Page 123 of 198 FirstFirst ... 2373113119120121122123124125126127133173 ... LastLast
Results 3,051 to 3,075 of 4927

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2023

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Vjerovatno evakuacija ide onom rutom što su im krimske "vlasti" poslale na gugle mape.

Nije jasno što su uopšte i došli na Krim nakon onog prvog rušenja mosta.

https://twitter.com/anno1540/status/...jfFJUZkFA&s=19

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by Lommy View Post
    Prije neki dan na CDM portal bjese naslov nesto kao "Putin prijeti koriscenjem zabranjenog oruzja."
    Udjem da vidim o cemu radi, reko hemijsko ili biolosko sigurno. Kad ono kasetne bombe pominje.
    Danas trazim da okacim link, ali ga izgleda izbrisali, ostalo im je malo obraza.
    Ako znaš što su kasetne i koliko njih je dovoljno da centar Podgorice za 20 sek. dodje kao ćemovsko polje onda postoji razlog zbog čega su zabranjene . Generalno je ovaj rat pokazao toliki stepen mržnje USA administracije prema ruskom narodu da će vjerovatno ići na ogromna uništavanja samo da ih potisnu prema aziji što u daljem znači evropa ( dje se trenutno vode dejstva ) . Sad više nije ni zanimljivo sa te strane pobjednika nego svaki trenutak treba koristit da se uživa u životu

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Ako znaš što su kasetne i koliko njih je dovoljno da centar Podgorice za 20 sek. dodje kao ćemovsko polje onda postoji razlog zbog čega su zabranjene . Generalno je ovaj rat pokazao toliki stepen mržnje USA administracije prema ruskom narodu da će vjerovatno ići na ogromna uništavanja samo da ih potisnu prema aziji što u daljem znači evropa ( dje se trenutno vode dejstva ) . Sad više nije ni zanimljivo sa te strane pobjednika nego svaki trenutak treba koristit da se uživa u životu

Kasetne bombe nisu za uništavanje infrastrukture već za uništavanje žive sile i lake tehnike.
    Njihova prednost je u tome što ne gađaju tačkastu metu, već vrše saturaciju određene površine eksplozivom, čime jedna bomba/raketa nanosi veće gubitke metama kao što su sistemi rovova, neprijateljske baze, kampovi, kolone u pokretu, šume...

Ono što je u određenim okolnostima prednost je drugim okolnostima mana, i istovremeno jedan od razloga zašto je kasetna municija zabranjena u velikom broju država - poklapanje većih površina (a ne tačkastih ciljeva) naročito u urbanim sredinama predstavlja veći rizik za stradanje civilne populacije.
    Drugi ozbiljan problem je u tome što se jedan dio kasetne municije ne detonira po udaru već ostane neeksplodiran, i predstavlja opasnost za civile koji na tu municiju mogu na nabasaju i godinama nakon sukoba.

4. The Following 4 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Moj post se odnosio na to, da redakcija tog portala nije napisala tako bombastican naslov kad je Usa najavila da ce dostavit Ukrajini kasetnu municiju. Ali kad je Rusija najavila da ce ucinit isto onda ide naslov: "Rusija ce koristiti zabranjeno oruzje! "
    Te dvostruke arsine ne podnosim nikako. Ni u medijima ni na forumu.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Koja je razlika bgt ko M-777 ko kasetna municija, osiromašeni uranijum, 7.62mm, sve ubija. To dal će ubit više ili manje, i na koji način. Sasvim je svejedno. Dosad je poginulo ljudi u Ukrajini za 10-15 taktičkih nuklearnih glava. I to sve konvencionalnim oružjem. Kasetna municija manje više.

Dok god nije nuklearno, samo se rokajte.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Zasto ne napises kako su Ameri zvali tu operaciju. To je NATO nazvao "Operation Allied Force", ali NATO bez Amerike nikad ne bi cinio tako ludu stvar. Kao i inace sto ne bi mnoge bolestine radio, da nije Amerike koja gura... Svi mediji su americki, u to vrijeme se moglo cuti hiljadu puta "Operation Noble Anvil". To je bio naziv.
    Opet nije milosrdni anđeo. Evo šta kaže rts, koji je pogođen u tom bombardovanju:

https://www.rts.rs/lat/vesti/politik...ni-andjeo.html
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

To nisam komentarisao, vec samo drugi naziv, koji je bio mnogo cesci, a nisi ga pomenuo...

Plemeniti nakovanj je bolji od milosrdnog andjela.. blah...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Ajmo redom jer vidim da se forsiraju neke zablude:
    1. NATO operacija iz 1999 god. kojom je bombardovana Jugoslavija se zvala ,,saveznička sila” (Allied Force), dok je vojska SAD tu operaciju nazvala ,,plemeniti nakovanj” (Noble Anvil). Tada je ministar informacija bio sadašnji predsjednik Srbije (Aleksandar Vučić) i on je tu operaciju nazvao ,,milosrdni anđeo”. Dakle, ,,milosrdni anđeo” je kovanica Aleksandra Vučića i žestoko se primila.
    2. Kasetna municija nije zabranjena (ni ženevskom konvencijom), ali je zabranjeno dejstvovati istom po civilnim ciljevima. Da, bilo je inicijativa da se zabrani kasetna municija, ali niti Rusija, niti Ukrajna, pa niti SAD nisu nikada potpisale takav dokument. Ruska vojska je već koristila kasetnu municiju.
    3. Rat se već više od 500 dana vodi na teritoriji Ukrajne i kako god se taj sukob (rat, specijalna vojna operacija,…) tumačio za većinu ukrajinaca to je osvajački rat kojim je Rusija upala u njihovu teritoriju i oni se brane. Kada se sagleda sa te pozicije (branitelja) mnoge stvari postaju jasnije.
    4. Kina, Inđija i SAD, za sada, imaju najviše koristi (finansijske i prelivanje tzv. meke moći) od ove neuspješne (samim tim što ovoliko dugo traje je prva faza neuspjeha) invazije na Ukrajnu. Vrlo je moguće da je Rusija zagrizla više nego što može da proguta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

10. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Već sam postavila članak sa RUSI-ja u kojem je detaljno opisano zašto taj input u logistici prije svega Ukrajinci za razliku od ruske armije neće gađati civilne objekte i dječja igrališta a povećat će efikasnost u oslobađanju svoje teritorije od okupatora. (Rusije)

Ende.

Ali dobro baš je lijepo izigravati zabrinute a paralelno pisati kako u Ukrajini Rusija čisti "naciste".

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    To nisam komentarisao, vec samo drugi naziv, koji je bio mnogo cesci, a nisi ga pomenuo...

Plemeniti nakovanj je bolji od milosrdnog andjela.. blah...
    Bombe su padale pa su padale, naziv to ne može promijeniti. Ali kolega se pozvao na nepostojeći naziv, koji nije baš blizu onoga što je, kako wulfy reče, izmislio Vučić. A efekat te laži je očigledno postignut.

Nebitno je što ja nisam pominjao naziv koji su Amerikanci koristili. Pogotovo što pojma nemam šta im naziv znači. Siguran sam da to kod njih lokalno ima smisla, ali ja ne znam koji je.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,849
    Thanked in
    3,386 Posts

Operation noble anvil
    Bombs are flying through the sky
    To release my body
    To free us from genocide
    Missiles shot from the iron birds
    Commanded by psychotic herds
    Raging war propaganda screams
    Radiation kills till infinity
    The color of the ground is red
    Blood spilled on the floor
    You cant stop it
    Death comes for us all
    Operation noble anvil
    They came to destroy
    Spilling guts, machine gun cuts
    You all died in vain
    **** you and your bloodshed honor
    Missiles shot from the iron birds
    Commanded by psychotic herds
    Raging war propaganda screams
    Radiation kills till infinity
    The color of the ground is red
    Blood spilled on the floor
    You cant stop it
    Death comes for us all

https://warengine111.bandcamp.com/tr...on-noble-anvil

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Mek Gregor je bio lik koji je tada bio među ključnim donosiocima odluke da se bombarduje srj.Interesantno da baš oni koji toliko graju na tu temu upravo su njegove poglede na ovaj rat kvalifikovali ka validne.

To me simptomatično podsjeća na grupice što su grajale gađajte i nas nismo nešto.

Thats it.

Tako da te fore za malu djecu više ni kod istih ne prolaze.Dovoljno je samo da znaju da čitaju.Pri tom nije Ukrajina ta na koju ćete da iskaljujete bijes na te dane.

To nek se zahvali tadašnjem vrhu u Beograd i njegovoj politici ovo nije tema.
    Last edited by Bluemoon; 17-07-23 at 18:18.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Ništa neobično kad svijet ima globalni problem sa blekmjelašima i teroristima.
    Ruska mafija ponovo ucjenjuje svijet remećenjem Crnomorske žitne inicijative.
    Karikatura zvana Peskov rekao je novinarima u da su sporazumi o Crnom moru danas prestali da važe.
    Prvo - dogovor o žitu odnosi se samo na ukrajinsko žito.Ruski izvoz žitarica nije predmet sporazuma o žitu.
    Rusija se takođe žalila da u siromašne zemlje nije stiglo dovoljno žita.Argument tzv bulšit.

Isti problem prošle godine kad su rekli da neće granatirati tankove sa žitom sa potpisom pa prekršili ugovor za 24h.

E sad red je na Erdogana.

Rusija je potpisala dogovor da se koristi ta ruta i Ukrajina ima izvoz pšenice ali bez napadanja na Krim !!! Sponzore rata u Ukrajini ne zanima Afrički kontinent i naravno da napadaju kako bi sad likovali nad njihovom sudbinom !!! Nekad mi se učini da Bugarsku nikad ne bi primili u EU da nisu poslali one doktore u Afriku koji su vakcinisali djecu virusom side !!! Sve je priča o prenaseljenosti a požar kad se desi nema ko da ugasi danima !!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Rusija je potpisala dogovor da se koristi ta ruta i Ukrajina ima izvoz pšenice ali bez napadanja na Krim !!! Sponzore rata u Ukrajini ne zanima Afrički kontinent i naravno da napadaju kako bi sad likovali nad njihovom sudbinom !!! Nekad mi se učini da Bugarsku nikad ne bi primili u EU da nisu poslali one doktore u Afriku koji su vakcinisali djecu virusom side !!! Sve je priča o prenaseljenosti a požar kad se desi nema ko da ugasi danima !!!
    Šta veliš to.Još su mi samo pored ove vrućine u Podgoricu trebale tvoje teorije zavjere.Nisu ni tvoje no odavno poznato kgbovsko smeće oko toga kako je neki nn virus napravljen da uništi određene nacije.Toliko su glupi da i dalje fulaju ista njesra.

Promjeni nekako izvor informacija moj ti je savjet ili ovako nešto sačuvaj za sebe da ti se ne smiju ljudi.

Thanks Thanks Given 
    128
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    17 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Šta veliš to.Još su mi samo pored ove vrućine u Podgoricu trebale tvoje teorije zavjere.Nisu ni tvoje no odavno poznato kgbovsko smeće oko toga kako je neki nn virus napravljen da uništi određene nacije.Toliko su glupi da i dalje fulaju ista njesra.

Promjeni nekako izvor informacija moj ti je savjet ili ovako nešto sačuvaj za sebe da ti se ne smiju ljudi.
    Plavi mjesec d sajkokila'

Procitaj ovo za vakcinaciju HIV trial in Libya - Wikipedia
    Živio mi Srđane Aleksiću!

18. The Following User Says Thank You to svet0 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Zamjenik premijera Rusije (Мара́т Шакирзя́нович Хусну́ллин) je raportirao Putinu o oštećenjima mosta. Iz tog raporta može se zakljuciti da su oštećena oba drumska i željeznicki most, te da će se do 15.9.2023 god. uspostaviti drumski saobracaj na jednom drumskom mostu, a na drugom (koji je više oštećen) će saobracaj biti uspostavljen u novembru. Nisam razumio šta je sa željezničkim djelom mosta, koliki je stepen oštečenja i kakav i koliki saobracaj se misli nastaviti željeznicom. Izvor je Tviter i Telegram koji prenose ovaj raport.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Quote Originally Posted by svet0 View Post
    Plavi mjesec d sajkokila'

Procitaj ovo za vakcinaciju HIV trial in Libya - Wikipedia
    Kakav bulšit.

https://www.jstor.org/stable/43287281

Vidi kako svetoje ima ona stara crnogorska know your enemy.KGB je mnogo zajebana organizacija ali su neviđeno GLUPI.Štazi je bio jedan krak.

FSB danas.

To je ono oko biolaboratorija.Meni niko nije mora da crta čim se spomenuše neke bio lab i guske što napadaju Ruse kao razlog za invaziju Ukrajine meni je matrica nadasve poznata.Ja sam mislila da u 21.vijek ljudi sa više od 2. moždane vijuge u to neće povjerovati kad ono.Međutim.

Ispostavilo se da je svijet nastanjen vrlo glupim ljudima tako da je korjenito KGB uspješna organizacija.
    Nije njima smetala Bugarska no što im izlazi iz službe.Isto je bilo sa Ukrajinom kad se GRU pretvarao u nezavisno tijelo odnosno GUR.Više im nisu bili pod kontrolu a niti njihova arhiva.I opet ista taktika oko bio lab bla bla njesra.Hibridni rat u prevodu.

To su realne priče sve ostalo je bulšit obični.
    Last edited by Bluemoon; 17-07-23 at 19:18.

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,849
    Thanked in
    3,386 Posts

Satellite image of the destroyed part of the Crimean bridge as a result of a morning attack by enemy naval drones.

a cudo li su ovi sateliti a svaki lansiran za istrazivanje...

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Da.Tako njihova vojno-obavještajna služba funkcioniše.

A ono jes ima i dalje onih koji vjeruju da to nije bilo tako na današnji dan.

https://twitter.com/DmytroKuleba/sta...qEKFg8hhw&s=19

Ma ne bi oni to.Ma ne - ni slučajno.
    Šta reći kad ima ljudi te i dalje vjeruju u priče o virusima.Onda je sve legit.A Girkin je faca.I tako to.
    Last edited by Bluemoon; 17-07-23 at 21:00.

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Majk Pens odgovora na pitanje novinara zasto se odvajaju milijarde za vojnu pomoc Ukrajini.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Last edited by Bluemoon; 18-07-23 at 17:55.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Zamolio bih moderatora da izbriše i zadnji post networkmastera iz dva razloga;
    1.kvotovao je moj post koji mi obrisaste a koji oslikava moderaciju ove teme i
    2.na takav moj post napisao je i on istinu koja oslikava ljude koji osviću na temi,
    pa da bi bili tretirani isto,zahtijevam i da njegov post obrišete

Evo ja osvićem.Emocija me j*be žestoko na ovu temu vjerova ti to ili ne.Zabolje me za tvoje profilisanje ono iz tvojih uglova gledanja svijeta i ljudi na to bi sam trebalo da obratiš pažnju kad činiš bez ijednog dokaza.To što si nabacio neko strano plaćeništvo nekome koga ne znaš u stilu varoške priče nek ti ide na račun ali onaj ljudski i to se,ja da ti rečem - ne mjeri ni u jednoj jedinoj valuti na svijet.Izvini rekao nikad nisi i to nek ti ode na račun.Ja sam tebe drugačije zamišljala ali što bi Njegoš reka ono o užetu.A može bit da idealizijemo ljude koje ne znamo meni se to baš počesto dešava.Mene su doma (kući) podigli da vjerujem da su svi ljudi u suštini dobri kako su me samo zaHebali.Jer svijet je pun fukarluka.Život mi je to mora nekako baš rHđavo ispravljati i naplatiti.
    Od tad smo što Njegoš reče viši prijatelji - u glavu mi pamet ućeraste.Ali,dužna ostati nikad neću samo pravi trenutak čekam.Kakvu čorbu zakuvaš takvu ćeš je i kušat.Što bi ja bilo koga zaobilazila kad on može mene u široke lukove.
    Eto tako.

Pa da se vratim temi.

Ovi su roscosmos potpuno uništili i moralno i u svakom smislu.Ovo prvo nek ode na Rogožina.
    Mene lično ovo rastužuje.Još se sjećam koliko sam čitala o Soyuzu i Gagarinu.O prvim kosmonautima.Ja sam dijete bila,kad sam o roscosmosu čitala.Ovi veze nemaju sa tom zaostavštinom.

https://twitter.com/ChrisO_wiki/stat...uCEhX6o7w&s=19
    Last edited by Bluemoon; 18-07-23 at 21:09.

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

Прави је тренутак да се подсјети да је Русији остало ракета за 3 дана прије 450 дана.

А онда су открили веш-машине...

27. The Following 4 Users Say Thank You to Geralt of Rivia For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Trebalo bi napraviti listu "podobnih" i listu "nepodobnih" u ruskoj armiji.

Pogledati biografije jednih i drugih.
    Servilnost i laž su tu progresivno dijagramski glavna kvalifikacija u dobijanju ordena.Ja tebi serdare ti meni vojvodo.

https://twitter.com/wartranslated/st...HZ3gungmw&s=19

A Šojgu je Šojgu - on je fenomen.
    I odlično je to jer su ovi žestoki nacionalisti žešći i od jedinstvene rasije.
    U stvari Jedinstvena Rusija je na vlast no je anemična gotovo partija.Ti bi prvi zabili nož u leđa dojučerašnjim kolegama a se vlast promjeni.
    Last edited by Bluemoon; 19-07-23 at 13:00.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Enivej.

Pukli su budžet na tablerone na Krim.Buahaha.
    Super turistička "atrakcija" bolje nema.

Nek se vrate okle su došli.Okupatori.
    Last edited by Bluemoon; 19-07-23 at 13:29.

Page 123 of 198 FirstFirst ... 2373113119120121122123124125126127133173 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)