Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...no-u-podgorici
Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji na nivou Crne Gore za drugi kvartal (april-jun) najveća je u posljednje tri godine i iznosi 1.502 eura dok je cijena metra kvadratnog u Podgorici najviša u posljednjih 13 godina i iznosi 1.581 euro, pokazuju preliminarni podaci Uprave za statistiku Monstat
Navodno veća cijena kvadrata u Pg nego na primorje
Monstat ka Monstat, mada mislim da oni tačan prosjek izvode iz ugovora. To što skoro svako fizičko lice i većina ovih manjih investitora u ugovor stavljaju 30% nizu cijenu je druga priča i ne tiče se Monstata
Mislim da bi valjalo objaviti neki članak dje će tačno da se pobroje investitori i njihove cijene za svaki dio grada, tako nešto su srbijanski mediji radili za Bg
U ovo monstata su uračunati i stanovi pod posebnim povoljnostima. Čitaj Ibrahimovićev stan od 7-8k€ i ostalih funkcionera + socijalnih đe se plaćalo 600-700€ m²
To sve sabereš podijeliš sa brojem prodatih stanova = prosječna cijena...
To je isto kao kad je Verica Maraš imala 20k€ platu i 150 zaposlenih 400€ i dobije se prosjek 529€
Štekajte pare, brzo će krenuti da padaju.
Sent using Tapatalk
#fakenews
To je neminovno no da ne vrtimo opet pricu.
U herceg novi je egzodus rusa, zabrinjavajuce je koliko odlaze i prodaju. Kupio bas deug izuzetno povoljno jednosoban stan
Definiši "povoljno". Baš me zanima koliko je platio kvadrat dolje, ako nije tajna?
Danas mi kolega prodao stan 1600€ full namjesten. Zgrada na stari sa desne strane na drugi kruzni tok. Stara je jedno 10-15 godina. Mislim da je zovu “zgrada Mese Kolarevica”
Stvarno je kvalitetna gradnja.
Bogami ga je dugo prodavao, sigurno 7-8 mjeseci.
Je li to ona jarko žuta zgrada? Neko mi reče da su tamo baš dobro odrađeni stanovi, ali ne znam lično nikog ko je tamo ulazio.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ako moze i meni, kojaj elokacija i koja cijena?
Edit: Ovo sam pitala za HN.
A zuta zgrada je Transpetrol.
Last edited by montenegrina; 23-08-23 at 13:59.
Ajde molim te proslijedi te informacije onda. Posto ja sve sto nadjem da je iole sa "realnijom cijenom" je ili shupa, ili sami vrh Gomile/Sutorina/Podi i tome slicno a razlika u cijeni za ta mjesta i recimo nesto blize moru je nebo i zemlja...
Ili mozda pod povoljno mislis na starogradnju sa stanovima u koje treba uloziti po 30k da bi stali na noge?
Last edited by beatnological; 23-08-23 at 14:09.
Nema sto da vam šalje nešto što je prodato.
Nek javno napiše đe i po kojoj cijeni.
Nije na prodaju kad je prodato....
Da to je ta zgrada, sada ste me podsjetili Transpetrol i Meša Kolarevic.
Tada kolega gledao i 4 jula ali nesto je bilo skuplje. Meni ona zgrada ima vrhunsku lokaciju, pogotov ako su sa druge strane ulice, samo ne znam sto je tamo sa parkingom.
Ovo je prica iz kumbora i djenovica
Izvinjavam se jer je za mene novi sve od trajekta do granice
Konkretno stan ovaj je u djenovice. Ima da se sredi ali je potpuno fin i sada. Jes da djenovici nisu porto novi ali od mora je 30m
Djenovici 30m od mora, ovo su opcije:
1.) Drug te laze i ima ulaganja barem +30% na cijenu koju je vec dao za nekretninu
2.) Drug te laze i platio je drasticno vecu cijenu nego sto ti je rekao
3.) Ono sto je tebi "ok cijena" i nije bas tako ok
4.) Drug je na osnovu poznanstva bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i kupio stan od nekoga kome je hitno trebao kesh a da taj isti nije otisao prvo do agencije
Djenovici 30m od mora ne mozes naci nista iole normalno (citaj: da nema velikog ulaganja) ispod +-1850 po m2 u staro-staro-starogradnji. Odnosno ne a da je uvedeno u legalne tokove.
Jesil' uopste svjestan da je 30m od mora prvi red do mora u Djenovicima te da Djenovici imaju jednu od jacih cijena u Novom od kako je zavrsen Porto Novi i Popovicev hotel?
---
U Novom je toliko RU/UKR stanovnistva da smo dosli do tog stadijuma da je skoro lakse sresti nekog sa tih prostora nego sopstvene poznanike (uopste ne preuvelicavam). U odredjenim vrticima (Igalo npr.) je recimo ~30+-% RU/UKR djece, u parkovima vecinom isto tako (mada ok, ovo nije bas reprezentativno jer nasi roditelji nesto bas i ne vole da provode vrijeme sa klincima po parkovima). Neko te debelo slagao kad ti je rekao da RU bjeze iz CG.![]()
E ako znam koja je safra u vas, stan ne gleda na more nije novogradnja, nije prva linija do mora. Cijena je ispod 1500e bila jer je i moje pitanje bila takvo kad je rekao da je bilo povoljno. Nisam detaljisao jer mi nije bitno nit odma idem ovako lazes, nema sanse, dusmani itd
E ako znam, ja kad sam kupio stan u bd 1250e kvadrat odje su me ubjedjivali da to ne valja nista i da ce da se sve to raspadne. Evo treca godina sve je to super.
Skupljajte pare sto kaze medo pa ce ispanut. Nikakva trka covjeku nije bila, stavio oglas , ovaj zvao, pogledao, posli posle pola h kod notara i kraj
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks