Evo što se napravi od Green Levela.
Zamisli kupiš stan za 1600e do 1800e i onda ti isti investitor umjesto pogledan napravi pogled na terasu.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ ¯\_(ツ )_/¯............
Da sam imao para kad se gradila prva zgrada, isključivo bih kupovao stan koji gleda na šumicu.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
pa meni je bilo za ocekivat ta ce onamo zgrada da ide , napravili su GL1 napavili sa unutrasnje strane park, za ocekivati je da ce na livadu pored da posade josh jednu zgradu i da nece to ostat livada
u PG ne ostade parceta zemlje da nije zgrada poperena a da je lokacija iole bolja
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Baš su ih nagrdili. Sa te strane je 7 stanova, a znalo se dok se gradila zgrada da je plan da ide druga odmah pored.
Kome ne odgovara može sad prodati stan za 2.5x više nego što ga je kupio, pa nek nađe na drugoj lokaciji sa ljepšim pogledom.![]()
#fakenews
sve su prilike
jedino sigurno da se neko nece prilijepit uz nju u pg da je kupis na brijg od morace ili uz kakvu stijenu (ili ako vec ima zgrada) pa da znas na cemu si
ocekivao sam i ja da ce da posade zgradu, ali ne bas na 5m kad su vec pucali na neki luksuz nego 10-15m da se odmaknu, pa neki trgic (citaj kafic)
i koliko je nesojski uradjeno svjedoci to sto cu ovamo veliki prozori od soba, a koliko vidim na novu su mali otvori (mozda se varam, nijesam vala detaljno analizrao, bez koliko ugrabim kad prodjem kolima)
Pa drug ti je vjerovatno bio u debelom uvjerenju da ce doci neka stara vremena i cijene pasti na 1k...Nije bitno sto iz godine u godinu inflacija dize cijene svega, nekretnine ce da se vrate na cifre od prije 10 godina... Hahahaha...
---
Evo malo za Novljane interesantnih nekretnina.
Meljine, 37m2 ~180k. Cijena prava sitnica.
https://estitor.com/me/nekretnine/na...novi/id-171256
Kako dobar render, reko bi covjek zgrada u oazi, a ne medju zgradama. Zar ne bjese tu pored odma najavljena i jedna parking garaza?
\\OFL•GIC
two things are infinite:
the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe
Tološka šumica. Ako je izolacija dobra, nije strašna sjeverna strana.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ima caka. Postoji dio u zakonskoj regulativi koji definiše da zgrada koja se radi pored već postojeće zgrade treba da bude udaljena za visinu već izgrađene zgrade - nešto slično tome, možda nisam precizno zapamtio.
Projektanti nisu obavezni da poštuju ovo, jer je ostavljena opcija da ako se prilikom usvajanja izmjena DUP-a niko ne buni i onda je sve regularno.
Evo jedan slučaj gdje su stanari uspjeli da pomjere zgradu Zetagradnji planiranu lokaciju zgrade za nekh 50tak metara.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...-izmedu-zgrada
Last edited by hercules; 14-09-23 at 22:57.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Kad su "stanari" Vektre i stanari Simpovke mogli "pomjerit" Maxim za 200m,mogli bi i ostali...ili ne bi,ako ćemo bez sarkazma
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Jesu,Aco Lux i Vesko brada su bili na chelu pobune.
...
Misliš jedan stanar?
Ljeti je stvarno fenomenalno pogled na Tološku šumicu i hladno ali zimi, uh. Radiaj sam južna strana i puno svjetlosti pa neka je vruće na bilo kojoj lokaciji, kad zimi vidim sjevernu stranu svu u ladovini, jeza me prodje. A opet razumijem i ljude koji ne podnose vrucinu, to je idealno.
Ja mislim da ljeti u PG ne pomaže ni sjeverna strana... Ne sjećam se da sam ulazio u nečiji stan na sjevernoj bandi, ali sam silazio u suterene zgrada gdje je kao nešto svježije i... nije.
sjeverna strana jedino moze biti zeznuta zimi , ali i to zavisi od okolnih zgrada. Kad sam bio u potrazi za stanom nisam obracao paznju na to dok mi nije skrenulo paznju par osoba . I bas ovaj jedan stan sto sam gledao je sunce grijalo samo do 10-11h izjutra ali je problem bila upravo zgrada koja je preko puta njega koja je zaklanjala dodatno ovu zgradu . Pitah bas par stanara iz zgrade i sto se tice hladnoce i ajde nisu neke zime u PG pa to nije problem ali su bili ogorceni na uskracenu svjetlost u dnevnu sobu
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
zakupila poslovni prostor na prizemlju i suteren koji je u njenom vlasništvu.
Rekla joj je da će ona sama srediti prazan prostor, kako bi ga prilagodila za biznis koji želi da pokrene - salon vjenčanica, saznaju Vijesti.
Vlasnici stana plaćene su dvije kirije unaprijed, odnosno 2.800 eura i nakon toga nije imala kontakt sa ženom kojoj je prostor izdat.
Podrum tj suteren Poslovni prostor odakle je prokopan tunel.je izdat za 1400 eura mjesečno
skup li je centar za biznis
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
U jednu od zgrada u blizini Mupa isto postoji tunel koji vodi do zgrade pored a ima preko 50m dužine. Jos prije 30-35 godina je postojao, a ne vjerujem da je zatrpan. Tako da neko je dobro poznavao lokaciju i iskoristio već postojeće...
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-i-dalje-rastu
U Evropi haotičan pad, kod nas haotičan rast.... vidjećemo do kad, dok se stranci ne namire ili krenu ka evropi ili put kuće...Cijene stambenih nekretnina u Crnoj Gori nastavljaju da rastu, iako padaju cijene građevinskog materijala na međunarodnom tržištu, a Evropska centralna banka upozorava na “haotičan pad” cijena nekretnina u eurozoni.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Mene i dalje fasciniraju ljudi koji očekuju da će kvadrat stana u PG bit 1000€
Posebno računajući inflaciju, kamatne stope i cijene svega u zemlji.
Može doć do pada ali nikad više na 1000€ m²
Inflacija, zar to još postoji negdje u Evropi sem kod nas?
Deru nas jer im se može, ne zbog inflacije, korone, zemljotresa ili čega već.
There are currently 4 users browsing this thread. (1 members and 3 guests)
Bookmarks