Page 55 of 149 FirstFirst ... 54551525354555657585965105 ... LastLast
Results 1,351 to 1,375 of 3710

Thread: Popis 2023

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Kljucno pitanje popisa je broj Srba i onih kojima je srpski maternji jezik pa su zato svi ukljucujuci i AdO_pG skoncentrisani na to pa im promicu ti da kazemo sitni faulovi od Vuksanovica Fejzica itd.
    A i ljepse je nekako upozoravati na opasnost od Srba,to je nekako u trendu.
    Nego, pošto si prebacio kompletnu poentu, da pojednostavim jedno pitanje koje me interesuje a volio bi da pročitam odgovor:

dakle, 2023. godina i popis i tebi je ok da bilo čiji vjerski poglavar (bilo čiji) dobija prostor da kreira javno mnjenje oko stvari kao što je ''nebitni'' popis?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

2. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

pa Ado odje kritikuje Fejzića koliko idje može, ka i komplet bs. pa jesu li zamjerali momku to? neka se piše kako god oće ko, al jes problem ako imaš kampanju koja dolazi iz BGa a tiče se dobro poznate čupri - lažu vas da ste Crnogorci

тапаталк
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

A ne folirajte se nego fino otvoreno saopštite što vam je na duši, kao što je vaš Patrijarh rekao, u SPC može samo Srbin i toČka, ko nije Srbin mjesto u paklu mu je zagarantirano . Inače đe su kolege forumaši koji su tvrdili kako je SPC otvorena za svakog dobre volje, pa bio on i nepostojeći Crnogorac?

5. The Following User Says Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

Quote Originally Posted by HighCastle View Post
    Hercules... Znaš da je Porfirije u sred obelježavanja godišnjice smrti Blago Zadro-a u sred Vukovara držao pomen ovima protiv kojih se Blago borio i osvestavao hram ,jel tako ? Reci mi molim te da riječ čkapi nisi vezao za Porfirija bez onako usput u žaru "borbe"  Da ti javim kako je prošao ili ćeš sam izguglat pa se vratit da uputiše izvinjenje što si pisao koještarije ? Možeš ti to sam .

No reci nam, jel "srećno i bericetno" bilo i ovim Bošnjacima Hrvatima i Albancima kojima Rame , ilirske zore I Plenkovici govore da se isto izjasne da nisu Crnogorci...ili tu zazmuris tim tvojim objektivnim okom?

Jesu li jadni i ti Bošnjaci Albanci i Hrvati kojima takvi ljudi, isti oni koji pod svoju mantiju imaju ex nacističke kolaborante za biste,statue,ulice i škole, treba da daju instrukcije kako da se izjasne na popisu ? Mada to nisu isto ljudi jel tako ?

I ove suptilne prijetnje koje si uputio o vraćanju nečeg, neka reguliše administracija jer sad ako BiH ja napisao da će to možda biti ali tek kad mi naplatimo ove DPS godine, mislim da bi potpalo pod sankciju  Herki, ne prijeti se praznom puškom, jer obično zavrsi ovako kao sa temeljnim ugovorom...ili ustolicenjem...ili popisom...itd 

Ako nisi ništa naučio iz Markovićeve prijetnje pred izbore, apelujem na tebe da obnovis gradivo.
    Bice da si zaboravio, ali da podsjetim ove zamjene teza kod mene ne prolaze. Moras druge forumase pokusati sa tom forom OK? A da ti post ne ostane uzaludan, da dam svoj skromni doprinos.

Neka Porfirije podje u Zagreb pred popis da pojasni ziteljima toga grada kako su svi Srbi pa nam javi kako je prosao. I do Pristine. Ovo naravno pod uslovom ako smije, jer sumnjam da ce ga tamo vozat helikopteromo kao u CG.
    Dakle, obiljezavanje godisnjice smrti nije isto sto obracanje stadu kako da se izjasni na popis.

Srecno i Bosnjacima i Albancima i Hvatima i svima i bericetno bilo jednako kao Porfiriju onako kako misle Crnoj Gori i Crnogorcima. Mada ne vidjeh da su doveli nijednoga eksternoga vjerskog covjeka da im pomaze.

Kolaboranti kazes? Aha kad to kazes izmedju ostaslog mislis na... Da nije Joanikije Lipovac tacan odgovor? Pa dobro sto da se radi, vazda je bilo izdajnika svoga roda. Od davnina. I Isusa su izdali, a ne koga drugoga.

Nisu to prijetnje, opet pokusavas zamjenom teza (mada bas losom, ili sam ja bice navikao na veci nivo igre sa jednim forumasem kojeg nema odavno da pise) ali moraces mnogo bolje da se potrudis .
    Od prazne puske se dvojica boje, a ja nikome ne prijetim poput ex premijera Duska Markovica.

Temeljni potpisan u cik zore, i ustolicenje dostavom su bas za ponos. Mada mi je to neku ruku drago sto je to tako kukavicki odradjeno, makar zbog onih silnih "ne setam ja zbog crkve, no izrazavam nezadovoljstvo DPS-om" i "nisam vjernik ali ne stvarno da DPS pretvori crkve u hotele i da prave zurke" likova koji su svojim prisustvom litijama dali svoj doprinos. Narocito mi je milo sto su sprijecili DPS da se ne prave koncerti u hramove i da im se ovako to sve vrace. Nekako mi srce bude puno sto su ostvarili svoj cilj.
    Ono bjese SPC pravi koncertne spektakle izvise groba Rista Radovica svako malo? Nego dobro, i time mu pokazujete koliko vam je stalo do djeda. Dogodine ce biti bolje.

Ja svima zelim sve najbolje, ili kako napisah vec kako oni Crnoj Gori i Crnogorcima mislili tako se i njima vratilo. Sirimo ljubav .

I zapamti, oteto je prokleto. Imate toliko primjera u zadnjih 500 godina samo je dovoljno da pogledate sebe u ogledalo.
    Last edited by hercules; 15-10-23 at 15:38.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

7. The Following 4 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,561
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

Kljucno pitanje popisa je broj Srba i onih kojima je srpski maternji jezik pa su zato svi ukljucujuci i AdO_pG skoncentrisani na to pa im promicu ti da kazemo sitni faulovi od Vuksanovica Fejzica itd.
    A i ljepse je nekako upozoravati na opasnost od Srba,to je nekako u trendu.
    Ja odje pljujem i bosnjake tj Bs sto ucjenjuju(post od prije neki dan) da neće u vladu ako udje zbcg,za koje me usput zabolje,da ne pomisli neko da ih branim.

Napisao sam makar 2,3 puta u zadnjih mjesec,dva da mi je glupo da ti neko govori šta si i šta ti je bio djed,pa dolazilo to od ljudi koji zakupljuju bilborde ili patrijarha/reisa i slično.

Nas veliki problem je (takodje i na forumu) sto se zauzimaju strane i nikako se ne želi shvatiti da postoje i ljudi koji drugačije razmišljaju,osim mene ima samo mali broj forumasa koji tako razmišlja i komentariše.
    Svi se kao zalazu za neko pomirenje,a samo pogoršavaju odnose ljudi u crnoj gori svojim djelovanjem.

Ja imam više prijatelja i poznanika Srba nego sto si ti muslimana u životu upoznao,prilično sam siguran,ali ti sa takvom pričom i ne možeš sa nekim diskutovati normalno,mogu te zamislit sa komsinicom(bješe li komšinica?) od Extravagance
    Opusti se malo,uzivaj u životu,pokušaj makar,ne truj se ovim svakodnevno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Sasvim je legitimno i sasvim je očekivano da zvanična Srbija, kao i dominantno srpsko-orijentisane stranke, a to nije samo ZBCG, ulože sve moguće napore da ''poprave'' broj etničkih Srba u Crnoj Gori.
    Sasvim je legitiman i jedako očekivan strateški cilj da se, na taj način, uveća faktička politička moć, kao i težnja da se tim uvećanjem dostigne ustavotvorna granica. Odnosno, nivo moći da se mijenja Ustav države Crne Gore.
    Sasvim je legitimno i očekivano da se, u te svrhe, koriste apsolutno sve moguće metode i prakse koje nisu protivne zakonu, od bilborda, opšte medijske moći, pa sve do Patrijarha i genetskih istraživanja i modifikacije đedova nam i ostalih pra-predaka.

Ono što nije legitimno, ne u formalno-pravnom već u suštinskom smislu, jeste da se o Popisu stanovništva i domaćinstava CG uopšte vodi bilo kakva kampanja, a naročito ne u vezi sa nacionalnim i vjerskim pitanjima.
    Jer je, u suštinskom smislu samog Zakona, popis najčistija statističko-metodološka radnja, sa jednako takvim ciljevima. I, u tom smislu, kao i u smislu Ustava koji garantuje prava i slobodu na nacionalno i vjersko osjećanje i čini ih nedodirljivom kategorijom, apsolutno svaka vrsta uticaja na građane je suštinski nelegitimna.
    Sa tog aspekta, iako bilo kakva kampanja nije zakonom zabrajena- čime je dopuštena, legitimnost procesa je u najmanju ruku upitna.
    Ono što dodatno kompromituje legitimost je činjenica da upravo nosioci i kreatori te kampanje, u velikoj mjeri, nose i dominantno utiču na sam proces popisa.

Ono što takođe nije legitimno, jeste što se svaki odgovor neke druge strane, sa zvaničnih državnih adresa, eksplicitno označava kao pojava nacionalizma i potpirivanje identitetskih podjela unutar građana Crne Gore.
    Jer, nije isto kad mi npr. Aleksa Bečić, bez državne funkcije, u svom medijskom nastupu kaže da sam ''identitetski igrač'', jer se aktivno bunim što mi bilbordaši i crkvena lica diraju đeda i ostale pra-pretke u genetiku, kao kada mi to suštinski isto kaže, recimo, Preshjednik Crne Gore, ili se na tu tezu onako ''meko'' prisloni, npr., rukovodilac uprave za statistiku, upravo one koja treba da me popisuje.

U tom svjetlu, poziv da se cjelokupan popis bojkotuje je i te kako je legitiman.
    Ali je, po meni, legitimnija bila ideja da se nacionalno izjašnjavanje ličnosti isključi iz popisnog postupka, a obuhvati nekim drugim, adekvatnijim postupkom, kao što su npr. matične evidencije i registri ličnih podataka. Što nije nepoznata praksa. A, za ovakvo društvo, zavađeno, nesložno i podijeljeno već u genima, i sa najprimitivnijim nivoom i poimanjem onoga što se naziva građanska svijest, bilo bi kao spas sa neba.
    Naravno, da se izjasnim- što se DPS-a tiče, neka su zdravo, ovaj i ovakav poziv na bojkot im je jednako legitiman koliko i ovima ova njihova kampanja. I jednako suštinski promašen.

Naravno, neću se izjašjavati koje ću tačno ja da odaberem, bojkot, ili ne, ili nešto treće. Upravo jer je to moja lična stvar, na koju apsolutno niko nema pravo uticaja, kao što ga nemam ni ja na druge.
    I upravo to i jeste poenta sve ove priče o legitimnosti.

A činjenica da se ta, na taj način suštinski poljuljana legitimnost, ni sa jedne zvanične adrese uopšte ne uzima makar u razmatranje, već je apriori riješena i presuđena stvar, i što sa istih adresa uopšte nema komentara niti osvrtanja, pa makar i čist verbalih, na aktivnu i agresivnu kampanju kojom se utiče na sam proces, svakako još više drma tu istu legitimnost.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

10. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,035
    Thanked in
    1,156 Posts

Al tacno se vidi da su na svakoj strani najbucniji ljudi sa iq 60. Ja ne mogu da zamislim da neko dodje i kaze "hmmm ne znam ocu li biti srbin ili crnogorac ovaj popis, a vidi na bilbordu kaze da sam srbin onda cu tako pisati" ili dodje neki iz BS i kaze "vi ste svi bosnjaci i muslimani, kako je kulin ban rekao" i onda dodje crnogorski musliman (a mogu nabrojati 100 takvih porodica) i kaze "a da, ima smisla da ja napisem da sam bosnjak i ako sa bosnom nemam apsolutno nikakve veze"

Sa druge strane jako mi je milo sto DPS poziva na ovaj bojkot jer bukvalno pokazuju da im je peak inteligencije ovo i nista vise preko toga.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Nego, pošto si prebacio kompletnu poentu, da pojednostavim jedno pitanje koje me interesuje a volio bi da pročitam odgovor:

dakle, 2023. godina i popis i tebi je ok da bilo čiji vjerski poglavar (bilo čiji) dobija prostor da kreira javno mnjenje oko stvari kao što je ''nebitni'' popis?
    Sve dok neko ne krši zakon ni malo mi ne smeta apsolutno ništa,neka pozivaju koga god oce i ko god oce.
    Smeta mi da ako se neko izjasni na popisu kao npr Musliman da onda to ima po njega bilo kakve negativne posledice u drustvu,to mi itekako smeta nevezano za vjeru naciju i jezik kojim neko govori ako ga to ogranicava u realnom zivotu smeta.
    A da poziva vjerski politicki ili bilo kakav drugi lider da se na popisu izjasnjava neko ovako ili onako to mi ne smeta-zasto bi mi to smetalo?
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Ja odje pljujem i bosnjake tj Bs sto ucjenjuju(post od prije neki dan) da neće u vladu ako udje zbcg,za koje me usput zabolje,da ne pomisli neko da ih branim.

Napisao sam makar 2,3 puta u zadnjih mjesec,dva da mi je glupo da ti neko govori šta si i šta ti je bio djed,pa dolazilo to od ljudi koji zakupljuju bilborde ili patrijarha/reisa i slično.

Nas veliki problem je (takodje i na forumu) sto se zauzimaju strane i nikako se ne želi shvatiti da postoje i ljudi koji drugačije razmišljaju,osim mene ima samo mali broj forumasa koji tako razmišlja i komentariše.
    Svi se kao zalazu za neko pomirenje,a samo pogoršavaju odnose ljudi u crnoj gori svojim djelovanjem.

Ja imam više prijatelja i poznanika Srba nego sto si ti muslimana u životu upoznao,prilično sam siguran,ali ti sa takvom pričom i ne možeš sa nekim diskutovati normalno,mogu te zamislit sa komsinicom(bješe li komšinica?) od Extravagance
    Opusti se malo,uzivaj u životu,pokušaj makar,ne truj se ovim svakodnevno

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Pa znam da si ti nepristrastan i objektivan u to smo se vise puta uvjerili ovdje nego sam samo htio da kazem kao kod tenisera recimo nekome je specijalnost volej nekome servis to je poenta kapiras?
    Tebi,moj je makar utisak nekoko najbolje ide taj udarac prema SPC osjeca se strast uzivanje

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Al tacno se vidi da su na svakoj strani najbucniji ljudi sa iq 60. Ja ne mogu da zamislim da neko dodje i kaze "hmmm ne znam ocu li biti srbin ili crnogorac ovaj popis, a vidi na bilbordu kaze da sam srbin onda cu tako pisati" ili dodje neki iz BS i kaze "vi ste svi bosnjaci i muslimani, kako je kulin ban rekao" i onda dodje crnogorski musliman (a mogu nabrojati 100 takvih porodica) i kaze "a da, ima smisla da ja napisem da sam bosnjak i ako sa bosnom nemam apsolutno nikakve veze"

Sa druge strane jako mi je milo sto DPS poziva na ovaj bojkot jer bukvalno pokazuju da im je peak inteligencije ovo i nista vise preko toga.
    Upravo sam i ja to komentarisao, zamisli osobu koja preko bilborda odlucuje sta je i ko je, e takvi ne trebaju ni crnogorcima ni nikome, ili dodje neki prophet i kaze svi ste srbi i baci neki spell i svi su srbi, pose.em se na takve ljude...
    Nakazna politika DPS-a je dovela do ovoga i svi koji su podrzavali DPS su krivi za ovo sto danas imamo, sve je ovo odraz te politike i ne znam cemu sad kmecanje, sto ste trazili to ste i dobili, pa dako se nesto nauci vise iz ovih gresaka, ali koliko vidim po forumu sve je isto samo njega nema, tako da ce ovako biti jos dugo dugo godina jer tesko da se ovdje uci na greskama...
    I ponavljam, ako neko zbog bilborda promijeni misljenje, takvi mi ne trebaju kao crnogorci jer bi tako i branili CG da treba...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Pa znam da si ti nepristrastan i objektivan u to smo se vise puta uvjerili ovdje nego sam samo htio da kazem kao kod tenisera recimo nekome je specijalnost volej nekome servis to je poenta kapiras?
    Tebi,moj je makar utisak nekoko najbolje ide taj udarac prema SPC osjeca se strast uzivanje
    Tebi najbolje ide da objašnjavaš kako su te Crnogorci okupirali oslobađanjem Podgorice.

Šteta što su ti biserni komentari pobrisani.
    Last edited by ASC; 15-10-23 at 14:27.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Sta ja imam ikome ista da objasnjavam,dosla je u Podgoricu drzava jedna smijenila drugu.Pravoslavci iz Podgorice vec su imali i jezik i pismo i narodnost i prije jedne drzave koja je bila tu do 1878 i one druge koja je nastupila od 1878.
    Prema tome dabome

Послато са SM-A536E помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Default Popis 2023

jes, tadašnje stanovništvo Podgorice na slobodnim izborima glasaloi kaznilo Osmansko carstvo pa ih zamijenili Crnogorcima. znači za vrijeme Osmanlija nije bilo Crnogoraca u PG?

тапаталк

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Ne znam zaista za sve ali u Kuce Pipere i Bratonozice bilo ih nije tada ni jedan jedini i to je cinjenica koju niko ne moze poreci.
    Oni su bili Brdjani pa se i novonastala drzava sada prosirena zvala Crna Gora i Brda a njen knez gospodar Crne Gore i Brda.
    Ngo da pustimo to ,vratimo se temi Putinu Vucicu Porfiriju i svima onima koji joce da uniste nasu zemlju.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Sta ja imam ikome ista da objasnjavam,dosla je u Podgoricu drzava jedna smijenila drugu.Pravoslavci iz Podgorice vec su imali i jezik i pismo i narodnost i prije jedne drzave koja je bila tu do 1878 i one druge koja je nastupila od 1878.
    Prema tome dabome

Duhovno izvorište Srba štono veli uzvišeni Porfirije.

Nego viđi ovo, odgovoreno ti je i prošli put, ali da obnovimo.

1874. se desio takozvani "Pokolj Crnogoraca" u Podgorici, koji su se tu zatekli, nakon što je Pero Ivanov ubio Jusa Mučina.

Među 17. ubijenih spadaju:
    Pero Ivanov (Kuč), Vučeta Jakov iz Danilovgrada, Novica Jankov (Bratonožić), Rade Bošković (Bjelopavlić); Mrgud Radovanov, Mitar Duletić i Labud Ražnatović iz Riječke nahije; Tomaš, Radovan i Murat iz Zagarča; Spasoje Đurov iz Kuča,
    Vaso Živković (Komananin), Đukan Milov (Vasojević), Stojan Gorov (Vasojević), Blagije (Bratonožić), Milan Cerović i Božo Jankov iz Rečina.

Većina ubijenih nije sa prostora "Stare Crna Gore" niti je inicijator sukoba sa crnogorske strane iz "Stare Crne Gore".

Nakon masakra, osnovana je zajednička crnogorsko-osmanska komisija, nakon čijeg rada su četvorica Podgoričana koji su učestvovali u masakru osuđeni na smrt.

E sad, moji su iz Kuča 6 kilometara prave linije od centra grada:

Jednom nedjeljno su išli na trg koji je tada(i do sredine 20. vijeka) bio poznat kao "Kučki pazar", danas Trg nezavisnosti.

1876. su zajedno sa ostalim Crnogorcima uzeli učešća u oslobodilačkom ratu protiv Osmanskog carstva, i kao dio crnogorske vojske ispratili Turke iz Podgorice.

Ja nisam okupiran.
    Ja sam kao Kuč i Crnogorac svoj na svome.
    Last edited by ASC; 15-10-23 at 15:07.

20. The Following 11 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Velika je muka Boga mi kad su se prepali iz Pobjede i Antene M da ce panut broj Crnogoraca. Zasto nemaju malo vise vjere u svoj narod i glasace DiPieSa. Prosto sam zatecen.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post

Ja nisam okupiran.
    Ja sam kao Kuč i Crnogorac svoj na svome.
    Brao ti ga,milo mi je zbog tebe.
    Par stvari- okupaciju pominjao nisam te ne kapiram zasto se pominje i polemisete sa onim sto nije receno kao kakvi paranoici.
    Citiras izvjestaj o pogibiji Crnogoraca u Podgorici koji je cetvrt vijeka kasnije napisao Gavro Vukov u svojim memoarima mislim.
    Vecina tvojih plemenika recimo citira i pamti mnogo veci pokokj i stradanje Kuca koje su napravili Crnogorci koji su vise pobili djece i zena u Kucima nego Osmanlije za cijelo vrijeme svoje vladavine -kako ko zeli svakome na slobodnu volju.

Thanks Thanks Given 
    4,812
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

Ne znam zaista za sve ali u Kuce Pipere i Bratonozice bilo ih nije tada ni jedan jedini i to je cinjenica koju niko ne moze poreci.
    Oni su bili Brdjani pa se i novonastala drzava sada prosirena zvala Crna Gora i Brda a njen knez gospodar Crne Gore i Brda.
    Ngo da pustimo to ,vratimo se temi Putinu Vucicu Porfiriju i svima onima koji joce da uniste nasu zemlju.
    A prvi zakonik naših pra-pra-đedova se zvao Stega crnogorska i brdska, njegv bliski nasljednik Zakonik opšči crnogorski i brdski, sud po njima oformljen Praviteljstvo suda crogorskog i brdskog, 60 parah ili dinarah poreza tada ustanovljenih je plaćala svaka kuća crnogorska i brdska, i zakonik Knjaza Danila čuveni, iz 1855., se zvao Zakonik Danila Prvog Knjaza i Gospodara slobodne Crne Gore i Brdah.

Biće što su Brda ko što veliš tad bila SAO, ko Nikšić, Pljevlja i Zeta
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Jesi, jesi.
    Pisao si da su Crnogorci okupirali Podgoricu 1878. godine, no ka što rekoh obrisana cijela ta diskusija.

A ni u prethodnom komentaru tu nisi vidio problem
    Prema tome dabome
    Ali svakako pozdravljam korekciju pogrešnih stavova.

P.S.
    Da budemo precizni, pošto su pregovori sa lokalnim Turcima nakon Berlinskog kongresa trajali neko vrijeme, crnogorska vojska je ušla u Podgoricu tek u februaru 1879.
    Last edited by ASC; 15-10-23 at 15:39.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Italijanska nacija, odnosno etnicitet ako ćemo pravo, je nastao početkom XX vijeka, austrijska nakon WWII, pravna teorija se slaže da se nastanak nacije vezuje za sredinu XIX vijeka odnosno Francusku i period nakon francuske buržoaske revolucije.

Ali ovi internet istoričari oće da nas ubijede da je je srpska nacija stara skoro pa iljadu godina i da su naravno Crnogorci nacionalni Srbi vjekovima.

Što se tiče Crne Gore u tom brainwashingu neprestano se mlati se citatima Nikole i Petra II, dok se Petar I i Danilo preskaču to što mogu.

Ponašaju se svi prema istoriji ka prema stolu prepunom meze i svako uzima ono što voli, maše tim što je uzeo i govori ada sve je to isto.

Elem, ove bilborde je neko platio, a taj koji je platio ima interes, a taj interes se zove "ja sam srpski predsednik i imam pravo da brinem o našem narodu u Crnoj Gori"

Sent from my 22126RN91Y using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 15-10-23 at 15:43.

26. The Following 5 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Jesi, jesi.
    Pisao si da su Crnogorci okupirali Podgoricu 1878. godine, no ka što rekoh obrisana cijela ta diskusija.
    To je apsolutna laž.
    Pradjed mi je ranjen na Fundini a dva brata su mu poginula i ja sad da kazem tako nesto?
    To je ipak vasa paranoja jer ne citate sto pise no kako se vama svidja.

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Balkan je Srbistan.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

kakvi su ljudi, moj brale. toliko nevaspitani da oće da budu Crnogorci u Crnu Goru, strašno

тапаталк

30. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    kakvi su ljudi, moj brale. toliko nevaspitani da oće da budu Crnogorci u Crnu Goru, strašno

тапаталк
    Ko to brani narodu da se izjasni. Daj da mu idemo na kucu.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Da dodam, ponosan sam na posebnost Crnogoraca, ma kako oni sebe etnički doživljavali, kao Crnogorci, Srbi ili nekako treće.

Crnogorstvo nikad neće i ne smije biti samo teritorijalna odrednica, ma šta pričali razni Rakovići, Jaramazi i ostali ulickani fašisti.

E sad, što je nekome istorija plakyy, pa im se više sviđa našom da se kite, to je druga stvar.

Sent from my 22126RN91Y using Tapatalk
    Last edited by hercules; 15-10-23 at 17:29.

33. The Following 6 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Page 55 of 149 FirstFirst ... 54551525354555657585965105 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)