Ja sam bila nekoliko puta na kupanje do Ulcinja, par puta poslovno do Budve...p.a.k.a.o!
Govorim o periodu od 1.jula do prekjuče...znači, kad sam išla na kupanje, kretala sam u 8 iz PG i prva dva puta sam u UL stigla od 9:30 do 10 , bez zastoja, sa onim blgim usporavanjima oko sutomora i na izlasku iz Bara, nakon kruznog toka kod starog Bara ka Ulcinju....tu je znalo da bude prometnije....a povratak je bio za sat ipo lagane vožje bez zastoja (posle 8 kretala iz Ulcinja)
Poslednja dva puta, ujutro u 8 do Sutomora, onako, u Sutomore PAKAO! Spora vožnja, stajanje u koloni, pa onda kroz Šušanj ista stvar, pa onda na izlazu iz Bara posle nadvoznjaka...sat vremena tačno sam provela u koloni u 9:30 ujutro! Pa onda Dobre vode ili Utjeha sto li je ono, isto zastoj i na kraju u 10:30 sam bila u Ul...od 8!
U povratku me je čekao novi krug pakla! Poucena jutrosnjim iskustvom, ajde da krenemo posle 8 sa velike plaze da se malokolona razmakne...u 9 ipo sam još bila u Štoju....mic po mic...nekako se dokopasmo onoga mosta oko 9:30 i ne kontam ZAŠTO na mostu voziš normalno, a do mosta PAKAO! Od mosta je sve ok, naravno, do Dobre vode i do Šušnja, pa Sutomora...posle Sozina ok, jer je vec bilo prošlo 10:30 sati! Ljudi, putovala sam skoro 3 ipo sata...rekla sam moru zbogom do 1. septembra!
A sto se paradajz turista tiče....samo ću jedno reći...nije problem, ako neko iznajmi privatni smjestaj sa kuhinjom logično je da ce da spremi ponesto u apartmanu....kupiće djetetu sladoled, parce pice, hamburger, girice, kokice...kupiće namirnice za spremanje u našim trgovinama, napraviti djeci sendviče, ada svi smo bili djeca znamo da djeca ka pometena jedu na moru, sto im god ponudis metu, kupice da li u tranzitu kroz PG jer je jeftiije ili u nekom od marketa velikih u Baru....ali moji prijatelji su došli iz NS na more, 15 dana, narode donijeli su 10 bidona po 5 litara vode?! Donijeli su SVE što im treba da pojedu 15 dana....sve bukvalno....donijeli su 5 kila paradajza ahahahhaha, muka me bila spopala...e to su paradajz turisti i da se IŠTA pitam, na granici bi mi iz kola svaki keks plazma istovarili i ako misle da predju granicu bacili u smece! Znaju da u Hrvatsku NE SMIJU da nose hranu pa tamo idu praznih gepeka a za ovdje kuvaju deset dana prije mora i zamrzavaju pa donesu da jedu....a nemojte! bljak! Uh kako su me ovi moji iznervirali samo da znate
Last edited by zvoncica; 30-07-23 at 15:20.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks