Page 66 of 129 FirstFirst ... 165662636465666768697076116 ... LastLast
Results 1,626 to 1,650 of 3222

Thread: Kućanski aparati - mali i veliki

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Quote Originally Posted by Tyler^Durden View Post

bih da mijenjam stari bojler pa me interesuje ima li neko iskustva sa ovim modelom ..?

https://www.okov.me/mn/proizvodi/boj...-1500w-ariston

ima li kod nas još neki model sličnog oblika?
    Posto sam nedavno takodje malo gledao teme oko bojlera, evo iskustvo sa foruma iz regiona:

"Da podelim svoja iskustva sa korišćenjem Ariston Velis bojlera 80 lit kupljenog u februaru 2016te.
    4 puta sam samostalno čistio kamenac (2018, 2020, 2022 i per neki dan), 3 anode su promenjene, pre godinu i po dana jedna na ulaznom grejaču i sada 2 komada (na oba grejača - po 500 rsd komad fi 5mm). Promenio sam samo jednu gumicu na flanšni ulaznog grejača (kupljeno u Elpoku pre godinu i po dana za 180 rsd). Poslednji put sam pomesao žice na ulaznom grejaču te je prijavljivao grešku (3,4,5 nedovoljno zagrevanje dolazne vode). Kupio sam i novi grejač (Srećko 2 kW 1377rsd- po otporu 1,8 kW, može se montirati na staru flanšnu pomoću vijka sa Inbus glavom), ali sam ostavio stari originalni grejač (po otporu pokazuje 850W - 51,8 Om).

Prednosti:

- Osim dizajna, svidjaju mi se elektronski termostati, kao i potrošnja. Nama bojler radi 24h, ECO je stalno uključen, za razliku od početka sada se ne meša - držimo uglavnom 60C.

Mane

- Ne znam koliko će trajati - ima dosta naslaga na unutrašnjeim zidovima dolaznog rezervoara. Unutrašnjost izlaznog rezervoara je kao nova."

Nadam se da ce ti to pomoci. U principu dosta su komplikovani jer imaju dva rezervoara, dva grijaca, itd...
    Ako ti je vazniji dizajn i estetika onda da.
    Ako hoces nesto sto ce trajati 15-20 godina, onda ElitInox Talas model... Dizajn je ocaj, ali sam nailazio samo na pozitivna iskustva po pitanju kvaliteta...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

2. The Following User Says Thank You to Incognito For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

bih da mijenjam stari bojler pa me interesuje ima li neko iskustva sa ovim modelom ..?

https://www.okov.me/mn/proizvodi/boj...-1500w-ariston

ima li kod nas još neki model sličnog oblika?
    ja ga imam od 2018. i radi bez problema. nijednom ga do sad nijesam čistio.

4. The Following 2 Users Say Thank You to EgZeKuToR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    217
    Thanks Thanks Received 
    249
    Thanked in
    106 Posts

Ne znam jesu li sto poboljsali ove nove sereije. Imam ga od 2014. godine.
    Dva puta je mijenjana elektronika, prvi put je bila 60, drugi put 80e. Treci put kad rokne, uzimam najobicniji bez ikakve elektronike.
    Ne gledaj ga zbog ljepote, primjecivaces ga 3 dana ukupno, posle ce ti bit potpuno svejedno.

6. The Following User Says Thank You to |G60| For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

meni je i dalje dizajn krucijalna stvar kod ovog bojlera, jer je onaj klasični oblik bačve toliko odvratan da ne postoji ta klasa keramike, sanitarija i uređenja kupatila koja može da nadoknadi i kompenzuje tu gadost. sve da ću svake godine davat po 80 eura za elektroniku, prije bih to radio nego gledao one bačve.
    opet, beauty is in the eye of beholder

8. The Following User Says Thank You to EgZeKuToR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Slazem se za dizajn, nekako uvijek dajem prednost funkciji i kvalitetu ali toliko su mi ruzni ti debeli bojleri. U stanu imama dva ova Ariston sa slike od 80l, oba rade bez greske, doduse jos su mozda novi od 2020.

Thanks Thanks Given 
    481
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    48 Posts

hvala svima na odgovorima. moram da mijenjam taj odvratni debeli bojler jer svakodnevno vrijeđa moj osjećaj za estetiku.

Thanks Thanks Given 
    217
    Thanks Thanks Received 
    249
    Thanked in
    106 Posts

Ja sam ga kupio zato sto lijepo izgleda i zbog price dva kazana, nova tehnologija bla bla. Ali vi pricate ka da vam stoji po sred dnevne sobe, pa ga gledate po vas dan.
    @Egzekutor Nije problem jednom godisnje mijenjat elektroniku, no se vazda ka za baksuz potrefi da se desi nedje predvece ili uvece, pa ne mozes dobit majstora, pa je mozda nema stanju, pa se nerviras i psujes redom sve od majstora do direktora aristona. A ako potraje po 2 dana i ako neko ima malu djecu, zna da bude zajebano. Zbog toga, sledeci put ako se desi, ide zamjena, jer koliko god je lijep, ne vrijedi da se co'jek nervira zbog bojlera posranog.

Thanks Thanks Given 
    19,110
    Thanks Thanks Received 
    8,906
    Thanked in
    4,336 Posts

hvala svima na odgovorima. moram da mijenjam taj odvratni debeli bojler jer svakodnevno vrijeđa moj osjećaj za estetiku.
    Ako je ostatak kupatila u nekom vau dizajnu,da ga obložiš nekim pločama isto vau dizajna?Mada,to niđe nisam vidio.Ili možda neki grafički dizajner da ti izlijepi neku foliju?Čisto da mu se,što neko reče,ne diviš ljepoti a prinuđen si na rusko tuširanje
    Ja bih isto radije čistio kamenac svake dvije godine i mojenja mu elektroniku jednom u tri godine nego krečio stan.Kod žene bih isto poena dobio

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by joni; 26-09-23 at 18:33.

Thanks Thanks Given 
    404
    Thanks Thanks Received 
    613
    Thanked in
    375 Posts

Ariston sicapra. Sedma godina, samo jednom očišćen od kamenca. Boli me uvo što je ružan

Thanks Thanks Given 
    261
    Thanks Thanks Received 
    198
    Thanked in
    131 Posts

I ja ga imam od 2018...isto nisam nista cistio.

Sent from my Oppo find X5 pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Ja zivim u ovom stanu vec 3-4 godine a zgrada je napravljena prije 10...isti takav i nista nije radjeno oko njega. Sve funkcionise ali dje da kupim novi original grijac/termostat i je li tesko to zamijeniti? Cisto eto da ga servisiram jer mi se desilo (u proslom stanu) da to crkne pa je cijev pucala i izbijala plocice i sve je poplavilo bilo.

Thanks Thanks Given 
    404
    Thanks Thanks Received 
    613
    Thanked in
    375 Posts

Vidi ko je ovlašćeni serviser za Ariston. Ako ne nađeš, Haus majstor završava posao

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by EgZeKuToR View Post
    meni je i dalje dizajn krucijalna stvar kod ovog bojlera, jer je onaj klasični oblik bačve toliko odvratan da ne postoji ta klasa keramike, sanitarija i uređenja kupatila koja može da nadoknadi i kompenzuje tu gadost. sve da ću svake godine davat po 80 eura za elektroniku, prije bih to radio nego gledao one bačve.
    opet, beauty is in the eye of beholder
    Nije tu bojer kriv, parasi koji bi svake godine davali po 80 eura za elektroniku...nego ipak niste na nivou na kojem mislite da jeste. Gledao sam kupatila u kojima nema bojlera, jer postoji posebna prostorija za njega dje je skriven a do kupatila samo cijevi dovedene.

Eto nisi neki kad imas vidan bojer u kupatilu a ne postoji taj sto je toliko estetski dobar da se kamuflira.

18. The Following User Says Thank You to Zhuangzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,110
    Thanks Thanks Received 
    8,906
    Thanked in
    4,336 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    ... Gledao sam kupatila u kojima nema bojlera, jer postoji posebna prostorija za njega dje je skriven a do kupatila samo cijevi dovedene.
    .
    Jes,no kad uđeš u tu posebnu prostoriju,dođe ti da ga zamijeniš jer je grdan

20. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Jes,no kad uđeš u tu posebnu prostoriju,dođe ti da ga zamijeniš jer je grdan

Tamo ne ulazis osim ako nisi majstor koji preventivno mijenja grijac/termostat.

22. The Following User Says Thank You to Zhuangzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    229
    Thanks Thanks Received 
    450
    Thanked in
    303 Posts

mozda tvoj osecaj za estetiku nije dobar
    salim se

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Nije tu bojer kriv, parasi koji bi svake godine davali po 80 eura za elektroniku...nego ipak niste na nivou na kojem mislite da jeste. Gledao sam kupatila u kojima nema bojlera, jer postoji posebna prostorija za njega dje je skriven a do kupatila samo cijevi dovedene.

Eto nisi neki kad imas vidan bojer u kupatilu a ne postoji taj sto je toliko estetski dobar da se kamuflira.
    i to je validan argument slično, imam dva kupatila i oba su povezana na ovaj jedan bojler, tako da su u jednom kupatilu mašine za pranje i sušenje, a iznad njih ovaj bojler (horizontalno), i to nekako i kao cjelina čak ima neki vizuelni smisao; u drugom kupatilu nema ništa od toga tako da je uživanje

25. The Following User Says Thank You to EgZeKuToR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    400
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    199 Posts

Ja imam velis od 2010., više komada i u prosjeku na nekih godinu do 15 mjeseci crkava elektronika. Lako se mijenja, svi kablovi imaju različite konektore i ne možeš pogriješiti. Samo paziš na džamper, ali to je sve u uputstvu navedeno. Sad sam za kuću uzeo elit + u kips koga svi hvale i koji nema nikakve elektronike. Za ove kojima smetaju debeli bojleri, pomenuti elit+ ima i uske a visočije bojlere koji ok izgledaju

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
    S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

27. The Following 2 Users Say Thank You to rzeljko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Zapravo i preproruka je uzeti sto uzi bojler koji moze stati u kupatilo (mana je logicno sto su visoki), upravo zbog sporijeg mijesanja tople i hladne vode (duze "traje" topla voda)... Npr ElitInox ima bojler od 80 litara u 4 velicine, od najuze do najsire... Medjutim u svakoj izvedbi to je dizajn bojlera od prije 50 ili vise godina (mislim prije svega na dugme za termostat, naljepnice itd)

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

vala mi ne može bit jasno, eo ljudi su sletjeli na mjesec '69-te godine, mogli su tad napravit mašinu kojom mogu upravljat daljinski i imat tehnologiju da lete u svemir a bukvalno se od tad nije promijenio dizajn je*enog bojlera.
    inače, čitah neđe da ima razlike ako je ovaj velis proizveden u rusiji ili u kini (PRC). navodno, ovi ruski su bolji, moguće da je to razlika u ovoj elektronici koja (ne)crkava. no pun intended.

30. The Following User Says Thank You to EgZeKuToR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

A dobro, bojler je u sustini jednostavan uredjaj, kazan i grijac koji grije vodu, termostat da se izgasi i ne pregrije, to je to...
    Ako gledas bitne stavke, to je kvalitet kazana (plus za ElitInox jer je od inoxa, daju 15 god garancije na kazan) i izolacija... Sad uglavnom imaju svi i anodu zbog manje kamenca...
    Jedino sto bi bilo ljepse je da je dizajn spoljne oplate malo bolji (mozda neke nijanse boja, oblik), natpisi, dugmad itd...
    Zato je Velis i popularan, mada je meni bitnije da je pouzdan, da ne rikne kad mi treba, a da pritom dobro grije i drzi toplu vodu...

Thanks Thanks Given 
    6,247
    Thanks Thanks Received 
    5,862
    Thanked in
    3,396 Posts

mislis fali led rasveta na bojler....
    meni je dobra fora ova moderna kupatila dje bojler i masine spakuju u ugradne elemente ... skupoca....

33. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Zna li neko sledecu problematiku da li se mora ispostovat, rekao bih da mora.

1. Kod ugradnje indukcione ploce treba ostaviti prostor sa donje i gornje (ispod same ploce) da bi se vukao i izbacao topli vazduh.
    2. Ugradnja iznad rerne moze ako se ispostuju odredjena pravila isto zbog hladjenja? Iza rerne treba min 2 cm da bi vukao vazduh i plus pravilo broj 1.

Da li se vodilo racuna o ovome kada je ugradjinao kod vas?

Gledao sam installation upustva za Bosh, Gorenje, Candy, Electrolux manje vise sve isto

Naravno u prodavnicama veze nemaju, kao znace vam to stolar ili elektrocar, ja vjerujem da ni jedan nije pročitao uputstvo.

Thanks Thanks Given 
    400
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    199 Posts

I indukciona treba dvofazni (trofazni) dovod da bi sve ploče mogle da rada na max

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
    S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Ne kapiram? Da li treba obicna uticnica ili trofazna? Ja imam trofaznu ali moze li onda na jednu trofaznu ukljuciti i rernu i indukciju?

Sa druge strane u uputstvima stoji ovo, tj da moze trofazna ili dvofazna ?

Sto se tice ove iznad price za ventilaciju, ocigledno po standardima treba cim postoji ovakav model (naravno prodavci me gledaju kao ludog).

Print screen sa videa:

Page 66 of 129 FirstFirst ... 165662636465666768697076116 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)