Page 354 of 442 FirstFirst ... 254304344350351352353354355356357358364404 ... LastLast
Results 8,826 to 8,850 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,002
    Thanked in
    723 Posts

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Quote Originally Posted by El_NiNhO View Post
    Da su im diplome iz Banjaluke ili Leposavića, onda sigurno ne biste imali ništa protiv.

Beograd je velegrad, pa opet imaju Megatrend, BK, Singidunum... No su nekad makar po te 4 godine formalno prolazile od upisa do završetka, sad u mjesec dana upišu, završe i steknu potrebnih 5 godina iskustva. Doduše, ovi prethodni su imali kad da gustiraju, niđe nisu žurili, mjesto ih je čekalo. Ovi sad brže-bolje da iskoriste dok mogu pa sve dps navike gurnuli u hiperpogon.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Covjek kada procita postove na CDM pomislio bi da smo svi ovdje studirali po prestiznim svjetskim fakultetima i da CG inace ima fakultete koji mogu da se diche i ponose svojim planom, programom, studentima i profesorima... A onda jos kada se pojedinima uchini da su fakulteti iz Bijeljine losiji nego oni u CG a ne shvataju da, kako naseg univerziteta tako ni BiH nema niti priblizno u top 1500 na svijetu... Ako se nesto ne varam univerzitet CG je negdje na 5000+ mjestu, u BiH su barem blizu tog famoznog 1500. mjesta u Sarajevu...

Crna Gora je oduvijek imala mizerne fakultete minus par specificnih fakulteta, nije stanje bilo nesto bolje ni prije 40-50 godina nego sto je danas, ne zavaravajte se ljudi molim vas. Diplome se stancaju kako na privatnim tako i na drzavnim fakultetima, ima vas par i na ovom forumu koji su IT strucnjaci sa drzavnog fakulteta a znamo kako su dobijene diplome (prepozaneti ce se pojedinci :P) i koliko se trebalo pomuciti za iste.

4. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    506
    Thanks Thanks Received 
    2,051
    Thanked in
    1,168 Posts

Dobro je da sam samo srednju zavrsio, nemam kredibilitet da ulazim u ove akademske rasprave

6. The Following 6 Users Say Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,354
    Thanks Thanks Received 
    8,410
    Thanked in
    3,205 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Covjek kada procita postove na CDM pomislio bi da smo svi ovdje studirali po prestiznim svjetskim fakultetima i da CG inace ima fakultete koji mogu da se diche i ponose svojim planom, programom, studentima i profesorima... A onda jos kada se pojedinima uchini da su fakulteti iz Bijeljine losiji nego oni u CG a ne shvataju da, kako naseg univerziteta tako ni BiH nema niti priblizno u top 1500 na svijetu... Ako se nesto ne varam univerzitet CG je negdje na 5000+ mjestu, u BiH su barem blizu tog famoznog 1500. mjesta u Sarajevu...

Crna Gora je oduvijek imala mizerne fakultete minus par specificnih fakulteta, nije stanje bilo nesto bolje ni prije 40-50 godina nego sto je danas, ne zavaravajte se ljudi molim vas. Diplome se stancaju kako na privatnim tako i na drzavnim fakultetima, ima vas par i na ovom forumu koji su IT strucnjaci sa drzavnog fakulteta a znamo kako su dobijene diplome (prepozaneti ce se pojedinci :P) i koliko se trebalo pomuciti za iste.
    Kakvi god da su nam fakulteti, ne moze farmakolog da ide u neke snj privatne fakultete dje se diplome izdaju prilikom uplate komplet sume skolovanja za 240 kredita.
    Zamisli tu farmaciju... sigurno nas drzavni ne funkcionise tako, iako ga nije pretesko zavrsiti.

Onda ovo za Fcjk 'profesore' je dno dna. Ne mozes u svojoj drzavi dobiti akreditaciju, pa ides u neke provincije, dje su nepostojeci standardi.

Nostrifikacija diploma sa privatnih stranih fakulteta nam je dodatno yebala majku. Ajde da nostrifikujes Bocconi i sl, nego pricamo o Šapicevom, muftijinom i sl. 'Univerzitetima'.

Desetine hiljada diploma su tako nostrifikovane da bi uhljebi imali neophodne kvalifikacije.

Cijela drzava je igradjena na prevarama i lazima. Jbg

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

8. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Dobro je da sam samo srednju zavrsio, nemam kredibilitet da ulazim u ove akademske rasprave
    Samo ludi ljudi ionako raspravljaju o ovakvim temama u 21. vijeku, ne znam sto se upustih uopste al' vjerovatno jer mi *uzica ne dozvoljava mir kada vidim toliko gluposti na forumu u svega 15-20 postova. Sve redom visoko obrazovani kojima chak Oxfordska diploma valja, cas ne valja, cas su UCG fakulteti bolji 20x od fakulteta iz regiona, cas ne valjaju a surova realnost je da su fakulteti u CG oduvijek bili na skoro samom dnu liste, kako u staroj YU tako i dan danas.

10. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Kakvi god da su nam fakulteti, ne moze farmakolog da ide u neke snj privatne fakultete dje se diplome izdaju prilikom uplate komplet sume skolovanja za 240 kredita.
    Zamisli tu farmaciju... sigurno nas drzavni ne funkcionise tako, iako ga nije pretesko zavrsiti.

Onda ovo za Fcjk 'profesore' je dno dna. Ne mozes u svojoj drzavi dobiti akreditaciju, pa ides u neke provincije, dje su nepostojeci standardi.

Nostrifikacija diploma sa privatnih stranih fakulteta nam je dodatno yebala majku. Ajde da nostrifikujes Bocconi i sl, nego pricamo o Šapicevom, muftijinom i sl. 'Univerzitetima'.

Desetine hiljada diploma su tako nostrifikovane da bi uhljebi imali neophodne kvalifikacije.

Cijela drzava je igradjena na prevarama i lazima. Jbg
    A sve to dok su fakulteti u samoj CG i ispod nekih od "muftijinih, cuftijinih" i slicnih fakulteta.

Kud se bas uhvati farmacije... Ne zelis da znas kako se upisuje na istu u CG. LOL

Thanks Thanks Given 
    506
    Thanks Thanks Received 
    2,051
    Thanked in
    1,168 Posts

Zar ne bi prije 3 godine (kad je moja generacija dosla na red da upise fakultet) da niko nije polozio prijemni za medicinski pa su morali na drugi rok da spuste kriterijume?

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Zar ne bi prije 3 godine (kad je moja generacija dosla na red da upise fakultet) da niko nije polozio prijemni za medicinski pa su morali na drugi rok da spuste kriterijume?
    Ne znam ali me uopste ne bi cudilo uzevsi u obzir da vecinom osobe koje se interesuju za bilo sta sto je vezano za medicinu pokusaju da na bilo koji nacin nadju mogucnosti da to upisu negdje drugo a ne u CG (i to sa potpuno opravdanim razlogom).

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Koliko god d je UCG pao na ljestvici, ne može se porediti sa ptivatnim fakyltetima iz regiona (sa kojima se mi i rugamo, a ne sa državnim, koje si ti ubacio u priču).
    Probaj bilo koji smjer na UCG da diplomiraš za 3-4 mjeseca tako što çeš uplatit komplet pare, pa nam javi
    Forever young, i want to be forever young

15. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    1,324
    Thanked in
    898 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Koliko god d je UCG pao na ljestvici, ne može se porediti sa ptivatnim fakyltetima iz regiona (sa kojima se mi i rugamo, a ne sa državnim, koje si ti ubacio u priču).
    U pravu si, ne moze jer sto se tice privatnih fakulteta u odredjenim bransama u regionu ima daleko boljih nego sto je UCG. Potpuno si u pravu.

O kupovanju diploma za 3-4 mjesca ne bih jer o tome uopste ne pricam a za takve stvari samo neka nadlezne institucije rade posao i mirni smo, al' za masovne kadrove fakultetski obrazovnih bez grama mozga koji izlaze sa redom svih fakulteta (privatni, drzavni, totalno nebitno) nam i dalje ostaje isti problem za kojeg nema brzog rjesenja.

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Na pravnom fakultetu u pg i prije 20 godina je postojao profesor koji je za pare pustao studente da polazu kod njega.

Ja razumijem tvoju poentu i ne bih da sirim ali generalno si skroz u pravu.

Thanks Thanks Given 
    891
    Thanks Thanks Received 
    1,316
    Thanked in
    693 Posts

Kupovali su diplome policajci,razni marketing fakulteti biznis akademije ali ne znam da je nekad nedje maltene kompletan kadar sa nekog fakulteta zavrsavao studije i magistarske teze i doktorate davao na muftijinom fakultetu-to je ipak presedan.
    Slusao sam malo na radiju ovoga Batricevica - ipak treba nemati obraza pa stati za katedrom sa takvim obrazovanjem i diplomama kao sto ima on i njegove kolege tako da mu je i prica takva bila-obraza bez.
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    4,354
    Thanks Thanks Received 
    8,410
    Thanked in
    3,205 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Kupovali su diplome policajci,razni marketing fakulteti biznis akademije ali ne znam da je nekad nedje maltene kompletan kadar sa nekog fakulteta zavrsavao studije i magistarske teze i doktorate davao na muftijinom fakultetu-to je ipak presedan.
    Slusao sam malo na radiju ovoga Batricevica - ipak treba nemati obraza pa stati za katedrom sa takvim obrazovanjem i diplomama kao sto ima on i njegove kolege tako da mu je i prica takva bila-obraza bez.
    Razumijem ove sa FCJK sto se ljute, mislili su da ce cio zivot da budu na grbacu budzeta, tako sto su se zakacili kao krpelji, brane rezim, i pisu za CdM i sl. splovila od portala, i da budu nagradjivani.

Sad kad se rezim promijenio, malo im je smor... ko im je kriv sto su bili glupi i mislili da je rezim samo jedan...

Thanks Thanks Given 
    2,253
    Thanks Thanks Received 
    3,022
    Thanked in
    1,266 Posts

UŽIVO: Milatović predstavlja određenu političku inicijativu

https://www.cdm.me/politika/milatovi...u-inicijativu/

Jedvacekanje
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    891
    Thanks Thanks Received 
    1,316
    Thanked in
    693 Posts

Razumijem ove sa FCJK sto se ljute, mislili su da ce cio zivot da budu na grbacu budzeta, tako sto su se zakacili kao krpelji, brane rezim, i pisu za CdM i sl. splovila od portala, i da budu nagradjivani.

Sad kad se rezim promijenio, malo im je smor... ko im je kriv sto su bili glupi i mislili da je rezim samo jedan...

Zaiteresovah se malo pa pogledah njihov sajt- bila su 3 upisna roka i postogi rang lista upisanih za svaki rok ali mi je ekstremno zanimljivo sto su to samo prosti spiskovi imena- ni jednog drugog podatka nema o upisanim studentima.
    Bas nista.
    Ni prethodni uspjeh,broj bodova na prijemnom ako ima godiste nista bas.
    To nikad nisam vidio iskreno.
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    UŽIVO: Milatović predstavlja određenu političku inicijativu

https://www.cdm.me/politika/milatovi...u-inicijativu/

Jedvacekanje
    počinjemo da ličimo baš na sns stanje svijesti

тапаталк
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

23. The Following 2 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,163
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    3,205 Posts

Svim parlamentarnim subjektima?

Milatović predastavio zajedničku platformu “Za Crnu Goru u Evropskoj uniji”, šalje je svim parlamentarnim partijama

https://www.cdm.me/politika/milatovi...ropskoj-uniji/
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    4,354
    Thanks Thanks Received 
    8,410
    Thanked in
    3,205 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Svim parlamentarnim subjektima?

Milatović predastavio zajedničku platformu “Za Crnu Goru u Evropskoj uniji”, šalje je svim parlamentarnim partijama

https://www.cdm.me/politika/milatovi...ropskoj-uniji/
    On misli da je jos na fakultet, pa pise seminarske i powerpoint prezentacije.

Ovdje treba da si britva, inace ce te zayebavat ka Spajica sto zayebavaju.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Zar to nije bilo prošle godine?

A Milatović je pokazao pravo lice čim je zaśeo u predsjedničku fotelju. Odnosno i prije, jer je i prije zvaničnog preuzimanja funkcije potrčao da kampuje u rezidenciji. Mali je žešće željan moći, a predsjednička funkcija je ni izbliza ne donosi dovoljno.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

On misli da je jos na fakultet, pa pise seminarske i powerpoint prezentacije.

Ovdje treba da si britva, inace ce te zayebavat ka Spajica sto zayebavaju.

Treba napraviti stav.
    1) Ja sam predsjednik.
    2)...
    3) jesmo se razumjeli?
    4)...
    5)...

Sada možemo da pričamo...

Problem je što ljudi na vlasti ne žele stav nego glasove

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    506
    Thanks Thanks Received 
    2,051
    Thanked in
    1,168 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Zar to nije bilo prošle godine?

A Milatović je pokazao pravo lice čim je zaśeo u predsjedničku fotelju. Odnosno i prije, jer je i prije zvaničnog preuzimanja funkcije potrčao da kampuje u rezidenciji. Mali je žešće željan moći, a predsjednička funkcija je ni izbliza ne donosi dovoljno.
    Moguce da su spustali svake god kriterijume malo po malo da bi skupili "studenata". Znam da se to prvi put desilo 2020. god

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Milatovic rece zabolje me za pabla eskobara.

Thanks Thanks Given 
    6,163
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    3,205 Posts

Ide li poziv i DPSu?
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

31. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,361
    Thanks Thanks Received 
    10,132
    Thanked in
    7,609 Posts

E koliko budala ima sa diplomama čak i kad su dobri fakulteti u pitanju a ne ovo nešto što se plate ispiti šta već.Dobra je ona nema gore budale od školovane budale još ako je snobčina neka da se drži onoga što je nabuba a izvan tog okvira nedotibog da razmišlja.

Problem je veći što Crnoj Gori fali dobrih zanatlija,srednjih stručnih škola sa dobrim praksama nego ođe se ništa planski ne radi pa ni na tom polju.

33. The Following 3 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Page 354 of 442 FirstFirst ... 254304344350351352353354355356357358364404 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)