Page 338 of 442 FirstFirst ... 238288328334335336337338339340341342348388438 ... LastLast
Results 8,426 to 8,450 of 11038

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2023]

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,036
    Thanked in
    1,157 Posts

Bas da je na nivou Rumunije i Bugarske nije, da ce bit makar nivo ispred njih. Madjarska je dosta urednija, imaju svoju valutu. Problem je sto su centralizovani i sve se svodi na Budimpestu a zivot u Budimpesti je svakako dosta kvalitetan. Orban je "ruski pijun" sto bi forumasi rekli, ja mislim da se samo drzi neke "suverenisticke" politike a maksimalno iskoriscava EU sto je hodanje po tankom ledu.

Thanks Thanks Given 
    1,681
    Thanks Thanks Received 
    1,251
    Thanked in
    832 Posts

Ada kako ne kapirate da hvali Orbana zbog odnosa sa Putinom. Cim vidite da neko hvali Orbana i Putina, smeta mu Zapad, jasno vam je da podrzava unistavanje Ukrajine i prizeljkuje raspad EU i NATO. A kad oce da ide nedje za boljim zivotom, to je obavezno taj zapadni svijet

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    24,178
    Thanks Thanks Received 
    10,013
    Thanked in
    7,504 Posts

Ali čovjek koji širi mapu Velike Mađarske nekima je Car.Lol.

Naravno Beograd nije tad reagovao jer su dva mafijaša u dilovima.Takvi sve samo ne štite interese svojih država.

Thanks Thanks Given 
    6,613
    Thanks Thanks Received 
    6,301
    Thanked in
    2,627 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...jela-pokojnika

liječi se veli u KBC, strašni su tamo. divim se ljudima koji su nažalost primorani da im 'pomaže' ova bagra koja tamo radi
    Ta bagra koja radi tamo je, cini mi se, jedini vaskularni hirurg u Crnoj Gori, momak koji se nalazi ljestvicu iznad onih koje smatramo pametnim, bistar, pravican, temeljan i.. bar po pitanju medicine - egocentrik.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

5. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    1,817
    Thanked in
    917 Posts

Autokrate i diktatori se drze zajedno: Putin, Vucic, Orban, Erdogan, Lukasenko, Dodik to je ta ekipa koja se razumije.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

7. The Following User Says Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,175
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    521 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...jela-pokojnika

liječi se veli u KBC, strašni su tamo. divim se ljudima koji su nažalost primorani da im 'pomaže' ova bagra koja tamo radi

тапаталк
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ade-sa-faticem

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,414
    Thanked in
    6,718 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2023]

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Ta bagra koja radi tamo je, cini mi se, jedini vaskularni hirurg u Crnoj Gori, momak koji se nalazi ljestvicu iznad onih koje smatramo pametnim, bistar, pravican, temeljan i.. bar po pitanju medicine - egocentrik.
    ovaj ako je uradio ovo treba da leti sa posla plus malo u Spuž da bude, pa neka je jedini vaskularni hirurg u ovaj dio Evrope. a mislio sam generalno na bagru koja radi u KBCu. dakle čast izuzecima al tamo radi klasična ološ koja je zrela za šamaranje jer se sprdaju sa ljudima i jer im daju pogrešne dijagnoze. a znam šta pričam jer sam sa ocem prošao kovid i vidio na šta su sposobni ti koji tamo rade plus sa majkom jedan duži vremenski period. skidam kapu ljudima koji su primorani da ih liječe ti stočari koji su diplome kupovali po okolnim državama a odje za vrijeme dpsa i sad ovih novih našli mjesto iako nisu da rade u štalu a ne bolnicu

тапаталк
    Last edited by outline; 17-09-23 at 12:42.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

10. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,036
    Thanked in
    1,157 Posts

Divlji zapad od drzave, ovaj kasapin je jedini kardiovaskularni hirurg u drzavi? Sprdate li se?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Koliko znam, u kbc rade tri vaskularna hirurga i sva tri dodatno rade i privatno. Ovaj ima svoju kliniku. Bio je izbačen sa posla jer je bukvalno išao da se tuče ispred bolnice sa kolegom. Lik nije zdrav u glavu, maksimalno neprijatan i nestrpljiv u komunikaciji sa pacijentima. Sa druge strane, ljudi vele da je dva koplja iznad kolega mu, što se znanja tiče. Sve ovo iz članka mi zvuči totalno nebulozno. Ne dio u kojem ga porodica tuži za smrt usljed liječenja, jer to može da se desi, nego ovaj dio sa dijelom stomačne aorte u tegli. Jedni vele da je htio da sakrije dokaze o grešci, ali kako ih to krije ako ih drži kod sebe u klinici, i to sa natpisom sa imenom pacijenta; drugi vele da je htio da šalje na analizu, ali zašto to nije odradio iz kbc-a nego je nosio u svoju liniku; treći vele da je kod sebe htio da analizira, četvrti da je to svakako dio aorte koji je zamijenjen i da se ne računa u djelove tijela nego u preparate i da je htio da pokazuje studentima... A prije dva dana tekst kako je policija upala po anonimnoj prijavi za trgovinu organa.

Sve u svemu, nema šanse da je cijeli tekst iz vijesti tačan. U najmanju ruku nedostaje kontekst, a ovaj se biser od doktora još uvijek ne javlja da priča svoju verziju.

EDIT: Prije nepune dvije godine, usred delta soja, kbc je imao samo jednog pulmologa, a pomagala mu je doktorica iz Srbije, završila medicinu u Kragujevcu i od iskustva imala volontiranje od nekoliko mjeseci u jednoj kovid bolnici u Beogradu i još par mjeseci zaboravih đe. U tom trenutku je i taj jedan pulmolog bio predmet tužbe porodice preminulog pacijenta.
    Last edited by NHM; 17-09-23 at 12:54.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

13. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,175
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    521 Posts

Antivakser. Sve je jasno.

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,473
    Thanked in
    2,630 Posts

Quote Originally Posted by Giile View Post
    Viktor Orban je jedan od politicara na kojeg mogu da se ugledaju svi. Koji radi u interesu drzave I naroda, kojeg ne mogu da uslovljavaju kojekakvi klovnovi iz brisela.
    I ja bih tako voljeo.
    Kada mi porodica odgovara (čitaj trebaju mi pare), oni su najbolji.

Kada mi nešto ne odgovara (čitaj ne slažem se sa pravilima porodice), neće mene nikakav klovn da uslovljava.

Meni je to baš za ugledanje, kao i tebi naravno.

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

16. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Viktor Orban je jedan od politicara na kojeg mogu da se ugledaju svi. Koji radi u interesu drzave I naroda, kojeg ne mogu da uslovljavaju kojekakvi klovnovi iz brisela. Svajcarci imaju najbolji model kod kojeg su politicari na margins drustvene ljestvice I koji su mnogo kontrolisani. Islandjani su rekli ne evropi I mmf-u na referendumu jer I'm se ne isplati. To su primjeri prave demokratije. Nasa politika I politicari su najveca olos drustva. Moram se tako izrazit jer su oni najodgovorniji za ovakvo stanje u drzavi
    Viktor Orban je jedan od politicara na kojeg mogu da se ugledaju svi. Koji radi u interesu drzave I naroda, kojeg ne mogu da uslovljavaju kojekakvi klovnovi iz brisela. Svajcarci imaju najbolji model kod kojeg su politicari na margins drustvene ljestvice I koji su mnogo kontrolisani. Islandjani su rekli ne evropi I mmf-u na referendumu jer I'm se ne isplati. To su primjeri prave demokratije. Nasa politika I politicari su najveca olos drustva. Moram se tako izrazit jer su oni najodgovorniji za ovakvo stanje u drzavi
    Crnu Goru karakteriše politička elita koja je apsolutni šampion Evrope u odsustvu političkog integriteta.
    Bukvalno nidje nisam čuo da u nekoj evropskoj zemlji ambasade i strani emisari tako otvoreno izlaze sa zahtjevima u vezi formiranja vlade. Ovaj može, ovaj ne može i te stvari.
    Nije da ambasade u drugim državama nemaju ambicija i želja u kreiranju politike države u kojoj su akreditovani, ali to sve zavisi od toga koliko ih se pita za zdravlje.. I nidje to nije tako otvoreno i transparentno kao u Crnoj Gori.
    Još gore je što se u Crnoj Gori to odsustvo političkog integriteta predstavlja kao nekakva vrlina i prednost. Znaš, ja sam prihvatljiv ambasadama, to mi je najveća politička preporuka i meni se može da tražim šta hoću.
    Još gore od goreg je što ta replika i negiranje demokratije uvodi zemlju u ozbiljnu krizu vlasti.
    A najgore je što sve to postaje normalan i prihvatljiv narativ,
    Eto i od Milovića smo čuli da ja ZBCG neprihvatljiv zemljama iz kojih trebaju stići investicije. Ha ha ha....Koje investicije?
    Gdje su te investicije do sada? Ko je čuo recimo da Britanci nedje investiraju?
    Ti političari što to pričaju, vrlo dobro znaju na kojim principima se zasnivaju investicije i šta je stranim investitorima najbitnije. Nego zajebavaju i manipulišu narodom.

U Crnoj Gori neće biti još dugo nikakvih značajnih investicija, dok god se ne riješi pitanje saobraćajne i energetske infrastrukture, radne snage, koja je u isto vrijeme kvalifikovana a jeftina... i plus ako može neke subvencije da se obezbijede. A konkurencija je ogromna.
    Analizirajte svaku tu stvaku pojedinačno, pa ćete vidjeti gdje je Crna Gora, samo u odnosu na region, a kamoli na svijet.

Boli patka investitore za ono što obećavaju ambasadori po Crnoj Gori, koji su svi od reda treća i četvrta diplomatska liga, koje je i Bog zaboravio i koji nikad i nidje neće biti toliko politički bitni kao u vrijeme svog službovanja u Crnoj Gori.

Thanks Thanks Given 
    24,178
    Thanks Thanks Received 
    10,013
    Thanked in
    7,504 Posts

Misliš dok se ne pripoje Srbiji da im sve to Vučić sredi.

Pa da.

Logično.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Kad je prije neku godinu jedna Austrija dobila po glavi zbog onih desničara koji su pobijedili na izborima, jasno je da je laž tvrdnja da se ambasadori jedino nama miješaju u posao. A nije neobično što je to plekanje izraženije u manjoj državi koja nema nikakav uticaj na evropske tokove.

20. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by bigic View Post
    Mađarska bukvalno ima najveću inflaciju u Evropi.
    "Orban radi u interesu države"
    Madjari imaju svoju valutu, forintu.
    Tako da inflacija kod njih ima i neke druge dimenzije i nije skroz uporediva sa ostalim zemljama u EU, koje imaju euro.
    Madjari su u suštini jaki ko crna zemlja.
    Jedino bi mogli poraditi na decentralizaciji i infrastrukturi mimo glavnih magistralnih pravaca.

Oni su što bi se narodski reklo primjer samoodržive i nezavisne države. Mudrom politikom postali su energetski hub u Evropi.
    Recimo, priča se puno kako su Hrvati izgradili kod Omiša terminal za tečni gas, a malo ko pominje da su Madjari zakupili skoro sve zalihe gasa što stižu na taj terminal. I da su btw većinski vlasnik najveće hrvatske naftne kompanije INA.
    Pored toga, imaju nuklearke, nekoliko blokova koje su izgradili još za vrijeme SSSR-a, a nadogradili u saradnji sa Rusima. Otuda u stvari potiče ta Orbanova naklonost prema Putinu. Jer energetska nezavisnost je jedna od gvozdenih determinanti opstanka države.

Ono što mene fascinira kod Madjara je da ti nećeš njih mnogo sresti po Njemačkoj i drugim obećanim zemljama EU, iako mogu sa svojim dokumentima putovati i raditi gdje hoće. Ovih naših svuda,Poljaka, Rumuna, Bugara, Čeha, Slovaka, Ukrajinaca u poslednje vrijeme...ali Madjara jako malo.
    I to nešto govori.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Kad je prije neku godinu jedna Austrija dobila po glavi zbog onih desničara koji su pobijedili na izborima, jasno je da je laž tvrdnja da se ambasadori jedino nama miješaju u posao. A nije neobično što je to plekanje izraženije u manjoj državi koja nema nikakav uticaj na evropske tokove.
    Kako misliš "dobila po glavi"?

Thanks Thanks Given 
    24,178
    Thanks Thanks Received 
    10,013
    Thanked in
    7,504 Posts

Veli energetska nezavisnost i priča o Orbanu još samo da reče kako je lijepo bilo pro*****ti NIS onomad to bio cherry on top.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Kako misliš "dobila po glavi"?
    Kao i mi što dobijamo vaspitne. Vrlo brzo su se ispravili.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Veli energetska nezavisnost i priča o Orbanu još samo da reče kako je lijepo bilo pro*****ti NIS onomad to bio cherry on top.
    NIS je prodala "normalna" Srbija što bi rekao uvaženi kolega outline.
    Vjerovatno bi ga prodali bolje i nekom drugom...da su mogli.
    A morali su nekom.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Kao i mi što dobijamo vaspitne. Vrlo brzo su se ispravili.
    Smješno i. porediti u svakom pogledu.
    Kakve Crna Gora veze ima sa Austrijom?
    Austrija u EU, a nije u NATO. Crna Gora je NATO, a nije u EU.
    Oni imaju kao i Njemačka tu neku hipoteku zbog Hitlera. Tamošnje desnice su zaista bliske nacizmu i uvijek im je lako sa te strane prebaciti i negodovati.
    U Madjarskoj recimo te prazne prijetnje ne prolaze, iako i njihova desnica na vlasti koketira sa negdašnjim fašistima i njihovim aspiracijama.
    A u Crnoj Gori se kao ekstremna desnica prokazuju oni bliski Srbiji i Rusiji, što je istorijski gledano teška budalaština.
    Last edited by Massaro; 17-09-23 at 15:13.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Rekao si: "Bukvalno nidje nisam čuo da u nekoj evropskoj zemlji ambasade i strani emisari tako otvoreno izlaze sa zahtjevima u vezi formiranja vlade". Naveo sam ti primjer koji je suprotan tvojoj tvrdnji. Što ti bi da se ovako raspojasaš i gomilom besmislica odeš ovoliko u širinu, pojma nemam. U stvari imam, ali nije zanimljivo razglabat o tome.

Thanks Thanks Given 
    24,178
    Thanks Thanks Received 
    10,013
    Thanked in
    7,504 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    NIS je prodala "normalna" Srbija što bi rekao uvaženi kolega outline.
    Vjerovatno bi ga prodali bolje i nekom drugom...da su mogli.
    A morali su nekom.
    Znam ko je prodao NIS i koje godine i što je to značilo za Srbiju ja da ti rečem dizaster sad se u punom svijetlu pokazalo.Nemoj mi u svu priču petljati outline-a koji daleko manje zna o Srbiji nego ja (izvini outline ništa lično no radi postova).

A ti znaš - ti odlično sve znaš ka što znaš da su od najvećeg UDBA-ša Aleksandra Rankovića člana politbiroa SNS-vci napravili sveca iako se isti u nacionalizam ne uklapa ali im se savršeno uklapa u novonastali aparat BIA i povezanost sa onim zbog čega se NIS i kome proda.
    I nije Tadić no je Vučić Đurinu bivšem atešeu u Izrael da medijski prostor đe sam ti link ostavila koji naravno ti na pamet palo nije da prokomentarišeš jer si navika da prozivaš ljude poput outline-a sa kojima ti se lako ođe prozivati.

Recimo da ja savršeno znam kad Đurin LAŽE i koje su mu namjere u medijski prostor i ko istom drži m*da u fioku.
    Drugima ti prosipaj priče o Srbiji meni nećeš jer odlično znam kako je Vičić razHebao vojsku Srbije i kako je BIA-u pretvorio u svoje lično bezbjedonosno tijelo i kakve je kriterijume spustio do onoga da mu obrazovanje bude može i osnovna škola samo da je doktorira na poltronstvo.

A plata?Veća no u hirurga.
    Znaš,znaš sve ti to znaš no HBg znam i ja pa meni ne možeš prodavati m*da za bubrege na ovu temu ja da ti rečem.
    Last edited by Bluemoon; 17-09-23 at 15:19.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Rekao si: "Bukvalno nidje nisam čuo da u nekoj evropskoj zemlji ambasade i strani emisari tako otvoreno izlaze sa zahtjevima u vezi formiranja vlade". Naveo sam ti primjer koji je suprotan tvojoj tvrdnji. Što ti bi da se ovako raspojasaš i gomilom besmislica odeš ovoliko u širinu, pojma nemam. U stvari imam, ali nije zanimljivo razglabat o tome.
    Pa ja ti opet kaŽem da to nije isto niti je za poredjenje.
    Na kraju krajeva, na Austriju nisu vršile pritisak ambasade, već otvoreno neka tijela EU.
    Jedino ako ti misliš da je ulazak ZBCG u vladu Crne Gore isto što i ulazak deklarisanih nacista u vladu Austrije.

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

ovaj ako je uradio ovo treba da leti sa posla plus malo u Spuž da bude, pa neka je jedini vaskularni hirurg u ovaj dio Evrope. a mislio sam generalno na bagru koja radi u KBCu. dakle čast izuzecima al tamo radi klasična ološ koja je zrela za šamaranje jer se sprdaju sa ljudima i jer im daju pogrešne dijagnoze. a znam šta pričam jer sam sa ocem prošao kovid i vidio na šta su sposobni ti koji tamo rade plus sa majkom jedan duži vremenski period. skidam kapu ljudima koji su primorani da ih liječe ti stočari koji su diplome kupovali po okolnim državama a odje za vrijeme dpsa i sad ovih novih našli mjesto iako nisu da rade u štalu a ne bolnicu

тапаталк
    Ne mlati bzv i uprazno.nikola f je doktor ali u svakom pogledu.seljacko pakovanje dio tijela kako bi nekome djelovalo kao organ tipa srce jetru itd je ustvari tromb koji je izvadjen iz tijela pokojnika.

Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    45 Posts

Istine radi, Austrija je kažnjena nakon izbora 1999., a to je prvi put kada je krajnje desničarska FPÖ ušla u vladu. Kada je FPÖ kao krajnje desna stranka drugi put ušla u vladu, a to je nakon izbora 2017. kada je premijer postao Sebastijan Kurc (hehe), učešće takvih stranaka u vladama članica EU postalo je donekle normalizovano, a Austrija nije bila kažnjena.
    A Austrija nije jedina zemlja EU koja je kažnjavana zbog učešća "nepoželjnih" stranaka u vlasti. U Slovačkoj je stranci nekadašnjeg premijera Roberta Fica (Smer) bilo privremeno suspendovano članstvo u Partiji evropskih socijalista zbog toga što je formirao vladu sa desničarskom i antimađarskom Slovačkom nacionalnom strankom, a u Mađarskoj Viktor Orban je odbio da pred izbore 2002. osudi izjavu lidera krajnje-desne stranke (na koju je računao kao potencijalnog koalicionog partnera) o terorističkom napadu na SAD 11. septembra, što je Orbana, koji je do tada važio za proameričkog političara, dovelo u nemilost SAD.

Page 338 of 442 FirstFirst ... 238288328334335336337338339340341342348388438 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)