Page 46 of 149 FirstFirst ... 364243444546474849505696146 ... LastLast
Results 1,126 to 1,150 of 3710

Thread: Popis 2023

Thanks Thanks Given 
    3,400
    Thanks Thanks Received 
    1,722
    Thanked in
    945 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Мислим да сви заборављате на члан устава који каже да ако у црној гори на попису срба буде више од 35% црна гора се аутоматски укида и присаједињује србији.
    Life imitates CDM forum.

Povećanje broja Srba u Crnoj Gori je strateški interes Srbije već unazad nekoliko godina. Svakome je tamo postalo jasno da se crnogorska nezavisnost ne može uništiti, osim na jedan način – dovođenjem broja Srba na preko 50% crnogorskog stanovništva. Samo tako bi se jednoga dana moglo postaviti pitanje – što će na Balkanu dvije nezavisne srpske države? U takvoj situaciji veoma bi se brzo povela ozbiljna priča i kampanja o ''ujedinjenju'' i ostalim rabotama na koje smo i do sada navikli. Mada, ovog puta bi ti naumi imali osnova.

Zašto im treba popis (portalanalitika.me)
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    6,342
    Thanks Thanks Received 
    5,926
    Thanked in
    3,440 Posts

Uf brat da valja i bog bi ga imao rece neko....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,392
    Thanks Thanks Received 
    10,175
    Thanked in
    7,648 Posts

Čuš dvije nezavisne srBske države.Na stranu ovaj prvi put čujem za njega ali ovo o srBskim državama se vrti u intelektualne "elite" u Srbiji konstantno.

Dobro, ima careva te su se popeli na neki pijedestal izvansvega pa im je to ispod nivoa,izjave raznih glavaša ovih i onih te neka marva ozbiljno prati njima su ništa a ka da nismo svi odrasli na područje đe ovako što vodi zna se kuda.
    Last edited by Bluemoon; 11-10-23 at 07:55.

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

@Mstislav @extravaganca

Preskače se jedan ,,papir” na kojem piše ,,ustav” koji kaže da je Crna Gora građanska država, te je potpuno svejedno za tvoja prava hoćeš li biti crnogorac, srbin, hrvat, bošnjak, džedaj,… po tom osnovu ne mogu veća prava imati crnogorci od bilo koga drugoga. Druga stvar je Srbija koja je po ustavu država srpskog, pa tek ostalih naroda (zato i npr. mogu da te odbiju na upis u fakultet ako nisi srbin). Možemo i mi (Crna Gora) tako, ali za tu ,,operaciju” treba mjenjati ustav, a ustav se ne mjenja tako lako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    @Mstislav @extravaganca

Preskače se jedan ,,papir” na kojem piše ,,ustav” koji kaže da je Crna Gora građanska država, te je potpuno svejedno za tvoja prava hoćeš li biti crnogorac, srbin, hrvat, bošnjak, džedaj,… po tom osnovu ne mogu veća prava imati crnogorci od bilo koga drugoga. Druga stvar je Srbija koja je po ustavu država srpskog, pa tek ostalih naroda (zato i npr. mogu da te odbiju na upis u fakultet ako nisi srbin). Možemo i mi (Crna Gora) tako, ali za tu ,,operaciju” treba mjenjati ustav, a ustav se ne mjenja tako lako.

A što onda u toj gradjanskoj državi postoje razna nacionalna vijeća?
    Što u političkoj praksi postoje manjine ili manje brojni narodi?
    Što postoji niži izborni cenzus za manjinske stranke?
    To nema u gradjanskim državama.
    Adrijan Vuksanović samo zato što je Hrvat, sa par stotina glasova glasova može postati i poslanik i ministar.

Znači, ipak nije svejedno...

Thanks Thanks Given 
    1,570
    Thanks Thanks Received 
    2,182
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Čuš dvije nezavisne srBske države.Na stranu ovaj prvi put čujem za njega ali ovo o srBskim državama se vrti u intelektualne "elite" u Srbiji konstantno.
    Ima li ovo dje u svijet ikad u istoriji čovječanstva,ajde ko zna neka me prosvijetli?

Dvije,tri njemačke,engleske,italijanske,ruske,španske
    (Nezavisne) države ili tako nešto. Da ne kažem kraljevina sto je crna gora i bila.

Mitomanija bolesnih ljudi tipa rakovic,deretić i sličnih

8. The Following User Says Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    507
    Thanks Thanks Received 
    2,054
    Thanked in
    1,171 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Ima li ovo dje u svijet ikad u istoriji čovječanstva,ajde ko zna neka me prosvijetli?

(Nezavisne) države ili tako nešto. Da ne kažem kraljevina sto je crna gora i bila.

Pa ima eto nam na pragu, Kosovo i Albanija.

Thanks Thanks Given 
    891
    Thanks Thanks Received 
    1,316
    Thanked in
    693 Posts

A pušti jadan neka mlati ko šta oće ne znam čemu nervoza tolika?
    Ja lično želim da što manje Srba bude na popisu,što manje to bolje.
    Da se komite ne nerviraju.

Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    507
    Thanks Thanks Received 
    2,054
    Thanked in
    1,171 Posts

Tek sad vidjoh da je pomenuo u istoriji covjecanstva, mogao bi do sjutra nabrajati.

12. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,570
    Thanks Thanks Received 
    2,182
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Pa ima eto nam na pragu, Kosovo i Albanija.
    Svi znamo da bi se Kosovo pripojilo albaniji sjutra da im može biti isto kao sto bi neki voljeli da se dio bosne i hercegovine tzv republika srpske pripoji Srbiji.
    Je li crna gora u svojoj istoriji težila da se ujedini sa srbijom,tj da bude pripojena kako je to i učinjeno 1918e godine?mislim da nije,pogotovo to nidje veze nema za vrijeme tri dinastije,pa ne bi bio ni slučaj sa petrovicima da su se pitali ka sto nisu za vrijeme i na kraju prvog svjetskog rata.
    To sto pričaju da je bio sukob dinastija mačku o rep

Thanks Thanks Given 
    1,570
    Thanks Thanks Received 
    2,182
    Thanked in
    1,045 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    A pušti jadan neka mlati ko šta oće ne znam čemu nervoza tolika?
    Ja lično želim da što manje Srba bude na popisu,što manje to bolje.
    Da se komite ne nerviraju.

Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
    Nikakve nervoze sto se mene tiče,neka bude na popisu kako se ko izjasni,ali se istorija crne gore,njen identitet i drzavnost mora postovati od svih koji u njoj žive,pa kome milo kome krivo

15. The Following User Says Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,392
    Thanks Thanks Received 
    10,175
    Thanked in
    7,648 Posts

Svi znamo da bi se Kosovo pripojilo albaniji sjutra da im može biti isto kao sto bi neki voljeli da se dio bosne i hercegovine tzv republika srpske pripoji Srbiji.
    Je li crna gora u svojoj istoriji težila da se ujedini sa srbijom,tj da bude pripojena kako je to i učinjeno 1918e godine?mislim da nije,pogotovo to nidje veze nema za vrijeme tri dinastije,pa ne bi bio ni slučaj sa petrovicima da su se pitali ka sto nisu za vrijeme i na kraju prvog svjetskog rata.
    Ne bi se pripojila Albaniji bilo je o tome priče neđe u prošlost ova dvojica Priština/Tirana se očima viđet ne mogu ali je zato Beograd/Tirana što se tiče vlasti u drugarstvo najjače.

17. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,570
    Thanks Thanks Received 
    2,182
    Thanked in
    1,045 Posts

Ne vala ne bi,śutra bi veliku albaniju napravili da im ga može biti,uključujući i djelove naše države

Thanks Thanks Given 
    507
    Thanks Thanks Received 
    2,054
    Thanked in
    1,171 Posts

Ali je svakako tezila da se pripoji, nije bilo pitanje pripajanja vec kako ce se to uraditi. A sto se tice samog pripajanja, koje je dosta kontroverzno i predmet svakakvih tumacenja rekao bih da su svi problemi tog pripajanja bili iskljucivo politicke prirode a ne neke druge kako se danas predstavlja.

Uglavnom opet idemo off a u izlizanu pricu.

Dvije ili vise nezavisnih nacionalnih drzava je postojalo grdilo kroz istoriju. Njemacki narod je imao vise drzava do relativno skoro.

Thanks Thanks Given 
    507
    Thanks Thanks Received 
    2,054
    Thanked in
    1,171 Posts

Ne vala ne bi,śutra bi veliku albaniju napravili da im ga može biti,uključujući i djelove naše države

Pa vjerovatno ne bi jer je i to politicka igra, nesto slicno Srbija/CG 1918. godine

Nije problem ujediniti se ako to svi oce nego treba skinut fotelju sa guzice i dat je nekom drugom. To je muka kod nas od kad je svijeta i vijeka, nekad je to bilo tako a sad se partijski ratuje.

Thanks Thanks Given 
    3,400
    Thanks Thanks Received 
    1,722
    Thanked in
    945 Posts

@Mstislav @extravaganca

Да, прескаче се, али зашто се прескаче?
    Ја знам за одредбе устава, знају и ови пропагандисти које преносим, али лажу своје поклонике како би им утјерали страх од броја срба и како би одржали тензије, а све ради политичке користи.

Објасни ти просјечном неокомити да ако може српски језик као језик којим се служи највећи број грађана ЦГ да не буде службени, већ да то буде црногорски, да и ако буде срба 30-35-40 посто па чаки и већина да су у ЦГ, Црна Гора не постаје српска држава и неће бити промјене у уставно правном поретку исте.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    26,657
    Thanks Thanks Received 
    8,506
    Thanked in
    4,192 Posts

@Mstislav @extravaganca

Ja ne preskačem. Već sam upravo to navodio kao razlog mladoj dami. I naravno rekao ako misli da ima većinu za tu njenu zamisao neka proba. Ali nek javno krene sa tim.

@AdO_pG interesantno je kako tako o istoriji samouvjereno kao da si sjedio zajedno sa Nikolom neke 1914 npr.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    891
    Thanks Thanks Received 
    1,316
    Thanked in
    693 Posts

Nikakve nervoze sto se mene tiče,neka bude na popisu kako se ko izjasni,ali se istorija crne gore,njen identitet i drzavnost mora postovati od svih koji u njoj žive,pa kome milo kome krivo

Mora se poštovati samo zakon a ako se pak on krši slijede sankcije.
    Nadam se da to razumijes da su za mene te tvoje napomene o postovanju istorije identiteta itd ciste budalaštine.
    Postoji samo zakon koji se mora postovati a identitet vidimo kako se postuje kad se promijenio ustav i kao sluzbeni uveo jezik kojim govori 37% stanovnika onda to nije bio problem.
    Sledstveno tome koliko mene drzava postuje toliko postujem i ja nju a zakonske obaveze ispunjavam jer moram i kraj price.

Thanks Thanks Given 
    1,570
    Thanks Thanks Received 
    2,182
    Thanked in
    1,045 Posts

Nemam namjeru nikog da ubjedjujem kao sto rade ova gospoda sa bilbordima,ali teško da možeš očekujes da te neko postuje kad ga ne priznaješ,kao sto je slučaj sa nacionalnim crnogorcima,koji sebe ne vide drugačije osim tako.
    Posle se čudite tzv. komitama i patriJotama.

isti je slučaj sa hrvatima i bosnjacima,makedoncima i sa njihovim teritorijama.
    naravno,ovo se odnosi na jedan manji broj ljudi koji se ne može pomiriti sa nečim sto je realnost,isto kao sto je i kosovo,svidjalo se to nekom ili ne.

Nego,da se ne udaljavamo od teme,neka se svako izjasni kako oce i kako se osjeća,pa ćemo preteć koliko god bilo koga na popis pisljivi

Thanks Thanks Given 
    891
    Thanks Thanks Received 
    1,316
    Thanked in
    693 Posts

A i to je ako smijem da primijetim neka patologija-sto bi mene boljelo dupee da li neko mene priznajeili ne priznaje postuje ne postuje ili me smatra covjekom u zabludi itd?
    Zasto bih ja sad o tome lupao glavu?
    Mene interesuje odnos drzavnih organa a ne tebe Marka i Janka.
    Zavrsice se brzo ovaj popis pa cemo naci novu temu da se prepiremo a ova ce pasti u zaborav kao i tolike isforsirane teme prije nje.

Thanks Thanks Given 
    24,392
    Thanks Thanks Received 
    10,175
    Thanked in
    7,648 Posts

Ima istine u ovome što Džigi veli to je prosto tako svaki bi da bude kralj u svoju čaršiju ili kako on reče a kako bi to izgledalo.
    Tendencija je da se odavno više zemlje rasparčavaju no što bi im neki centar moći se prebacio u drugu državu.I ođe upravo dolazimo do ovoga kako nacionalističke vođe vladaju a uz to su korumpirani smradovi.

Evo nek se pogleda ne mora se ići dalje od sopstvenog dvorišta kako su nacionalizam/korupcija/kriminal u sprezi ka najljubavniji ljubavnici.

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,434
    Thanked in
    2,086 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Вијест од јуче :

"Do danas je preko 12.000 izbjeglica sa prostora bivše Jugoslavije dobilo status stranca sa stalnim boravkom, što predstavlja uslov za uspješnu i sveobuhvatnu integraciju u crnogorsko društvo. Postali su dio našeg društva, sa njima dijelimo sve prednosti i obaveze koje nudi naša zemlja u cilju izgradnje što uspješnijeg društva. Da je tako, pokazuje i povod današnjeg okupljanja", kazao je ministar Admir Adrović prilikom svečane dodjele ključeva.

RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Društvo :: Uručeni ključevi od stanova za 28 izbjegličkih porodica
    Zanimljiv podatak ali nepotpun.
    Znači da imamo 12,000 izbjeglica iz SFRJ u statusu stranca sa stalnim boravkom. (nemaju pravo glasa)
    Mislim da je broj izbjeglica koje su dobile status državljana makar isti toliki.

A preko toga imamo đecu obje grupacije koji su redovni crnogorski državljani jer su rođeni ovdje, i neki od njih su već zašli u tridesete.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    60
    Thanked in
    47 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Iznenadiće se mnogi rezultatima popisa. Neko pozitivno neko negativno. Ali biće iznenađenja...
    Šta ima da se iznenadjuje neko ako zna prostu matematiku. Srba će biti više jer institucionalnog pritiska neće biti(svi znamo da su se na poslove upisivali minusi i plusevi pored imena)... Bošnjaka će biti više iz, djelimicno istog razloga + kampanje koju vode da nisu Crnogorci nego Bošnjaci...Albanaca će biti više iz takodje kombinacije ova dva razloga...dok će Crnogoraca biti manje jer im se više Albanci i Bošnjaci ne upisuju kao CG, možda U NAJBOLJEM slučaju ih bude isto,procenat gore dolje. Čujem da CG više ne mogu računati ni na većinu Roma , sve to nikako ne ide na ruku CG otud i ovoliki mjauk...koji inače podržavam jer toliko iritira da čujem i oko sebe ljude koji će namjerno zbog ovog histericnog placa napustiti onu kategoriju "Crnogorac-Srbin" i upisati se kao Srbin...a kojih je bio solidan broj.

Ako mogu i te blokade ulične da se ljudi još malo bustuju nervozom i inatom, zahvaljujem 😁

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

što čine botine dfa, unaprijed znaju da će Crnogoraca bit manje. taman si idealan za onu kumu od prije par stranica, mrzite ljude samo jer su Crnogorci/Srbi

тапаталк
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    60
    Thanked in
    47 Posts

E ne vjerujem da si ovo ozbiljno napisao bez svakog 😁 Da ti nije neko hakovao profil kumim te ?

Imamo li baš jedno uru vremena da nabrajamo primjere ? Jesi li bar ako niste drugo pogledao Vikinge,seriju, pa se zapitao šta je Mercia, šta je Wesex ?

Racunacemo ti u lapsus ovo

Outline, to ti je prosta matematika, možda je nisi još savladao, ne znam ali ti garantujem da nije preteško, barem te osnovne operacije u kojoj jednima oduzimas a drugima dodajes(Albanci i Bosnjaci). Baš je prosto vjeruje mi, Probaj...imaš 10 Albanaca I 10 Crnogoraca ... od ovih 10 Crnogoraca 5 se nece upisati kao Crnogorci nego kao Albanci...koliko imamo Crnogoraca? Vidiš da je baš prelako,rekoh ti.
    Last edited by HighCastle; 11-10-23 at 16:15.

Page 46 of 149 FirstFirst ... 364243444546474849505696146 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)