Reciklažom gume dobija se 60% gumenog granulata, 35% čelične žice i 5% platna.
jasna racunica koliko se moze zaraditi, mada su odje ljudi u drzavi kiksali...nisu upuceni bas u rjesavanje ovakvih problema
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
pronadjene vlazne maramice pored guma....uzorak poslati na dnk vjestacenje.....
Reciklažom gume dobija se 60% gumenog granulata, 35% čelične žice i 5% platna.
jasna racunica koliko se moze zaraditi, mada su odje ljudi u drzavi kiksali...nisu upuceni bas u rjesavanje ovakvih problema
eno su sinoc zazdili kamion guma (barem) na marezu... u nasim cesmama vec u oktobru
u cg postoji 1 firma koja reciklira gume i naplacuje 250e po toni...
znaci nije im zaarada sirovina koju uzmu (kao u ostatku svijeta), vec dodatno traze 250e po toni (+ prevoz ako ne moze niko da ih docera)...
deponije nemaju pogon za reciklazu guma...
ekoloska smodrzava (na papiru)
Danas idem od Podgorice ka Virpazaru, na onom pravcu prije Vranjine sustiže me hitna pomoć sa upaljenom rotacijom (vozim brzinom oko 90 km/h), usporavam, sklanjam se lijevo jer su vozila u susret daleko, hitna me pretice, za njom i Mercedes (crne boje, njemačke tablice), te u nastavku (prije Vranjine) pretice i hitnu pomoć. Koliki degenerik moraš biti da pretices vozilo pod rotacijom (koje ide i preko ogranicenja)?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sigurno i u Njemačku to radi.
Kako se omudati kada se izađe iz sistema, sam dokaz kakav smo mi narod.
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Tamo ne smije jer bi bio kaznjen par hiljada.
Prema tome, šta da ti kažem?
Danas gledam auto njemačkih tablica, parkirano u sred kružnog kod Atlas kapitala, na četiri žmigavca.
Gore ne smiju pisnut od Njemaca, a kad dođu ovamo kod nas puste m***.
A ko je kriv za to sve? Ova pos*ana drzava.
Najbolji dokaz da nije do ljudi, nego do sistema. Neselektivna i konstantna primjena propisa. Novčana kazna kao najbolja vaspitna metoda.
Nijesu na zapadu nista bolji ili gori od nas. Samo ih je frka od kazne, jer sistem ne prašta. A onda to vremenom preraste u kulturu, pa se čak i sami vozači bez abera bune ako neko krši pravila. Sviraju, blicaju, opominju, viču.. to isto umije da bude crno, kad zatrubi 7-8 kola i kao vrane se ostrve na nekog degenerika. Ali da bi se stvorila kritična masa i kolektivna svijest o tome da je potrebno čuvati sistem - prvo mora država da ga stvori. Uslov svih uslova.
Ja se ne bojim kazni a opet se ne ponasam kao debil u saobracaju.
Nije do sistema, do naroda je. Svi znaju da je pogresno parkirati se u kruzni, na bulevaru, preticati preko pune, preticati kolonu, kucati poruke...ali rade to jer su debili nevaspitani i bahati i sve sto ide uz to.
Last edited by TAKUMI; 01-08-23 at 23:01.
Englezi npr. su poznati po ogromnoj kulturi. Nisu ni bahati. Fin i miran nardo. Zato su kao bubice i u saobraćaju i na terenu.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
https://www.politika.rs/scc/clanak/5...va-spuz-zatvor
Држављанин Србије Н.И. (1992) из Ниша кажњен је са 1.200 евра због тога што се у улици Медитеранској у Будви приликом вожње мотора није зауставио на знак ‘стоп’ већ је наставио даље кретање ка хотелу ‘Авала’.
„Када је након краће потере заустављан, утвтђено је да нема одговарајућу дозволу за управљање предметним мотоциклом”, наведено је у саопштењу суда.Њему је, како се наводи, након што није имао новца да уплати казну, иста замењена у казну затвора у трајању од 48 дана на чије издржавање је упућен одмах по доношењу решења. Одлежаним затворским даном кажњеник отплаћује дневно 25 евра.
„Суткиња Катарина Вујачић Вуксановић је осим казне одредила да окривљени Н.И. не може управљати возилима на територији Црне Горе у трајању од 3 месеца, која забрана ступа након издржане казне”, наведено је.
komentar
Kad sam došao živit u CH trebalo je par masnih kazni da me nauče poštivati zakone i prometne znakove.
Dao sam dva put više od polovice plaće za kaznu plus troškovi birokracije i kao šlag svaki put po dvi godine uvjeta.
Preodgojili me samo tako.
Tada je frendov zet zbog izazivanja prometne ostao bez vozačke za koju je ponovo morao polagati iz početka.
Kazna novčana ko zna koliko plus tri mjeseca zatvora, ali nema ladit jaja, ideš cijeli dan radit a navečer spavanje u bajboku.
Dakle, samo po džepu rođo i zakone treba rigorozno sprovodit , bez popusta
preuzeto sa stranog foruma postena prica
Last edited by NetworkMaster; 02-08-23 at 17:36.
Normalno.
Ina Radanovici.
Prakticnije ovako realno.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Beat this. (fotka je sa fb stranice)
![]()
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Pa ja bih mu to beatovao izlaskom iz lifta, far, branik...
I to kolicima iz Arome, odneses oh na sprat unutražnjim liftom a izadješ direkt u ovoga.
https://feral.bar/post/22654?fbclid=...1eSpP6V0NR9z8o
Postavljanje tzv. "lisica" na točkovima nepropisno parkiranih vozila nova je praksa koju će koristiti nadležne opštinske službe i preduzeća, pored već predviđenih mjera koje podrazumijevaju izdavanje propisanih kazni za prekršaje u iznosu od 60 eura i premještanje vozila specijalnim vozilom "pauk".
Akcija je danas sprovođena u Virpazaru, gdje je ova problematika posebno izražena tokom ljeta što utiče, kako na kvalitet turističke sezone, tako i na nesmetani saobraćaj i bezbjednost svih učesnika, a biće nastavljena u užem gradskom jezgru i prigradskih naselja-saopšteno je iz lokalne uprave.
pocelo je hapsenje....
U Budvi vozač odbio alkotestiranje i kažnjen 2.000€.Za još drakonskije kazne sam kad je alkohol i vožnja u pitanju,ali kako je ovo zakonski regulisano?
Je li nekako utvrđeno da je ipak bio pod dejstvom alkohola pa je zbog toga kažnjen ili samo odbijanje alkotesta povlači toliku kaznu?Postoje li neki opravdani razlozi zbog kojih bi vozač koji nije pod alkoholom mogao da odbije alkotest i da zahtijeva krvnu analizu ili nešto slično?
Ova mi kazna ima smisla,samo ako je čovjek odbio sve alternativne metode da se utvrdi prisustvo alkohola u krvi i ako je 2.000 kazna za max.dozu alc.u krvi.U suprotnom,npr,za 2,5 promila je kazna mjesec zatvora i 3.000€ i oduzimanje vozačke pa se čovjeku više isplati da odbije testiranje a 2.000 mu nisu problem
U isto vrijeme u Petnjici za isti prekršaj je 700e kazna.
Poslato sa kornjo komunikatora P50
Stranac je dobio 2000 a nas coek 700 eura , fer polisa
Blago ocu i majci sa tek punoljetnjim degenerikom....
BEZ POLOŽENOG VOZAČKOG ISPITA
Novljaninu kazna od 2000 eura: Vozio motocikl sa 2.53 promila alkohola u krvi
https://www.cdm.me/hronika/novljanin...kohola-u-krvi/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks