Vjerovatno nam u regulativu rade ljudi zaposljeni po dubini za fakultetom iz Kosovske Mitrovice.
Pa su nam onda kruzeri krivi, ako nesto rade sto ne treba oderi pa ces vidjet kako se situacija mijenja.
Odje novinar ili nije dobro prenio ili ovo udruzenje pojma nema.
Gorivo sa 3.5% sumpora se nidje vise ne koristi ako ne prolazi kroz Scrubber. Svjetski limit za kolicinu sumpora po masi je 0.5% vec odavno ako se izgara bez scrubbera.
U svakom slucaju najveci problem su domace regulative, i ovi domaci bezmozgovici koji iste ne prate i nisu u stanju da iskontrolisu. Kako isti kruzeri to ne rade kad su na vez u Veneciju?
Ako neko moze neka postuje domaca pravila u vezi Scrubbera ili Sox emission regulative ako uopste postoje u CG?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Last edited by crane_operator; 27-08-23 at 03:32.
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Vjerovatno nam u regulativu rade ljudi zaposljeni po dubini za fakultetom iz Kosovske Mitrovice.
Pa su nam onda kruzeri krivi, ako nesto rade sto ne treba oderi pa ces vidjet kako se situacija mijenja.
Naravno da rade nesposobnjakovici, na prste ruke mozes preobrojat one koji imaju znanja i reference. Dovoljno vam je procitat ovo. Skandal al to nam je sto nam je.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...obne-kandidate
ne moras da znas engleski,
ne moras da si kompjuterski pismen
ne moraš da znas da plivas
mesarka iz france
sasvim dovoljne kvalifikacije kad imas tutinskog taticu
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Posmatrajte ovo sa vedrije strane.
Daje se sansa ljudima da nauce, zapocnu karijeru u oblasti o kojoj su mogli samo da sanjaju, njihov entuzijazam i zelja za dokazivanjem samo ce inspirisati dalje generacije bošnjaka da ovo malo parce zemlje dodatno ucvrste na pomorskoj mapi.
Ivo Visin likes this.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Bez obzira na sve modernije kruzere i razne sisteme koje ti brodovi posjeduju mora se redovno vrsiti uzorkovanje, kontrola i inspekcija. Ne moze se vjerovati samo na rijec ili neku potvrdu/papir da sistem postoji i da je crni dim ili voda ok pod ovim ili onim uslovima. Ja vjerujem da je to tako ali kontrola mora postojati jer ti uredjaji mogu i da se pokvare ili da ne funkcionisu iz nekog razloga. Nakon napravljene stete popravke nema. Ja ne znam da kontrole iko radi a i ako radi podaci se ne objavljuju javno.
Last edited by Apolo; 27-08-23 at 16:30.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...aju-u-petrovcu
Elitno mjesto Petrovac
https://www.tzosijek.hr/kukuruzni-la...ored-drave-986
kod komsija kukuruzni lavirint...dobro za zabavu pogotovo noću, mada nije za generaciju koja je gledala djeca kukuruznog polja....
Vide nema države pa se posrali po nama.
Koliko je realno da ce ih kazniti?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Za ovo se podiže patrolni brod.
Ako smo već ekološka država onda je ovo udar na ekologiju odnosno državu..
Poslato sa šivaću mašinu
............ Ż\_(ツ )_/Ż............. using Tapatalk
A ko da je ovo prvi put da se dešava...
Medijski je ispraceno pa se nadam da ce neko nesto morati da odradi... A tuzno to sto kazes koliko ima toga da se ne vidi... To im negdje drugo sigurno ne bi palo na pamet
Ima par forumaša koji će ovaj,kako kažu vijesti,incident objasniti.Oni i kruzeri to ne rade.To je u stvari...e ako znam što bih izmislio.Meni se isto jednom desilo da nisam stiga do kuće.Srećom niko nije bio oko mene
Ono sto je interesantno je to koliko se nadleznima yebe za to sto im se neko possra u kucu.
Da je ovo moja nadleznost kao inspektora, skocio bi s mjesta i posra se u zivot kapetanu i vlasniku jahte. Platili bi maksimalnu kaznu i iznasao bi im sto god jos im se moze naci da su prekrsili, zapamtili bi dobro Mne vode.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Nadaj se. Ali nece niko prstom mrdnut. Jer dok se pojave na posao jahta ce bit van domasaja CG organa.
Zasto bi se ista sjekirali? Dobice hiljadarku mrdali prstom na posao ili ne. I sezona je sad. Vrucine su teskoE je do posla doc. Ajdebogoti.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Bogme da im se sa procenat na napisane kazne, a plata na minimalac, znaš li kako bi radili? Kao kod privatnika...
Poslato sa šivaću mašinu
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Ovo mora da je 'jahtica' Vrhovnog vodje, ili mozda nekog od njegovih drugara. Zato ovakve stvari prolaze lagano, samo polako bez brige, nije to CG more, nego necije tudje (Miletovo), tako da gradZani nemate sta da gledate, i da se brinete
U iole normalnoj zemlji jahta bi odmah bila zaplijenjena dok se ne procijeni nastala steta (koja je ogromna zbog uticaja na kvalitet vode, i podvodni teren/zivi svijet), a onda i prodata na aukciji da se pokriju troskovi sanacije stete. Osoblju koje je ovo napravilo bi isla kazna, i zabrana ulaska u vode odredjene zemlje, a vjerujem da bi bila kontaktirana i odgovarajuca sertifikaciona tijela, koja izdaju licence datom osoblju, kako bi im iste bile ukinute, i zabranjen rad. Samim tim bi drugi put dobro razmislili prije nego sto ce da naprave ovakav divljacki/varvarski cin u 21-om vijeku. Nego ovo je samo jedna od sitnica, za novo skretanje paznje, sa bitnijih stvari. Stara, dobro ustosana taktika, i tehnika![]()
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Stvarno cudno uvedes 20 novih linija i imas vise putnika 120 posto u odnosu na period kad tih linija nije bilo
Mene vise zanima ovaj nas minus…
f6
Još malo pa da vidimo računicu ove naše uspješne sezone.
Ako ovako nastave ima da nam bude kao za vrijeme korone.![]()
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks