View Poll Results: Moj najčešći izbor je:

Voters
134. You may not vote on this poll
  • AROMA

13 9.70%
  • HDL

41 30.60%
  • iDEA

8 5.97%
  • VOLI

72 53.73%
Page 175 of 256 FirstFirst ... 75125165171172173174175176177178179185225 ... LastLast
Results 4,351 to 4,375 of 6392

Thread: Trgovački lanci | poslovna politika i odnos prema kupcima

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Mene zanima u kojem to sistemu investitore zanima bilo šta drugo nego profit?

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

cini mi ae i sveto marovic je imao akcije u promonte a sustina price je da je pro monte i telekom tada su prodati za po 100 miliona i te pare su bile u budzet cg i iskoristile se kao sto je rekao Hercules ali losa strana posla je da su te iste firme svake godine imale dobit po 100 miliona i da bi se sad prodale mozda za milijardu , u principu imas biznis koji ti svake godine daje cistih 100 miliona eura i ti ga prodajes pravis posao vijeka prodajes biznis za 100 miliona i to ti je uspjeh e ako je to uspjeh onda sam ja totalna neznalica . to i tehno pokusava da objasni no uzalud.
    zugicu ne kolje se krava rad parceta mesa....

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by NetworkMaster; 09-09-23 at 05:01.

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Mene zanima u kojem to sistemu investitore zanima bilo šta drugo nego profit?
    Pojma nemas. Cus profit. Kako ne. Kapitalisto gubi se. Vidis li da strani investitor treba da dodje u CG, uvali grdne pare, zaposli 200+ radnika i da posluje sa 0 ili minusom koji ce da nadoknadi iz svoga dzepa.
    Jos se te derikoze CG naroda usude posle svoju investiciju da prodaju i plate porez drzavi na tu transakciju.

Naravno da je ocekivanje da donese pare ostavih u CG, sve joj prepise i pokloni i napusti drzavu o svome trosku.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

4. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    221 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Pojma nemas. Cus profit. Kako ne. Kapitalisto gubi se. Vidis li da strani investitor treba da dodje u CG, uvali grdne pare, zaposli 200+ radnika i da posluje sa 0 ili minusom koji ce da nadoknadi iz svoga dzepa.
    Jos se te derikoze CG naroda usude posle svoju investiciju da prodaju i plate porez drzavi na tu transakciju.

Naravno da je ocekivanje da donese pare ostavih u CG, sve joj prepise i pokloni i napusti drzavu o svome trosku.
    Kazes strani investitor ha ha, a mozda i 'domaci strani' investitor

1. Poslovni partner vrhovnog vodje (ko ce drugi jer zaboga niko drugi nije tako mlad, lijep i pametan) osniva firmu zajedno za drzavnim preduzecem PTT CG, i stranim partnerom.
    2. Dodjeluje se koncesija/licence po ko zna kojim uslovima (vjerovatno krajnje stetnim po drzavu kao i sve u CG u prethodnih 30+ god.).
    3. PTT CG izlazi iz tog krajnje profitabilnog posla. Kako zgodno, podesno i pravovremenski po interes drzave, odn. gradjana CG.
    4. Firma uzima ogromni profit i iznosi ga iz zemlje, po snizenoj poreskoj stopi - super za gradjane, gradjani radujte se, sav taj novac koji je mogao da ostane u zemlji za vase dobro, sad ide vani

Ma nema, posao vijeka. Kako kazu Ameri, 'textbook corruption'. Interesantno stivo vezano za TK sektor. Hmm, neke poznate pojave su navedene:

https://www.u4.no/publications/overv...ons-sector.pdf

Drugi primjer:

1. Gradjani CG daju iz svog dzepa za osnivanje drzavnog TK preduzeca, i izgradnju TK infrastrukture.
    2. Dato preduzece ima ogroman profit.
    3. Dato preduzece biva prodato za sicu, zajedno sa kompletnom TK infrastrukturom. Samo ovo je cin izdaje drzavnih interesa, jer kriticna infrastruktura nikad ne smije da predje u privatne ruke, a pogotovo ne u ruke stranih faktora.
    4. Takva firma moze sad da radi gradjanima sta hoce, jer ima monopol - njihova infrastruktura, oni diktiraju trzisne uslove.

Takodje posao vijeka

Ekstremno profitabilne drzavne poslove prodas (dobro je pitanje kome je prodato, i da li vrhovni vodja ima udio u vlasnickoj strukturi kupca, jer nije vrhovni vodja bas blesav da zlatnu koku daje drugome tek tako ), umjesto da se taj novac sliva u budzet zemlje, i koristi za razvoj iste. Toliko o uticaju tih 'investicija' na CG.

Nista CG ne trebaju te, i takve investicije. Moze i drzava sama da investira, i da gradjani imaju konkretne koristi od toga, sto i pametne zemlje rade.

@NetworkMaster Upravo tako

A ovo za podizanje cijena u prehrambenom sektoru moze lako biti dogovor tajkuna, Mulojka, i stranog faktora. Napumpaj cijene do ekstrema, tako da gradjani pocnu da crkavaju jos vise. Onda dolazi Mulojko kao spasilac sa njegovim MMF kreditom od milijardu EUR da ublazi 'simptome'. Sav novac iz zaduzenja prelazi u tekucu potrosnju, i preusmjerava se ka tajkunima. Ciklus se ponavlja, do ekstremnog zaduzenja od 10-15 milijardi EUR. Rezultat, tajkuni zadovoljni, Mulojko zadovoljan (provizija), MMF zadovoljan (zemlja u bankrotu/kolaps ekonomije) - sad MMF moze da bira sta ce da cupne - luke, jezera, brda/doline, Energetski sektor, Aerodrome, sektor vodoprivrede (moze vam se lako desiti da dodje voda 5 EUR/m3 u ovom slucaju, pa ce biti kao u filmovima apokalipse vauceri za litar vode ). Svi srecni svi zadovoljni, osim gradjana koji dobiju velikog 'Milojka' u tom slucaju.

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

Ma sve si u pravu. Da ne zatrpavano temu dalje sve je kako ti zamisljas u svom imaginarnom svijetu. Prebacicu postove kasnije na odgovarajucu temu.

Idemo nazad na temu.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

7. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Mogu mislit kako bi drzavni supermarketi izgledali....

Sve snj kvaliteta roba, 100 direktora, 1000 manadzera, 50 bordova direktora, milion drzavnih auta i sluzbenih telefona, dnevnice...
    Milionski gubici svake godine, na tone bacene robe zbog loseg upravljanja i isteka rokova...
    1 kasa od 10 radi, manjak zaposlenih u operativi, al zato administracije ne fali...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,244
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    546 Posts

U ovom koruptivnom i kriminalnom sistemu da u nekom drugom uredjenom naravno da ne. Mozda si malo mladji pa se ne sjecas prodavnica u bivsoj drzavi.

10. The Following User Says Thank You to Apolo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    565
    Thanked in
    406 Posts

Evo sam u zagreb, e ljudi moji kako nas voli i lakovic pljackaju, to je nerealno. Hemija dzabaluk, ulje 1.19, mlijeko 0.69, hljeb 0.99, koka kola 1 L 1.25, paradajz 1 euro... Dojc u lokalima u centru 2-2.20, koka kola 2.50, pivo 0.5 - 3.30...

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

12. The Following 2 Users Say Thank You to straus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    U ovom koruptivnom i kriminalnom sistemu da u nekom drugom uredjenom naravno da ne. Mozda si malo mladji pa se ne sjecas prodavnica u bivsoj drzavi.
    Majka mi je radila u jednoj.Radila je na sektor mesa,nikad,ali nikad nije smjela pa iako je pomislila da pređe da radi u magacin,za kasu...Hleb(koji je bio van dometa pipača) je ona dodavala mušterijama,zamotan u papirnu kesu.Počinjala u 6.30h ujutro.Bilo ih je 11 ili 12(u dvije smjene) u supermarket u Momišiće zajedno sa šeficom.Eto ako je ta državna prodavnica bila oličenje zapošljavanja,odnosno gomilanja partijskih kadrova i oličenje neefikasnosti,neka bude.Radili i snadbijevali cijelu PG,tih nekih 15-tak prodavnica,uz,naravno Namu i slične veće prodavnice.
    Što neko reče,do sistema je,a ne je li državno,Bokavno ili Francavno
    PS.Hercules,s pravom ili ne,forsira izbor kao glavnu prednost privatnih trgovačkih lanaca.
    Da,ja kao lijeno razmaženo derište,oću da kupim vrući leb u 21h i to jeste izbor,ali to što će ga dofatiti ista osoba koja prima pare,vrće kusur,ko zna je li ikad i uradila test na gljivice u higijenski...je ipak nezasitost vlasnika privatnih lanaca a ne širi izbor za mene kao potrošača

Last edited by joni; 09-09-23 at 12:35.

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Koga zanima kamperska oprema imaju popusti na brend McKinley u intersport.

15. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,612
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,626 Posts

Sto ste zapeli za ulje... To je artikal koji se trosi jedan ili dva na mjesecnom nivou.. Toliko drugih stvari je poskupjelo i cijene skocile da je ulje kao artikal sporedna stvar.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

17. The Following 5 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    229
    Thanks Thanks Received 
    450
    Thanked in
    303 Posts

Quote Originally Posted by straus View Post
    Evo sam u zagreb, e ljudi moji kako nas voli i lakovic pljackaju, to je nerealno. Hemija dzabaluk, ulje 1.19, mlijeko 0.69, hljeb 0.99, koka kola 1 L 1.25, paradajz 1 euro... Dojc u lokalima u centru 2-2.20, koka kola 2.50, pivo 0.5 - 3.30...

Jeste da nas deru, ali mi volimo to, vidis da se niko ne buni
    To je neka nova vizija patriotizma,makar nas nasi deru

Thanks Thanks Given 
    9,658
    Thanks Thanks Received 
    6,005
    Thanked in
    2,290 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Koga zanima kamperska oprema imaju popusti na brend McKinley u intersport.
    Ako se ne varam, digli su početne cijene, pa je trenutni popust od 40%, zapravo kao ranije popust od 20% (model pantalona od kojih imam 2 komada, potonje 4 godine je držao istu početnu cijenu, a sad su je podigli taman toliko da bude situacija kao što napisah iznad).

Sent using Tapatalk
    #fakenews

20. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Ako se ne varam, digli su početne cijene, pa je trenutni popust od 40%, zapravo kao ranije popust od 20% (model pantalona od kojih imam 2 komada, potonje 4 godine je držao istu početnu cijenu, a sad su je podigli taman toliko da bude situacija kao što napisah iznad).

Sent using Tapatalk
    Može biti nisam ispratila taj momenat.Meni je konkretno trebalo da obnovim neku opremu za planinarenje a to mi je trenutno najbolji brend što ođe mogu naći pa se obradovah ka malo dijete kad viđeh popuste.

One termo-izolacione torbe su im dobre u nekoj nebo plavoj boji to uzeh više me smaraju ručni frižideri i termos boce su spuštili.

22. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    509
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    373 Posts

Ja sam gledao cipele za planinarenje da uzmem i osjetno manje izbora no prije dvije godine. Imam jedne plitke sto sam uzeo, a sad i jedne duboke, na kraj ih uzeh u Enigma u Hercegovacku pored skotskog paba. Svaka preporuka, imaju bas dosta stvari i daju popuste po 10-15%.

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

24. The Following User Says Thank You to efamouspg For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Za obuću meni je zakon bila Planika što se tiče gojzerica iskustvo mi je da su se zadnjih 5 godina pokvarili.Military shop ima odličnu obuću posebno što je za specijalne jedinice jer se za njih pravi da svemu odoljeva a uz to je flexi.Kod nas nema nekog izbora ali u Srbiju i Hrvatsku ima odličnih modela opet to nije stvar koja se kupuje svako malo.

Meni je i vojni šator najjači ali aj ga raširi neđe na kampovanje majčin sine.Zezam se.Nego, military shopovi imaju najbolji kvalitet no drže cijene u nebo.

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

Quote Originally Posted by straus View Post

Aj kad si tamo vidji mlijeko od 1.5l koliko je, koliko je teletina i prasetina , tablete za masinu za sudje, prasak persil ariel , brasno secer
    ovo sto si nabrojao i kod nas je tako

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

I pogledaj je li im prasak za ves sa kosova
    nothing comes from violence and nothing ever could

28. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

izmedju ostalog vidji zemlje porijekla
    a za meso isto odakle je jel spanija argentina ili hrvatska ne vjerujem da je ima od carnexa

Thanks Thanks Given 
    24,161
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    izmedju ostalog vidji zemlje porijekla
    a za meso isto odakle je jel spanija argentina ili hrvatska ne vjerujem da je ima od carnexa

Izvinjavam se na off ali nije Hrvatska na drugi svijet.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    565
    Thanked in
    406 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Aj kad si tamo vidji mlijeko od 1.5l koliko je, koliko je teletina i prasetina , tablete za masinu za sudje, prasak persil ariel , brasno secer
    ovo sto si nabrojao i kod nas je tako

Hocu, hocu. Cijene kao kod nas a standard duplo veći

32. The Following 2 Users Say Thank You to straus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

aj brate tebi vjerujem iz prve ruke , a to sto jes jes plate u EU misaona imenica a cijene trgovina iste

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,450
    Thanked in
    725 Posts

A i ovdje niko ne kupuje crnogorsko tetrapak mlijeko, crnogorsko ulje, crnogorsku hemiju, crnogorsku kafu, crnogorske konditorske proizvode i slicne prehrambene i druge artike iz domace proizvodnje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

35. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,035
    Thanked in
    1,156 Posts

Jer ne postoje osim ako pod to racunas ove sto kupuju white label i samo prepakuju?

37. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,450
    Thanked in
    725 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Jer ne postoje osim ako pod to racunas ove sto kupuju white label i samo prepakuju?
    Eto tako, a sto je najgore, ne kupujemo ni naftne derivate od nafte koja se preradi u crnogorskim rafinerijama.
    I cudimo se sto nam je standard prosjecno nizi a cijene iz uvoza prosjecno vise u odnosu na Hrv, Ita, De ..

Sent from my iPhone using Tapatalk

39. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Page 175 of 256 FirstFirst ... 75125165171172173174175176177178179185225 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)