Page 14 of 17 FirstFirst ... 41011121314151617 LastLast
Results 326 to 350 of 415

Thread: bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Vanja, kakva su ovo pitanja i dje mislis da ce nas nastavak u polemici odvesti? Nidje. Ovako da ne ulazim u profilisanje pojedinaca ili grupe jer je zabranjeno zadržaću se na konstataciji da smanjimo priču o humanosti ateista jer realnost nije takva ni kad su vjernici ni ateisti u pitanju. Ateisti i vjernici koji imaju potrebu za deklarisanjemi i isticanjem po pravilu su surova bića. Važi i za sve ljude koji se na ovaj način identifikuju sa nečim. Srbi,crnogorci, rusi, ukrajinci... Ulaziti detaljnije u sve ovo bila bi greška. Ako misliš da ipak ateisti zaslužuju više od ovog rečenog predlažem plašt, uske vinil gaće i neku masku da nabacite i u akciju.
    Ja stvarno ne znam o cemu ti pricas. Ateisti se ne identifikuju ni sa cim. Upravo je u tome i poenta. Ateizam je u stvari stanje nemanja vjerske deklaracije.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

2. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    184
    Thanked in
    76 Posts

Ođe se od ateista napraviše satanisti. Surovost nije uslovljena vjerovanjem ili nevjerovanjem u Boga. Čak štaviše, više je primjera đe su vjernici pokazali surovost. Glupo je generalizovati. Vidio sam da od najgorih ljudi možeš dobiti najbolje reakcije u nekim situacijama, i obrnuto. Rasprava je otišla u glupom smjeru. Idemo dalje.
    Slazem se.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Ateisti ne vjeruju u boga a posljedično ni u satanu.

@El_NiNhO ja da ti rečem na ove teme nekako su vjernici ti koji ispadnu iz kolosjeka ali to ateiste nimalo ne pogađa.

Ili nevjernike tačnije.

Baš ono ispadnu iz kolosjeka kad im se reče da neko ne vjeruje u sav taj izmišljeni bulšit.Umjesto da prihvate da sa logikom to niđe veze.
    Last edited by Bluemoon; 10-08-23 at 22:41.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

Ja mnim! da je ljudima kojima je kreacionizam LOGIčNIJA opcija IQ veći zaaaa otprilike nekihhh 30ak% od ovih drugih genijalaca. Ali opet sve to i nema neke veze sa vjerom. Vjera je potpuno nezavisan pojam, i stvar je karaktera.

Thanks Thanks Given 
    2,235
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Quote Originally Posted by El_NiNhO View Post
    ...Čak štaviše, više je primjera đe su vjernici pokazali surovost...
    Tačno je to. Ali pozadina toga je da ateisti ne mogu da formiraju uticajnu grupu dovoljno jaku da učini zlo, a ni dobro. Jednako bi bila učinkovita i u dobru i u zlu grupa koja vjeruje u jednoroge. A opet grupe okupljene oko ideja, što ateizam nije, imaju taj metak u cijevi. Oće li bit ispaljen u samoodbrani ili napadu druga je priča. I sve te ideje imaju neki cilj. Zagrobni život, očuvanje prirodne sredine, dominacija/očuvanje nacije, smanjenje karbonskog otiska... Dobar ili loš nebitno je. Ali negacija Boga i jednorozi... U istoj su ravni. Sterilitet (mislim na ateizam, a ne na ljude koji mogu biti ostvarena ljudska bića u mnogim segmentima). Možda grešim al meni je ovako nešto logično.
    Last edited by Caesar; 11-08-23 at 09:37.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

To je @Caesar do pojedinca koliko će šta ili neće činiti za neku zajednicu.
    Za vrijeme studija sam se priključila internacionalnom volonterskom servisu i na određene projekte a bilo ih je kao pomoć nekoj zajednici,rad sa djecom bez roditelja,očuvanje prirode itd. i samo zbog koncepta ti navodim da su ljudi u grupama bili iz različitih zemalja,od istoka prema zapadu,juga prema sjeveru zemaljske kugle ove naše.Nebitna je bilo koja njihova pripadnost bilo čemu u matičnoj državi.

Prije svega ono što sam sve te godine kod stranaca primjetila njima su čak ta religiozna osjećanja intima jedva možeš da primjetiš u nekim izuzetnim trenucima sasvim slučajno kroz razgovor da je vjernik dok ovdje samo što ne traži orden u to ime.Balkan je primitivna sredina sve se svodi na jeftini folklor na kraju i nacionalizam što je kič sam po sebi.

I ne možeš izjednačiti ljude koji ne vjeruju u nešto sa ovima što vjeruju u jednoroge.Kao da imaš potrebu da ih klasifikuješ u odnosu na bilo koje vjerovanje a oni jednostavno ne vjeruju.

8. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,235
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Default bog je jedan

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post

I ne možeš izjednačiti ljude koji ne vjeruju u nešto sa ovima što vjeruju u jednoroge.Kao da imaš potrebu da ih klasifikuješ u odnosu na bilo koje vjerovanje a oni jednostavno ne vjeruju.
    Ja samo govorim konceptualno o ateizmu. Jako je bitno taj koncept “obnažiti” jer ne postoji suština i kao takav je sterilan i bez potencijala za dobro ili lose. I ne moze biti vise izgovora “ateisti nisu nikad zulum cinjeli”. Nisu jer je bilo nemoguce. Kao grupa ne. Sto nije slucaj sa vjernicima kao grupom, to smo apsolvirali. Bitno da se iz tog sterilnog koncepta ne izvlaci zakljucak o nenasilnosti u odnosu na “nasilne” vjernike. Treba neke stvari da demistifikujemo jer se koriste kao losi argumenti za neku moralnu dominaciju baziranu na nenasilnosti ili sta vec. Jednorozi su se tu slucajno nasli, nisu oni krivi. Mozda ja sve ovo grijesim i da ta neka umisljena superiornost ateista je samo u mojoj glavi. Mozda sam i pogresno shvatio ono “atisti nisu nikad…” ko zna al Nece da šteti i ako se kaže sve ovo.

Sent आत्मन:
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Vidi kako niko ovdje nije rekao da među ateistima nema nasilnika, prestupnika itd itd ako jeste hajde baš slobodno navedi.
    Ja sam recimo rekla da u ime religije su neki vodili ratove, u ime religije su uskraćivali prava nekim ljudima, u ime religije itd itd.

Nema šta da se demistifukije kod ljudi koji ne vjeruju niti su oni sad neka nadmoćna bića ne znam kako steče taj utisak da se tako iko zbog toga osjeća.
    Ali činjenica je da su religijom godinama,vjekovima neke vjerske vođe obmanjivale mase kako bi lakše njima manipulisali.I sve se na kraju svede na keš.

A ti recimo o čemu govoriš kroz tvoje postove nema veze sa organizovanim oblicima religije jer čim bi ti krenuo da to kao organizuješ šta već princip je isti sve su ostalo nijanse.

Thanks Thanks Given 
    2,235
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Default bog je jedan

Vidi kako niko ovdje nije rekao da među ateistima nema nasilnika, prestupnika itd itd ako jeste hajde baš slobodno navedi.
    Ja sam recimo rekla da u ime religije su neki vodili ratove, u ime religije su uskraćivali prava nekim ljudima, u ime religije itd itd.

Nema šta da se demistifukije kod ljudi koji ne vjeruju niti su oni sad neka nadmoćna bića ne znam kako steče taj utisak da se tako iko zbog toga osjeća.
    Ali činjenica je da su religijom godinama,vjekovima neke vjerske vođe obmanjivale mase kako bi lakše njima manipulisali.I sve se na kraju svede na keš.

A ti recimo o čemu govoriš kroz tvoje postove nema veze sa organizovanim oblicima religije jer čim bi ti krenuo da to kao organizuješ šta već princip je isti sve su ostalo nijanse.
    Vodili su se ratovi i zbog žena, teritorije, nacije… just name it. Bitno je ne izvlaciti zakljucak jer u ime ateizma nisu vodjeni ratovi da je vjerovanje loše samo po sebi. To ne moze biti argument zbog same prirode ateizma. Jedno je sigurno da ni u vjeri ni u ateizmu nema nista lose dok god to drzimo kao svoju intimu kako si rekla. Kritika zloupotrebe crkve i ljudi od strane crkve i politicara sasvim je na mjestu i treba kritikovati. Ali vjernike jer su vjernici nikako. Ljudi su kao i ateisti sa svim istim manama i vrlinama i naivnošću. Mozda bi najprije Boga trebala kriviti za ratove ali i to bojim se zahtjeva vjerovanje u Boga. Ako je moj utisak o tripu ateista sto napisah pogresan neka ga, ne vrijedja nikog ako nije tako zar ne? Samo kazes sebi ja sam kao ateista ista kao i vjernici sa svim manama i vrlinama i to je to. Ne mogu ti ništa

Sent आत्मन:
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Vodili su se ratovi i zbog žena, teritorije, nacije… just name it. Bitno je ne izvlaciti zakljucak jer u ime ateizma nisu vodjeni ratovi da je vjerovanje loše samo po sebi. To ne moze biti argument zbog same prirode ateizma. Jedno je sigurno da ni u vjeri ni u ateizmu nema nista lose dok god to drzimo kao svoju intimu kako si rekla. Kritika zloupotrebe crkve i ljudi od strane crkve i politicara sasvim je na mjestu i treba kritikovati. Ali vjernike jer su vjernici nikako. Ljudi su kao i ateisti sa svim istim manama i vrlinama i naivnošću. Mozda bi najprije Boga trebala kriviti za ratove ali i to bojim se zahtjeva vjerovanje u Boga. Ako je moj utisak o tripu ateista sto napisah pogresan neka ga, ne vrijedja nikog ako nije tako zar ne? Samo kazes sebi ja sam kao ateista ista kao i vjernici sa svim manama i vrlinama i to je to. Ne mogu ti ništa

Sent आत्मन:
    Pa nisu se vodili ratovi u ime nečega što ne postoji kao što ni bog ne postoji ali postoje religije i razne knjige koje su neki manipulatori izmislili da bi zamađijali i indoktrinirali grupe.

Ima li religije bez grupe?Nema.

Inače ušla sam jednom na temu Pravoslavlje čitala postove iz radoznalosti i naišla na jednog lika rakun mu je nik bio baš se pronalazim u njegovom stilu kako se i sama odnosim na cijelu temu.
    Prvo je prikupio sve te knjige pa u skladu sa predznanjem iznosio činjenice stilom koji meni odgovara.

A ovo individualno ja lično sebe ne smatram ništa boljom od nekoga samo zato što sam ateista kakav bi to bulšit bio s moje strane da je suprotno.Valjda ti je to jasno barem u mom slučaju.
    Last edited by Bluemoon; 11-08-23 at 11:37.

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    162
    Thanked in
    112 Posts

Blumun, postoji li ljubav?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,235
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Pa nisu se vodili ratovi u ime nečega što ne postoji kao što ni bog ne postoji ali postoje religije i razne knjige koje su neki manipulatori izmislili da bi zamađijali i indoktrinirali grupe.

Ima li religije bez grupe?Nema.

Inače ušla sam jednom na temu Pravoslavlje čitala postove iz radoznalosti i naišla na jednog lika rakun mu je nik bio baš se pronalazim u njegovom stilu kako se i sama odnosim na cijelu temu.
    Prvo je prikupio sve te knjige pa u skladu sa predznanjem iznosio činjenice stilom koji meni odgovara.

A ovo individualno ja lično sebe ne smatram ništa boljom od nekoga samo zato što sam ateista kakav bi to bulšit bio s moje strane da je suprotno.Valjda ti je to jasno barem u mom slučaju.
    Dobri moj brat @Rakun. Zaboravio ne je. I Ego nas je zaboravio. To je bilo vrijeme. Svi šašavi, a ni moderacija nije zaostajala za nama.

Sent आत्मन:
    γνῶθι σαὐτόν

15. The Following User Says Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Quote Originally Posted by Rada View Post
    Blumun, postoji li ljubav?

Love is chemistry.

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    162
    Thanked in
    112 Posts

Dokaži

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Šta da dokažem?Muškarca sa svom njegovom pojavom od strastvenog pogleda do britkog uma,smisla za humor preko pokreta?

To može.

A boga ne može.Lol.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Ili da ti prevedem sa muškarcem mogu da pričam i da ga zavolim što mi se sviđa a kako bog ne postoji to bi bilo ka da sa sobom nešto ili zamišljenim likom nekim ka očajnica.Sa muškarcem mogu i da se posvađam pa da se razmimoiđemo.

A što mogu sa imaginarnim likom?
    Ne znam onda što je to toliko komplikovano bog je u životu vjernika neki imaginarni prijatelj ništa manje i ništa više od toga.

A organizovana religija zna biti zlo što se dalo viđet kroz istoriju.
    Ono čuveno božija volja,čija volja?Neupitnog boga ćuti ne pitaj ne diraj mu u svjetonazore volje i to kad mu pukne film neki rat pukne dobro je to.A iza njega stoje u stvari neki jadnici koji ne umiju reći jeste ja sam rat pokrenuo ja se borim za teritorije nego priča stanovništvu oni tamo su druge vjere bogovi ratuju i tako taj bulšit.

How Yes No.
    Last edited by Bluemoon; 11-08-23 at 15:05.

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    162
    Thanked in
    112 Posts

Sve što nema fizičku manifestaciju ti nije blisko.
    Kapiram.
    Nije ljubav muškarac, ljubav je ljubav.

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,599
    Thanked in
    2,629 Posts

Huh, praznina i ozlojeđenost duhovno hendikepiranih osoba i razumijevanje koncepta ljubavi
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Quote Originally Posted by Rada View Post
    Sve što nema fizičku manifestaciju ti nije blisko.
    Kapiram.
    Nije ljubav muškarac, ljubav je ljubav.

Muškarac je muškarac i realan je a bog je izmišljotina.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Huh, praznina i ozlojeđenost duhovno hendikepiranih osoba i razumijevanje koncepta ljubavi
    Ne znam što se opireš ali to je naučno dokazana činjenica.

Oksitocin tu caruje oko ljubavi i to to je prosto hemijski proces.

Može bit da zvuči prizemno,surovo šta god ali činjenice se ne mogu ukrašavati.U suprotnom bi bile laž.

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,599
    Thanked in
    2,629 Posts

^^

Ljubav svedena na eros, na fizičku manifestaciju i jedan od oblika njenog postojanja, ne predstavlja nužno njenu suštinu, puninu i krajnju definiciju. Ako je u čovjekovoj prirodi da traga za duhovnom hranom i onostranim, onda ljubav ne možemo da razdvojimo od duše - a pošto je dimenzija duše van dohvata našeg razuma tu stupa - vjerovanje, koje opet nadilazi sve religiozne okvire jer - duhovnost ≠ religioznost.
    Poetika Tarkovskog koja se slavi na drugoj temi kao ultimativni artistički izraz ima upravo tu snažnu duhovnu komponentu koja na temeljima agape ljubavi (bezuslovna, požrtvovna)

Šta je ljubav bez požrtvovanja?
    Samo hemijski proces?

Da li je to onda ljubav?
    The more things change, the more they stay the same.

25. The Following 2 Users Say Thank You to starwalker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    77 Posts

Mene je toliko ža ove žene da me crijeva u stomaku stežu kad pomislim koliko su udarene-hendikepirane sa svih strana.... toliko da je to tuga Jedinu prednost koju bi imale u životu u odnosu na muškarce jeste u brodogradnji. Recimo.... da je žensko projektovalo Titanik taj sigurno ne bi nikad potonuo!
    Bog nije imaginarni prijatelj! On se manifestuje u svima nama onoliko koliko mu to mi dozvoljavamo. A i sve kad ne bi (hipotetički gledano) postojao, trebalo bi ga pošto-poto izmisliti. Istina, postoje ljudi čiji intelekt ne može da razumije i prihvati kreacionizam ali opet se obrisi božanskog karaktera(tj. moralni zakoni) jasno ocrtavaju u njima.... ipakkk su vrlo rijetki. Tako da su "ateisti"(ako uopšte postoje) na istoj vjetrometini zajedno sa satanistima i vjerskim fanaticima koji "u ime Boga" rade užasne stvari koje su sušta suprotnost Stvoritelju.
    Kad ne bi Bog postojao, ne bi postojao nijedan moralni zakon koji bi imao validnost u našem razumu. A apsurdnost ateista se kreće BAŠŠŠ u tom smjeru.... tragi-komika
    I nije neki intelektualni marifet potreban da bi se kristalno jasno moglo viđet đe vodi to nipodaštavanje Božijeg prisustva u nama. Pogledajte samo na čem su srozali LJUBAV!?!? Kažuuu(i ostaše živi)....ljubav je hemija?! E, greote E! Jada Pa onda, eto vam takav život i živite ga. Čak ste ga i zaslužili, ako ničim drugo a ono barem sa tim vašim izborom. Patićete cio život. Nikad nećete biti spokojni, mirni i srećni. Bićete prevareni i izloženi konstantno iskušenjima da i sami varate! Potrebe(koje su mnogo loše i nemilosrdne) vašeg tijela će vam biti prioritet(i ako vi ne želite da se pomirite sa tim) u životu. Duhovnost gotovo neosjetno isparava. Potpuno će nestati! Pretvorićete se u predatora vođenog životinjskim instinktima kako bi iznova i iznova ne birajući više ni sredstva, obezbijedili sebi osjećaj zadovoljstva. A resursi istog su svakim danom sve siromašniji i kratkotrajniji! Bijeda!
    Jedan život jedna žena! Jedan život jedan čovjek! To je ljubav, i vazda će bit. Nema tu mjesta ni mrvicu za hemijske procese u mozgu. Tu samo može da stoji naš karakter i ništa više.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Pecaroš mani me patetike koju konstantno kroz nekakve konfuzne postove sa apstraktnim pojmovima začiniš.

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    ^^

Ljubav svedena na eros, na fizičku manifestaciju i jedan od oblika njenog postojanja, ne predstavlja nužno njenu suštinu, puninu i krajnju definiciju. Ako je u čovjekovoj prirodi da traga za duhovnom hranom i onostranim, onda ljubav ne možemo da razdvojimo od duše - a pošto je dimenzija duše van dohvata našeg razuma tu stupa - vjerovanje, koje opet nadilazi sve religiozne okvire jer - duhovnost ≠ religioznost.
    Poetika Tarkovskog koja se slavi na drugoj temi kao ultimativni artistički izraz ima upravo tu snažnu duhovnu komponentu koja na temeljima agape ljubavi (bezuslovna, požrtvovna)

Šta je ljubav bez požrtvovanja?
    Samo hemijski proces?

Da li je to onda ljubav?
    U pravu si ne može biti samo na fizičkom nivou ja to nisam ni rekla, intelekt je nešto što zna da plijeni pažnju,smisao za humor,slična interesovanja itd.

Ja ne samo da ne vjerujem u postojanje nekog boga nego ni u postojanje nekakve duše,duha itd.A da je hemijski proces se vidi se promjena kod "neurotransmitera" ljudskog mozga.

Evo jedan info-grafic u prilogu.

I već sam negdje rekla na ove teme da je čovjek u suštini sebično biće u odnosu na druge jer biramo prijatelje,partnere sličnih interesovanja kao odraz sopstvenih.
    U čemu ne vidim ništa loše to je priroda stvari.

I sad ono čuveno moj doživljaj svega a ti mi napišeš duhovno hendikepirana osoba čime me ni trunke nisi dotakao jer to je toliko apstraktan pojam da može da ga tumači svako kako njemu odgovara.
    Naučno dokazane činjenice već ne može.
    Last edited by Bluemoon; 12-08-23 at 08:11.

Thanks Thanks Given 
    42
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    13 Posts

Ljubav je multidimenzionalni pojam koji obuhvata i emotivnu i duhovnu dimenziju. Iako je tačno da određeni hemijski procesi u mozgu mogu doprinijeti iskustvu ljubavi, duboko vjerujem da ljubav prevazilazi puke hemijsko-biološke procese.

U hrišćanstvu se ljubav smatra osnovnim aspektom Božje prirode i pozvani smo da volimo jedni druge kao što Bog voli nas. LJubav se posmatra kao nesebičan, požrtvovan i saosjećajan odnos prema drugima, ukorijenjen u želji za njihovim blagostanjem i prosperitetom.

Dok nauka može da pruži uvid u fizičke i biološke aspekte ljubavi, ona ne može u potpunosti da obuhvati dubinu i složenost ljubavi kako se shvata u vjerskom ili duhovnom kontekstu. Vjerovanje da je ljubav isključivo proizvod hemijskih procesa u mozgu zanemaruje duboku i transformativnu moć ljubavi koja prevazilazi materijalno područje.

29. The Following User Says Thank You to Bozowsky For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Onda po svemu sudeći i ljubav je apstraktan pojam.Hemijska reakcija očitana je manifestacija.Nevr majnd.

I nema potrebe kao u slučaju pecaroša da se vrijeđamo mada on to konstantno čini posebno kad krene svoje predrasude prema cijelom ženskom rodu da iznosi gledajući što je prednost jednog ili drugog roda a uvijek ide na kartu muškog.Pa da i bog je neki muški rod i proroci i tako Muhamedi i Isusi što dovodi do zaključka da je te knjige pisao neki muškarac ili više njih.

A pošto je Eva izbacila oboje iz raja jer je uzela neku zabranjenu jabuku što li očito su imali probleme sa ženama.
    Mora ovoga što je izmislio priču o Evi da je neka žena nogirala pa se jadan sav pretvorio u metaforu kako je to zlo biće.
    Islam ništa nije bolji ako ne i gori jer tamo žene imaju prava manja no marva.

Užas jedan i onda meni neko veli što mi je religija čista destrukcija za čovječanstvo u globalu.

Što bi Njegoš reka..Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom.
    (kad pomenuh gore stare članove ima jedan lik pod nikom funestetis carski je napisao da parafraziram ne može shvatiti kako žena može biti vjernica a iz svega priloženog više je nego u pravu)
    Last edited by Bluemoon; 12-08-23 at 12:49.

Page 14 of 17 FirstFirst ... 41011121314151617 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)