Cijene materijala su odavno oale?
Dzak cimenta sa 4€ na 10€
Blok sa 0,4€ na 1,2€
Željezo sa 0,6€ na 1,4€
To je pad cijena? Ok
Prvo imamo iskustvo sa gradjevinom izmedju ostalog eo 30 godina porodično, drugo imamo nekretnine pa pratimo aktivno...
A evo izvora sa portala kad te zanima, čak se i na rts dnevnik pricalo o tome:
B92
BBC
RTS
021ns
RTS
Nadam se da nisu divlji sajtovi...
Imaš toga koliko oćeš....
Neminovno je jer mi nismo useljenicka drzava trajnog oblika, kao neke metropole svijeta, čak to ni beograd nije...
Podgorica neće imati vazda nove gradjane, ovo sad je zbog rusa i ukrajinaca kao i turaka, to ce nekad da stane, oni da odu, i to ode na dolje. Prosto nece imati ko da iznajmi tolike nekretnine, a ni da koristi... a ni da kupuje nove u dovoljnom obimu da bi cijene ove opstale...
Cijene materijala su odavno pale, skoro na predratni nivo iako ne isti, tako da ima dosta prostora za pad cijena... o placevima da ne pričam, to je tek prepumpano.
Neke prognoze je da ce pocet kod nas pada u toku 2024... po eu su vec u padu po izvjestajima....
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Cijene materijala su odavno oale?
Dzak cimenta sa 4€ na 10€
Blok sa 0,4€ na 1,2€
Željezo sa 0,6€ na 1,4€
To je pad cijena? Ok
Nisu pale i nisu se vratile na pre covid19. To prije rata i poslije je nebitna stavka. Pricam o Crnoj Gori, to sta se desava u Srbiji ne diktira ama apsolutno situaciju na trzistu CG...
Jos da dodam... Kada neko kaze 'kako ce balon da pukne' to podrazumijeva dramaticne padove cijena a to je prakticno nemoguce da se desi. Cijene mogu pasti ali u situaciji kakvoj smo sada ni 20%-30% pad nije dramatican pad, dovoljno se vratiti na kraj 2019. i uporediti cijene tada prakticno bilo gdje u svijetu i sada i covjeku je sve jasno.
Do sada bi valjda i pticama na grani trebalo da bude jasno da veliku igru u rastu cijena igra i nenormalna inflacija kojoj se ne vidi kraja i koja je u realnosti drasticno veca nego ono sto oficijalna statistika prezentuje.
I jos jedna stavka cisto primjera radi da priblizim situaciju iz Novog, jer nije ipak jedino Podgorica Crna Gora i ne diktira Podgorica sta se desava na trzistu nekretnina. U Novom su mahom kupci boljih stanova osobe iz regiona (BiH / Srbija), gastarbajteri, kao i domaci kupci kojima je uvijek bolje drzati shtek u nekretnini nego gledati kako inflacija jede iz dana u dan...
Da se ne lazemo, volio bih da si u pravu pa da fino pazarim jos jedan stancic al' se bojim da nisi i mijesas babe i zhabe te zvucis samo kao jedan od onih koji evo vec 10. godina kako cijene padaju sledece godine 100%. :P
Znam čoeka koji ima 100k keša doma i koji čeka da padnu cijene da bi trgovao stan. Već ima đe da živi (višak para ima)
Priča mu je ovo:
A ne pada mi na pamet plaćat 1100€ u Podgoricu stan.
Pa kad poraste malo cijena: a nisam lud da plaćam po 1300€ m² u Podgoricu
Pa dođe cijena na 1500€ i priča je sledeća:
A ne bi ga plaća 1500€ u PG šanse nema, eto 1300€ 1350€ bi maximum dao, kako se gađu ljudi sa cijenama.
Onda izađe na 1700€ m²
Priča ide ovako:
A prećeraše ga, 1500€ maximum bi sad dao, jer porasle su cijene, a € gubi vrijednost. Realno je 1500€
Neću ga plaćat toliko. Ovo će panut za po godine godinu na 1200€ će bit da ga biraš...
I dok čeka pare mu pojede inflacija...
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
CRYPTO!
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Stay salty.
Kako moze da pukne balon kad je ulcinjska lubenica 80¢, a render i projekat u rupi na 3g do kljuceva minimum 1500€/m2 na bilo kojoj lokaciji u Pg i okolini (ukljucujuci Vrela Ribnicka)?
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
Jos ako si na pravu stranu cijelo vrijeme…
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Lucky gotovim te, ali voliš da se iskurčiš nekad bez potrebe/osnova.
Ka ona priča za snajku i stan onomad, neka, pušti.
Stay salty.
dobro tad je bio za dps, to se ne broji
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ne kaže niko da sa 100k nije moguće pokrenuti neku trgovinu, aplicirati za kredit za seosko domačinstvo, pa dobiti tih 70% nazad. Ima opcija, nije da nema, ali niti je 100k što je bilo niti je tržište nezasićeno kao prije. Naravno, i ja kažem da je ljepše uložiti 100k nego kupiti neki stan, koji će se sam otplatiti za 20 godina.
Slazem se.
Ako imas kompetencije i te kompetencije trebaju nekom, onda biznis mozes da pokrenes sa cijenom registrovanja firme i nabodom dobrih ugovora. Povrat ulozenog je onda nepostojeci jer ulozenog nije ni bilo, imas samo profit.
A ako nemas kompetencije niti bilo kakav drugi skil, onda nema te startne cifre koja ce ti kasnije garantovati profit.
Drugo je to sto mi kontamo da se pare investiraju tako sto se negdje posiju pa se same oplodjavaju, a baloni neretnina pucaju tako sto se investitor zajebe pa ne proda planirano.
Malo je to pateticno za komentarisanje.
Pa nisi ni odgovorio, osim ako "pokreni biznis" ne racunas odgovorom. To je valjda jasno svakome, da se moze vratiti ulozeno sa mukom i znanjem ali druze moj ti inicijalno to nisi ni pomenuo vec ovo ispod (gdje je boldovano najbitnije).
Kontradiktoran si totalno sto dovodi do zakljucka da nemas blage ideje o chemu pricas ili si stvarno u debelim, debelim vezama i vezicama pa ti sve djeluje jednostavno. Ako je pak razlog tvoje price ovo potonje onda mi je i jasno zasto su ti otvorene lagane opcije koje dovode do mjesecne zarade koja je nekoliko puta veca nego kirija, a sve to sa ne bas puno rada.![]()
Ako nisu veze i vezice onda mi je drago da si neko ko bez ikakve muke moze da rokne ROI od 4-5 godina na 100 000€ (jer si upravo to i rekao!). Ocekujem da si barem multi milioner ako ne i milijarder...
Eh kad bi pocetni kapital bio jedini preduslov za "lagane opcije zarade" i kada bi se biznis razvijao "sa ne puno rada"... Pa svi bi bili milioneri.
Last edited by beatnological; 13-08-23 at 14:31.
Eo sad cu biznis plan da ti ispišem.
Važi.
Kupujte nekretnine, sve ste u pravu![]()
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
Šuplja priča, kao i 90% forumskog mlataranja
Stay salty.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks