Najbolji mjesec za voc(kic)e...
Sipkovi.. japanske jabuke i po koja zinzulica![]()
Najbolji mjesec za voc(kic)e...
Sipkovi.. japanske jabuke i po koja zinzulica![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Ja sam toliko usamljen. Ali nije mi problem. Stalno sam sam u zadnjih par godina. Nemam pojma zašto više ne mogu da se družim i da budem optimističan i putujem. Nemam društvene mreže, jedino ovaj forum. A i odavde ću isparit. Ne mogu više da se socijalizujem nikako. Niko više ni ne pita za mene, ni dje sam ni šta radim, jer ni ne izlazim. Skoro kao da ne postojim. Depresija.![]()
Ne mogu više da učestvujem na forumu, gubim se previše, hvala svima sa kojima sam imao konverzaciju, sve najbolje.
Forum će biti manje zanimljivo mjesto.
A ti viđi sam, nisi mali.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Da se nađu na pola puta
Zamišljam kako im pjevaš ovu stvar
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Last edited by extravaganca; 04-10-23 at 16:33.
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Bio sam i na psihoterapiji
nagutam se pre seske trodona
pricam kao razvaljen
a doktorka kaze, eto Aleksandre
vidis kako lepo napredujes
Last edited by nicky; 04-10-23 at 19:02.
Teško je, veli, slušat drogaša staroga…
Svaki dan je dobar za upiranje.
Ma nagutaš se već prethodno prepisanih bromazepama i deprozepama, jedno tablu, popiješ jedan ili dva štoka ili gorki list i odeš na psihoterapiju.
Ja da ti garantujem da će da ti piše u dijagnozi, NORMALAN ČOVJEK.![]()
Baš je to smiješno kod psihoterapije. Ti ne mozes otići kod psihijatra, a on da ti napiše NORMALAN u dijagnozi. Mora ti napisat makar anksioznost, barem, ako ne i depresiju, ili čak poremećaj ličnosti. Sprdnja.
Najbolji odgovor koliko inžinjera treba da se promijeni jedna sijalica:
"The first question is what type of light bulb is being used?...Once we’ve evaluated the technology, model type, size and voltage it would require five mechanical engineers, one electrical engineer and a software engineer to change the lightbulb. One to decide which way the bulb ought to turn, one to calculate the force required using a formula (force = mass x acceleration), one to design a tool to aid turning the lightbulb with the correct force, one to design a comfortable - yet functional handgrip, one to calculate the electrical priorities of the materials, a software engineer to release a software and security patch update and one to operate all this equipment"
Pet mašinskih, jedan elektro i jedan softveraš hel jea
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Moj otac otišao prvi put kod psihijatra, inače dijabetičar, ponekad nervozan i depresivan, ali ništa destabilizirajuće.
Oni mu prepisali 10 nekih tableta i dijagnozu neke najgore depresije. Sve je do toga šta ti kazeš psihijatru zapravo. Ti mozeš, ako si uspješan u sugestiji, da ga navedeš na neku bezazlenu dijagnozu. A mozeš i na šizofreniju da ga navedeš da ti prepiše, iako nisi ni blizu šizofrenije.
Jer oni su tako obučeni, da kroz verbalnu i neverbalnu komunikaciju sa pacijentom dolaze do tih zaključaka o dijagnozi.
Osobe u psihozi nije toliko lako provaliti uvijek, mozda je šizofrenija nešto drugačija od drugih psihoza, ali generalno, osoba moze biti potpuno smirena i psihotična.
Dok sa druge strane, osoba moze izgledat totalno psihotično, a nemat zapravo nikakvu organsku da kazem, psihozu.
Smiješna je stvar psihoterapija, ponekad mislim da se radi o Tarotu i astrologiji bukvalno.
Interesantno je psihijatrijsko mišljenje o Edmundu Kemperu kad je prvi put uhapšen (kad je imao petnaest godina), naime - paranoidna šizofrenija i prije puštanja na slobodu (dvadeset i jedna godina) - bez mentalne bolesti... i uopšte njegova manipulacija, imao je IQ oko 140, ne samo doktorima već sistemom na neki način...
Što se tiče ove ptice Dodo, ona je kod Luisa Kerola presudila da su svi pobijedili i da svi dobijaju medalju. Tako je i sa vrstama psihoterapije, na jednom sajtu bukvalno piše da je "ono oko čega se istraživači, i uopšte psiholozi slažu jeste da je pogrešno postaviti pitanje da li su svi psihoterapijski pravci jednaki?"
Znači, ne pitaj ne pričaj.
Nekad, kad je ona reklama za dezodorans "Provera mirisa!!!" sama mi glava krene da se onjušim. To ću reć psihijatru.
Ih, sad je kasno, kad su me zaveli u sistem.
Mada dobro, i to je za ljude.
Lude ljude.
A ne znam koliko sam lud, mislim, ovako introspektivno, ponekad mislim da nisam ni lud, ni normalan. Negdje sam u sredini, onako baš u sridu.
Jednom sam u šali teatralno rekao, NISAM JA LUD JAKOVLJEVIĆU, JA SAM SAVRŠENO NORMALAN, oni mi tamo zapisali nešto, da se ponašam ovako, onako.
Brate, previše su uzeli za ozbiljno svoju struku.
A ja uvijek sam imao anksioznost prije nego bih išao kod psihologa ili psihijatra, i to mi dolazilo kao izduvni ventil, jer neprijatno je, brate, da ti neko koga ni ne poznaješ daje neke odokativne dijagnoze o tvojoj ličnosti, o tebi, tvojoj najdubljoj intimi i tvom postojanju, tvojoj psihi.
Onda sam ispričao vic, kako je neki sa narcisoidnim poremećajem ličnosti rekao da je išao kod psihijatra, i radio je dugo na sebi, i sad je savršen.
Oni se naljutili.![]()
Last edited by Saruman; 04-10-23 at 20:54.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks