SUS će da ivi dok je kapi nafte u zemlji.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Stay salty.
To je prvi post stavka 1).
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće maine
............ \_(ツ )_/............
kad bude transport (kamioni autobusi) na baterije onda cu.kupit elektriku do tad prerano je jos...
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ja neću dok avion ne bude na struju... Oh wait
Nema veze avion sa kamionom
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Elektro avioni znači vraćanje na propelere i značajno sporiji transport.
Stay salty.
Lets agree to disagree
A Tesla te je SpaceX pustio u Spejs.
![]()
Elisa? Check
Spor? Check
Plus to je komercijalno neupotrebljiv, a komercijalno vazduhoplovstvo je 99% vazduhoplovstva.
Sve je to golo spolovilo dok ne budu mogli interkontinentalno nositi par stotina putnika/tona tereta brzinom ~800km/ i biti spremi za sljedeći let za manje od 2h.
Last edited by guvarana; 16-09-23 at 22:16.
Stay salty.
To ce se desiti nikad.
Prema tome, ta da ti kaem?
Isto su rekli i braći Rajt mada su pravili prvi avion.
Drukane, to nikad neće da polleeetii
Neto ovako...
Bugi mi razumijemo da te dere high od novog auta, ali ne mora da brani struju ba sa svakog spekta. Elektro moda osvoji kopno za 20-30 godina i more za stotinak, ali vazduh i svemir će dugo, dugo, moda i zauvijek ostati final frontier.
Koliko god da eTech napreduje, Shell, Total, BP, Exxon i ekipa otkupljuju patente i firme iz te brane i gase ih, stavljaju van pogona samo da bi se nafta odrala to due.
ExxonMobil je zadnjih 3-4 godine u (Britanskoj) Gvajani uloio milijarde u podvodne buotine i naao preko 20 izvora, sa dva-tri smijena FPSO-a zaradio vie nego cijela elektro autoindustrija. Gvajana ima enormne količine naftnih nalazita, zemlja treba uskoro da doivi ekonomski bum, biće jaki kao Saudijska Arabija za desetak godina.
Slična je priča i u Namibiji gdje Shell radi na izgradnji (prva) tri naftna polja (Cullinan, Lesedi i Jonker).
U Angoli, u bloku 15 koji je star oko tri decenije, za koji se do skora smatralo da je dalo sve od sebe, zahvaljujući novim tehnologijama i sistemima buenja pronađen je prvi novi izvor nakon nekih 20 godina. Deep sea drilling je novo/staro ludilo koje zahvata naftnu industriju, izvlači se nafta sa preko 3km dubine mora.
Kao to sada satanizuju naftu, tako će i litijum kada se trite uznemiri, a deponije i reciklaa zakau.
Stay salty.
Ne branim, samo je naziv topica o električnim motorima a ja o njima piem
I nalazim novitete.
Kao to sam gore napisao, ja samo elim jeftinu vonju, nekad je to bio plin sada je struja. Kada bude vodonik (ako) pisaću o tome.
Otprilike isto miljenje...
Po 6 centi je jeftina struja.
Znači 16x6 = 96 centi na 100km.
Cmok
E to fabia voli da cuje
On je kola od 3.5k kubika vozio na 4l potrosnje
Vidim i da je brzina slicna![]()
Jedno pitanje, zar nije besplatno punjenje na sve punjace u CG? Ako nije, koliko se nalplacuje?
Evo ne znam...
Mora da je zbog fleovanja softvera auto je moralo da bude upaljeno skoro dva sata u mjestu.
Sada se odvezoh jo 70km i prosječna brzina de popela na 32. Moram ovo resetovati pa ispočetka.
Magnet u čarapu, pa na brojilo. I to je to.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks