Kako su krenuli parazitima iz drzavnih firmi da dizu plate nece se ispltit ni programer za Holandiju bit.
E dje nemamo sopstvenu valutu pa da ih mozemo stampat.![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Vidis tu grijesis. Uopste se ne siri poreska osnovica, vec se samo povecava promet, najcesce skupljih artikala(ili kolicinski). Samo je pitanje na sta ce ih potrositi, a istorijska cinjenica je da se koristi za povecanje broja zaposljenih u drzavnoj upravi i njihovih plata.
Na sta mislim. Sa povecanjem prometa skupljih artikala, jedan Voli ili neki butik u Delti nece povecati broj radnika, niti ce poceti da nesto proizvodi, niti ce otvoriti novu radnju. Jer sa povecanjem plate ljudi ih nece uloziti ili nesto napraviti. Nego ce onaj sto je kupovao parizer pare da potrosi na tipa cajnu ili pecenicu. Ako si nosio majcu iz Waikikija poces u Deltu u Fashion and Friends. Ako si vozio Pola kupices Golfa ili Pasata. I nista od toga ne zahtjeva nove radnike, bolje komercijalne vjestine, niti sirenje posla.
Cak mu se moze desiti da mu se sve smanji jer ce privatni sektor svesti svakog radnika na 700 eura, ponovo poceti sa sivom ekonomijom da bi isplacivao ostatak kesom, a bice ih i koji nece moci da izdrze plate pa ce zatvoriti.
Realno necemo jer nismo toliko trziste, niti imamo proizvodnju bilo cega, niti imamo sektor sofisticiranih izvoznih usluga. Sirenje poslova u turizmu je dugorocno sigurna propast.Realno je da bi mogli da dodjemo do 300 000 zaposlenih u drzavi.
Napisah vec gore. Niti cemo ih vidjeti niti ce ih drzava, na osnovu gore napisanog, vidjeti. Iskreno bih volio da dijelim entuzijazam. Sa projektom ES 1.0 nisam imao problem jer je covjek izasao mnogo prije i objasnio sta ce da uradi i kako. Sa necim sam se slagao a sa necim ne. A ovo sada je cisti egotrip "ja sam najpametniji, ko misli suprotno taj ce da vidi..."Druga stvar je sto cemo mi da uradimo sa dodatnim stotinama miliona... ako nastavimo da umnozavamo javni sektor i damo im 1500e plate...
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Dosta smo tog stava gledali, a vec je pocela prica za svaki problem, kako je on imao plan nego ga zajebali. Ako ti se plan moze sjebati sa dva novinska naslova i jednim glasom, to vec nije plan nego se nadam najboljem ishodu. Ovakvih hazardera smo se nagledali evo 30 godina, pa smo tu dje jesmo.
Last edited by Hell Raiser; 23-09-23 at 16:27.
Banalan primjer.
Moja firma, a i dosta drugih sto znam, povecali su broj zaposlenih za makar 10-15%, jer je povecan promet i mora neko da servisira povecan promet.
Dosta se drugih manjih kompanija osnovalo, sto od domacih, sto od stranaca.
Trece, nismo ni zagrebali potencijal poljoprivrede. Taj sektor moze da raste 3000+%, ako tu krene da se ozbiljnije ulaze. Sjever komplet moze da generise jos makar milijardu, uz dodatne dvije dionice autoputa.
Sektor energetike ima ogroman dodatni potencijal, pogotovo sa novim pogonima za obnovljive izvore energije.
Opet kazem, na nama je da vidimo ocemo li ovo iskoristiti kao zamajac, ili cemo gledati da za*****o sistem.
Pokusavam da odrzavam neki balans u optimizmu, jer znajuci nas mozemo bit samo depresivni i pesimisticni sa predvidjanjima.
polucija je u top 3 stvari na internetu
тапаталк
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Rajo strikes back! Samo su jedni autentični veliš li? E ološu pokvareni.
РАТ КОЈИ ВОДЕ НЕКЕ АМБАСАДЕ ПРОТИВ АУТЕНТИЧНИХ ПРЕДСТАВНИКА СРПСКОГ НАРОДА У ЦРНОЈ ГОРИ НИЈЕ ЗАБИЉЕЖЕН НИГДЈЕ У ЕВРОПИ!
https://twitter.com/AndrijaMandicDF/...qhavDtaPQ&s=19
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
isto mislim da će ga prezidente razočarati
тапаталк
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ovo se Koljenica ljuti što i drugi političari rade isključivo u ličnom interesu kao i on što radi, bez obraza i principa.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Autenticni Srbin ?
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Verifikovani Srbin, neka trazi Ilonu crveno plavo bijeli strik na X.
Zar na predśedničkim izborima nije dokazano da je Spajić veći Srbin od njega?
Sent using Tapatalk
#fakenews
Zabrinut veli Rajo za suverenost i samostalnost medjunarodno priznate drzave.
#zemljootvorise.
Glede ovog ukidanja Fonda PIO, treba imatu i vidu cinjenicu da Evropski sud za ljudska prava upplate u penzioni fond tretira kao imovinu gradjana.
Dobar tekst je pisala ex profesorica na Pravom fakultetu u Beogradu za Pescanik.
https://pescanik.net/evropski-sud-i-penzije/
Tekst je malo duzi, ali izdvojio bih:
Vjerujem da ima pravnika na forumu koji mogu detaljnije opisati, ali ovakvo tumacenje suda je rekao bih podlozno tuzbama gradjana portiv drzave u Strazburu.U pravnoj stvari Rasmussen v. Poland, ES je utvrdio da je podnosilja pritužbe (koja je radila kao sudija) izgubila pravo na specijalnu penziju na osnovu odredaba Zakona o lustraciji iz 1997. godine. Nadalje, ES konstatuje da nju gubitak specijalne penzije nije lišio prava na uobičajenu starosnu penziju (§ 72). Ocenjujući da li je povređeno pravo iz čl. 1. protokola 1, Sud, pozivajući se na slične slučajeve, zaključuje da „imovinska prava podnosilje pritužbe, budući da proističu iz penzijskih doprinosa, ostaju ista“, jer suština njenog prava na penziju ostaje netaknuta, te konstatuje da nije bilo povrede prava na mirno uživanje imovine (§ 75).
Drugo, uzdavanje u sredjvianje drzavnog aparata tj smanjenje istog je kao da ja kazem da cu biti kao Dejvid Bekam do iduceg ljeta, a to nije moguce. Nece niko da gubi glasace.
IA valjda smo naucili sto visak novca u opticaju kreira u jednoj ekonomiji.
Naravno za sad se nagadja da ce doprinosi za PIO biti ukinuti, cekamo konkretne detalje programa.
Last edited by hercules; 23-09-23 at 18:52.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Što se ježiš Ra$une![]()
Lako je Koljenici i Lepoglavom da tvrde da na njih nema uticaja stranih država kad oni Srbiju smatraju maticom.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ako se ne sprovede 2.0 hoce li biti vise para u budzetu ili ce zavrsiti na razna putovanja necije stanove ili necije gorivo?
Hoce li cijene u voli biti iste?
Hoce li gorivo biti isto?
Hoce li pio biti puniji?
Drva?
Struja?
Ovo pricam ne iz ugla sta bi bilo ispravno i pametno jer to mozda mogu neka Svedska ili Norveska nego s aspekta sta je realno da se desi... Po meni ima pozitivnih i negativnih aspekata definitvno ali suma sumarum
Zaduzit cemo se isto ili slično a te pare ako ne pripadnu radnicima pripast ce nekom ko je sebe i sledeca 2 koljena obezbjedio jer njemu jel te vise trebaju...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Znači za ovoliko se povećava plata
![]()
Love, peace and respect.
Kako se fideliti uprega... zli jezici bi rekli naginje nekoj opciji....
Ukidaju se ostali doprinosi i je to valjda.
Osim kod onih koji primaju 450e neto ili oko 600e bruto cini mi se i njima će poslodavac morati da doplati jos 100e da bi dosao do 700e.
Tako nekako ispada ako se ne varam?
Love, peace and respect.
Meni to baš nije jasno.
Ajd razumijem da će država iz nekih drugih izvora finansirati sadašnji PIO fond, da bi isplaćivala sadašnje penzionere.
Ali šta je sa budućim penzionerima?
Penzija se tretira kao "stečeno pravo" pojedinca kojem se godinama odbijalo od plate za PIO fond.
Ako se ukine to odbijanje, ako radnik ne uplaćuje od svake plate za PIO fond, ne znam na osnovu čega on onda stiče pravo na penziju.
To je kao da radiš na crno i država uopšte nije dužna da ti godine tog rada uračuna u penziju.
O tome se i radi, sto ce neki novi politicari za 10-15 godina reci: odakle vama pravo na penziju? Kad niste uplacivali...drzava nema para i nije u mogucnosti da vam isplacuje penzije, popijte neku tableticu i umrite.
Tu bi vjerovatno bila neka socijalna pomoc penzionerima bez penzije.
Ovo bez penzije je odlicno za one koji ne zele da zive predugo, recimo kad dodjes do 60 izvrsis samoubistvo na human nacin.
Sta ce nekom da ima 70-80 godina meni to nije jasno, da muci sebe, porodicu (ako je bude imao) ljekare, medicinske sestre...
Добар потез БС са раскидањем коалиција са ОКГ.
Ако ни због чега другог а оно што треба обезбједити даље несметано хапшење криминалне багре у и око ДПС-а
ДФ се са друге стране зафарбао у ћошак,нефлексибилан, анахрон и са све израженијим проблемом да недвосмислено осуди чланове мафије међу својим истакнутим члановима.
Да је памети да млађа гарнитура промијеша карте и спреми се за реконструкцију Владе, а на коју се неће дуго чекати , добро би било....
Last edited by Geralt of Rivia; 24-09-23 at 08:07.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks