Biće da si počeo da čitaš malo prekasno. Vrati se samo nekoliko postova unazad od posta od kojeg si počeo da čitaš i biće ti jasno.
Skoncentriši se.
Biće da si počeo da čitaš malo prekasno. Vrati se samo nekoliko postova unazad od posta od kojeg si počeo da čitaš i biće ti jasno.
Skoncentriši se.
Gubitaš je firma koja posluje sa minusom (i to kontinuirano, a ne jednom u 10 godina), nije firma koja posluje sa plusom, ali ne sa onolikim plusom kolikim bi trebalo zbog raznih malverzacija. Inače objašnjavanje zbog čega je neka firma gubitaš ne čini da ta firma nije gubitaš. Usput, jedan od razloga što su kupovali struju po ogromnim cijenama jeste i taj što nisu poslušali procjenu stručnjaka unutar firme da potpišu ugovor na godinu, nego su se odlučili da kupuju mjesec po mjesec. Naravno, nije krivica epcg i cedisa što se zaratilo u Ukrajini pa cijene struje otišle u nebo, ali nije baš da nisu mogli dosta bolje da prođu. Ali ajd, neka bude da to sad nije bitno. To je prva stvar.
Druga stvar je što je kolega rekao da je Milutin Zubati od gubitaša napravio profitaša, pa kad mu je rečeno da epcg nije bila gubitaš ni u doba dps uprave, rekao je da on smatra da je gubitaš jer zbog raznih malverzacija plus nije bio onoliki koliki je mogao da bude. Otud i moje pitanje da li je sad, po tim istim kriterijumima koje je on koristio, epcg gubitaš jer troši 15-20 miliona na plate više nego što bi trebalo.
A treća stvar je ono što ti navodiš bez ikakvog konteksta i onda zaključuješ šta zaključuješ.
Isto se ti drži programiranja i administriranja fejsbuk stranica na kojima nikome nije dozvoljeno da ti odgovori.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Nhm, колико разумијем опет си у покушају да контрираш користио искривљену слику стварности , па упао у логички бунар и на крају нас све у том мисаоном муљу подавио.
Невердлес, овај пут исприка.
Мада није да ме не голица овај крешендо на крају поста и поистовјећивање са неким чији сам наводно алтер его.
Би ли, без Бете, мога да ми откријеш о коме се ради колико год да је будаласто.
Изгорег, жив ти нисам...
Ne vidim da je ostalima bilo šta bilo nejasno.
Milutin Djukanović je ako ćemo realno vrhunski posao napravio u EPCG, domaćinski poslovao i unaprijedio kompaniju.
Milutin je preuzeo EPCG u martu 2021 godine, a evo neto profita epcg po godinama:
2023 period 01.01-31.06. - 102m za 6mj.
2022 - 33,5m (sušna godina, enormne cijene struje iz uvoza, nije povećana cijena gradjanima, remont termoelektrane pljevlja koja 40% struje pravi, formiran Solar gradnja krajem 2021 u koju su investirane 2,2m u 2022, pokriven minus cedisa 12m itd, kupljena željezara 20m) tako da su htjeli taj dobit za 2022 je mogao i duplo biti, ako ne i više od toga da je TE Pv radila full.
2021 - 59m
Prije Milutina:
2020 - 23,8m
2019 - 10,6m
2018 - 31,8m
2017 - 235 hiljada
2016 - 8,8m
2015 - 13,4m
2014 - 13,8m
2013 - 14,5m
2012 - 5,7m GUBITAK tj minus
2011 - 66.5m GUBITAK tj minus
2010 - 16,4m
2009 - 4m
2008 - 17m
2007 - 8m
Jasno se vidi razlika kad se posluje domaćinski i pošteno od 2021, a kako je bilo u dps godinama lopovluka prije toga.
Last edited by lucke91; 20-07-23 at 16:08.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
dps godinama lopovluka koje si ti zdušno podržavao tada![]()
djuka d bizon, ubačio lopatama sve moguće dfovce, taman ka i dps prije njega
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Izgleda da je Metodije onu poruku uputio čelnicima fronta.
Proklet bio svaki Crnogorac koji se odrekne sebe, a to znači Hrista, pravoslavlja, Rusije, srpstva…”, naveo je episkop Metodije.
Kratak je put od četničkog vojvode do odlučenog od krštenja.
Čini mi se da u taj broj ne ulaze zaposleni sa ugovorom na određeno. Neka me neko ispravi jer nisam baš obraćao pažnju, ali prije osnivanja Solara te poslove su radili radnici epcg, tako da je to još skoro 600 zaposlenih.
ako ja dobro tumačim ovo, nisam ekonomista, ne zamjerite dobit za 2022 je oko 4mil? stranica 4, mada nerealno da je 4milbiće da ja ne znam
https://mnse.me/upload/documents/iss...nta%202022.pdf
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by outline; 20-07-23 at 17:15.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ima li informacija o broju zaposlenih sa ugovorom o djelu i zaposlenih preko agencije?
dzaba i ugovori kad se neki poslovi fizickim licima isplacuju preko tamo nekih firmi.
tako da dzaba prica o ciframa u plusu dok ne udjes i iscesljas sve
nothing comes from violence and nothing ever could
https://rtcg.me/vijesti/politika/449...RKFjMxfLNY_aoM
Prenijeli smo rukovodstvu PES-a da prihvatamo principe za formiranje vlade. Crna Gora treba da dobije jaku većinsku vladu i dobar je momenat da svi pokažemo odgovornost. Demokrate su tu da daju konstruktivan doprinos, kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić nakon sastanka sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...-predlozio-pes
Kakva je panika noćas u centralu BS/dpsIz Pokreta Evrope sad (PES) saopštili su da su predstavnici te partije danas obavili razgovore s rukovodstvom liste Za budućnost Crne Gore (ZBCG) i Demokratske Crne Gore, povodom formiranja buduće vlade, a na osnovu rezultata parlamentarnih izbora.
"Razgovori su protekli u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi, sa zajedničkim zaključkom da je Crnoj Gori što hitnije potrebna nova stabilna vlada, koja će biti u potpunosti posvećena poboljšanju standarda građana, ubrzanju evropskih integracija i odlučnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Na sastancima je takođe konstatovano da su za sve strane prihvatljivi prinicipi koje je nedavno usvojio i predložio PES, te da oni treba da predstavljaju temelj buduće saradnje", ističe se u saopštenju PES
"PES ostaje otvoren za dogovor i sa drugim političkim subjektima, koji dijele prioritetne ciljeve i viziju Crne Gore, kao bogate, pomirene i evropske države svih njenih građana", zaključuje se u saopštenju PES.![]()
Samo ti...
U mome srcu si...
Zvezdo ljubavi!
Šteta što Spajić nema herca da skartira Dps priveske koji će mu doći glave, kao i Dritanu. Istu političku grešku pravi, potpuno suludo.
Jasno je da bs nece dobiti velik kolac i zbog toga ce im alibiti biti ne u vladi sa cetnicima.
Albanski forum zato hoce, to je najveca koalicija albanaca.
E sad je li to dovoljno stranim ambasadama?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks