... od toga na hodnik ti ode 23k eura, najjace. One moje avetinje u BD prodali garsonjeru od 23m2 za toliko, prije ovog buma. Great success!![]()
... od toga na hodnik ti ode 23k eura, najjace. One moje avetinje u BD prodali garsonjeru od 23m2 za toliko, prije ovog buma. Great success!![]()
gledao sam u neku od novih zgrada trosoban stan od ~50m2
ne mogu naci dje, ali ide ovako
ulazi se direkt u kuhinju/trpezariju/dnevnu (nema ni H od hodnika), odmah na stranu je i kupatilo nasprem kuhinje... nakon kuatila predsoblje i tamo 3 sobe
imali su i dvosobne u ~35m2
oduzeo bih licencu projektantu ako je ima uopste
da si racunao predoblje vidio bi da je to jos 10k![]()
Neko bi projektantima oduzimao licence, a neko (ko nema para za 80m2) im do neba zahvaljuje jer moze da useli dvoje djece razlicitog pola u male sobice.
neko racuna trosobni stan stan sa 3 spavace sobe , a neko bukvalno 3 sobe....
dozivio u Beogradskoj....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ima nas još dostina takvih, zato i kažem da ljudi imaju drugačije perspektive.
Kad jedni kažu da im je prizemlje bljak, za druge ljude (npr. sa invaliditetom, djecom koja skaču po cio dan, većim ljubimcima, ko ne trpi mirise iz kuhinjske ventilacije i sl.) je prizemlje savršeno.
Kad neko kaže da mu je zadnji sprat dno, neko drugi ko ne trpi buku iznad sebe, zeli više svjetlosti, ima OCD da mu vrše nuždu iznad njega i sl... jedino traži zadnji sprat.
Tako isto i za kvadraturu, broj soba, lokacije... Ono što je sigurno je da investitori nikad ne rade za nepostojeću ciljnu grupu.
Last edited by Rigodo; 27-09-23 at 06:53.
Kako su nagrdili ovu lijepu zgradi GreenLevel. Ja čak sa ulice nisma ni primijetila ovo bočno krilo koje je zatvorilo prethodnu zgradu. Sad baš liči na obične spavaonice. Još kad ga zatvore sa strane ovom zgradom koju su predvidjeli sa Univerizetom.
create image url
mi smo svi spavali u jednu sobu... stvarno bas veliku jer je stan jednosoban od 74m2 (bez terase :P)
s druge strane, prijateljeva cetvoroclana porodica je zivjela u potkrovlje od mozda 20 kvadrata
dje celjad nijesu bijesna nije ni kuca tijesna :P
razumijem da prave jer postoji potraznja, ali to je toliko skuceno i toliko minimalno da je bas pogresno jer nema mjesta za radni sto, za garderober za nista - jos pogresnije (bezobraznije) je kad na to nakace reklamu - lux/premium gradnja... kakva crna premium gradnja iz kreveta u hodnik ustajes
Šteta što nisam ranije vidjeo ovaj post mada si sigurno i sam razmatrao tu opciju....
Uvijek sam za opciju kuće, za 150k mogao si uzet plac kroz pg 600-700 kvadrata za 40k u naseljima koja su na 3-5km od centra grada, i onda za 110k napraviš top kuću od 180-200 m2 sa plaćenim komunalijama i projektom i papirima, i eventualno da ti ostane nešto para za opremanje ako ne ideš na neki luksuz pri gradnji.... sistem prizemlja, ili p+p1 ili p+p1+pk.... ključ u ruke...
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Zaboravio si kljucnu stavku. Lucke91 je biznismen koji na sve ima ROI od 2 godine pa samim tim vjerovatno i komunalije, majstore, dozvole i tome slicno dobija za barem pola cijene manje.
Il' chek, check... Mozda ipak misli na neko davno, davno proslo vrijeme kada je bila ista prica, prica o padanju cijena, a od tada cijene skocise za 100%.![]()
Da da. Na 4-5 km od centra kao sto sam rekao ti je vec 5ta zona dje je 48e kvadrat neto prostora za komunalije. Za 10k zavrsavaš sve papire, komunalije, revizije itd. Ostaje 100k za kuću na dvije etaže, 180 m2 lagano sa kvalitetnom gradnjom bez nekog luksuziranja, ključ u ruke.
Ni 4ta zona nije puno skuplja 63 e m2.
Last edited by lucke91; 29-09-23 at 19:10.
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
O cemu pricas, na 4-5km 5 zona? Masio si za 2 zone.
Plac u zoni 3 koji je realno dostupan sa vecinu gradjana ne moze da se kupi ispod 70€. Ako se uzme 500m2 sto je neki minimum to je 35000€.
Ja sam rekao za 40k oko 600-700 m2....
Druze od stadiona buducnosti na 4-5 km imas zlaticu murtovinu, i kraj maslina, doljane, dio donje gorice, dahne, gornje gorice, naselja na putu ka marezi itd koliko oces 4te i 5te zone dje se placevi nalaze za 50-70e lagano.
Drugo, ne pricamo o vecini gradjana, nego o covjeku koji ima 150k čistog keša, a to dijametralno mijenja situaciju i u planovima i pregovorima.... ne miješaj babe i žabe
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
180m2 neto je bgm nekih 200+- bruto je li? Plac 500m2 neka je i po 60e to je 30.000e, dozvole neka su i 10.000e mada mislim da je to premalo sa svim projektima, komunalijama i po citavoj proceduri? 200+-m2 bruto za malo vise od 100.000e? Mozda na stare cijene...
Tolosi i Dahna,placevi normalni sa mogucnoscu da gradis, prebacili odavno 100. U Tolose.su kod Ekoplanta prije par godina bili ispod 100, vise toga nema. U Dahnu vec traze po 150 za kvadrat. U Doljane moguce da se moze proci ispod 100.
https://www.instagram.com/p/CqSzitho...RlODBiNWFlZA==
Sa sve izlazom na rijeku
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
two things are infinite:
the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe
Ja zivim na 4km od Hotela Crna Gora, mozda grijesim da je to centar i dalje![]()
Ne bi mi muka da izvucem poreski list i zamisli pise 3 zona. Ne 4 ne peta.
Mareza je mnogo dalja od 4-5 km (makar 50% vise).
Cijene placeva da valjaju, da je prosao DUP, da imas dobru infrastrukturu ne mogu da se nadju ispod 70€.
Jedino sto meni pada na pamet da se kupi neka gotova kuca sa placem pa da se bavis renoviranjem ili rusenjem pa izgradnjom. Tu se moze ustedjeti na komunalije ali trebalo bi staviti na papirnda se vide koliko su troskovi.
Kuce (po mom misljenju) su u zadnje dvije godine dobile na cijeni i mislim da su dobili i kupce sto prije nije bio slucaj.
Slazem se, samo sam neveo zbog cijene od 70e, mana je sto moras uzet i vise placa no sto bi ti trebalo, ali imas izlaz na rijeku. Sto se tice Pricelja mislim da ce za desetak godina bit najatraktivnija lokacija, naravno i to cemo unistit.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
two things are infinite:
the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks