Thread: Izrazite svoje misli i osjećanja.......

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Šta znam ja sam od srednje otišla na prirodno matematički smjer a imala sam profesora kad neko sa ovog društvenog smjera dođe da pozajmi sunđer mu reče a ti si onaj pogrešno usmjereni izađi,izađi na jedini mogući izlaz neće ni sunđer da mu pozajmi.

Poslije je bio neki operativac na Kosovo strašno je koordinatama barata pa kad se vratio u učionicu zna je čim neki avion se čuje da se zagleda u prozor i mi svi čekamo šta se dešava a on veli ne brinite djeco to su naši.

O lovu je zna da priča strašno sa strašću brzini metka i brzini zeca a za Mila je reka da je to najgori đak bio u školu.
    I eto vidiš Milo vlada 30 godina a ovoga samo mi nesretnici pamtimo.

Život nije ironija,život je sarkazam.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Pa sarkazam je pojačana ironija, ustvari.

Elem, nije bitno to što se desilo, nije se desilo, svuda bih nailazio na sukobljavanja. Ja sam dosta čitao marksističku literaturu u mladosti (oko 15-18 godine). Tad nije bilo ni cool biti marksista, kao danas na Zapadu npr. Možda je marksizam uticao na moje buntovništvo i hiperracionalizam, ali ja ga se danas odričem, ali ne sasvim. Barem ne u onom pogledu 8/8/8, ili ženskih i radničkih prava, ili etničkih teorija i ostalog. Ali svakako da je komunizam kao krajnji cilj, jedna golema i teška prevara. I to ne zato što je USA pobjedila u Hladnom ratu. Nego, zato što je prosto prevara, fraud, scam. To je financial fraud. Finansijska prevara. Komunisti i marksisti su ili izmanipulisani ljudi ili neznalice, ili agenti, oni učeniji.

Prosta računica u kojoj socijalizam uvijek odvede u propast, oligarhiju i kapitalizam na mafijaški način je dovoljna.

Antifašizam je nešto drugo.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

No da ne smaram više o sebi i svojim putešestvijima, ili komunizmu i nacionalizmu. Na ovoj temi o osjećanjima i mislima.

Eto, samo sam izrazio osjećanja i misli.

4. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Pa sarkazam je pojačana ironija, ustvari.

Elem, nije bitno to što se desilo, nije se desilo, svuda bih nailazio na sukobljavanja. Ja sam dosta čitao marksističku literaturu u mladosti (oko 15-18 godine). Tad nije bilo ni cool biti marksista, kao danas na Zapadu npr. Možda je marksizam uticao na moje buntovništvo i hiperracionalizam, ali ja ga se danas odričem, ali ne sasvim. Barem ne u onom pogledu 8/8/8, ili ženskih i radničkih prava, ili etničkih teorija i ostalog. Ali svakako da je komunizam kao krajnji cilj, jedna golema i teška prevara. I to ne zato što je USA pobjedila u Hladnom ratu. Nego, zato što je prosto prevara, fraud, scam. To je financial fraud. Finansijska prevara. Komunisti i marksisti su ili izmanipulisani ljudi ili neznalice, ili agenti, oni učeniji.

Prosta računica u kojoj socijalizam uvijek odvede u propast, oligarhiju i kapitalizam na mafijaški način je dovoljna.

Antifašizam je nešto drugo.
    Ah ti naivni komunisti.Što bi Dovlatov reka na zagonetku puna škola đaka ni otkuda vrata moja kćerka odgovara to je zatvor.

A da nije valjda lubenica.

Odveć bi drsko bilo pa i bezočno sa naše strane mislim sa ovih prostora reći da smo ikad osjetili onaj pravi komunizam.
    Toliko o tome a možda baš što nismo bar smo nešto mogli naučiti od ruskih pisaca ali ni to nismo.Proganjanih,ubijenih i onih te su izvršili samobistvo.A vidiš juče je podignut spomenik onome te je iste dovodio do toga pa na to oni te se kunu u tu zemlju nemaju na to što reći i vraćam se na temu o licemjerju.Ljudi samo kukaju i leleču o truloj Europi i Jameeerici ali ne patišu na temu đe ima jeftinih avio karata za te destilacije.

Eto zato je meni Trumanov Šou najjači film na svijet jer sam okružena lažovima i folirantima.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Ja volim Trumanov show, jer se osjećam kao u Trumanov show.

Ali ne na onaj utopistički i komičan način iz filma, već totalno negativan i distopijski.

Kod mene su ljudi toliko otvoreno brutalni, da pomislim, ovo je zaista neka simulacija.

I onda ja utopim se u neke svoje stimulacije. Protiv čega sam se uopšte ikad bunio i bio rebel, nije mi ni jasno...

Daleko bolje sam mogao proći da sam bio poslušan i brutalan dečko u ovom svijetu brutalnih ljudi.

Ne velim da sam ja neka cvećka, no, prosto, nisam bio dovoljno brutalan da im budem adekvatan saradnik.

Sve je to lijepo, izbačat citate na Facebook, Instagram story, o humanizmu ili Kuran, Bibliju, ali kad siđeš u svijet realnog, svijet realnog je jako brutalan, i što bi rekao Cioran, samo mediokriteti mogu da izdrze na toj mediokritetskoj temperaturi, ostali se tope usljed temperature.

Ili je to samo moja perspektiva... ali stvarno pojma nemam što svi imaju potrebu da budu stalno nadrkano brutalni i hinjavo egomanični, pa kad neko pokaze i najmanju empatiju i tračak empatije, meni bude šokantno i pomislim, ovaj mora da se pretvara, ovo nije realno, ovo je demon.

Što svi imaju tu tribalnu, neprosvijećenu brutalnost, drsku nonšalantnost nekakvija propalih i depresivnih ruskih aristokrata iz 19. stoljeća, i predstavu o sebi kao o lično antičkim Bogovima Grčke ili Rima.

Kiteći sebe zaslugama, konstantno, za nešto što nisu ni uradili sami, no neko drugi, i naravno uvijek spremni za pakost i pakosnu opasku, za sve što uradiš ili drugi urade, poništavajući druge i gazeći preko njihovih djela, tako opet veličajući sebe a umanjivajući druge...

Vjerovatno je do mene i slike o svijetu.

Nije to tako kao što izgleda.

7. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Kako ne volim folirante i lažove to riječima opisati ne mogu posebno one koji se igraju sa ljudskim emocijama.

@technus dodaj na onaj spisak filmova Trumanov šou to je blago od filma a najveća je nepravda što Jim Carrey ođe nije dobio Oskara.

Ova scena pa to je sva alfa i omega o međuljudskim odnosima kad ti se folirant predstavlja da ti je prijatelj.
    To sam pogleda ka dijete nedje sa 13-14 godina, i pogubio se ka na karte, ono bukvalno prelomi mozga.
    Onda posle dodje The Man on the Moon i bipolarni prelomi od suza od smijeha, pa do suza od žalsoti za njim.
    Mislio sam tada da Jim umije vrgunski da iznese samo te komične likove, dok se nije dokaza u nekim mnogo ozbiljnijim ulogama
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    To sam pogleda ka dijete nedje sa 13-14 godina, i pogubio se ka na karte, ono bukvalno prelomi mozga.
    Onda posle dodje The Man on the Moon i bipolarni prelomi od suza od smijeha, pa do suza od žalsoti za njim.
    Mislio sam tada da Jim umije vrgunski da iznese samo te komične likove, dok se nije dokaza u nekim mnogo ozbiljnijim ulogama
    Baš sam tebe čekala.Odlično si opisa ka dijete i sviđa mi se.

Laka ti noć tehnikuse.

10. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Mene je Jim Carrey gotivan lik, jer je lik s psihijatrije.

Znam da je pio Prozac, valjda jedno vrijeme. SSRI. Uh, antidepresiv...a i vjerojatno ima Bipolar/BPD ili možda samo neki jednostavniji afektivni "poremećaj."

A likovi s psihijatrije su mi stotinu puta manje za psihijatriju od onih što bi zapravo trebali da posjete tu ustanovu i uživaju u čarima antipsihotika ili benzodiazepina i SSRI.

Što veli Sigmund Frojd pomalo nadmeno, ako pomislite da ste depresivni, prvo provjerite da niste okruženi idiotima.

Ne, ja nisam okružen idiotima nikad. Ja sam okružen ljudima bez skrupula i onima koji trpe ove ljude bez skrupula.

Dakle, adlerovski svijet sadista i mazohista.

I tu ništa ne mogu da promijenim.

A sam ne znam gdje pripadam.

Možda u limbu, ako je svijet Danteov Pakao, onda sam u limbu.

Haha, ne uzimajte za 100% ozbiljno moju kontemplaciju. Ja prenaglašavam i koristim tu patetičnu hiperbolu... jer možda sam puno čitao pesimiste.

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Eco ga, mora je ja repeat, nije gostova zadnjih 10ak godina

programs to take screenshots
    Forever young, i want to be forever young

13. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    245
    Thanks Thanks Received 
    691
    Thanked in
    339 Posts

Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Samo ZIKR.

Samo krejzi...juhu.

Aa ja nešto volim zikir, bio sam davno na jednom nakshibendijskom zikru. I Mevlevijskom u Konyi. Kako su to neki neobjašnjivi... momenti. Naqshabandi su svakako najčistiji tarikat. Ali dobri su i Kadirije i Mevlevije, kao i Halvetije. Bektashije su mi previše... ekstremni.

Eto tako... mislim da su ovo na snimku Kadirije, ali scena je iz filma, kolko se sjećam.

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,844
    Thanked in
    3,385 Posts

Facebook marketplace kakvo mjesto za opuštanje....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,506
    Thanks Thanks Received 
    3,840
    Thanked in
    2,404 Posts

Koja je ovo droga?
    Svaki dan je dobar za upiranje.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Eco ga, mora je ja repeat, nije gostova zadnjih 10ak godina

programs to take screenshots
    Đe nije gostova?

Okey su mu komedije ali ove uloge đe ima više dimenzija film je majstorski iznio.Inače ne znam jesi znao on je Kanađanin što je manje bitno no se pokazalo kod nekih primjera da "pridošlice" u Holivud počesto odskaču jer im više treba da se probiju i dokažu.

Dobar mu je i Liar,Liar iako izgleda kao komedija nosi dublje značenje o međuljudskim odnosima opet na temu laganja i pretvaranja.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

novinari SK su ipak klasa

https://x.com/NinicStefan/status/170...966856744?s=20

тапаталк
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

21. The Following 2 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by LjukaTheMantidis View Post
    Koja je ovo droga?
    Droga zvana spavao sam 2 dana jer sam imao temperaturu i groznicu. Popio tylol hotova i ne spava mi se, jer sam popio i 3-4 espressa. Svakako, hvala na brizi oko toga koja je moja droga. Pseudoefedrin i kofein trenutno. Ali obavijestiću ako bude nešto drugo ili teže. Inače imam preosjetljivost na svaki vid stimulanata.

A što se tiče Plavog Slona i Sufizma. Pa, tu ima mistične konekcije. Plavi slon simbolizuje nešto u Feng Shui... a Sufizam sam davno prošao kroz fazu religioznosti. Mada i dan danas volim da uspoređujem taj pravac sa Kabbalom npr.

Oprostite na mojim uvrnutim postovima na ovom threadu.

Thanks Thanks Given 
    518
    Thanks Thanks Received 
    1,418
    Thanked in
    905 Posts

Popih espreso na prazan stomak poslije tri mjeseca pauze. Anksioznost level max

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by nicky View Post
    Popih espreso na prazan stomak poslije tri mjeseca pauze. Anksioznost level max
    Ja toliko volim stimulante, kafa, taurin, pseudoefedrin, metilfenidat Concerta za ADHD u Srbiji, pa čak i taj famozni efedrin, koji sam dobio od neke osobe iz inostranstva, u teretani jako davno. Međutim, svi stimulanti mi izazivaju jittery feeling. Osjećam se nekako bezveze posle nekog vremena, anksioznost i naročito neke nepovezane misli, pa čak i paranoju, jer pretjeram s kafama. Eo 5 šoljica mi je oko laptopa.

A ne volim CNS depresante, alkohola sam popio cisterni, ali ni njega ne podnosim više. Svaki put u zadnje vrijeme povratim. I nakon 1 čaše piva.

Ne tolerira mi organizam više ništa kako vrijeme prolazi.

Šteta, a bilo je toliko prilika da postanem narkoman, alkoholičar ili nešto slično u svojoj biografiji.

Thanks Thanks Given 
    518
    Thanks Thanks Received 
    1,418
    Thanked in
    905 Posts

A sto ima konkretno tu da se voli, u tolikoj kolicini?

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by nicky View Post
    A sto ima konkretno tu da se voli, u tolikoj kolicini?
    Pa i nije neka količina. A da se voli, nema ništa. Osjećaj posle svakog stimulanta prođe i osjećaš se kao da potanjaš kao Titanik.

Dok si pod stimulantom, pa čak i najobičnijom kafom koja eto utiče na taj adenozin, imaš osjećaj da su ti kognitivne i druge funkcije superiorne, u odnosu na normalno stanje. Imaš osjećaj da funkcionišeš i pun si energije, ako si već potpuno prazan energije bez stimulanta. Par puta mi zaista jeste pomoglo, oko posla i nečega drugog. Naročito putovanja... Ali, sve to ima svoju cijenu, debelo plaćenu. Ne u novčanicama, by all means. Plaćenu zdravljem, naravno, na prvom mjestu. Mentalnim i fizičkim.

Thanks Thanks Given 
    3,506
    Thanks Thanks Received 
    3,840
    Thanked in
    2,404 Posts

Previše, veli, narkotika zna da zamrači um.
    Svaki dan je dobar za upiranje.

28. The Following User Says Thank You to LjukaTheMantidis For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by LjukaTheMantidis View Post
    Previše, veli, narkotika zna da zamrači um.
    Who cares... ljudi se evo ubijaju oko toga i tih stvari svakodnevno diljem svijeta. Pa što da se pohvalim, da je meni super cool zbog tih stvari, da makar imaju i neki vid moralne podrške od mene i nas. Mi smo recimo, navijači.

Šalim se, ne volim ja još da sam u tom dodatnom strahu, uh. Svakako da moja okolina od djetinjstva nije bila baš bajna i sjajna. Ekstazi su gutali sa 12, 13 godina. Cijelo naselje je završilo na heroinu, ko je ostao. Baš slike tuge, tih momaka koji su bili puni zivota. Nedavno mi je 1 komšija ovjerio i umro, 30. godina, a izgledao je dosta zdravo, međutim, nije samo on, nego još jedan od 35. godina i ostavio 3 djece, 2 momka iz kraja, dobro se poznavali, su ovjerila i umrla za 2 mjeseca...pa nije ovo New York.

I šta sad sa tim ostalim... Sad su na buprenorfinu.

Koji je 40x jači. I pljačkaju i idu u zatvor da dođu do njega...

Pa, ko je kriv, farmacija ili ulica...

A ja više ne znam ni o čemu da razmišljam ovdje.

Zato i kucam na forum o DNK i Sanovniku.

Ali neću da morališem.

30. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Nisam Sunshine Bane, ali neću da se predam

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

10000 mrtvih u Libiji za dan dosad, pukla brana.

Što je ovo svaki dan, na taj napaćeni narod tamo.

Page 1958 of 2726 FirstFirst ... 95814581858190819481954195519561957195819591960196119621968200820582458 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)