strucnjaci savjetovali da se tu ne gradi jer je to promasaj, i ekoloski i svaki drugi, ali jbga moralo je biti, i izgleda i dalje mora biti kako Komunjarci kazu, ali je doslo do 'promjena' ali u k-cu - mislim u velicini istog koji gradjani dobijaju ).

23. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Ne razumijem se u arhitekturu, ali jesi li siguran da arhitekta odlučuje o tome koje će elektroinstalacije da se postavljaju, koji promjer kablova, koje pločice, oće li šljunak ispod poda i tako dalje?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2,422
    Thanks Thanks Received 
    253
    Thanked in
    165 Posts

To zavisi od zgrade do zgrade. Ja sam renovirao kompletno stan u Bloku 5 i najveći problem je neodrzavanje zgrada. Zvučna izolacija je dobra što se tiče komšija i lifta. Kada smo mijenjali podnu košuljicu vidjeli smo da ima i neka vrsta izolacije izmedju spratova a i stari parket je bio na lijepku što nisam očekivao. Svi strujni kablovi su provuceni u buziru što je olakšalo zamjenu na nekim pozicijama. Meni najviše smeta mali prozor u dnevnoj sobi tj. moglo bi da ima malo vise svijetla. Ali nema boljeg kvarta u CG za mlade porodice što se tiče sadržaja... Za sve treba naći balans.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

26. The Following 2 Users Say Thank You to skodilak For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    221 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Ne razumijem se u arhitekturu, ali jesi li siguran da arhitekta odlučuje o tome koje će elektroinstalacije da se postavljaju, koji promjer kablova, koje pločice, oće li šljunak ispod poda i tako dalje?
    Ne odlucuju arhitekte, ali odlucuju o boljem planiranju prostora, tipa lokacija kuhinje, kupatila i sl. Odlucuju o pozicioniranju ventilacionih sistema (sto kazu da je u Bloku V/VI katastrofa), kao i prisustvu sistema za centralno grijanje/hladjenje - onolike zgrade da nemaju centralnu ventilaciju/grijanje/hladjenje/solarne kolektore i sl. Ma totalni promasaj, dobar projekat bi to obuhvatio kao jednu od osnova, a ne tolike zgrade i toliki gubitak na grijanje/hladjenje - ne vjerujem da ima stana u tim zgradama (sem ako nije renoviran, i ako nije stavljena dobra fasada) da mu je racun za struju ispod 100-120 EUR zimi minimum. Na dobru toplotnu pumpu po ulazu (ili cak na vise ulaza), ne bi bio vise od 20-30-ak EUR po stanu (ima firmi koje griju 300+ m2 za 120 EUR zimi preko toplotne pumpe, i ne razmisljaju hoce li biti celzijus vise ili manje).
    Last edited by techlinkit; 25-10-23 at 19:06.

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Klasicni komunjarski posao
    Jesil' mozda imao susreta sa "klasicnim komunjarskim" poslovima u drugim EX YU drzavama? Iznenadio bi se koliko je drugacije gradnje nego u CG (pogotovo u HR npr.).

Page 191 of 347 FirstFirst ... 91141181187188189190191192193194195201241291 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)