A svi imamo smisla, samo treba probat.
hvala Dutch ali nemam smisla za takve radove. Ne bih sam oko toga rabota.
“Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a
fukara se obogati.”
daj nam sliku stolica da vidimo je li to samo 20e :P
salu na stranu - neke se zavrse kao sto je Dutchy pisao... neke su toliko razglavljene da je jedini pravi nacin da se busi veci utor, puni i lijepi drvetom, pa iznova buse utori za stolice - a onda na to najcesce dodje i farbanje/lakiranje da se to ujednaci
a kad
a kad sve to radis ti dodje red i da ih istapaciras i dodje ti cijena kao nove da kupis
nazad na pocetak - ako su utori sabijeni/razglavljeni - nije ih lako zalijepiti uopste
daj slike stolice i donje strane stolice
Dodje cijene ako ih je placao 100e po komadu a ako su jeftine neke, ne isplati se sem SSM varijanta.
Ima li neko broj majstora Gosovica iz Maslina koji popravlja elektroniku?
Jefitinija varijanta. Na kraju isprobacu Dutch recept
“Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a
fukara se obogati.”
cim su farbane - good luck
ako imas kakav osrednji magnet provjeri prvo spojeve sa svih strana... obicno zakivaju spojeve... ja sam nekolika puta radio slicne stolice - o jadu sam se zabavio
u jednom slucaju je jedna bila pukla, pa kad sam krenuo je osmigrlam da bih vidio sa cime se radi i dokle da se mijenja/popravlja isplivalo neko meko drvo i neki pecat iz malezije - JAD
a placene su bile u jedan salon u PG cini mi se tad po 120e po komadu
dodju cijene ihaaa
no vecina ne moze kupiti samo stolice bez stola i onda bude prinudjena da plati...
ako kome su dotrajale stolice, pa treba full da ih sredi
10-15e po stolici tapaciranje + materijal
~20e da ih poprave i zategnu ako se ljuljaju
15-20e da ih farbaju ako su ostecenje
ipane ti ~50e po stolici da se skorz sredi... sto opet, mozda i nije puno ako uzmemo u obzir da se isplati sredjivati samo kvalitetnije stolice, a one su i onako 100+
Imao sam dvije stare stolice. Išmirglao ih dobro, i ofarbao. Sjedalo sam morao mijenjati komplet, jer su napukla bila, tako da sam za njih koristio nešto kao šperploču debljine 1.5 cm, i naravno oblikovao po kalupu originalnog. Kasnije stavio sunđer i obložio sa štofom i zaheftao. Nove![]()
Svakako se isplati ako su stolice kvalitetne.
Ja sam u Senic uzeo moje po 30 i nesto eura komad. Bukove, sasvim pristojne. Zao mi bilo neke hrastove sto mi se svidjese, prispjenak je u naletu da se bavi pravljenjem stete, pa neka ove podnesu taj udar. Zadovoljan sam kako su se u ove godinu dana pokazale.
Preporuka za majstora koji bi mogo da presvuce kozu na metalne stolice?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Paropropusna folija na metalnu konstrukciju. Jedan krov treba limom da se pokrije, metalne kutije umjesto greda itd itd. Da li folija moze istrpljeti grijanje ljeti?
Na ovakav krov bi uzemljenje trebalo biti obavezno?
Sve metalne konstrukcije bi trebalo da su uzemljenje
Folija trpi to sto si naveo, ali vidi ako nije razlika u cijeni, imali su Beranci u ponudi limove sa zalijepoljenom folijom - ona tu svakako sluzi da sprijeci stvaranje kondezata - paropropusnosti kroz lim nema
Probaj ‚‚Čantrić" 067880034 - ne mogu se sjetiti jesu li to bili oni
Pa brat mi radi sa tim, pa mi rece da nije nikad gledao kod nas taj "lim sa filcom". Provjericu
Zasigurno ima u Berane gledao sam im te limove sa membranom kad su ugradjivali na Novo selo... nego imaju 2-3 firme, sad da me pucas ne mogu se sjetiti je li tacno ova - neka raspita
Ta je. Al su rebra 2cm pa mi veli brat da ne valjaju,slabo nose tezinu ako padne snijeg.
Inace, dobra cijena i dz prevoz do ovamo.
Imate li mi koga preporučiti za ugradnju sobnih vrata? Opština Bar..
Vodoinstalater, za posao od max sat vremena, da dvije spojnice napravi i jednu česmu postavi?
Treba mi pomoc nekog ko se bolje razumije.
Treba na betonskom zidu u stanu (beton ne opeka) da zakacim neko ogledalo tezine oko 15 kg. Ovaj nosac ima tri rupe za sarafe, cini mi se da ide fi6 saraf. Koje tiple i sarafe da kupim a da bude sigurno da ne padne?
Na 6icu lagano
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
realno, na 3 sarafa ce da stoji
ali ako je maltan beron onda je velika vjerovatno da ce 6ca da ostane vecinom u malter - masinski je narocito porozan
najsigurnije ti je poci do okova i uzeti 3x8mm fisher i pripadajuce sarafe i onda si bas miran
"od viska ne boli glava" - i samo pazi da nema struje tu dje busis :P
Dje ima da se kupe neke lijepe noge za mali kafe sto
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks