„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
e ako mi je jasno opsjednutost srpskim svijetom sto je to ima tu osjecaj ko bluemon za rusiju
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Zove li se taj njegov odlazak u usa ,, da ide da place kod ambasadora,, ili drugacije?
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Milu se ne piše dobro kako god da okreneš!
Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Misle li sastavljat ovo vise?
Mandić: Prirodno je i normalno da nam pripadne mjesto šefa parlamenta, ne znam kako je Spajić uvjerio Milatovića da ima 41 potpis
https://www.cdm.me/politika/mandic-n...a-o-mandataru/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Stvarno ovaj DF treba nogirati da ima ikoga ko bi ih zamjenio ali alternativa je isto crna.
Послато са SM-F946B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Po zakonu, potpisi uopšte nisu neophodni da bi nekome bio dat mandat.
a mandic multimilioner ko mu kum ima birane rijeci, prirodno.... tok... sleduje...
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Pozicija "šefa" Parlamenta ne pripada Vladi, BTW
Forever young, i want to be forever young
splake traže da vode i dalje sve firme koje su pod njihovom šapom, plus nove pozicije. da ne pričamo o ovim pokušajima nas ne zanima sektor bezbjednosti a šef Parlamenta isto ima dodire sa nekim podacima iz tog sektora. djuka bizon se stvarno proslavio sa epcg, eo su odje ljudi kačili kako je sroza epcg
kad smo kod vlade - ima i dps pravo da traži učešće u njoj i to su uzeli značajan broj mandata više u odnosu na df, pa ih treba pozdravit i poslat zajedno sa prijateljima iz dfa da se druže malo
i na kraju, Zdravko Krivokapić je dao dfu sve a oni su njega minirali od prvog dana i svaki iole dobar pokušaj te vlade uništvali. za program es su morali glasati jer bi ih narod zaustavljao po ulici i palio im šamare
I dalje mi je nevjerovatno da postoje ljudi koji misle da df vladi neće probleme samo zbog toga što bi bili u njoj. Ada u Budvi imaju apsolutnu vlast pa i dalje funkcionišu kao neiživljena stoka. Da ne pominjem šta su radili sve vrijeme trajanja Zdravinjove vlade plus zajednički nastup sa dps-om u predizbornoj kampanji na predsjedničkim izborima. Plus što su Vučićeve lutke na navijanje.
Ako iko ima iluziju u vezi politicke ljubavi DF-a sa bilo kime (Lekic, Zdravko, PZP, radnicka partija, Milaca included) za ovu novu romansu sa PES-om samo se treba sjetiti da je DF vec imao VD sefa parlamenta Strahinju B. koji je odbijao da zakaze sjednicu u okolnostima Dritanovog prevrata iako je iz te koalicija Branka B. (potpresjednica) npr. govorila da prevratnicka sjednica treba da se zakaze (ne sjecam se je li redovna ili vanredna). I tako je to trajalo dok nije podnio ostavku, dan pred isticanje roka za zakazivanje sjednice, ako se dobro sjecam. A to sto su minirali Spajketovu kandidaturu za predsjednika kroz DIK, sto je Pipun prvi potegao pricu oko Kvona, to su samo sitnice, sve se to zaboravlja, samo je Dritkov grijeh neoprostiv (mozda je religijska stvar, lakse je oprostiti mozda Mandi i Pipunu umjesto Dritka).
Misljenja sam da je skoro svima jasno da PES ako uvede df u vladu i da im mjesto sefa parlamenta, uvaljuje sam sebi nepoznati (njima) faktor koji ce koristiti svaku priliku da minira, koci, ucjenjuje, trazi nesto. Jer, Slaven je to davno (ili divno) rekao svojevremeno u parlamentu za apostole i Zdravka da su to ljudi koji nisu (kao DF) talentovani za politiku. I Spajke je davno rekao da su DPS i DF dvije iste frakcije koje unistavaju cg (parafraziram). Ovako postoji deklarativna izjava o "moratorijumu" a samo cekam da se curak obrne na "nasi glasaci traze od nas da se ta pitanja aktuelizuju".
I oko ovih budalastina kome treba pripasti mjesto predsjednika skupstine, Mandic bi trebalo da zna da koalicija oko DPS-a ima drugi najveci broj mandata u skupstini a tvrdnja da oni imaju duplo vise od treceplasiranog (cetvrtoplasiranog tacnije) isto ne stoji jer koalicija demokrata i URE nije pukla i 14 nije duplo vise od 11 koliko me matematika sluzi. Ali ako su oni kao PES precrtali URU (a iskoristio ih je DF dobrano), iako je provukao termin avgustovska vecina koje btw ne bi bilo bez URE,onda je to pretpostavljam taj talenat za politiku i zato ja kuckam (povrsne) komentare na forumu a oni bruse svoj talenat u foteljama za koje tvrde da im pripadaju. Ovako, Dritan i Joko dobijaju sta su zasluzili (Joko doduse misli na rezultat izbora a Dritko je zasluzio/dogovorio opoziciju), Manda i Pipun dobijaju predsjednika skupstine (mozda Marka "najtalentovanijeg mladog politicara" autor AM), Demokrate dobijaju sta im je ponudjeno, manjine - ne znam sta bih rekao, sad su se sjetili principa koje nisu imali u ranijim vladama a principi ne prolaze dobro i nikad nisu.
My 2 cents, izborni zakon bi trebalo izmijeniti tako da predsjednik parlamenta eksplicitno bude druga najjaca stranka (koalicija) sa izbornog rezultata i ne bude rezultat politicke trgovine a potpredsjednicka mjesta redom, treci, cetvrti plus mozda jedno za manjinske stranke koje udju u parlament. To bi stvarno bilo u duhu postovanja izbornog rezultata (znam da ce sad da krene osuda da bi se time DPS-u dao predjsednik skupstine). Sto se vlade tice, to mora (ako nema apsolutne vecine jedne stranke ili koalicije) biti stvar ugovora (ne dogovora i taksativno nabrojanih 10-ak stavki koja se mogu tumaciti ovako ili onako) sa jasno preciziranim stavkama i obavezama koje su (valjda) imale stranke u programima, da ne pominjem penalima za neispunjavanje stavki ugovora. A sve sto neplanirano uleti, neka se sastanu pa aneksiraju. Ako nas je DPS drzao zarobljenim i polarizovanim u godinama apsolutne vecine i svojih pravila, mozda je dosao trenutak da se poslije 3 godine pocnu mijenjati pravila (kad je vec dps smijenjen) ili da cekamo jos 27 godina da se namiri druga strana pa da tek onda krenemo u neke promjene. A mozda je ovo sve vrlo naivno i treba ovako kako je jer nismo zasluzili bolje...
Last edited by ToJeMojBrat; 01-08-23 at 11:13.
...I’ll always be that kid
With the rolled up socks...
Ko treba biti mandatar, prema izjavama predstavnika stranaka koje su do sada bile kod Milatovića na konsultacijama
PES, Alternativa, Seid Hadžić: Milojko Spajić
DPS: niko nema većinu
NSD: Spajić treba dati potpise?
Demokrate: Milojko Spajić
BS: Milojko Spajić
"Ako moze Vucic da se mijesa mogu i ja." - Gejb. kiss.
https://www.cdm.me/politika/eskobar-crna-gora-ima-jedinstvenu-priliku-da-ubrza-svoj-put-ka-eu/
Eskobar: Crna Gora ima jedinstvenu priliku da ubrza svoj put ka EU, radujemo se vladi čiji članovi daju jedinstvenu podršku NATO-a Ukrajini…
Last edited by avet; 01-08-23 at 13:16.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Je li ovo ex DF zvanicno u kanalu?
Zamisli drzavu u kojoj rijec Ibrahimovica ima neku tezinu.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
nije bitno ima li težinu ili ne, no da je Ibra izjavom utulio Mandinu od juče kako Spajk nema dovoljnu podršku i moguće najavio da će Manda i ekipa vojvoda puD opozicije
Ne moguce nego je u kanalu 100%
Evo ti Eskobar potvrdio.
Bice vlada PES - Demokrate - Manjine - moguce i ura + snp.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks