mozda su sa glavnim gradom dogovorili
Kako je regulisano ovo ograđivanje parkinga ispred zgrade, nisu mjesta numerisana niti se naplaćuje Parking servisu. Samo jednog dana osvanule rampe. I nije slučaj da se kupovalo parking mjesto sa stanom. Ovo su one nove "policijske" zgrade na Stari, preko puta škole P. Rovinski. Pretpostavljam (tj. znam) razloge zašto su se ogradili ali je li to po zakonu?
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
mozda su sa glavnim gradom dogovorili
nothing comes from violence and nothing ever could
Zemljiste sa parking mjestima pripada zgradi i to je to. Nije javni parking u pitanju. Parking sa druge strane zgrade je na opstinskom i ostao je otvoren.
To je definitvno neki kriminal, pošti je nemoguće da su državnu zemlju poklonili radnicima MUPa da parkiraju kola. Tu nijesu čista posla i sigurno će to neko morati da pročačka. Čak se i ja razmišljam da krenem u to čačkanje, pošto mi zaista nije jasno zašto bi neko pored povlašćene cijene stana dobio i par kvadrata zemlje na veoma atraktivnoj i skupoj lokaciji.
Sent from my MAR-AL00 using Tapatalk
Ko je rekao da su dobili?
Parking ispred zgrade je na drzavnom i pripada gradu, on je slobodan za parkiranje ko god oce. Parking u dvoristu zgrade je katastarska parcela na kojoj je i zgrada i eto. Kakav kriminal? Zgrada je samo uradjena po propisima, kriminal je kad se pravi pa garaze prodaju a ta garazna mjesta racunaju u ona parking koja su zakonski obavezni da naprave.
Par godina bio javni parking, sad odjednom privatni (tako na rampi piše). Možemo li mi iz ostalih zgrada tako da ogradimo? Ljudi što žive po kućama naokolo redovno se parkiraju na parkinge zgrada, to je tek ludilo. Imaš kuću, baštu, garažu i buc na parking zgrade
Pa ni oni se nijesu mogli parkirati a imali su na papiru parking mjesta koja pripadaju zgradi. Samo su to.uzeli u ruke i rijesili.
Da svaka zgrada ima svoj parking,ne bi imali probleme koje imamo. Al su "investitori" dobijali dozvole da grade na par stotina kvadrata zgrade sa po 50+ stanova, naprave podzemnu i time rijese zakonsku obavezu,ili vrlo cesto gradu plate komunalije na ime toga a grad ne napravi novi parking i tako u nedogled.
Opet kazem, samo je zgrada uradjena po propisima. Niko nije kriv ljudima koji su kupili stanove u objektima bez parkinga i ostale infrastrukture. Dok god to bude prolazilo,investitor nece imati potrebu da za tu stavku izdvoji sredstva.
Eto, one tri zgrade na Zabjelo iza Kidslanda imaju rampu i zatvoren parking a sa spoljne otvoren. Mislim da je tako i u Zetagradnjinoj na Tuskom, samo je tamo rampa stalno dignuta. Ima ih jos.
Evo sad ću da ti objasnim.
Tu parcelu je dobio MUP, tj. Sindikat MUP-a, tj. radnici MUP-a da bi po povlašćenim uslovima riješili stambeno pitanje. Što je OK. Takvih zgrada ima dosta po Podgorici. Ali nijedna zgrada, tj. etažni vlasnici nijesu dobili čitavu parcelu na raspolaganje već je uvijek isparcelisano samo onoliko koliko je osnova zgrade a ostalo je državno vlasništvo.
Ovdje se desila neka korupcija i kriminal pa je čitava parcela predata u vlasništvo stanara. Nađi takav primjer u CG, a da se radi o solidarnoj stambenoj izgradnji?
Sent from my MAR-AL00 using Tapatalk
Novi put do Luštice kojim se izbegavaju usputna sela čime Luštica još više dobija na cjeni (brzoj komunikaciji sa aerodrom)
Sent from my Motorola 8400
Je li to onaj novi put što su mu se svi znakovi ogulili ka ja što sam zna da se ogulim 5-6 dana posle bivstvovanja po Sutomoru ka tinejdžer.
Kad su već nabavljali samolepljive saobrać.znakove,trebali su bar tražiti da budu Panini proizvođač.Duže bi trajali
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 25-07-23 at 22:54.
Evo me trčim. Samo mi nije jasno kako vidite kriminal u nečemu što je normalno. Evo u Danilovgrad, vojna zgrada, imaju svoj parking pod rampom. I ne znam kakve veze ima jel solidarna ili standardna gradnja? Ako je solidarna, treba da žive po špajzeva od 20 kvadrata i auta da parkiraju na Ćemovsko. Opet kažem, tokom niza godina su raznorazni graditelji uspjeli da proguraju narativ "evo vi i da vi je dobro" i sad ovo ispade nekakva korupcija i kriminal, samo još da vidimo ko je tu obrnuo pare.
Za te MUP zgrade (nego jedina nepoznanica ovog grada mi je Stari aerodrom), lako se vidi u katastatru čija je parcela dje je parking.
Ma njihova parcela, nego je muka sto okolne zgrade nemaju svoj parking a navikli bili tamo da auta ostavljaju. Bilo je vec price o tome na forumu. Cak su neki htjeli tad da lome rampu, nasrtali na stanare its
Čuh jutros da su dobili (na sud) za rušenje one kuće što je na ćošak (izmedju voliA i kruznog za auto-put)
danas ljudi ne kapiraju da je jednako vazno kad kupujes stan imas li parking i kupatilo....
sve da kupujem stan ili bih obavezno kupio bezobrazno skupo mjesto u garazi ali sigurno nikad ne bih kupio stan tamo gdje je jasno da parkinga nema ocekujuci da je moje nasljedno pravo da ga parkiram dje mi volja...
dalje, ovi sto rade zgrade, makar ozbiljniji izvodjaci su ukapirali kakav je biznis renta istih tih parking mjesta, tako da stanari imaju i tu mogucnost... a druga stvar su ovi kao trudbenik koji samo gledaju kako da izvuku sto vise kvadrata sa sto manje placa, pa o parkingu i ne razmisljaju...
rekao sam to vise puta i ponovicu.... sve bih kvartove zatvorio za saobracaj...sem za stanare.... city kvart bih zatvorio i vojsku stavio na rampe jer je ono pakleni stanbeni blok....
vlasnici poslovnih prostora neka se nadaju da cemo se civilizovat pa da cemo ipak doci do njih iako ne mozemo da se parkiramo na ulaz od objekta na minut....
slazem se - "garantovano" parking mjesto je postalo obaveza, jer kola je sve vise, a i stanara
dodatno je muka sto se zgrade projektuju na 1.1 mjesto po stambenoj jedinici (propis iz 70tih), a statistika kaze da je imamo ~1.5 autra po domacinstvu.
onda dio tih mjesta ode u garaze, a dio ne izgrade nego plate taksu opstini od 6.000 eura za svako mjesto koje ne izgrade...
kad dodamo time da vecina zgrada ima poslovne prostore dodatno se zakomplikuje stvar...
i tako udjemo u zacarani krug
ne fali parkinga, nego fali novih propisa i izvrgavanja ruglu istih - central pont sam u podzemne garaze, vecinom nedostupne, a svaka zgrada prepuna poslovnih prostora
Da nema kafica u siti kvart ima i vise nego dovoljno parking mjesta...
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
sto dalje dovodi do zakljucka da neko treba da zastiti stanare tog gradskog bloka...
na nekoj od onih parcela koje su slobodne treba napraviti parking garazu, a onda one manje poporecne ulice zatvoriti za saobracaj, ove koji i dalje misle da su cudo kazniti dobro kad se parkiraju na ulicu...sa rastucom kaznom makar x2 ukoliko se prekrsaj ponovi u periodu od godine dana....
naravno....siguran sam da niko nece nsita uraditi ukoliko se stanari sami ne organizuju i poksuaju da sebi obezbijede bolje uslove...a onda to mozda povuce i ostale gradske kvartove...
Last edited by E_K_V; 26-07-23 at 09:57.
sjecam se prije 20godina a mozda i vise kad su u blok dosli da kupaju one zelene povrsine ispred prve kafene zgrade bloka5, da prave u poslovne u suterenu....
stanari im nisu dali tu se zavrsilo.... oni dsoli iskopaju nesto, stanari zakopaju preko noci i cao...
tako se i ove stvari mogu rijesiti samo treba da znamo da nece marko i janko sa staroga aerodroma doci da rijese problem city kvarta i obrnuto...
Vec smo prepricali pricu, moja zgrada ima parking rampu jer imamo vlastnistvo nad zemljom.
Gore neko napisao OK je da dobiju stanove po 250€ ali je veliki problem da uzmu parking. Da je srece ne bi dobili nista sto nece dobiti bilo ko od nas. To je nepravda mnogo gora nego ovaj parking.
Znači, neki stanari imaju parking mjesto (mada sumnjam da je ono dovoljno i za pola stanara) a ko nema parkira onamo pored bulevara? Meni lično se to nešto ne sviđa jer dolaze i gosti, i, ne daj bože, hitna i vatrogasci (policija neće jer je policijska zgrada. Nama ispred zgrade parking nema rampu ali problem su dvije lamine koje nisu i voznom stanju, to ću prijavit neđe kad se naljutim. Inače se na onaj parking uz Zmaj Jovin bulevar i parking Arome parkiraju iz onih kuća oko Šakove vile, i gosti onog "M" laundža. A to ako je trotoar zauzet.
Veći problem je nać ladovinu posebno od kako su napravili košarkaški teren i sjevernu stranu "sindikalne" zgrade pretvorili u prostor za arlaukanje, lupanje, vrištanje i ostale stvari koje đecu drže dalje od droge. Srećom mi prozori gledaju put policijske zgrade ali i nju su ofarbali u bijelo pa to bliješti dok sunce zalazi. One su zgrade pregrdne ka i većina u PG ali imaju interesantno riješen krov.
Izvinjavam se zbog radi antene
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks