Вјероватно хоће (први циклус је потврђен), осим ако се нешто баш не засере и ДПС се врати на власт брже него што је требало.
Што је најјаче, да се ДПС реформише, и да се добар дио корумпираних појави пред судом, не би било страшно да се врате, ако се ови нови не докажу у наредном периоду.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Nije isto 2020 jer ES tada nije postojao ovi koji su dobili tada izbore sada su većinom prepolovljeni neki nisu cenzus prešli neki na ivici pozivati se na rezultate prošlih izbora i očekvati sličnu podjelu niđe veze, ako se ovi novi ne dokazu onda nam ne ostade niko jer DPS-u ni dva naredna izborna ciklusa neće biti dovoljna da se pročiste a prije svega da promijene taj mentalni sklop glupana i šićardžija koji ih je doveo tu đe su.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Живи били па видјели.
Знате да ме овдје прозивају да само ДПС нападам (крив сам признајем), али ако се за 5-10 година не успостави нормална владавина (знам да мора бит нестабилно након 30 година стабилократије) народу и западу ће бити мање важно јесу ли лопови на власти ако нуде стабилност, стручност и мир.
То се уопште не мора десити : 1)ПЕС може лако постати нови ДПС, 2)следеће власти ће бити стабилне, 3)ући ћемо брзо у ЕУ итд исл, ја говорим о најгорој ситуацији, после које ће проказани ДПС бити најмање зло.
Last edited by Mstislav; 18-07-23 at 13:02.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Aj da vidimo prvo kad se PES pocijepa kako ce da im se zovu stranke....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
E koliko ih cijepaju od nastanka, dobro se nisu na atome razbil8
Forever young, i want to be forever young
Možda je interesantno ovo poređenje u broju glasova sa parlamentarnih izbora 2020 - 2023
Glasalo - 413.894 - 305.324 (manje 108.570)
nevažeći listići - 4.500 - 2.888
DPS+SD+LP+DUA - 160.276+DUA - 70.228 (manjak od 90.048)
NSD+DNP+PzP+SNP+PCG+UCG - 133.261 - 68.040 (manjak od 65.221)
DCG+URA - 73.977 - 37.730 (manjak od 36.247)
SDP - 12.835 - 9.010 (manjak od 3.269)
BS - 16.279 - 21.423 (dobitak od 5.144)
PES - 0 - 77.203
Po ovome se vidi da je u najvećem plusu od prošlih izbora BS koji i pored manje izlaznosti ima povećanu bazu glasača. Najveći gubitnici su oni oko DPS-a, dok su oni oko ZBCG, DCG i URA izgubili skoro polovinu birackog tjela. Najstabilniji (najmanji pad) je imao SDP, ali ne vredi jer ostade ispod cenzusa. Sto se novoformiranog PES-a tiče odlično su prošli (iako su oni sami, nerealno, očekivali više). Šta još govore ove brojke? Da se velikom broju ljudi smučio politički sistem, te da veliki broj ljudi više ne osjeća pritisak da mora izaći na glasanje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Te brojke su kao naš budžet > što bi se reklo presipanje iz šupljeg u prazno
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Pisah ja onda o ubačenim elementima... Imaćemo i mi zavetnike, lajavice i Milice kukavice...
![]()
Love, peace and respect.
Najjace ako BS dobije prosvjetu.
Pozdrav iz Tutina![]()
i travnika
nothing comes from violence and nothing ever could
Malo im je pa traze jos
https://www.cdm.me/politika/deljosaj...nsku-alijansu/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Stvarno njihovo znanje i umjeće vrijedi bar duplo
Forever young, i want to be forever young
Civis, Ujedinjena CG, Novska lista i Alternativa su obavijestile Spajića da i oni očekuju ništa manju zastupljenost nego manjine. Ako manjine dobijaju po ministarstvo za 1 poslanički mandat isto i oni očekuju pojedinačno.
Najavili su i formiranje zasebnog poslaničkog kluba i odvojene pregovore od ES za vladu.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Moji privatni izvori od drugara iz glavnog odbora jedne od ovih partija... vidim da je slicno pisano i na druge teme, a evo i danilovic jutros jasne poruke šalje kroz medije...
Mislim da će kako je krenulo najveći gubitnik ove vlade biti ES... dok najede halapljive manjine i mikro partije sa svoje liste to će morati da radi iz svog dijela funkcija, a ima problem i što će srpski dio glasača da ostavi na tacni srpskoj propagandi da su getoizirani i tu mogu da gube glasače.
Mislim da je za ES najpametnija opcija vlada es-dcg-zbcg dje bi imali 50 mandata da usvajaju sve što treba i dje bi lagano uzeli kredite za sve dobre poteze i do kraja mandata ušli još više u biračko tijelo dcg i zbcg kao i dps.
E sad, tu su ambasade kojima je izgleda spajić obična marioneta i ne pita se ništa, tako da ništa od toga... šteta, jer druge opcije vode es u slabljenje i vjerovatno cijepanje....
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Slazem se sa napisanim...iako mi je ekipa oko DFa ogavna sa svojim ponasanjem...mislim da je bolje uvesti koaliciju ZBCG u Vladu....pa neka ambasade pricaju sta god oce...
Normalno je da zapad lobira za svoje satelite....ali neke stvari treba pistaviti u interesu CG...jedino tako se mogu smanjiti apetiti ovih stranaka kao sto su BS i HGI....
Ne znam na osnovu čega ste zaključili da bi sa df-om vlada bila stabilna. Zatezali bi na svakom koraku, pri usvaja ju svakog zakona, pri smjeni svakog svog nesposobnog kadra... Nijednim svojim potezom u svom dosadašnjem postojanju, bilo da je u pitanju opoziciono djelovanje ili vladanje na lokalu i po dubini, df nije pokazao ni želju da bude konstruktivan. Na sve to dodajte ove principe koje je PES saopštio i na kojima treba da bude formirana vlada i na osnovu kojih treba da radi, i onda je jasno da tu za df ne bi smjelo da bude mjesta.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks