KAKO MI FALI DOBAR REJV
BEMTIJE
"ti nisi srecna odje" tip davanja otkaza
nothing comes from violence and nothing ever could
KAKO MI FALI DOBAR REJV
BEMTIJE
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Uvala Maslina.
Viđeh da rade cijele godine nije loše ni kad zahladi otići.
![]()
Ne volim rejvove jer mi uvijek neki narkomani i narkomanke prilaze.
Treba da idem na odmor i neki plan odavno da se podje do Parisa sa familijom i sad bi mi odgovaralo da podjemo avionom i najbolja opcija da kupim neki auto koji mi treba ženu(što i nije neki prioritet) i napravim neki povratni lagani djir FR-IT-HR-kuća(to je bio prioriter), nadjem nekog passata na Francuske oglase pisem ja translate tamo ovamo i lagano mi čovjek posla poruku![]()
Na nas aerodrom. Apsolutno nista ne govorim, dosao kod kase da platim, ispred mene lik i kasirka ga pozdravlja na engleskom. Dolazim ja na red a mene pozdravlja na nasem. Kako reko provali da sam nas. Vidi se veli
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Last edited by Tripleta; 22-09-23 at 13:58.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Ja u avion Rim Milano,izvinjavam se čovjeku što ga ustajem da sjednem,progovaram još nešto neobavezno na engleskom,on sve uredno odgovara na engleskom,kad tokom leta on vadi i čita knjigu od Lauševića...a što se mučimo zemljače
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ja u Beč sa nekim likovima slučajno upoznao prije toga, u market, i oni kradu neku hranu, Rio Mare, u jakne trpaju, ostali gladni, valjda. Ja se ukočio pored njih. Ovaj prilazi nam jedan radnik lik i veli: momci, šta vam treba? A ovome u jaknu puna jakna nekih tunjevina i majoneza. Nabrekla jakna. A oni se sve vrijeme deru kroz supermarket, joj što je ovdje dobro da se dekra, nema kamera brudaaaaaa. Uh, kako me bi blam nešto. Rekoh sad će i mene hapsit za ovo kad izađem, zapištaće nešto. Ono ništa, pozdravih ja te likove kasnije. Nego, nisu znali engleski, a ja im trebo da ih povedem do Šenbruna palate, nije bila daleko odatle.
Baš mi je zao što sam izgubio numizmatičku zbirku.
Ili mi je neko ukrao u stan od cimerovih lopova.
Imao sam 1 solidno vrijedan i izuzetno dobro očuvan novčić, srebrenjak, Julije Domne, zene cara Septimija Severa.
Takođe sam imao 1 slabije očuvan srebrenjak, ali vrijedan tu oko 500 eura, iz doba Rimske republike.
Bezbroj Aurelijana i ostalih...
Od tada više ni ne skupljam numizmatiku. A znam da mi se ovaj rođak u Švedsku obogatio od toga. Ne radi ništa, samo kupuje i prodaje numizmatiku, strašno trzište.
Kod njega ispod 10k eura nema novčića. Ali to su već ozbiljne vode. To su karati zlata i svega. Pun je nekih Napoleonovih i austrijskih carskih novčića.
Muškarci, history nerdovi, se zaljube u jednu ljubav. To bude neko od carstava iz historije. Možete se samo moliti bogu da to nisu SSSR ili Nacistička Njemačka.
Ja sam imao sreću da se zaljubim u Rim. Obišao sam sve o Rimu. Gdje sam stigao. Položio Rimsko pravo sa 10. Obišao arheološka nalazišta svuda - rimska. Rimske logore, vile, gradove i arene. Kao i Rim. Kao i Bizantion i sve po Grčkoj o Bizantu i u Turskoj - Konstantinopolj - Istanbul. Viminacijum gdje je car Karakala donio edikt. I ono nalazište tamo. Sve po Beogradu. Duklju i sve ostalo. Rimski kastrum ovdje. I sve ostalo po muzejima...Sve igre o Rimu odigrao i dokumentarce pogledao. Hastatii, Triari, Equestri... rimske legije. Kvintilije Vare, vrati mi moje legije!
Šta ima tu mistično... Rim je SVE. Svi putevi vode u Rim. Hannibal ante portas! Svidjela mi se mnogo arena u Veroni... i Koloseum. I rimsko pravo i cijela rimska istorija, to je opsesija, barem bila. Danas ne znam šta me više može ispuniti kao Rim nekad. Da nađem đevojku, i o čemu da joj pričam, o Rimu? O Augustusu. O Augustusa volim jer je Jarac u horoskopu, ka i ja. Čak je dao da se na novčiću ugravira Jarac sa jedne strane, a njegov portret sa druge. Samo Jarac je sposoban da sruši Republiku i bude Princeps - prvi među jednakima.
Sjetim se kako sam obišao Amfipolj, i par mjeseci nakon toga nađu grob dal' majke ili nešto, Aleksandra Makedonskog, ili iz tog doba, jako očuvan grob sa finim detaljima i ukrasima...
Ne znam zašto su imali neodoljivu potrebu da me eliminišu iz spektra arheo/antropologije. Bio sam sasvim korektan lik i strastveno sam volio ono čime sam se bavio. Ja i danas kažem da sam antropolog po zanimanju, kad me neko baš rijetko pita za to uopće. A ustvari mi je to hobi.I nemam centa od toga.
Antropologija je nauka o čovjeku. Proučavam čovjeka stalno. Počevši od sebe. Pa nadalje. Homo sapiens sapiensis ili Homo Naledi, Homo Erektus ili Australopitekus, neandertalci ili propast Bronzanog doba, Morski narodi, Filestejci, Izrael i Judeja, Samarija i Sasanidsko carstvo, Ghasanidi i Muhamed, a Muhamed je porijeklom od jevreja Cohena sveštenika po patrilinear liniji Y-DNK hašemita i Kurejš.
Učim hebrejski ovih dana. Jako lijep jezik.
Naime, neformalno sam se online opkladio sam sa jednim Jevrejom da ću dogodine u ovo doba govoriti/pisati tečno sa njim moderni hebrejski.
Nadam se. Dum spiro spero.
Nemo plus iuris ad alium transfere potest quam ipsum haberet...![]()
Last edited by Saruman; 22-09-23 at 16:05.
A ona izgleda mi, ko Irina, izgleda mi,
Ko Irina, Shayk.
![]()
Šta se pije!????!!???!!
Absolut-sprite
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Forever young, i want to be forever young
Forever young, i want to be forever young
Otmica Prozerpine", delo legendarnog ĐAN LORENCA BERNINIJA, je veličanstvena barokna skulptura 17.veka. Izložena je u Galeriji rimske vile Borghese, a BERNINI ju je isklesao u svojoj 23.GODINI. Najpoznatija je po detalju ruke boga Plutona koja čvrsto drži Prozepirinu butinu.
djavo je u detaljima ovaj kamen kao koža je
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks