U surovom epilogu, velika politička korist za Kurtija. Srbiji bukvalno ostaje samo ograničeni demidž menadžment.
Koji Vučić, uz svo uobičajeno nakaradno prateće ludilo ipak dobro radi.
Ako je uspio da ih, ŝto pregovorima što terenom, izvuče, sanira i nauči budućim odgovorima, pa ih, pod pretekstom nadležnosti R. Srbije na svojoj teritoriji, realno sudi i osudi, izvukao je nesretni maksimum iz ovog bezumlja.
Lično mislim da grupa jeste naoružana i opremljena od službene Srbije, specifična oprema kao i količina, ali isto tako mislim da je na akciju mogla da ih povuče samo neka vrhunska navlakuša, vjerovatno treće strane. Jer, koliko god bilo sveopšteg ludila u zvaničnoj Srbiji, toliko glupi nisu.
Btw, jesam li jedini kojem se čini da je ovom grupom komandovala žena (na dvije fotografije izrazito vitka osoba ne baš jaka u ramenima, po položaju i postavci ostalih vidi se da komanduje)?
Kako god, za sada liči da eventualnu političku korist od ovoga mogu imati samo Kurti i, strateški, Rusija.
Ovo nisu ni ljudi ni oprema koje je direktno sad poslao Vucic, vec od Veselinovica. Covjek ima 100-150 opremljenih i naoruzanih ljudi(mjestana) na redovnoj plati, spremnih u pola noci na poziv da izadju. Znaci samo za platu im odvaja 100-150k eura mjesecno, a i opremu je naravno on kupio.
Jedino pitanje je zasto je ovo uradio, da li mu je Vucic tako rekao ili su se sami zaigrali pa ispalo ******.
Sent from my phone
Svejedno, ovo jako loše izgleda sa aspekta pregovora Srbije i Kosova o kakvom takvom vidu autonomije sjevera.. Dodatno stigmatizovanje naroda zbog jedne grupe plaćenika koji čine štetu u bilo kom pogledu.. Ako su kukali da ih Kurti maltretira, tek će sad da krene..
Neko je pomenuo povratnike iz Vagnera (nemamo potvrdjene brojke ali postoje dokazi o odredjenom broju ljudi iz Srbije koji su se borili u Ukrajini) tako da postoji velika vjerovatnoća da je ovo neki remote pokušaj da se zakuva situacija..
Opet, uz ograničene info koje su dostupne ovo ni malo dobro ne izgleda za zvaničnu Srbiju tj. precednika jer je očigledno imao odredjen info.. Čak i ako radi damage control, dosta loše izgleda.. Postoji velika vjerovatnoća da će mu u narednom periodu predočiti da sjedenje na dvije stolice više nije opcija..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Rada Trajkovic javlja da su kosovski policajci imali mogućnost da pobiju sve teroriste da se to desilo pregovori ne bi bili nastavljeni ni nakon 30 god. Umiješala se međunarodna zajednica i otuda objašnjenje kako su teroristi napustili manstir i zašto Vučić i mediji čitav dan nijesu oglasavali o događajima.
Naglasila je da postoji kamp u Raskoj gdje se ovi ljudi obučavaju.
Nije da loše izgleda, nego je Srbija sa ovime u totalnom ćorsokaku, i opcija demidž kontrola joj je krajnje ograničena.
Ali tu mislim da je odreagovao iznenađujuće inteligentno.
Za spoljašnju upotrebu, bitno je da je zvanična Srbija juče imala vidan napor ka deeskalaciji.
Što se tiče uloge u kreiranju i naoružavanju ekstrema, tu ionako ne može ništa, to je odavno notorna činjenica i pravac koji je odabrao.
Za unutra, on je svebudni i svemogući Otac nacije, koji je učinio nadljudske stvari da sačuva i zaštiti opravdano zalutalu srpsku decu.
Ono što ostaje da brine, i da se oko toga bori, je potencijalna eskalaciona reakcija Prištine.
Koja je, gledajući način na koji se Kurti konfrontirao zapadu u poslednje vrijeme, više očekivana nego ne.
U krajnjem, reakcija Srbije na takav scenario je kritična stvar za Vučića, i to je ono oko čega se sad sve vrti.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
SMRT FAŠIZMU!
Namjestaljka. Mucenici koji su bili u obolazak manastira.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Косовска полиција је изјавила да је претрагом терена пронађено тијело још једног нападача.
За сад укупно 4 убијена и два ухапшена (један теже рањен), у Новом Пазару примљена још двојица са прострјелним ранама, плус још четири цивила ухапшена.
Као глинени голубови.
Овако је Београд деведесетих хушкао и наоружавао па напустио несретне крајишке Србе.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Tesko mi je da ukapiram kako ovi ljudi u zrelim godinama, jos porodicni mogu tako sebi upropastit zivot zarad necijih kalkulacija tako sto vode sebe u sigurnu smrt.
Ovo su radili i albanski kosovari prije par godina u Makedoniji, sad ista prica na Kosovo.
Tuga
![]()
Nekako mislim da mu je bitnije zvanje to što je otac tri ćerke, a ne to što je bio pobjednik plivanja za časni krst. No dobro, svako ima svoje prioritete.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Danas prenosi da se Vučić sastao sa ruskim ambasadorom Bocan-Harčenkom a Politika sa naslovom kako se žali istom da Kurti sprovodi etničko čišćenje.
Politika postala ko Informer.
A inače su se usijali ovi paljevina mediji što su civilizacijsko dno sa raznim ratnohuškačkim naslovima.
Ovolika količina oružja i vozila ne može bez znanja i logistike vlasti Srbije
https://twitter.com/FIGHT_4_RIGHT_S/...r?mode=profile
Brzo obrisana vijest, znaci laz vjv
garant neki transport droge .... vjerovatno neka velika kolicina je prosla ... oce Kurti transport droge da ukine samo on to da radi....
a ovo sto u manastire ima oruzja ja samo pitam razumne odje na forumu da li oni vjeruju da bi ih kosovari zastitili???
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
https://www.google.com/amp/s/www.slo.../31950412.html
https://www.antenam.net/svijet/regio...3CglT0_R1RpoCg
samo obracun preduzetnika....kurti zastupnik narko kartela sa jedne strane i drugi srbi ....
to sto bjeze u srbiju je legitimno tako i oni za albaniju, ada oslobodise li sad skoro onog narko bosa neduzan je pa odmah se napravi ovaj sukob....
To za kurtija samo ko oce da jede *****. Covjek nema niti jednu mrlju ili bilo kakvu aferu do sad.
Kurti neduzan ??? mislis bez mrlje...
Ne znam jesi ih oni sproveli ili međunarodna zajednica.Mensečini da ih ovi žive baš pustili ne bi jer su obje strane naoštrene.Tamo je KFOR valjda ili je to maskirana albanska vojska ili BIA mislim stvarno sad teorije zavjere o trgovini oružja i droge razvijati da je uzrok.
Pri tom je na sceni bila prilično osjetljiva situacija - talačka kriza đe trebalo ove nesretnike što su se tu našli izvući na sigurno.
vidi se iz aviona da je neka D produkcija
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks