Ima li kakvih novosti za poboljsanje platnog sistema inace? Stvarno mi je glupo ovako da ne radi vikendom i da radi samo do 18h(ili 19h?). Dajte makar 24 sata da radi radnim danima ili neko skraceno vrijeme vikendom...
Svakako je sve automatizovano
Evo neko iz marketinga HB ne zna razliku izmedju internog (radi 24/7) i externih naloga.
https://www.instagram.com/reel/CuRtb...IzYTJhMTRmYQ==
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
https://adria.tv/vijesti/ekonomija/p...UGwVFJyaemHI40
Ako zaista kupe i urade da platni promet bude usaglašen da manje iznosi provizija ,to bi idealno bi za obe države.
Sent from my Redmi note 12 Pro 5G using Tapatalk
Jos jedna mahinacija velikog Lorda da vidimo sta ce se izleci iz ovog jajeta, Ode u penziju legalno, dobi ogromne pare sto ne bi nikad uzeo ih, platice to gradjaninSrbije naravno, potencijalna kupovina jednog dijela epcg u narednim godinama, za obicnog gradjanina manje takse za platni promet mozda, hmmm mozda ce Centralna Banka da odluci da li je sve to validno i dobro za drzavu...
Pr
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Da li moze dozvoljeni minus da se podigne na salteru u banci ili mora preko kartice na bankomatu?
Ako mora preko bankomata, moze li da se promijeni dozvoljeni dnevni limit (mislim na granicu od 500€), pa da se podigne citav minus odjednom?
U CKB-u ne može na šalteru već samo na bankomatu.Dnevni limit sigurno možeš povećati na šalteru,a mislim da sad može i na bankomatu,jer sad može i pin da se mijenja na bankomatu pa uašto ne bi mogao i limit.
E sad,nadam se "da pitaš za druga".Jednom i ja,kad htjedoh da se razvedem i napustim državu,htjedoh da podignem cijeli minus.
Dvaput razmisli,teško se izvadit posle podizanja sredstava iz dozvoljenog minusa,a posebno cjelpkupnog
Limit po kartici kod HB moze da se podigne kroz mBank.
“Dozvoljeni” minus je zlo. Naveca kamata. Tesko se vrati. Kao da ti nulu pomjere za taj iznos. Pakao
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Nije za druga no baš za meneali planiram pametno da ga potrošim.
Najgori bankarski proizvod, dva puta sam ga zatvarao i to novim kreditimapa dako ovaj put bude-treća sreća.
Što se pomjeranja dnevnog limita tiče - samo im kažem na šalter i to odmah završe? Nije neka procedura da se čeka danima?
Ckb go aplikacija ako je imas mada jos 1 razmisli jel ti to pametno... Jer ces proci kao prva 2 puta 1000%
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
A Americi su zatezne kamate na korišćenje tih limita jedan od glavnih uzroka dužničkog ropstva za milione Amerikanaca. Fino to zvuči, pozajmiš sam sebi, ali ako se ne vrati na vrijeme, eksplodiraju kamate koje su u ugovore upisane sitnim slovima.
U drugim vijestima:
Radović: Transformacija IRF-a u razvojnu banku donosi niže kamate
Čini mi se da sam prije neku godinu čitao da je prethodno rukovodstvo bilo protiv transformacije u razvojnu banku. Koji je koncept bolji za nas?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ako je ovo istina:
Onda je mnogostruko bolja opcija razvojna banka.Transformacija Investiciono-razvojnog fonda (IRF) u razvojnu banku će krajnjim korisnicima omogućiti niže kamatne stope, duže rokove dospijeća, korišćenje grant komponenti, smanjene zahtjeve za kolateralom uz snažnije multiplikativne efekte na cjelokupnu privredu i bolju alokaciju razvojnih sredstava, saopštila je u intervjuu Pobjedi izvršna direktorica IRF-a Irena Radović.
Dizao sam kredit od IRF-a i to je mučenje od papirologije i procedura, a nije neka prevelika vrijednost bila (30k). Od decembra, do kraja jula je trajala komplet procedura, od toga sam ja sve završavao unaprijed, tj čim je nešto traženo, dostavljano je u roku od 1 dan. Još sam konstantno pritiskao i raspitivao se, da što prije završimo (možda sam trebao da ponudim %, jer je tada direktor bio čuveni Zoran Vukčević, zaboravio sam jesu li ga zvali 5-10-15%). Na kraju je čak ispalo vrhunski, jer nisam iskoristio kredit već vratio pare, a korona ugasila firmu.
#fakenews
Je nešto baš mislim da ne mogu bit niže kamate. Duži rok otplate da, moguće i više izvora za finansiranje. A efikasnost i jednostavnost i brzina procedura za odobravanje - to čisto sumnjam.
EDIT: Vukčević je šljam čak i po ekstremno niskim dps standardima.
Last edited by NHM; 17-07-23 at 12:57.
Najveći "problem" kod IRF-a su sredstva obezbjeđenja. Mogao si imati najjaču ideju na svijet, ako nemaš 1.1 pokriće (nekretnina), ili 1.5 zemljište (mislim da kasnije zemljište nijesu ni prihvatali), džaba ti sve (pričamo o plebsu, naredbe sa vrha i biznis planovi na salveti se ne računaju).
#fakenews
Već sam neđe pisao kada sam tražio na početku Korone kredit preko njih.
Ponudili su kredit od oko 1800e (nije greška u kucanju).
Poslato sa kornjo komunikatora P50
Malo li je? To je skoro dvije prosječne Evropa sad 2.0 plate, ne uključujući doprinose za zdravstvo i za fond pio. A ako uključimo i te doprinose, to je onda već skoro dvije prosječne Evropa sad 2.0 plate.
Pa razmišljali smo da prihvatimo.
Ali ipak rekosmo, možda nekom bude više trebalo
Poslato sa kornjo komunikatora P50
jel to sa biznis planom ili bez ?
Stigla mi juče poruka iz Prve banke CG:
"Postovani,Vas ugovor za racun azuriran je u skladu sa Zakonom. Molimo Vas da posjetite nasu filijalu kako bi ga potpisali i nastavili sa koriscenjem.Hvala."
Niti imam račun kod njih, niti sam potpisivao ništa, niti sam ikad ušao u prvu banku...
Jesi li bio nekad na Birou (ZZZCG)? Ja sam nedje davno (2012) bio na Birou par mjeseci, i onda je zavod uplacivao nesto mjesecno, meni konkretno kod Prve banke iako nisam imao racun tamo, nego po maticnom broju.. Skoro sam slucajno bio u Prvu banku da nesto platim i veli mi ova vi imate kod nas 70 eura, ali se mora otvoriti racun itd... Uglavnom, ispotpisivao brdo papira da otvorim racun, podigao pare, i onda jos brdo papira da ga zatvorim...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks