View Poll Results: Moj najčešći izbor je:

Voters
134. You may not vote on this poll
  • AROMA

13 9.70%
  • HDL

41 30.60%
  • iDEA

8 5.97%
  • VOLI

72 53.73%
Page 169 of 256 FirstFirst ... 69119159165166167168169170171172173179219 ... LastLast
Results 4,201 to 4,225 of 6392

Thread: Trgovački lanci | poslovna politika i odnos prema kupcima

Thanks Thanks Given 
    9,658
    Thanks Thanks Received 
    6,004
    Thanked in
    2,289 Posts

"Deca su luksuz", Milo vjerovatno.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

2. The Following 2 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Djecu od oktobra.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

4. The Following 5 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by Ayrton View Post
    Mislis li da je manje u drugim branšama?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    mislim da je većini ipak bitnije što je hrana skuplja svaki dan bez ikakvog realnog razloga od toga da li cijena lap topu skočila. bez laptopa se može. pri čemu ne vrijedjam bilo čije zanimanje ili izvor prihoda. al je sramota šta rade prodavnice sa cijenama hrane

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    176
    Thanks Thanks Received 
    245
    Thanked in
    140 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    mislim da je većini ipak bitnije što je hrana skuplja svaki dan bez ikakvog realnog razloga od toga da li cijena lap topu skočila. bez laptopa se može. pri čemu ne vrijedjam bilo čije zanimanje ili izvor prihoda. al je sramota šta rade prodavnice sa cijenama hrane

Slazem se da je najvaznija prehrana, ali smo u svemu skuplji , pa zato sam rekao da ne mozemo samo jedne osudjivati kad su svi isti

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,035
    Thanked in
    1,156 Posts

Mislis li da je manje u drugim branšama?

IT oprema i uvoznici kao i maloprodaje su dosta konkretne. Sa obzirom da sve moraju da uvezu iz SRB/HRV niko nema marzu preko 10%

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,599
    Thanked in
    2,629 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Nijesmo ovdje pislai o visokom kvalitetu proizvoda koje kupujemo, već o cijenama maltene istih proizvoda. Lidl ima njemački maslac za 2.5eur a kod nas je maslac od 5 do 6 eur. Starki, misliš da treba da kupimo ovaj maslac od 6eur jer ovaj u Lidl od 2.5eur ne valja. Ili Dukat mlijeko, ili Okusi kraja moga, da me platimo 99 centi nego kod nas kupimo mlijeko u prahu Lazine za 1.6eur?
    Znači pričate o nečemu što se kod nas ne može primijeniti. Lako je gdje ima izbora pa oli kvalitetnije ili jeftinije. Ovdje možeš birati samo jeftinije. A i ništa nam ne fali ni sa tim
    Znači ovdje mso govorili o cijenama kod nas i recimo tu odmah preko granice a ne o kvalitetu. Jedemo jednu od najskupljih hrana u Evropi a sami znamo kakve su nam plate.

Kad govorimo o cijenama ne možemo isključiti priču o kvalitetu. Poenta je bila da vas neće 'spasiti' dolazak Lidla u CG, da time nećete dobiti niže cijene kod postojećih lanaca niti iste kao u lidl HR (lidlovi produkti su i dalje skuplji u HR nego u SLO, a isti dosta skuplji nego u AT i DE), te da dolaskom lidla ne dobijate na kvalitetu po nižim cijenama nego na većem izboru 'sirotinjske robe' sa Zapada po višim cijenama no na tom istom Zapadu.

Reagovao sam na izjednačavanje premium i budget produkata. Mnogi još nisu svjesni da su prošla vremena 'prehrambene jednakosti'. Živimo u svijetu razreda i kategorija, kupovaće onaj ko može da priušti. Ako ti je važno da je maslac načinjen od punomasnog organskog mlijeka, bez aditiva i dolazi iz određene regije uzećeš taj od 6 eura... Ako ti je euro velik ko poklopac od šahta ili si u situaciji da imaš jasnu računicu kako da preživiš do prvog u mjesecu uzećeš margarin za 2 eura i neće te zanimati roman od deklaracije na poleđini i šta si time sve unijela u organizam

Kapiram da su Voli i ekipa teški lopovi no oni samo radi svoj posao u ambijentu koji smo svi zajedno stvorili.
    The more things change, the more they stay the same.

9. The Following 2 Users Say Thank You to starwalker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    221 Posts

Niko nije rekao da brani, kazem samo da ljude nazivas lopovima, zato sto su skuplji nego u HR. I ne mozes prijaviti u CG hranu ako vratis PDV je istu ne mozes unijeti.

Pa naravno da su domaci trgovinski lanci lopovi, sa ovakvim cijenama, koje su u nekim slucajevima vece po 40-50 % nego u Njemackoj, i to na ove nove/povecane cijene u Njemackoj, tokom krize. Da coek ode i korak dalje, pa da ih nazove i ratnim profiterima, sto bi im bilo prikladnije ime.

U vrijeme krize mogu povecavati cijene hrane jedino oni koje je bas briga za stanovnistvo, i koji su u sustini protiv istog, i cilj im je da isto nestane bioloski. Ne mora se racunar, TV i sl. kupovati svaki dan, ali covjek mora da se hrani svaki dan, da bi prezivio. Korak dalje mora covjek da se hrani kvalitetno ako hoce da bude zdrav, i da se razvija, i fizicki, i intelektualno, a to su preduslovi za bilo kakvu vrstu napretka.

Ali sta to interesuje trgovinske lance, koji su u vlasnistvu Mileta i kompanije, njima je gradjanin CG potrosna roba, obicna brojka na listu papira. Ne vidim da se drzava nesto pretrze da pomogne gradjanima, i glumci poput Abazovica, Cerova, Milatovica, Kripto-Spajica i sl. samo pricaju o EU, i ostalim glupostima, a o sustinskim pitanjima koja se ticu opstanka gradjana, tu niko ni rijeci.

Cak nasuprot sve rade da se biznisi Mileta, i kompanije ne samo odrze, nego da posluju bolje nego ikad. Drzava ima mehanizme da kaze, gorivo ne moze da kosta 1.6 EUR, ako mu je nabavna cijena 0.4-0.5 EUR. Isto tako ako neki artikal iz uvoza kosta 0.4 EUR, a ti ga prodajes za 3 EUR, zna se sta je to. Uostalom sve se to da lako regulisati, za 24 sata. Dje ima volje, tu ima nacina. Ocigledno je, da nije cilj da se regulise, nego da se gradjani oderu, i osiromase sto vise, i na kraju krajeva da ih nema bioloski/da nestanu fizicki.
    Gorivo je luksuz, disanje je luksuz, biti ziv je luksuz Jos malo pa samo sto nijesu poceli vazduh (mozda onaj austrijski vazduh ha ha) da naplacuju na kubik, pa ko ima da plati disace, ko nema jbga, vise srece drugi put A vi gradZani samo polako, bez solidarnosti, svako na svoju bandu pa ce vam biti kao i do sad, a bogme i gore. Cekajte da vam razni poput Mileta, Abazovica i sl. diktiraju sto i kako, i da vam 'poprave' standard, i zivot, pa vas nece biti. Niko se ziv ne cuje, dok kompanija dere li dere, i zavrsava posao po svome.

Da obnovimo gradivo, gledajte gradZani sto sve Mile ima:

https://www.cdm.me/ekonomija/forbes-...o-jednu-plazu/

Kad ce Abazovic, Milatovic i kompanija, da vrate silne desetine milijardi koje je Mile iznio iz drzave, i da mu nacionalizuju ove trgovinske lance sto deru narod. Do tad, svi oni revnosno rade za Mileta, pa mogu 24 sata dnevno da glume da je drugacije

11. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,035
    Thanked in
    1,156 Posts

Starwalker krivi nas a ne krivi drzavu, dobro jeste da stanovnici biraju vladu ali vlada je ta, tj nedostatak ikakve vladavine je taj koji je dozvolio da se broj uvoznika za prehrambrene proizvode u CG moze nabrojati na prste. A sta to znaci? To znaci da Voli kao uvoznik moze da diktira svoju marzu kako goj oce, i u veleprodaji svojoj i u maloprodajnim prodavnicama svojim.

A sta je vlada tj drzava trebala da uradi jos odavno? Pa da pomogne manjim lancima kako bi se odrzali, molim vas nadjite mi normalnu drzavu na svijetu dje postoje samo 4 trgovinska lanca a da se broj manjih prodavnica moze na prste isto izbrojati? Pa nema nijedna.

Evo blizu mene ima jedna mala prodavnica. Kod tih ljudi je apsolutno sve jeftinije da ce biti za barem 2 centa nego u velike trgovinske lance. Zasto? Jer je to jedina nada tim ljudima da opstanu na trzistu.

Trziste ne postoji, suvi monopol drze Lakovic i Voli i u manju ruku Idea/City. Ko misli da se Bokan i Komnen zaista mrze i ratuju je iq 10

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

Ovo za dusebriznike koji misle da je na zapad sve lijepo ko sladoled sto je Jokas predlozio ...

Italijanski ministar industrije, Adolfo Urso pregovara o sporazumu sa glavnim igračima na tržištu i želi da oni nude niz svakodnevnih prehrambenih i neprehrambenih proizvoda od oktobra do decembra, navodi se u nacrtu Memoranduma o razumijevanju koji je vidio Reuters.

U okviru predloga koju podržava italijanska vlada, lanci supermarketa treba da definišu korpu osnovnih prehrambenih i neprehrambenih proizvoda za koje bi važile snižene cijene, prenose Nezavisne novine.

U ovu kategoriju bi, pored hrane, spadali i proizvodi za djecu i ličnu higijenu.

Distributeri pomenutih proizvoda treba da do 15. septembra obavijeste vladu Italije o svojim planova za učešće u ovoj inicijativi.

Prema zamislima vlade u Rimu, maloprodajne radnje koje učestvuju u pomenutoj kampanji bi bila označene posebnim naljepnicama na izlozima, u bojama italijanske zastave - zelenom, bijelom i crvenom - na kojima bi bio natpis antiinflacioni kvartal.

Godišnja stopa inflacije u Italiji je u junu usporila na 6,7 odsto, kao i rast cijena hrane - za 10,5 odsto, ali ona je i dalje na visokom nivou, navodi britanska agencija.

Rim nije jedini koji je zabrinut zbog rasta cijena osnovnih namirnica, a slične mjere razmatraju i druge zemlje, kao što su Velika Britanija ili Francuska.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,798
    Thanks Thanks Received 
    2,329
    Thanked in
    1,286 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Otkako je prestala akcija Stip inflaciji vidim juče kravica bez čepa 1.45 litar u Aromu. Nastavili svi da nas deru. Nego su gužve za Lidl i Kaufland i Konzum inače ovim lopovima što manje para da ostavim.
    1,25€ u voli city kvart (jedan od skupljih)

Sa čepom

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

1.15 u Aromu, na akciji trenutno

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,581
    Thanked in
    787 Posts

Kupim mašinu za suđe u Kips.
    Na deklaraciju dimenzija 80cm visina. Slikam ženi sviđa li joj se da uzmem tu. I baš slikam dimenziju..
    Stigne mašina 85cm visine, skinem poklopac s nje 83cm visine jer ima plastika neka koja je fabrički.
    Pođem do njih da je vratim rekoh imamo 2 rješenja:
    Prvo je da mi zamijenite mašinu i da doplatim za 80cm visinu.
    Drugo je da mi smanjite mašinu na 80cm. Ovi da crknu od smijeha.
    Kao mora neka procedura 5 dana da prođe.
    Jel imao neko iskustva?

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Kupim mašinu za suđe u Kips.
    Na deklaraciju dimenzija 80cm visina. Slikam ženi sviđa li joj se da uzmem tu. I baš slikam dimenziju..
    Stigne mašina 85cm visine, skinem poklopac s nje 83cm visine jer ima plastika neka koja je fabrički.
    Pođem do njih da je vratim rekoh imamo 2 rješenja:
    Prvo je da mi zamijenite mašinu i da doplatim za 80cm visinu.
    Drugo je da mi smanjite mašinu na 80cm. Ovi da crknu od smijeha.
    Kao mora neka procedura 5 dana da prođe.
    Jel imao neko iskustva?
    Imas pravo da uzmes pare nazad.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

18. The Following User Says Thank You to lucke91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    1,040 Posts

Odvali onu plastiku

Mislim da je nema ispod 82cm visine
    A Kips izmislja te procedure da odvrati musterije od reklamacija. Da im vratis sijalicu moras sat vremena provesti od jednog do drugog, a kamoli masinu. trebao si se pozvati na nesaobraznost sa deklaracijom.

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,935
    Thanked in
    1,054 Posts

Tako je, samo pokusavaju da te odrate od necega sto te sleduje, cak bi morali i kaznu da plate.
    Ka’ da je tebi do zajebancije.

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    1,040 Posts

Juče u Laković, nekakvu lizalicu oću malom da uzmem, pitam na kasu koliko je. Ona otkuca, veli 1.80. Ništa, hvala, nju maknite a ovo ostalo neka ide. A ne može, sad mora šefica da dođe da stornira . Račun još nije završen i kasirka ne može sama da skloni artikal nego šefica mora.

22. The Following 2 Users Say Thank You to Dutch For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

U lakovic uzimam ananas, pitam koliko je, veli ova 3.8, ja reko ok spakuj ga.

Dolazim na kasu 8e. Reko vazi.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    152
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    1,040 Posts

vjerovatno kilo, a u taj 2 i 200

25. The Following 3 Users Say Thank You to Dutch For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    564
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    46 Posts

Ja sam sinoć uzeo pavlaku u Laković, došao kući ona pokvarena
    You'll Never Smoke Alone..

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

lizalica skuplja od hamburgera kod komsa.
    sve ti jbm.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Quote Originally Posted by MotobikeR View Post
    Ja sam sinoć uzeo pavlaku u Laković, došao kući ona pokvarena
    Ja munchmallow family onaj, prije neki dan u Aromu, ispljunuh ga na prvi zalogaj kako je to odvratno bilo, na kutiju u roku još 3 mjeseca.

Mogu samo da zamislim đe je to skladišteno bilo, na koje temperature...

29. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,581
    Thanked in
    787 Posts

3× su me zvali iz Kipsa. Može veli da se vrati, samo da nije ośtećena...

Thanks Thanks Given 
    229
    Thanks Thanks Received 
    450
    Thanked in
    303 Posts

Prije 2 god drug mi je u kips kupio neku komodu za kupatilo, kad je donio kuci kad smo krenuli da je montiramo, vidimo da je jedna noga kriva i da navoj nije u redu
    Podjemo do kipsa da reklamiramo i pitamo da nam daju drugu nogu, i onaj sef kaze da nemaju i da ne mogu da izvucu iz druge kutije i da je jedino resenje da oni nogu posalju u srbiju u neku fabriku sto proizvodi te komode i kad oni posalju zaamjensku da nam jave, uz svo psovanje i prijecenje inspekcijom na kraju smo narezivali navoj na njegovu staru nogu i montirali

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,581
    Thanked in
    787 Posts

Sjutra im je vraćem ili mijenjam za drugu pa ću napisat kak9 sam prošao...

33. The Following User Says Thank You to pauki For This Useful Post:

GaD

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,581
    Thanked in
    787 Posts

Upravo završio u Kips.
    Bez problema su sve završili i vratio sam mašinu.
    Htjeli da vrate pare, ali sam doplatio za drugu, koja se uklapa meni.
    Uglavnom vratio sam mašinu raspakovanu. Čak je žena naljepnice s nje skinula i kartone bacila. Bez greške su je prihvatili nazad.
    Doplatili smo za nižu i dobili opet novo ne otpakovano...

35. The Following User Says Thank You to pauki For This Useful Post:

GaD

Page 169 of 256 FirstFirst ... 69119159165166167168169170171172173179219 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)