I ako nisam uzeo kod njih na kraju, jednostavno moram pohvalit ljude iz Kvantexa(imas ih na forum) koji su bili na raspolaganju da naruce ovako nesto, aj da kazem nestadardno.
Kod njih imas Zimmermann kocnice, vrhunski brendi, oni isto imaju seriju "premium" diskova koji su buseni i slotovani.(za moje auto je takav disk u katalog nazvan SPORT BRAKE DISC COAT Z)
Skoro im je bila isporuka kocnica, ali su meni htjeli da izadju u susret i poruce, tako da se cekalo ja msm 2 nedelje za isporuku direkt iz fabrike.
Imas odje njihov katalog, pa nadjes samo tacnu sifru dijela i pitas ih mogu li da poruce
https://web.tecalliance.net/otto-zimmermann/en/home
Sto se tice klijesta, mislim da nikakvu drugu opciju nemas, jer big brake upgrade kosta po par hiljada eura.
Jedino da farbas, ili da skidas i nosis na pjeskarenje i powdercoating
Mada znam da na VW pasuju sa Porsea ili Audija Q7 ili Tuarega kocnice pa se raspitaj
Mozda ima nesto crveno u fabrickoj izvedbi
Valjaju li ti one brembo navlake?
Gledao sam to po netu..
Za bolje kocenje je najjednostavnije porucit neke bolje, kvalitetnije i track day orijentisane pakne uz kombinaciju fabričkih diskova. Sto je farbanja kocionih aparata tice to je makar jednostavno ako covjek ima vremena, celicna cetka na busilicu, smirgla, nitro, boja za visoke temperatura u spreju i to je to - koliko se covjek potrudi toliko ce i trajat. Isto tako moze kvalitetnije rjesenje pjeskarenje kod Draskovica u NK kao sto sam ja uradio i dobio set nov kao iz fabrike
https://www.instagram.com/p/CjFSwSuI...RlODBiNWFlZA==
But if you never try, you'll never know..
Track day orijentisane ne valjaju kroz grad a ni van njega. Track day su obicno keramicke koje rade jedino kada su dobro ugrijane. Kroz grad ih ne mozes ugrijat.
Prema tome, šta da ti kažem?
Mislio sam na plocice tipa kao sto je Laz uzeo, onda Ferodo DS2500, itd, itd...
Pa realno glupi je bacati novac na nova klijesta, ako je sa kocenjem sve ok, samo da bi bila crvena kad se to moze odradit i doma da valja
But if you never try, you'll never know..
Takume, ne mogu da nadjem bakarnu mast ni u kastelanu, ni u bolex, ni u next auto...Kazu sve proslo.
Htio sam da montiram sad za vikend ovo.
Dje da trazim, ili s cim drugo zamijeniti?koliko procitah tovatna i grafitna mast nisu bas za to, jer vremeno pojedu gumice plus ne trpe temperaturu?
Ne znam za track day ali znam da su mi u alliance stavili neko njesra, taman ih ne mogu u grad zagrijat.... Bolje su bile one oem sa 0.3 cm mesa... Nece me vise gledat. Kako li se samo prospu na tako jeftine stavke i kakva li im je samo tu logika... Taman su mi ucinjeli uslugu...
Last edited by zubizaretta; 23-08-23 at 16:43.
Last edited by TAKUMI; 23-08-23 at 17:33.
Juce sam bio u Bolex veli nema nista za kocnice.Danas dolazim i pokazujem im sliku Textar Ceratec, uuuu ima veli...
Tako da ga uzeh, 4 eura je ona tuba.
U Next auto me gospodja gledala kao da sam joj trazio kremu za povecavanje penisa kad sam rekao da mi treba bakarna mast.
tico poznaješi tu gospoju
Last edited by branko.kotor; 23-08-23 at 20:37.
To bi trebalo da je to
Ma ima i po prodavnicama sigurno, nego su zajebane ove radnice za pultom, odma dobijes izliv krvi na mozak kad ona krene da ti objasnjava
Hvala i tebi i takumiju kao da ste poslali
A zavrsice ova textar mast za povecanje penisa valjda ta dva klizaca na klijesta
Ocisti sve kako treba, ako treba ispoliraj klizace vodobrusnim, i nemoj stavljat previse masti.
https://www.instagram.com/reel/CwF1L...RlODBiNWFlZA==
Ovako to rade Renoi…
Montirano...Bgm mi je trebalo dobrih 4 sata za kompletnu zamjenu glicerina, i za prednje diskove i pakne i ciscenje i farbanje s jedne dizalice, mucenje.
Izmedju ostalog tocak su mi u ovlasceni servis zategnuli na 4 uga-uge, onaj krst + kljuc je plakao dok sam skakao po njemu da odvrnem.
Onda jedan distancer zapekao za disk, dok sam ga skinuo o jadu sam se zabavio( ne moze da se pridje onim torex sarafima sto drze disk dok je distanca na njega).
Onda je i jedan disk bio zapekao za glavcinu, ali je maca od 2 kila odradila posao.
Iskreno od svega sam najzadovoljniji sto sam odradio flush glicerina, koji nikad nije zamijenjen za 13 godina...A kuvao je barem 4-5 puta
Jedino ako je dosuto nedje kad su pakne mijenjane ili kvacilo 50-100ml.
Bio je potpuno crn, i gustine kao ulje 10w40.To je jedini dio auta koji je stvarno zapusten bio bez da lazem.
Diskovi su bili na minimum minimuma(mada sam presao 120k sa njima, za jeftin zamjenski disk u stani-kreni voznji ok rezultat), pakne sam mijenjao prije 7-8k tako da je bilo mesa 75% doduse cini mi se da su baaas tvrde pakne, loseg kvaliteta/materijala.
Generalno mi je pedala od kocnice bila dosta tvrda u poslednjih nekoliko hiljada, i nije to bas radilo kako treba jer sam morao baas dobro da stojim na kocnicu da bi se nesto desilo.Abs na miselinke nije mogao ni da se aktivira na vece brzine nego nesto melje, pa tek kad spusti na 40-50 proradi kako bi trebalo da radi.
Valjda kombinacija loseg glicerina, izlizanih diskova i tvrdih pakni sa previse metala u njima.
(doduse prosao sam tehnicki regularno)
Uglavnom, posle zamjene glicerina, pakni, diskova i ozracavanja, podmazivanja klizaca pedala se preporodila.
Mnogo je meksa(kad kazem meksa ne mislim da propada) i auto mnogo ljepse koci.Cim taknem pedalu pocinje blago da koci, vec na srednji pritisak se dobro pobada, sto se ranije nije desavalo.
Mada nisam mnogo maltretirao jer sam presao malo kilometara od zamjene, trebace tu jos dok nalegne kako treba.
Bas sam zadovoljan trenutno, ne vala ni iz kakvog aspekta trkanja ili ku**enja nego jednostavno je auto sigurniji mnogo.
Gledajte ovo sto izlazi iz crijeva, a u bocu je novi glicerin:
![]()
Dok se ti "mucis" sa kocnicama, ja se mucim sa balasiranje baterije:
![]()
falila mi je ta rijec u vokabularu...jos se oporavljam, progutao sam pola litra glicerina, usmrkao bocu brejk klinera, vanzemaljce sam vidio u jednom momentu.
Kao nov ovaj auto je super kocio, medjutim sve se to promijenilo cim sam zamijenio fabricke diskove i pakne, jer je jednostavno kvalitet zamjenskih djelova koji kod nas moze da se kupi gori nego kod juga.
Pogotovo sad kad su diskovi bili na kraj zivota, prvih 40% pedale je bio za vjezbanje noge.
Ne trkam se vala, auto je cipovan, volim nekad malo brze da vozim, tako da je svakako bolje imat dobre kocnice...od viska glava ne boli
Reci mi, zasto si progutao litar glicerina i kako mijenjas glicerin?
chrisfix yt
boca i crijevo providno, naspes malo glicerina u bocu i ubodes crijevo da je ispod nivoa glocerina, da ne vuce vazduh, drugi kraj na ventil za ozraku i drukas...
samo sto sam zaboravio da izbusim malu rupicu za odusak vazduha, tako kad sam ozracio prvu kocnicu i makao crijevo sa ventila, dobio sam sapanjac glicerina iz boce, jer se nabio pritisak u bocu
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks