AROMA
HDL
iDEA
VOLI
Da olaksam, evo katalog
https://www.konzum.hr/katalozi/mpk36...RoCiScQAvD_BwE
Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
pusti katalog no slikaj u prodavnicu cijene cush ti njega
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Normalno je sve to kod nas, anarho-kapitalizam, socijalna država, liberalni kapitalizam...sve u jedno...
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Jedan iz Lidla....
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Ucinje mi se da neko nekog guzi na ovoj slici u donjem desnom uglu![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
ne, ne deru nas, gle kako minhen dere
![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
Pf, sa ovom kolicinom jedno dijete do tromesjecja kod nas. Malo papira trose.
Knjige se ne placaju jer se vracaju na kraju godine. Germanija je drzava koja je vazda nesto racionalno razmisljala, ljepse je u drzavi u kojoj su udzbenici besplatni pa samim tim ni nemaju vrijednost za ljude koji ih dobijaju besplatno da onda mogu da se preorijentisu na razmisljanje o bitnijim stvarima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ni to nismo sposbni da organizujemi (nego mi smo bogati, nema veze) da se knjige u koje se ništa ne upisuje vraćaju na kraju godine. Onaj ko ih uništi da ih i plati. Pa mi smo kao djeca koristili većinu istih knjiga. Zašto da država baca novac svake godine za iste knjige a time se djeca uče da čuvaju, da te knjige opet neko koristi.
Da bi se knjige sacuvale za iducu generaciju treba ih ostavljati u skoli, sa trenutnim nacinom na koji nam skolski sistem funkcionise to je neizvodljivo
Have a parachute.
Ne treba. Neka đeca čuvaju knjige. Mlađima su koncipirane kao radne sveske, uglavnom, ali stariji bi morali da ih čuvaju. Ako ne čuvaju, neka ih plate.
Treba svakom đetetu u osnovnoj dršava da kupi iPad mini, u srednjoj ipad.
1) mnogo lakše bi se izvodili domaći zadavio iz glavnih predmeta.
2) lakše bi se pratilo gradivo, profesor/nastavnik/učitelj bi podvlačenjem u svoj uređaj automatski podvlačio na svim uređajima u učinionici bitne stvari.
3) domaći zadaci bi bili lakši za zadati i uraditi.
4) đaci bi se učili tehnologiji budućnosti
5) uvjek bi imali nove knjige
6) gradivo bi moglo da se mijenjaj u letu.
Bonus: cijena iPad mini je jeftinija od štampe knjiga za 8 razreda.
Bonus2: koliko bi samo kao ekološka država ušteđeli papira.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
To zvuči super. Ali to ođe neće bit ni za 20 godina. Ali postoje i ekonomski faktori koji utiču.
Neko piše knjige, neko ih štmapa, neko preprodaje. Ako sve radiš na iPad-u pa i domaće, utičeš na naglu promjenu u reprodukciji.
Za početak, zašto ne uvesti to u 2 predmeta.
Sent from my SM-G780G using Tapatalk
Jeste, nije dosta što đeci oči ispadaju na tablete/telefone u slobodnom vremenu no još i u školu treba da bleje u njih.Da ne pričam o lomljenju istih, ko će da kupi novi ipad ako djetetu slučajno ispade, a roditelji recimo bi i za knjige jedva skrpili ?
Have a parachute.
ipad je samo predlog.
Ajde onda e-Ink papper sa olovkom.
Ne smeta očima, može da se piše teško se lome.
Ne postoji takav uređaj na tržištu? Znam firme koje bi ga napravile za narudžbu od 100.000 komada.
Gledao sam skoro dječiji torbu, toliko lektira, priroda , društvo, fizika, hemija istorija geografija... Sve to može da se čita na e-ink.
Mi smo kao nacija strašno inertni prema promjenama. Lakše je momku da čeka u red u banku par puta mjesečno po 20 minuta i to godinama nego da odvoji sat vremena i nauči e-banking. A to ga čeka, ako ne za 5 onda za 15 godina.
ustediti na kasicicu a prosuti na lopatu...dps moto(neo liberalno vesa vukote)
Jja sam sasvim zadovoljan sto mi djeca imaju svake godine od drzave nove knjige, mi kao roditelji kupujemo sveske i pribor i veliku nam ustedu drzava pravi, kamo srece da je ovako od starta bilo. Na jesen kupiti drva, spremiti dva djaka kupiti im odjecu,obucu,naruciti mesa bogme veliki izdatak ...
imaju od drzave i djecji dodatak taman da se plati skola fudbala,glume, karate,dzudo.... sta li ko vec trenira ...
Zato kažem kao nacija smo problem.
Ista je priča, lakše je onom za šalter da izvoljeva da mu nema ovoga ili onoga papira nego da se postavi računar ispred njega i štampač i da štampa screenshot.
Nije problem u jednoj karici, problem je na čitavoj šini.
Digitslizacija je neminovna a mi se ponašamo kao sa će da nestane za koju godinu, pa da ne ulazimo u to bezveze.
nije bugi resenje stampac i toner pored salterskog radnika, nego online dokumenta....
dok ne bude online vadjenje dokumenata i uplate ovaj sistem je dosta dobar...
Ne možeš da napraviš drastičan rez jer moraš da misliš na sve građane.
Zato novim sistemom prvo nadograđuješ stari, sve dok građani ne prihvate dominantno novi, a onda stari polako gasiš.
Tranzicija traje, ali da je sprovedena na vrijeme već bi bila završena.
Zato i kažem ajde u startu štampač i toner, panlada to savladamo ajmo na mail i izvode, a onda... Sky is the limit..
Znam da nije sve crno-bijelo,odnosno nemoj shvatitit ovo kao neko oponiranje tebi ali:
https://www.slobodnaevropa.org/a/sve.../32586192.html
There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)
Bookmarks