Tako je,a priznaj da si zaključio da je muka tek kasnije,ne dok si dijelio mali stan sa porodicom.
Takođe,te situacije o potrebi za tri spavaće sobe traju otprilike...ajd da ne licitiram...ali ta potreba za proširenjem brzo prođe i onda opet bolje dva manja.
Uživajte u tim sa kim živite i u tome đe živite,jer brzo se stvari/potrebe mijenjaju.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Naravno da sam shvatio tek kasnije. Mene je spasila razlika u godinama između brata i mene i to što su oba roditelja radili, a ja bio divljan i kuća mi je služila da prespavam, operem se i jedem.
Sad živim u 50 kvadrata (wow) sa ženom i djetetom i super nam je - za sad. Svakako je glavni cilj napraviti kuću, po svaku cijenu, makar i prodao stan radi toga.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Stay salty.
Last edited by joni; 16-08-23 at 16:24.
Nekome će ostati kad ja pasam, a do tad vala mogu i podstanari da budu hahaha
Stay salty.
Naravno da može.
Malo se neprijatno osjećam jer ispade kao da svako dijete treba da ima svoju sobu od 15 kvadrata. E pa nekih par godina živio sam sa porodicom u većoj garsonjeri preuredjenoj u jednosoban stan.
Ali da je sreće, stvarno bi svako dijete trebalo da ima svoju sobu, pa neka je 2x3.
I baš zbog toga počeh ovu priču. Znam da su se mnogi sprdali sa Trudbenikom i trosobnim stanovima od 72m2. Uz dobar projekat, može to da bude skroz funkcionalan stan. Ali nešto ih u ponudi nema previše nego su sve jednosobni i dvosobni.
Zetagradnja na Pobrezje je imala baš odlično isprojektovane dvosobne stanove od 58m2, nijesam gledao bolji projekat za tu kvadraturu. Tako da može i trosoban od 75 ili četvorosoban od 85-90.
A kako takvih stanova nema, izgleda da je jedino rješenje kupovina i spajanje dva manja stana, ne znam je li neko to radio?
Jesi taj stan gledao na skicu ili ulazio u neki?
Ja imah priliku da uđem u jedan takav. Te spavaće sobe su baš male, a ni dnevni boravak, trpezarija i kuhinja ništa posebno.
Plus što terase prave jako male.
Nij eskandalozno malo kao u rudbenik npr, ali te spavaće sobe su košnice.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Na konto price o kuci, iskoci mi ovaj oglas.
https://m.patuljak.me/oglas/za-proda...ibextid=Zxz2cZ
iza novog volvoxa je valjda Dahna a ne Zab.? svakako lijepa kuća
She is only here to annoy herself!
Iskreno ljepse nego Verde vilidzer.... bar i dvoriste imas i sredjena kuca....a za iste pare
Ako je neko u potrazi za stanom u kući po 899€ m²
Možete i kolegu direktno kontaktirat:
https://forum.cdm.me/showthread.php?...n-auto-sta-god
Nisam ulazio već gledao projekat
Ne znam mislimo li na iste stanove, pričam o odredjenim stanovima od 58m2 jer ima drugih iste kvadrature koji su bzv
Dvosoban od 58 kvadrata ne moze bit poljana ali za tu kvadraturu maksimalno je prostor iskoriscen, skroz funkcionalan stan. Sobe su 10 i 11m2, to je danas kao neki standard da se ugura krevet i plakar.
Tako da vjerujem da bi i trosoban stan od 75m2 mogao biti skroz ok, koliko god to smijesno zvucalo, da svako dijete ima svoju sobu
Last edited by 357; 17-08-23 at 09:00.
Docekasmo da zivimo skucenije no nam djedovi i roditelji.
Kakav napredak.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Ovdje su uspjeli uknapirati i toalet i kupatilo. Savrseno.
Za komotan dvosoban ili trosoban stan na primorju ti treba 200+ hiljada.
To ne može da priušti 99% ljudi koji žive od poštenog rada. U PG je sigurno povoljnija situacija ali vjerujem da je i gore potrebna ozbiljna cifra.
Odlično spakovan stan, nema šta.
Što kažeš, danas je standard soba 10-11m2, nerijetko su i ispod.
Kod roditelja mi, stare Željezarine zgrade u Nk, "mala" soba 16m2, velika 20m2, hodnik može kolo da se opali, ali zato dnevna, trpezarija, kuhinja i špaiz u 20ak kvadrata. Nekoliko komšija je radilo renoviranje sa izmijenjenim rasporedom i napravili bomba stanove, čini mi se unutrašnjeg prostora ima oko 70m2 + dva povelika balkona (tada nijesu ulazili u kvadraturu, a posljedično ni u cijenu stana).
Sent using Tapatalk
#fakenews
I svaka porodica 5-10 djece. Joni je objasnio
Lijepo bi bilo da svako dijete ima sobu od bar 15 kvadrata. A ne bi bilo loše ni neka dodatna-radna sobica. Naravno i ostava uz sve to, tako da bi za petočlanu porodicu 150 kvadrata bio neki prosjek. Što je min nekih 300 hiljada za stan sa dva garazna mjesta i opremanjem.
Ali jbg... Nek svako dijete ima svoju sobu od makar 8-9 kvadrata, bračna 12-13, dnevna i kuhinja 25-30, znači četvorosoban stan od 90 kvadrata bi završavao posao sasvim fino. I naravno garaža, od toga počeh svu ovu priču
Uporedjivat stare stanove koje su ljudi dobijali dzabe, pravila drzava, planirali ih isti koji su ih dobijali je non sense.
Samo mi nemojte reci “jes moji su otkupili stan”, jesu za dvije steke cigara posle 20 godina, a to opet namjestili ovi sto su planirali stanove.
Totalno ke drugacija pocetna tacka, em ovo rade privatnici da sto vise zarade, sa druge strane nema mnogo kupaca koji ce kupit 10m2 eto da ima komociju.
Sada kada se prace kuce pa se ne zalecu ajmo valjace , nego se dobro preracuna koliko ti trba pa se ajde nategnes za jos malo. I kuce se uglavnom prave na divlje, na ukradenu zemlju ili nasledjenu.
Last edited by GaD; 17-08-23 at 12:13.
Evo naucih ovdje da sam cijeli zivot zivio skuceno i kao prasac u shupi... Nisam znao da su sobe od 13-15 kvadrata i dnevni boravak od 20+ puka potreba i nesto bez chega se ne moze jer se inace covjek osjeca "skucheno".
Prosto se zapitam ponekad dal' zivim u istoj zemlji kao i dobar dio forumasa.![]()
vise soba no djece....
Ja bih vazda mijenjao kvadrat u spavacoj za kvadrat u dnevnoj, samo ako imam prilaz krevetu i ormanu.
U dnevnoj je ipak fabula radnje.
Ne znam da li se odnosi na moj komentar, ako se odnosi, ja pokusavam da objasnim zasto je takva situacija bila a zasto je sada ovakva, ne kazem da je stanje normalno
Ne zaboravi da za vrijeme nasih starih nisi mogao ni da kupis stan….
Mi sko bili podstanari u Staru Varos u neku kucu jer nije bilo stanova da se iznajmi. Doduse pricam prije 40-45 godina.
Znamo kako su se stanovi dijelili tada, manje vise isto kao danas“bodovanjem”
Last edited by GaD; 17-08-23 at 14:01.
Nije direktno tebi upuceno al' poznati ce se oni kojima jeste, ne sumnjam.![]()
Samo mi smijesno zvuci ovo, da budem iskren i nazovem to pravom rijeci, glupiranje i potenciranje kako bez sobe od 13-15 kvadrata po djetetu = zivi se skuceno i nikako. Shodno tobe se i zapitah gdje ja to zivim.
Danas su ljudi sretni ako mogu sebi priustiti stan a ako mogu priustiti stan gdje svako dijete ima sobu pa bila ona i 7-8 m2 onda se slobodno mogu ubrojati u "bolje stojece".
---
Za vrijeme mojih 'starih' si itekako mogao i kupiti stan, a da budem iskren i izgraditi kucu al' istini za volju nisu zivjeli u CG vec u HR pa je samim tim i situacija dosta drugacija. Sada rijetko ko moze...
I na zalost dolazimo do ovakvih plakara i kreveta. Kad muka nacera moze sve
![]()
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks